The Hong Kong Polytechnic University School of Design

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving


Over PolyU Design

PolyU Design is sinds 1964 een belangrijk knooppunt van ontwerponderwijs en -onderzoek voor Hong Kong. De school gedijt op haar geografische positie in het overbruggen van het oosten en het westen, waardoor haar studenten hun ontwerpsterktes kunnen ontwikkelen met een uniek internationaal cultureel bewustzijn, zowel op professioneel vlak en sociale niveaus.

PolyU Design Annual Show / PolyU Design


rankings

PolyU Design is sinds 2006 consequent gerangschikt als een van de beste designscholen ('De beste ontwerpscholen ter wereld') van het tijdschrift BusinessWeek.

In 2009 beoordeelde BusinessWeek onze Master of Design (Design Strategies) -programma's als een van 's werelds 30 Best Design Thinking-programma's.

In 2013 werd PolyU Design de enige Aziatische school op Business Insider's World's Best 25 Design School-lijst.

Het werd in 2015 genoemd als een van de Top 10 van beste industriële ontwerpscholen ter wereld en een van de speciaal genoemde grafische ontwerpscholen ter wereld door Design Schools Hub in 2016.

Sinds 2015 staat de school op de Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings® van Subject - Art and Design als een van de beste ter wereld. Momenteel is het een van de beste ontwerpscholen in Azië en de 15e ter wereld. Lees het 2020-rapport voor details.

Opmerkelijke alumniPolyU-infodag / PolyU Design

Dennis Chan 陳瑞麟 - sieraden; artikel

Eric Chan 陳秉鵬 - product

Kade Chan 陳柏熹 - origami; artikel

Raman Hui 許 誠 ​​毅 - film; animatie

Keung Hung 洪 強 - mediakunst; onderwijs

Kit Hung 洪榮杰 - film; onderwijs

Freeman Lau 劉小康 - kunst; artikel; branding

Gigi Leung 梁詠琪 - zingend; liedjes schrijven; acteren

Henry Lau 劉志華 - mode

Rebecca Lee 李 樂 詩 - ontdekkingsreiziger

Tony Leung 梁家輝 - film; acteren

Tommy Li 李永 銓 - branding

Anthony Lo - auto-ontwerp

Alice Mak 麥 家 碧 - kunstenaar; cartoonist

Vivienne Tam 譚燕玉 - mode

Paul Wong 黃 貫 中 - componeren; liedjes schrijven; het zingen

Timmy Yip 葉錦添 - film; kostuumontwerp

Kitty Yuen 阮小 儀 - tv; radio-


Mensgericht ontwerp
Studenten speelden een rollenspel om hun ideeën voor de toekomst van Zuidoost-Azië in 2025 / PolyU Design te presenteren


We staan ​​op de kruising van kunst en wetenschap, met een filosofie van het aanbieden van hoogwaardig ontwerponderwijs en het produceren van onderzoek en consultancy met hoge impact in zowel pure als toegepaste aard. Hoewel we de hoogste idealen van kunst waarderen, geloven we in de creatie van mensgerichte producten, merken en diensten die nu en in de nabije toekomst relevant zijn voor industriële, commerciële en gemeenschapsbehoeften. Onze aanpak biedt een solide onderzoeksbasis in ontwerp om deze ideeën te ondersteunen.

De buitengewone 55-jarige erfenis van wetenschap en onderzoek van de School te midden van de dynamiek van Azië verzekert ons een mooie toekomst. Onze zeer uiteenlopende ontwerpexpertise omvat productontwerp, communicatieontwerp, advertentieontwerp, digitale media, interieurontwerp, omgevingsontwerp, stadsontwerp, internationaal ontwerp en bedrijfsbeheer, ontwerpbeheer, innovatieleiding, ontwerpstrategie en interactieontwerp.

We voeden jaarlijks bijna 1400 studenten in een breed scala van niet-gegradueerde en postdoctorale programma's, waarvan er ongeveer 50 promovendi zijn. De school biedt een hoog niveau, een goed uitgeruste omgeving met een aanzienlijke onderzoeksinfrastructuur met acht laboratoria en een verscheidenheid aan eersteklas technische workshops in de Jockey Club Innovation Tower, een monumentaal gebouw ontworpen door Zaha Hadid (1950-2016). We geloven dat een nieuw pand nieuw denken stimuleert. Daarom heeft de school het Jockey Club Design Institute for Social Innovation gelanceerd, de eerste in zijn soort in Azië, om actief nieuwe benaderingen en nieuwe gebieden van ontwerpexpertise te bevorderen.

Onze waarden

De onderzoeks- en academische programma's van de School worden bepaald door onze kernwaarden:

  1. Een Open Mind Frame ontwikkelen;
  2. Positieve verandering sturen;
  3. Het vestigen van visionair ondernemerschap;
  4. Het oefenen van authentieke expressie; en
  5. Verantwoord ontwerpen

Locaties

Kowloon

Address
General Office of School of Design
V810, 8/F, Jockey Club Innovation Tower (Block V),
The Hong Kong Polytechnic University

Kowloon, Hongkong

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden