Lees de Officiële Beschrijving

EFMD Equis Accredited AACSB Accredited

De universiteit van Hong Kong

HKU is opgericht in 1911 en is de oudste en meest bekende tertiaire instelling van het gebied. Terwijl we ons rijke erfgoed en onze tradities omarmen, proberen we grensverleggend onderzoek te stimuleren en de volgende generatie leiders voor de wereld te ontwikkelen.

Boodschap van de decaan

De Universiteit van Hong Kong (HKU), die zijn oorsprong heeft in meer dan een eeuw, is tegenwoordig trots een van de toonaangevende instellingen voor hoger onderwijs in Azië. En daarmee is de Faculteit Bedrijfskunde en Economie (FBE) uitgegroeid tot een algemeen erkende en gerespecteerde business school in de regio.

De faculteit streeft ernaar eersteklas bedrijfsleiders te koesteren en zowel academisch als toegepast onderzoek te bevorderen om te voorzien in de behoeften van Hong Kong, China en de rest van de wereld in de snel veranderende wereldeconomie. We betrekken vooraanstaande wetenschappers uit alle hoeken van de wereld die studenten met wereldwijde kennis bijbrengen. Met het hoogste aandeel niet-lokale studenten van alle faculteiten aan de HKU en twee van onze studenten in de Top 5 en Top 10 van Hong Kong, trekt FBE de beste en slimste studenten uit Hong Kong en daarbuiten aan.

Het full-time MBA-programma van de faculteit staat op de ranglijst van Azië. 1 in de World MBA Rankings vrijgegeven door de Economist Intelligence Unit voor negen opeenvolgende jaren van 2010 tot 2018. Naast het aanbieden van een elite EMBA-Global Asia-programma samen met Columbia Business School en London Business School voor wereldwijd gerichte senior executives en professionals, we werken ook samen met de beste business schools in heel China en over de hele wereld om bedrijfs- en economische opleidingen te synchroniseren. Ons sterke en uitgebreide alumninetwerk, met bedrijfs- en gemeenschapsleiders op sleutelposities in zowel de publieke als de private sector, vergroot ons bereik en versterkt onze invloed in verschillende sectoren en lagen van de samenleving.

Ik ben echt nederig en vereerd om het decanaat van de faculteit op dit specifieke moment op te nemen, omdat de wereld misschien een van de meest dramatische sociaal-economische en politieke verschuivingen in de moderne geschiedenis doormaakt. De opkomst van de Aziatische economieën zal ook gepaard gaan met de toenemende invloed van Aziatische business schools, waardoor de faculteit een ongekende kans heeft om te profiteren van de unieke sterke punten van Hong Kong.

Met zijn traditionele rol als de commerciële en culturele toegangspoort tussen het oosten en het westen, geniet Hong Kong een duidelijk voordeel in deze veranderende tijden. Als een stad die zijn ondernemersgeest, diverse culturele mix en unieke dynamische energie viert, heeft Hong Kong consequent 'het beste van het beste' aangetrokken - zoals blijkt uit de wereldwijde opinieleiders en docenten van wereldklasse die deel uitmaken van onze faculteit.

Voortbouwend op een zeer goede basis, ben ik ervan overtuigd dat de faculteit zich zal blijven ontwikkelen, bevorderen en bloeien - om de best mogelijke bedrijfs- en economische opleiding aan studenten te bieden; om inzichtelijk en impactvol onderzoek te produceren om de grenzen van kennis te vergroten; om openbaar beleid te verbeteren door informatief beleidsonderzoek en discussies aan te gaan; samen met het bedrijfsleven te ontwikkelen door huidige en toekomstige bedrijfsleiders op te leiden en te koesteren, en door dringende problemen in de economie en de gemeenschap aan te pakken en op te lossen.

HKU streeft ernaar om in het volgende decennium de Global University van Azië te zijn, geleid door de 'three plus one Is' met innovatieve, internationale, interdisciplinaire visies die leiden tot meer impact. Onze ambities bij FBE zijn net zo ambitieus: een vooraanstaande business school in Azië worden met aanzienlijke lokale, regionale en wereldwijde invloed. Ik nodig je uit om ons te bezoeken, ons te vergezellen of onze krachten te bundelen om de Faculteit Bedrijfskunde een baken te maken in de academische wereld en de wereld een betere plek te maken.

Professor Hongbin Cai - decaan, voorzitter van de economie

rankings

Nr. 1 MBA-programma in Azië

The Economist MBA Ranking 2018

Nr. 2 Gezamenlijk EMBA-programma in de wereld

QS Global EMBA Rankings 2019

Visie

Om een toonaangevende, wereldwijd impactvolle academische instelling voor bedrijven en economie te zijn.

Unieke propositie

De faculteit is diep geworteld in Hong Kong, volledig betrokken bij China en echt internationaal.

Missie

  • Wereldwijd toonaangevend onderwijs op het gebied van economie en economie bieden dat dynamische en verantwoordelijke leiders voedt.
  • De grenzen van kennis verleggen door innovatief en wereldwijd belangrijk onderzoek.
  • Om positieve verandering in de wereld te creëren door samen te werken met gemeenschappen.

Vennootschap

Als de meest internationale faculteit in HKU, heeft de faculteit in de loop der jaren een goed gevestigd, strategisch partnerschap met wereldberoemde universiteiten en zakelijke partners, die marktgerichte inhoud, superieure leerervaring en instrumentele middelen voor onze studenten biedt.

Samenwerkingsprogramma's

De faculteit breidt haar wereldwijde bereik consequent uit en heeft de handen ineengeslagen met eersteklas business schools over de hele wereld. In de loop der jaren biedt de faculteit een aantal toonaangevende programma's in internationale financiële hubs, waaronder Hong Kong, Beijing, Shanghai, New York en Londen, waardoor studenten mondiale perspectieven een unieke Aziatische draai krijgen.

EMBA-Global Asia-programma

Onder de tripartiete samenwerking met Columbia Business School en London Business School biedt het EMBA-Global Asia-programma studenten een wereldwijd gerichte leerervaring, netwerken en veelzijdige perspectieven die hun kennis van Westerse en Oosterse bedrijfspraktijken zullen verdiepen en hen zullen voorbereiden op leiderschapssucces.

HKU-PKU DBA-programma

Het HKU-PKU Doctor of Business Administration (HKU-PKU DBA) -programma wordt gezamenlijk aangeboden met Guanghua School of Management, Peking University. Het is ontworpen om bedrijfsleiders te voeden met uitstekende onderzoeksexpertise en strategische wereldwijde visie, om het concurrentievermogen van binnenlandse ondernemingen te vergroten en de reële economie in China te versterken.

HKU-PKU EMBA-programma

Het HKU-PKU Master of Business Administration (HKU-PKU EMBA) -programma hanteert een interdisciplinaire benadering met een mondiaal perspectief en een Chinese focus en biedt geavanceerde bedrijfseducatie en geavanceerde kennis in zaken en financiën aan leiders uit alle sectoren. De academische samenwerking met Guanghua School of Management, Peking University, haalt expertise van beide universiteiten, waardoor studenten een diepgaand inzicht krijgen in de zakelijke context van beide regio's.

HKU-Fudan IMBA-programma

Sinds 1998 biedt de faculteit haar een Master of Business Administration (International) (HKU-Fudan IMBA) -programma aan, dat gezamenlijk heeft samengewerkt met School of Management, Fudan University in Shanghai. Dit is het eerste gezamenlijke programma van een Hong Kong en een PRC-instelling goedgekeurd door het ministerie van Onderwijs en werd door het Academic Degrees Committee van de Staatsraad gerangschikt als het beste programma in zijn soort. In de afgelopen twee decennia heeft het programma meer dan 4.500 zakelijke leiders gekoesterd.

Internationale uitwisselingspartners

De faculteit heeft een uitgebreid netwerk met meer dan 300 uitwisselingspartners in meer dan 40 landen / regio's, in de vorm van studentenuitwisselingen en stages. Elk jaar worden meer dan 400 studenten naar het buitenland gestuurd, terwijl honderden internationale studenten naar de faculteit komen om te studeren, waardoor een dynamische, multiculturele leeromgeving op de campus ontstaat.

De faculteit linkt ook naar veel partnerinstellingen in China. Door verschillende culturele uitwisselingen en ervaringsleerprogramma's kunnen studenten de zakelijke omgeving in China begrijpen.

Bedrijfssamenwerking

De faculteit streeft ernaar onze aanwezigheid in en verbinding met het bedrijfsleven te versterken door samenwerkingsmogelijkheden in zowel de publieke als private sector te onderzoeken. In het afgelopen jaar heeft de faculteit een nieuw partnerschap gevormd met CCB, China Life Insurance (Overseas), China Resources, KPMG en New World Development enz. We zullen ons netwerk actief blijven betrekken en uitbreiden met nieuwe zakelijke partners in Hong Kong, China en de rest van de wereld, met baanbrekende ontwikkelingen in strategische grenzen.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Je ontwikkelt kerncompetenties op het gebied van boekhouding, financiën, management en bedrijfsanalyses die van vitaal belang zijn om te slagen als professioneel accounta ... [+]

Ons programma

Het HKU Master of Accounting-programma wordt aangeboden in de fulltime-modus en ontwikkelt uw kerncompetenties op het gebied van boekhouding, financiën, management en bedrijfsanalyses die essentieel zijn voor u om te slagen als professionele accountant, financieel expert en bedrijfsleider.

Ons programma biedt een rigoureuze leerervaring op een breed spectrum van gebieden, waaronder financiële en management accounting, belastingen, auditing, wetgeving, financieel beheer, corporate governance, boekhoudkundige analyse, strategisch management en zakelijk leiderschap. Het curriculum heeft de volgende onderscheidende kenmerken:

Een uitgebreid postdoctoraal curriculum dat boekhouding, financiën, management en bedrijfsanalyses omvatTheorieën die de belangrijke rollen van boekhouding in economische beslissingen toelichtenProfessionele training in zakelijk leiderschap, strategische managementrapportage en geavanceerd financieel en prestatiebeheer profiteerde van het partnerschap met ACCA (de Association of Chartered Certified Accountants)Boekhoudkundige gegevensanalyse die informatie omzet in uitvoerbare actiesEen sluitsteencursus om de verschillende elementen van het onderzoek samen te brengen door middel van echte zakelijke projecten... [-]
Hongkong Telegraph Bay
September 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Het HKU Master of Economics (MEcon) -programma is gericht op het bieden van rigoureuze geavanceerde training in economie met de nadruk op real-world toepassingen. ... [+]

Programma details

Ons curriculum is ontworpen om studenten te helpen economische analyse onder de knie te krijgen, creatief te gebruiken om oplossingen voor problemen te vinden en vertrouwen te ontwikkelen in het analyseren van problemen en het beantwoorden van vragen die relevant zijn voor hun werk.

Flexibiliteit is een belangrijk karakter van het programma - studenten hebben een aantal keuzevakken om uit te kiezen, en cursussen van verschillende mengsels van abstractie en toepasbaarheid zijn beschikbaar. Naast cursussen die worden aangeboden door het MEcon-programma, kunnen studenten ook kiezen voor keuzevakken uit de Master of Accounting (MAcct), Master of Business Administration (MBA), Master of Finance (MFin), Master of Science in Business Analytics (MSc (BA) )) en Master of Science in Marketing (MSc (Mktg)) -programma's onder advies en goedkeuring van de betrokken programmadirecteuren.... [-]

Hongkong Telegraph Bay
September 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Het HKU Master of Finance (MFin) -programma is een interdisciplinair programma dat erop gericht is gemotiveerde personen niet alleen een geavanceerde opleiding in financi ... [+]

Programma Missie

Het HKU Master of Finance (MFin) -programma is een interdisciplinair programma dat erop gericht is gemotiveerde individuen niet alleen geavanceerde training in financiële theorie te bieden, maar ook de nodige wiskundige, statistische en computeropleiding, zodat ze de kennis kunnen toepassen in een veelheid van financiële disciplines: prijsafgeleide instrumenten en effecten, modellering en voorspelling van financiële markten, hedging en financieel risicobeheer, kredietrisicobeheer, verzekeringen en herverzekeringen, kwantitatieve training en arbitrageopleiding, activaspreiding en beleggingsbeheer en activabeheer / passiva-beheer.

Succesvolle afgestudeerden zullen genieten van een concurrentievoordeel in een breed scala aan carrièremogelijkheden bij commerciële en investeringsbanken, beursvennootschappen en beleggingsondernemingen, verzekeringsmaatschappijen, treasury-afdelingen van niet-financiële ondernemingen, regelgevende agentschappen en ook advies- en accountantskantoren.... [-]

Hongkong Telegraph Bay
September 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Het HKU Master of Global Management-programma (MGM) is bedoeld voor jonge afgestudeerden in de private en publieke sector die kansen en / of ambities hebben om management ... [+]

Overzicht

Het HKU éénjarige Master of Global Management (MGM) programma is ontworpen voor jonge afgestudeerden in private en publieke sectoren die kansen en / of ambities hebben om managementkwesties in mondiale context aan te pakken. Wereldwijd begrijpen bedrijven dat culturele en genderdiversiteit in het personeel de prestaties verbetert. Dit is de richting die ze uitgaan en in 2020 zal de Universiteit van Hong Kong een nieuw Master of Global Management-programma introduceren om aan deze verandering te voldoen. Er is geen twijfel over mogelijk. McKinsey's 2018-rapport 'Delivery through Diversity' koppelt diversiteit aan financiële prestaties en bedrijven realiseren zich dat diversiteit een concurrentievoordeel is en een belangrijke factor voor groei. Het zijn niet alleen de multinationals, maar kleinere bedrijven met wereldwijde ambities die op zoek zijn naar afgestudeerden die met hen kunnen werken in deze veranderende instellingen. Het programma is precies ontworpen voor pas afgestudeerden en jonge professionals die hun carrière willen starten op een cultureel krachtige en veeleisende werkplek en leren omgaan met en werken met mensen met een steeds grotere achtergrond.... [-]

Hongkong Telegraph Bay
September 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Voldoe aan de groeiende vraag naar professionals met gezamenlijke expertise in business en analytics via ons Master of Science in Business Analytics-programma aan de Univ ... [+]

Overzicht

Voldoe aan de groeiende vraag naar professionals met gezamenlijke expertise in business en analytics via ons Master of Science in Business Analytics-programma aan de Universiteit van Hong Kong.

Het HKU MSc in Business Analytics-programma wordt aangeboden in de full-time modus en is bedoeld om studenten te trainen in het gebruik van essentiële kwantitatieve technieken en tools bij het toepassen van big data-analyse in strategische besluitvorming voor bedrijven en management.

Ons programma biedt een rigoureuze leerervaring op een breed spectrum van gebieden, waaronder big data-technieken, bedrijfsstatistieken, simulatie- en voorspellingsmodellen, operaties en supply chain management, en financiële en marketinganalyses. Het curriculum is als volgt opgebouwd:... [-]

Hongkong Telegraph Bay
September 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Ons gespecialiseerde masterprogramma aan de Universiteit van Hong Kong geeft je de voorsprong om de concurrentie voor te blijven en de uitdagingen aan te gaan in de snel ... [+]

Overzicht

Ons gespecialiseerde masterprogramma aan de Universiteit van Hong Kong geeft je de voorsprong om de concurrentie voor te blijven en de uitdagingen aan te gaan in de snel veranderende economie van vandaag als een professionele marketeer.

Het HKU Master of Science in Marketing-programma is bedoeld voor jonge professionals die de nieuwste kennis, managementinzichten en beste industriële praktijken willen verwerven om winnende strategieën te ontwikkelen en uit te blinken in de marketing en aanverwante beroepen.

Ons programma

De HKU Master of Science in Marketing is een voltijds programma van een jaar dat een rigoureuze en geavanceerde leerervaring biedt, met een focus op de beste marketingpraktijken en strategieën in de snel veranderende economie van vandaag.... [-]

Hongkong Telegraph Bay
September 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
4/F., K. K. Leung Building, The University of Hong Kong
Telegraph Bay, Hong Kong Island, Hongkong