College of Engineering City University of Hong Kong

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over het college

City University of Hong Kong (CityU) is een toonaangevende wereldwijde universiteit die uitblinkt in onderzoek en professioneel onderwijs. De huidige studentenpopulatie is meer dan 20.000, waaronder meer dan 6.000 postdoctorale studenten. Bij CityU zijn lesgeven en leren gericht op de ontwikkeling van personeel, ontdekking en de kennis die nodig is om positieve verandering in de samenleving te creëren. Onze gediversifieerde programma's helpen kritisch denken te bevorderen, creatieve en professionele vaardigheden aan te scherpen en deuren te openen naar lonende carrières.

Wereldwijde erkenning

 • 4e in de wereld, QS Top 50 onder 50 2020
 • 19e in Azië, QS Asia University Rankings 2020
 • 48e in de wereld, QS World University Rankings 2021

139497_139434_C01-086.jpg

Technische Universiteit

Bericht van de decaan: een gouden kans voor engineering bij CityU

Voordat ik zelfs maar een voet op de campus van de City University of Hong Kong had gezet, had de reputatie ervan indruk op me gemaakt. Deze universiteit kenmerkt zich door haar vermogen om te innoveren en naar de toekomst te kijken.

De oprichting van het nieuwe College of Engineering had niet op een beter moment kunnen komen. Over vijf jaar zal de wereld er anders uitzien. Technologie gaat in een ongekend tempo vooruit. Als zodanig is het onze verantwoordelijkheid als universiteit om onze studenten uit te rusten met een mentaliteit die hen zal inspireren om te blijven leren.

Het nieuwe college heeft acht gerichte academische afdelingen: Afdeling Architectuur en Civiele Techniek (ACE), Afdeling Biomedische Technologie (BME), Afdeling Computerwetenschappen (CS), Afdeling Elektrotechniek (EE), Afdeling Materiaalkunde en Engineering ( MSE), Afdeling Werktuigbouwkunde (MNE), Afdeling Systems Engineering and Engineering Management (SEEM), en Afdeling Building Science and Technology (BST). Samen bestrijken ze een levendig spectrum van technische velden en bevorderen ze academische synergie en communicatie binnen het college.

Engineering-studenten zijn uniek. Ze zien de wereld op een bepaalde manier en zijn meedogenloze en ijverige probleemoplossers. Met meer gefocuste afdelingen en een groter potentieel dan ooit tevoren voor het ontwikkelen van onderzoeksfocussen en curricula, hebben we de kans om deze geweldige technische geesten aan te trekken voor academische en loopbaanactiviteiten die de wereld zullen veranderen.

We bevinden ons in een gouden tijdperk van informatie. In mijn meer dan 30 jaar als computerwetenschapper is de aanpak van een ingenieur altijd een integraal onderdeel geweest van wie ik ben. Middelen benutten, kennis bundelen, samenwerken - allemaal bij het nastreven van impactvolle oplossingen. Toen ik aan mijn eigen academische carrière begon, had ik me niet kunnen voorstellen dat ik getuige was van zulke ongelooflijke hausse in verschillende bedrijfstakken of de implicaties van mijn onderzoek en werk in de echte wereld zou zien.

Wanneer ieder van ons elke dag door de deuren van het College of Engineering van CityU loopt, betreden we een voorhoede van nieuwe technologie. Samen dragen we bij aan het momentum en de groei van een krachtig en dynamisch netwerk en synergie van onderzoek, de academische wereld en het bedrijfsleven.

Aan het begin van mijn ambtstermijn aan het College of Engineering, word ik geïnspireerd door zowel het erfgoed als het potentieel ervan. Ik hoop dat het college, onze studenten en onze faculteit een diepgaande invloed zullen blijven hebben op de Hongkongse samenleving en de internationale gemeenschap.

Ik kijk ernaar uit om studenten en docenten te ontmoeten en uw gedachten en ideeën te horen. Als mijn carrière in de techniek me tot dusver iets heeft geleerd, dan is het wel om open geesten en open deuren te waarderen. Ik voel me vereerd om deze reis met jullie allemaal te beginnen, terwijl we samen de basis leggen voor een nieuwe toekomst.

Tei-Wei Kuo
Decaan van het College of Engineering

Academische eenheden

 • Afdeling Architectuur en Civiele Techniek (ACE)
 • Afdeling Biomedische Technologie (BME)
 • Departement Computerwetenschappen (CS)
 • Afdeling Elektrotechniek (EE)
 • Afdeling Materiaalkunde en Engineering (MSE)
 • Departement Werktuigbouwkunde (MNE)
 • Afdeling Systems Engineering and Engineering Management (SEEM)
 • Afdeling Bouwwetenschappen en Technologie (BST)

139498_139435_RE01-080.jpeg

Locaties

Hong Kong

Address
B6518, 6/F Blue Zone,
Yeung Kin Man Academic Building,
City University of Hong Kong,
Tat Chee Avenue

Hong Kong, Hongkong

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden