Lees de Officiële Beschrijving

Over de IUA

De Iceland University of the Arts is een zelfbesturende instelling die hoger onderwijs biedt in beeldende kunst, theater, dans, muziek, design, architectuur en kunsteducatie.97834_97705_DSCF7410.JPG

Rol en doelstellingen

De rol van de Iceland University of the Arts bestaat erin progressief denken in de kunsten aan te moedigen en innovatie en ontwikkeling op verschillende gebieden te stimuleren. De IUA biedt kunsteducatie op universitair niveau en brengt zowel kennis als professionaliteit in de kunsten over naar de IJslandse samenleving. Het opereert in een mondiale omgeving en meet zichzelf tegen academies die uitblinken in kunsteducatie in de buurlanden.

Drie hoofdwaarden begeleiden de focus en richting van de IUA bij al haar werkzaamheden:

  • Nieuwsgierigheid
  • Begrip
  • Moed

Nieuwsgierigheid roept ons op om vragen te stellen en te zoeken naar nieuwe benaderingen, oplossingen en antwoorden. We ontleden die antwoorden en proberen te begrijpen wat ons vreemd is. Door begrip en training ontwikkelen we de talenten en vaardigheden die we nodig hebben. Op die manier versterken we onze moed om onze overtuigingen en onze artistieke visie te volgen.

Samenwerking

De Iceland University of the Arts legt de nadruk op het verbeteren van de samenwerking met andere instellingen voor hoger onderwijs in het land en verschillende andere instellingen en ondernemingen. De partners zijn onder meer: ​​de universiteit van IJsland, de Reykjavík-universiteit, de landbouwuniversiteit van IJsland, de Bifröst-universiteit, het Reykjavík Kunstmuseum, de nationale galerij van IJsland, het levende kunstmuseum, de Ísafjördur muziekschool, het culturele centrum van Skaftfell, de symfonie van IJsland Orchestra, de IJslandse Opera, de Salur Music Hall, Caput, het Reykjavík City Theatre, het National Theatre, het Akureyri Theatre, de Iceland Dance Company, het Reykjavík Arts Festival en de National Icelandic Broadcasting Service, RÚV.

De Iceland University of the Arts is een actieve deelnemer in internationale samenwerking. De IUA heeft via het Erasmus-programma bilaterale overeenkomsten gesloten met ongeveer 120 instellingen voor hoger onderwijs in Europa. Binnen NordPlus werkt de universiteit samen met ongeveer 90 kunsthei in het noordse en Baltische gebied. Er worden voorbereidingen getroffen voor samenwerking met kunstacademies in Azië, waaronder China, Japan en Thailand. Studenten kunnen daarom een ​​deel van hun studie op buitenlandse plaatsen afronden. Over het algemeen duurt een studentenuitwisseling één semester. Een groot aantal buitenlandse uitwisselingsstudenten studeert ook aan de Iceland University of the Arts , en talrijke buitenlandse gastdocenten geven les aan de universiteit voor langere of kortere perioden.

Beheer

De Iceland University of the Arts is een zelfbesturende instelling die hoger onderwijs biedt in beeldende kunst, theater, dans, muziek, design, architectuur en kunsteducatie. De activiteiten van de IUA zijn drievoudig: een gemeenschappelijk uitvoerend management, universitaire afdelingen en ondersteunende divisie / gezamenlijke administratie.

Het IUA-bestuur is het hoogste besluitvormende orgaan en houdt toezicht op alle kwesties met betrekking tot algemene schooloperaties. Het dient om de belangen van de IUA te beschermen en ervoor te zorgen dat het werkt volgens de gestelde doelen. Het bestuur is verantwoordelijk voor de administratie, financiën en eigendom van de instelling, bepaalt het collegegeld en benoemt de rector.

De rector is namens het bestuur verantwoordelijk voor het uitvoeren van de operaties en het beheer van de IUA en is eindverantwoordelijk. De rector is ervoor verantwoordelijk dat de oefeningen worden uitgevoerd in overeenstemming met de rollen, doelstellingen en normen die de universiteit heeft vastgesteld, met name met betrekking tot het curriculum en de instructie. De rector zit de vergaderingen van de Management Council en Academic Council van de IUA voor en roept de vergadering van het Academy Forum bijeen. De rector fungeert ook als de woordvoerder van de IUA.

De Management Council is een samenwerkingsforum voor het uitvoerend personeel van de IUA. De Raad bespreekt kwesties van gezamenlijke zorg voor de afdelingen en ondersteunt afdelingen en ondersteunt de rector bij de dagelijkse werking van de instelling.

De Academische Raad is een samenwerkingsforum voor beheerders, docenten en studenten aan de IUA. De raad bespreekt de professionele normen van de universiteit, de kwaliteit en prestaties van haar werk, en ondersteunt de rector en het management bij het nemen van beslissingen over academische aangelegenheden.

Het IUA-forum is een open trefpunt voor het bespreken van professionele aangelegenheden binnen de IUA en academisch beleid. De rector en het bestuur kunnen zich laten adviseren over alle zaken die betrekking hebben op de werking en ontwikkeling van de school. Het IUA-forum wordt minstens één keer per jaar gehouden.

Opleidingen te volgen in:
Engels
IJslands

Deze school biedt ook:

MA

Iceland University of the Arts

Het Masters-programma voor muzieksamenstelling biedt de student de middelen om zijn / haar specialiteit als componist tot stand te brengen en te ontwikkelen. De nadruk wo ... [+]

Het Masters-programma voor muzieksamenstelling biedt de student de middelen om zijn / haar specialiteit als componist tot stand te brengen en te ontwikkelen. De nadruk wordt gelegd op het toestaan ​​dat de student zijn / haar persoonlijke compositorische aanpak kan verkennen, verbeteren en ontwikkelen.

Naast het hoofdvak kan de student het studieprogramma personaliseren. Studenten kunnen kiezen uit verschillende modules in musicologie, muziektheorie, elektro-akoestiek, instrumentatie / orkestratie en interdisciplinaire studies om hun interessegebied te ondersteunen. Met het doel om de professionele vaardigheden van de student te ontwikkelen, kan de student ook kiezen uit modules in ondernemerschap en projectmanagement.... [-]

IJsland Reykjavik
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Iceland University of the Arts

The MA Design: Explorations ... [+]

The MA Design: Explorations

Om deze persoonlijke visie te vertalen, vraagt ​​het MA Design Program je om materialiteiten te materialiseren en te manifesteren via relevante media: je kunt bijvoorbeeld een concept ontwikkelen voor de industrie, een nieuwe sensorische ervaring voorstellen of een fictief scenario maken voor een toekomstige realiteit. Gebruikmakend van zowel echte als fictieve ontwerpstrategieën, werken we aan het opbouwen van ethisch bewustzijn, vormen we dialogen om in contact te komen met de hedendaagse cultuur.

Je hebt toegang tot een reeks praktische en media-faciliteiten. Via het programma ontwikkel je je eigen werkproces door een reeks bezoeken, ontmoetingen met experts, verkennende workshops en samenwerkingsverbanden. Je neemt deel aan publicaties en tentoonstellingen en ontwikkelt online platforms voor de bemiddeling van je projecten.... [-]

IJsland Reykjavik
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Iceland University of the Arts

Het internationale MA-programma aan de Iceland Academy of the Arts ondersteunt uw individuele en vooruitstrevende kunstpraktijk. Er ligt een nadruk op kunstpraktijk en on ... [+]

Het internationale MA-programma aan de Iceland Academy of the Arts ondersteunt uw individuele en vooruitstrevende kunstpraktijk. Er ligt een nadruk op kunstpraktijk en onderzoek met het oog op het versterken van inzicht in de complexiteit van hedendaagse kunstcontexten. We zoeken naar flexibiliteit en specialisatie in materialen en methoden die vereisen dat je jezelf kunt positioneren, problemen en situaties in het veld kunt beoordelen en uitdagen.

Je gaat deelnemen aan een artistieke en intellectuele gemeenschap die zich inzet voor hedendaagse kunst en kunsteducatie. Je wordt geplaatst in de stad Reykjavik in de buurt van een groeiende maar levendige kunstscène over een verscheidenheid aan kunstdisciplines. Een van de unieke kenmerken van de Iceland Academy of the Arts is de nabijheid van de studenten tot andere disciplines in de kunst. Samenwerking wordt gestimuleerd door verschillende kunstdisciplines op individuele basis en door middel van workshops en specifieke projecten.... [-]

IJsland Reykjavik
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Iceland University of the Arts

Dit twaalf maanden durende masterprogramma is een vraaggestuurde studie die performancegerelateerde kunstenaars en kunstprofessionals ondersteunt om te experimenteren en ... [+]

Dit twaalf maanden durende masterprogramma is een vraaggestuurde studie die performancegerelateerde kunstenaars en kunstprofessionals ondersteunt om te experimenteren en zich te ontwikkelen als beoefenaars en onderzoekers door rigoureuze mentorschap, uitgebreide workshops en ontmoetingen met vooraanstaande kunstenaars, denkers en curatoren van over de hele wereld - zoals evenals intensieve peer-to-peer uitwisseling.

Gedurende drie semesters gaan kunstenaars een omgeving in die gericht is op het uitbreiden en verdiepen van hun eigen praktijk - evenals hun vermogen om discours rondom die praktijk te genereren.

Het Master-programma neemt de praktijk van elke ingeschreven kunstenaar als uitgangspunt voor de studie, en als zodanig wordt verwacht dat elke studerende kunstenaar de cursus binnengaat met een prestatiegerelateerd project dat ze willen ontwikkelen en realiseren gedurende de 12 maanden. Dit project moet specifiek zijn voor hun interesses, vragen en zorgen als kunstenaar - en putten uit hun reeds bestaande artistieke praktijk.... [-]

IJsland Reykjavik
May 2019
Voltijd
3 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands

Master

Iceland University of the Arts

De muziekmeester voor nieuwe doelgroepen en innovatieve praktijken biedt toekomstige professionele musici de kennis en vaardigheden om artistiek flexibele beoefenaars te ... [+]

De muziekmeester voor nieuwe doelgroepen en innovatieve praktijken biedt toekomstige professionele musici de kennis en vaardigheden om artistiek flexibele beoefenaars te worden die zich kunnen aanpassen aan een breed scala van maatschappelijke contexten.

Het programma richt zich op studenten met vaardigheden op hoog niveau die geïnteresseerd zijn in het bereiken van een nieuw publiek door creatieve projecten in verschillende artistieke, gemeenschaps- en sectoroverschrijdende omgevingen te leren ontwikkelen en leiden. Als gevolg hiervan zullen zij hun leiderschapsvaardigheden en samenwerkingspraktijk ontwikkelen in een verscheidenheid van artistieke en sociale contexten.

De Master is een samenwerkingsprogramma dat wordt aangeboden door verschillende instellingen voor hoger muziekonderwijs uit landen in Europa. Studenten solliciteren bij een van de deelnemende instellingen als hun gastinstelling, die ook de graad zal toekennen. Ze kunnen ervoor kiezen om een ​​deel van hun studie te volgen bij een van de andere instellingen, of via andere uitwisselingsprogramma's zoals overeengekomen door het programma, afhankelijk van hun behoefte en praktijkgebied.... [-]

IJsland Reykjavik
August 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands