University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De universiteit van Hong Kong

HKU is opgericht in 1911 en is de oudste en meest bekende tertiaire instelling van het gebied. Terwijl we ons rijke erfgoed en onze tradities omarmen, proberen we grensverleggend onderzoek te stimuleren en de volgende generatie leiders voor de wereld te ontwikkelen.

Boodschap van de decaan

De Universiteit van Hong Kong (HKU), die zijn oorsprong heeft in meer dan een eeuw, is tegenwoordig trots een van de toonaangevende instellingen voor hoger onderwijs in Azië. En daarmee is de Faculteit Bedrijfskunde en Economie (FBE) uitgegroeid tot een algemeen erkende en gerespecteerde business school in de regio.

De faculteit streeft ernaar eersteklas bedrijfsleiders te koesteren en zowel academisch als toegepast onderzoek te bevorderen om te voorzien in de behoeften van Hong Kong, China en de rest van de wereld in de snel veranderende wereldeconomie. We betrekken vooraanstaande wetenschappers uit alle hoeken van de wereld die studenten met wereldwijde kennis bijbrengen. Met het hoogste aandeel niet-lokale studenten van alle faculteiten aan de HKU en twee van onze studenten in de Top 5 en Top 10 van Hong Kong, trekt FBE de beste en slimste studenten uit Hong Kong en daarbuiten aan.

Het full-time MBA-programma van de faculteit staat op de ranglijst van Azië. 1 in de World MBA Rankings vrijgegeven door de Economist Intelligence Unit voor negen opeenvolgende jaren van 2010 tot 2018. Naast het aanbieden van een elite EMBA-Global Asia-programma samen met Columbia Business School en London Business School voor wereldwijd gerichte senior executives en professionals, we werken ook samen met de beste business schools in heel China en over de hele wereld om bedrijfs- en economische opleidingen te synchroniseren. Ons sterke en uitgebreide alumninetwerk, met bedrijfs- en gemeenschapsleiders op sleutelposities in zowel de publieke als de private sector, vergroot ons bereik en versterkt onze invloed in verschillende sectoren en lagen van de samenleving.

Ik ben echt nederig en vereerd om het decanaat van de faculteit op dit specifieke moment op te nemen, omdat de wereld misschien een van de meest dramatische sociaal-economische en politieke verschuivingen in de moderne geschiedenis doormaakt. De opkomst van de Aziatische economieën zal ook gepaard gaan met de toenemende invloed van Aziatische business schools, waardoor de faculteit een ongekende kans heeft om te profiteren van de unieke sterke punten van Hong Kong.

Met zijn traditionele rol als de commerciële en culturele toegangspoort tussen het oosten en het westen, geniet Hong Kong een duidelijk voordeel in deze veranderende tijden. Als een stad die zijn ondernemersgeest, diverse culturele mix en unieke dynamische energie viert, heeft Hong Kong consequent 'het beste van het beste' aangetrokken - zoals blijkt uit de wereldwijde opinieleiders en docenten van wereldklasse die deel uitmaken van onze faculteit.

Voortbouwend op een zeer goede basis, ben ik ervan overtuigd dat de faculteit zich zal blijven ontwikkelen, bevorderen en bloeien - om de best mogelijke bedrijfs- en economische opleiding aan studenten te bieden; om inzichtelijk en impactvol onderzoek te produceren om de grenzen van kennis te vergroten; om openbaar beleid te verbeteren door informatief beleidsonderzoek en discussies aan te gaan; samen met het bedrijfsleven te ontwikkelen door huidige en toekomstige bedrijfsleiders op te leiden en te koesteren, en door dringende problemen in de economie en de gemeenschap aan te pakken en op te lossen.

HKU streeft ernaar om in het volgende decennium de Global University van Azië te zijn, geleid door de 'three plus one Is' met innovatieve, internationale, interdisciplinaire visies die leiden tot meer impact. Onze ambities bij FBE zijn net zo ambitieus: een vooraanstaande business school in Azië worden met aanzienlijke lokale, regionale en wereldwijde invloed. Ik nodig je uit om ons te bezoeken, ons te vergezellen of onze krachten te bundelen om de Faculteit Bedrijfskunde een baken te maken in de academische wereld en de wereld een betere plek te maken.

Professor Hongbin Cai - decaan, voorzitter van de economie

rankings

Nr. 1 MBA-programma in Azië

The Economist MBA Ranking 2018

Nr. 2 Gezamenlijk EMBA-programma in de wereld

QS Global EMBA Rankings 2019

Visie

Om een toonaangevende, wereldwijd impactvolle academische instelling voor bedrijven en economie te zijn.

Unieke propositie

De faculteit is diep geworteld in Hong Kong, volledig betrokken bij China en echt internationaal.

Missie

  • Wereldwijd toonaangevend onderwijs op het gebied van economie en economie bieden dat dynamische en verantwoordelijke leiders voedt.
  • De grenzen van kennis verleggen door innovatief en wereldwijd belangrijk onderzoek.
  • Om positieve verandering in de wereld te creëren door samen te werken met gemeenschappen.

Vennootschap

Als de meest internationale faculteit in HKU, heeft de faculteit in de loop der jaren een goed gevestigd, strategisch partnerschap met wereldberoemde universiteiten en zakelijke partners, die marktgerichte inhoud, superieure leerervaring en instrumentele middelen voor onze studenten biedt.

Samenwerkingsprogramma's

De faculteit breidt haar wereldwijde bereik consequent uit en heeft de handen ineengeslagen met eersteklas business schools over de hele wereld. In de loop der jaren biedt de faculteit een aantal toonaangevende programma's in internationale financiële hubs, waaronder Hong Kong, Beijing, Shanghai, New York en Londen, waardoor studenten mondiale perspectieven een unieke Aziatische draai krijgen.

EMBA-Global Asia-programma

Onder de tripartiete samenwerking met Columbia Business School en London Business School biedt het EMBA-Global Asia-programma studenten een wereldwijd gerichte leerervaring, netwerken en veelzijdige perspectieven die hun kennis van Westerse en Oosterse bedrijfspraktijken zullen verdiepen en hen zullen voorbereiden op leiderschapssucces.

HKU-PKU DBA-programma

Het HKU-PKU Doctor of Business Administration (HKU-PKU DBA) -programma wordt gezamenlijk aangeboden met Guanghua School of Management, Peking University. Het is ontworpen om bedrijfsleiders te voeden met uitstekende onderzoeksexpertise en strategische wereldwijde visie, om het concurrentievermogen van binnenlandse ondernemingen te vergroten en de reële economie in China te versterken.

HKU-PKU EMBA-programma

Het HKU-PKU Master of Business Administration (HKU-PKU EMBA) -programma hanteert een interdisciplinaire benadering met een mondiaal perspectief en een Chinese focus en biedt geavanceerde bedrijfseducatie en geavanceerde kennis in zaken en financiën aan leiders uit alle sectoren. De academische samenwerking met Guanghua School of Management, Peking University, haalt expertise van beide universiteiten, waardoor studenten een diepgaand inzicht krijgen in de zakelijke context van beide regio's.

HKU-Fudan IMBA-programma

Sinds 1998 biedt de faculteit haar een Master of Business Administration (International) (HKU-Fudan IMBA) -programma aan, dat gezamenlijk heeft samengewerkt met School of Management, Fudan University in Shanghai. Dit is het eerste gezamenlijke programma van een Hong Kong en een PRC-instelling goedgekeurd door het ministerie van Onderwijs en werd door het Academic Degrees Committee van de Staatsraad gerangschikt als het beste programma in zijn soort. In de afgelopen twee decennia heeft het programma meer dan 4.500 zakelijke leiders gekoesterd.

Internationale uitwisselingspartners

De faculteit heeft een uitgebreid netwerk met meer dan 300 uitwisselingspartners in meer dan 40 landen / regio's, in de vorm van studentenuitwisselingen en stages. Elk jaar worden meer dan 400 studenten naar het buitenland gestuurd, terwijl honderden internationale studenten naar de faculteit komen om te studeren, waardoor een dynamische, multiculturele leeromgeving op de campus ontstaat.

De faculteit linkt ook naar veel partnerinstellingen in China. Door verschillende culturele uitwisselingen en ervaringsleerprogramma's kunnen studenten de zakelijke omgeving in China begrijpen.

Bedrijfssamenwerking

De faculteit streeft ernaar onze aanwezigheid in en verbinding met het bedrijfsleven te versterken door samenwerkingsmogelijkheden in zowel de publieke als private sector te onderzoeken. In het afgelopen jaar heeft de faculteit een nieuw partnerschap gevormd met CCB, China Life Insurance (Overseas), China Resources, KPMG en New World Development enz. We zullen ons netwerk actief blijven betrekken en uitbreiden met nieuwe zakelijke partners in Hong Kong, China en de rest van de wereld, met baanbrekende ontwikkelingen in strategische grenzen.

Locaties

Telegraph Bay

Address
4/F., K. K. Leung Building, The University of Hong Kong
Telegraph Bay, Hong Kong Island, Hongkong

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited