City University of Hong Kong

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Welkom bij de president

119668_119654_campus.jpg

Welkom bij City University of Hong Kong (CityU). Wij zijn een dynamische universiteit opgericht in 1994 en uniek gelegen in het hart van Hong Kong, de wereldstad van Azië. Onze doelen zijn om een hoog niveau van uitmuntendheid na te streven, innovatie te bevorderen en creativiteit te koesteren met als doel het leven van mensen te verbeteren. In een stad waar Oost en West elkaar ontmoeten, is onze visie om wereldwijd erkend te worden voor professioneel onderwijs, een die de wederzijdse verrijking van verschillende culturen en intellectuele tradities benadrukt, en voor onderzoek dat echt verschil maakt.

CityU groeit. Het bestaat uit het College of Business, College of Engineering, College of Liberal Arts and Social Sciences, College of Science, Jockey Club College of Veterinary Medicine and Life Sciences, en de School of Creative Media, School of Data Science, School of Energy and Environment en School of Law. Het eerste Bachelor of Veterinary Medicine-programma van Hong Kong aan het Jockey Club College of Veterinary Medicine and Life Sciences begon in het academische jaar 2017/18 in samenwerking met Cornell University, een van 's werelds best gerangschikte veterinaire scholen. Onze curricula zijn ontworpen om kenniscreatie, originele ontdekkingen en innovatief denken te bevorderen door onderwijs en onderzoek op alle niveaus te integreren.

Ons strategisch plan voor 2015-2020 getiteld Een verschil maken door uitmuntendheid in onderzoek en professioneel onderwijs dient als een uitbreiding van de ambities op hoog niveau die zijn gedefinieerd in ons vorige plan voor 2010-2015. Ons nieuwste document bevat vijf strategische thema's die onze academische excellentie, onze internationale reputatie en maatschappelijke bijdragen verbeteren.

Als internationale universiteit leggen we de nadruk op diversiteit, intercultureel leren en een globale visie. Onze vooraanstaande faculteit wordt vanuit de hele wereld aangeworven. We hebben een uitstekend internationaal netwerk van academische samenwerkingen opgezet en wereldwijde overeenkomsten ontwikkeld met ongeveer 450 prestigieuze instellingen uit meer dan 40 landen / rechtsgebieden. Onze afgestudeerden zijn doordachte, aanpasbare en ruimdenkende professionals die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

CityU heeft sterk gepresteerd op internationale ranglijsten. Volgens Quacquarelli Symonds (QS) voor 2019 staat CityU 55e in de wereld en 5e in de top 50 van universiteiten ter wereld onder de 50 jaar. In de Times Higher Education World University Rankings voor 2019 staat CityU op de eerste plaats voor International Outlook.

Ik nodig u uit om onze website te verkennen voor een virtuele rondleiding of ons persoonlijk te bezoeken. U zult onder de indruk zijn van de harmonie van onze oude Chinese tuin tegen meer hedendaagse artistieke architectuur.

Way Kuo

President en universitair hoogleraar

Januari 2019

Inleiding tot CityU

Met de nadruk op professioneel onderwijs en onderzoek, produceert CityU afgestudeerden met het vermogen om te anticiperen op veranderingen in een snel evoluerende, geglobaliseerde wereld.

De afgelopen jaren heeft CityU sterk gepresteerd op universitaire ranglijsten en behoort het momenteel tot de top 10 in Azië en de top 100 van de wereld. Het is een snelgroeiende instelling met niet-gegradueerde en postdoctorale studenten en academisch personeel in het bedrijfsleven, creatieve media, data science, energie en milieu, engineering, geesteswetenschappen en sociale wetenschappen, rechten, wetenschap en diergeneeskunde en biowetenschappen.

Ons curriculum benadrukt innovatie en creativiteit, en dit principe ligt ten grondslag aan alle aspecten van het professionele onderwijs van de universiteit en probleemgestuurd onderzoek. Ondersteund door nieuwe leerruimtes en faciliteiten in nieuwe gebouwen, belichaamt het curriculum CityU's Strategisch Plan voor een nieuw tijdperk van groei.

CityU heeft zich gevestigd als een van de meest innovatieve universiteiten in Azië, baanbrekend onderzoek op verschillende gebieden die van groot belang zijn voor dringende kwesties. Het succes van zijn onderzoeksprogramma's wordt weerspiegeld in zowel de hoeveelheid ontvangen financiering en het aantal gefinancierde projecten als de kwaliteit van de onderzoeksoutput.

De nabijheid van en de nauwe banden met het vasteland van CityU, evenals zijn internationale partnerschappen en vooruitzichten, maken de universiteit ideaal gepositioneerd om een dynamische leer- en onderzoekomgeving te bieden voor studenten en docenten van over de hele wereld. Zowel de gestalte als het enorme volume van CityU's relaties met wereldwijde instellingen blijven groeien.

Net als de ongelooflijke stad waarin het zo'n integrale rol speelt, blijft CityU bewegen, innoveren, leren, onderwijzen en bloeien.

Visie en missie

Visie: de City University of Hong Kong streeft ernaar een toonaangevende wereldwijde universiteit te worden die uitblinkt in onderzoek en beroepsonderwijs.

Missie: de talenten van studenten voeden en ontwikkelen en toepasselijke kennis creëren om sociale en economische vooruitgang te ondersteunen.

(De Raad heeft de nieuwe visie en missie op 26 maart 2009 goedgekeurd)

Leidende beginselen

 1. Studentensucces in academische prestaties en loopbaanontwikkeling
 2. Excellentie in leren en onderzoek, technologie-innovatie en kennisoverdracht
 3. Voordelen voor het sociale en economische welzijn van Hong Kong
 4. Verantwoording bij het gebruik van openbare middelen
 5. Wereldwijd bereik en internationaal concurrentievermogen

CityU-logo

119670_119652_logo_horizontal_cmyk.pngOns merk is meer dan alleen een logo. Het vertegenwoordigt wie we zijn, wat we doen en hoe we het verschil maken door de professionele educatieve programma's die we aanbieden en het baanbrekende onderzoek dat we uitvoeren.

We hebben het merk CityU een complete make-over gegeven. Het is opgefrist om onze kernwaarden, de dynamische aard van onze mensen en programma's, onze stijgende status en toekomstgerichte richting als een toonaangevende wereldwijde instelling voor hoger onderwijs weer te geven.

Rankings en reputatie

Recente prestaties in wereldwijde ranglijsten benadrukken de kracht van het onderzoek, internationalisering, reputatie, faculteit, studenten en programma's aan de City University of Hong Kong (CityU).

Naast de volgende ranglijsten uitgevoerd door de Quacquarelli Symonds (QS) en de Times Higher Education World University Rankings, zijn CityU-afgestudeerden gerangschikt in de top 150 voor drie opeenvolgende jaren in termen van hun inzetbaarheid, volgens de Global Employability University Survey and Ranking , een jaarlijks onderzoek uitgevoerd door de Franse adviesgroep Emerging en het Duitse onderzoeksinstituut Trendence.

Academische organisatie

De vijf hogescholen: Business, Engineering, Liberal Arts and Social Sciences, Science, Veterinary Medicine and Life Sciences; en de School of Creative Media, School of Data Science, School of Energy and Environment en School of Law bieden academische programma's op undergraduate, postgraduate en doctoraal niveau.

De Chow Yei Ching School of Graduate Studies versterkt de werking en ontwikkeling van alle postdoctorale programma's en bevordert een sfeer voor graduate studies.

De algemene academische organisatiestructuur is hieronder weergegeven:

College van het bedrijfsleven

 • boekhouding
 • Economie en financiën
 • Informatie Systemen
 • Beheer
 • Managementwetenschappen
 • afzet

Technische Universiteit

 • Architectuur en civiele techniek
 • Biomedische technologie
 • Computertechnologie
 • Elektrotechniek
 • Materials Science and Engineering
 • Machinebouw
 • Systems Engineering en Engineering Management
 • Afdeling bouwwetenschappen en technologie

College van liberale kunsten en sociale wetenschappen

 • Aziatische en internationale studies
 • Chinees en geschiedenis
 • Engels
 • Taal- en vertaling
 • Media en communicatie
 • Publiek beleid
 • Sociale en gedragswetenschappen
 • Chan Feng Men-ling Chan Shuk-lin Engels Talencentrum

College of Science

 • Chemie
 • Wiskunde
 • Fysica

Jockey Club College of Veterinary Medicine and Life Sciences

 • Biomedische wetenschappen
 • Infectieziekten en volksgezondheid
 • Neuroscience

School of Creative Media

School of Data Science

School voor energie en milieu

School voor de Rechten

Chow Yei Ching School of Graduate Studies

119669_119653_campus2.jpg

Locaties

Kowloon Tong

Address
Tat Chee Avenue,83
Kowloon Tong, Kowloon, Hongkong

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden