Lees de Officiële Beschrijving

Eötvös Loránd University (ELTE) - wat betreft studenten- en personeelsaantal, kwaliteit van onderwijs en onderzoek, en haar internationale betrekkingen - is een prestigieuze instelling voor openbaar hoger onderwijs in Hongarije, die sinds haar oprichting in 1635 onafgebroken actief is. onderzoek universiteit in Hongarije, het is de meest populaire hoger onderwijsinstelling onder aanvragers evenals alma mater van vijf Nobelprijswinnaars en leidende figuren in technologie, openbaar beleid en cultuur in Hongarije. ELTE heeft wijdverbreide internationale betrekkingen. Het heeft bilaterale overeenkomsten voor samenwerking en uitwisseling met ongeveer 600 instellingen voor hoger onderwijsinstellingen. Het is een actief lid van prestigieuze internationale universiteitsnetwerken en betrokken bij joint degree-programma's. Momenteel studeren 29.000 studenten aan acht faculteiten bij ELTE met ongeveer 3.000 internationale studenten uit meer dan 100 landen. ELTE biedt 45 bacheloropleidingen, 101 masterprogramma's, 295 ongedeelde hoofdtrajecten voor lerarenopleidingen en meer dan 60 graden programma's aangeboden aan buitenlandse studenten in vreemde talen (voornamelijk Engels). ELTE is het grootste wetenschappelijke establishment van Hongarije met 16 doctorale scholen en 126 doctoraatsprogramma's.

Annie Spratt / Unsplash

Feiten over ELTE

 • Beste universiteit van Hongarije op basis van uitstekende docenten en studenten
 • Het staat bovenaan de ranglijst van Hongaarse universiteiten samengesteld door 15-25-jarigen
 • Uit marktonderzoek blijkt dat het een van de populairste Hongaarse merken is
 • Hoogste Hongaarse universiteit in de ARWU wereldwijde ranglijst van universiteiten
 • De enige Hongaarse vestiging bij de 200 beste Europese universiteiten op de ranglijst samengesteld door de Universiteit van Leiden
 • ELTE biedt het breedste scala van hoger onderwijs in Hongarije
  • 8 faculteiten
  • 38 bacheloropleidingen
  • 96 masteropleidingen
  • 80 gecombineerde niet-gegradueerde universitaire opleidingen
  • 8 lerarenopleidingen voor scholen en kleuterscholen, 3 nationaal erkende lerarenopleidingsscholen
  • 13 162 cursussen
  • 64 talen bij de faculteit Geesteswetenschappen
  • Meer dan 50 programma's in vreemde talen
 • Het grootste wetenschappelijke establishment van Hongarije
 • 73 academische docenten (20% van alle Hongaarse academici)
 • 16 Ph.D. scholen, 118 Ph.D. programma's
 • 5 colleges
 • De populairste universiteit van Hongarije
 • 28.400 studenten
 • 20% van alle afgestudeerden diende in 2015 een aanvraag in voor toelating tot ELTE
 • Volgens 86% van onze studenten, ELTE biedt de beste cursussen op hun respectieve gebieden in het land

Internationale relaties

Studenten van ELTE komen uit meer dan 70 verschillende landen.

Als een vertrouwde partner van 450 hogeronderwijsinstellingen en een actief lid van 9 prestigieuze internationale universitaire organisaties, hebben we sterke connecties over de hele wereld.

Mobiliteit

Door middel van onze uitstekende programma's zoals Erasmus, CEEPUS, de EER- en Noorweegsubsidies, Campus Hongarije en bilaterale samenwerkingsverbanden, gaan meer dan 1000 van onze studenten elk jaar naar het buitenland of komen uit het buitenland.

Leren van de besten

ELTE is regelmatig gastheer voor een aantal internationale conferenties en legt speciale nadruk op het uitnodigen van vooraanstaande onderzoekers van verschillende vakgebieden tot intensieve workshops en lezingenseries.

Gezamenlijke programma's

De masteropleiding EIT ICT Labs en het masterprogramma Geschiedenis op de afdeling Atelier van de faculteit Geesteswetenschappen (het eerste Erasmus Mundus-programma gecoördineerd door een Hongaarse universiteit) zijn twee uitstekende voorbeelden van onze programma's die certificeringen aanbieden in samenwerking met de beste Europese universiteiten.

Interinstitutioneel centrum voor Franse studies

Op basis van de Frans-Hongaarse bilaterale overeenkomst, is het belangrijkste doel van het Centre Interuniversitaire d'Études Francaise (CIEF) de ondersteuning van de opleiding van de Franse taal, evenals van de Franse literatuur en cultuur. De bibliotheek met pedagogisch methodologiemateriaal is uniek in Hongarije.

EIT ICT Labs

Deze MA en Ph.D. programma voor informatie- en communicatietechnologieën is gebaseerd op de samenwerking tussen Europese universiteiten en bedrijven en heeft Boedapest als enige basis in de Midden- en Oost-Europese regio's. ELTE is de leider van de Budapest Associate Partner Group.

Zomeruniversiteiten

De ELTE Hongaarse zomeruniversiteit van het Karpatenbekken biedt de jeugd van Hongaarse minderheden in de buurlanden de mogelijkheid hun wetenschappelijke kennis uit te breiden op een specifiek gebied van hun respectieve gebieden: het populaire programma heeft elk jaar meer dan 150 deelnemers. ELTE biedt tal van andere cursussen, zoals de ELTE Summer University of Hungarian Language and Culture, Health Technology Assessment, Heidelberg University - ELTE Joint Summer University Program.

Programs taught in:
Engels

Deze school biedt ook:

MA

Eötvös Loránd University

Het algemene doel van het programma is om studenten relevante kennis te geven over de gemeenschappelijke universele menselijke kenmerken en waarden in hun diverse en comp ... [+]

Het algemene doel van het programma is om studenten relevante kennis te geven over de gemeenschappelijke universele menselijke kenmerken en waarden in hun diverse en complexe manifestaties vanuit het perspectief van culturele antropologie.

Culturele antropologie is gebaseerd op kritisch en interpretatief denken en maakt gebruik van de benaderingen en methodologie van sociale wetenschappen. Culturele antropologie heeft een toegepast perspectief; methodologieën omvatten interpretatie en veldonderzoek.

Antropologen willen samenlevingen en culturen begrijpen in hun dagelijks leven, de micro- en persoonlijke niveaus van sociale interacties en culturele communicatie. Bovendien interpreteren antropologen hun micro-focusonderzoek op een holistische manier met uitgebreide analyses van de historische en sociologische context van hun vakgebied.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Semiotiek is een oude discipline met een lange geschiedenis, die in de 19e eeuw een stevige theoretische basis heeft gekregen en de laatste 50 jaar een steeds groter word ... [+]

Semiotiek is een oude discipline met een lange geschiedenis, die in de 19e eeuw een stevige theoretische basis heeft gekregen en de laatste 50 jaar een steeds groter wordende betekenis heeft gekregen. Deze discipline bevindt zich nu in een periode van zeer intensief, geconcentreerd onderzoek en zelfidentificatie op de kaart van de hedendaagse wetenschap.

Het interdisciplinaire Semiotics MA-programma op ELTE leidt studenten op tot goed opgeleide specialisten in cultuurcultuur met een globaal overzicht van de verschillende gebieden van de geesteswetenschappen: literatuurwetenschap, taalkunde, filosofie, beeldende kunst en algemene kunststudies - inclusief benaderingen van beeldende kunst, films, theater en muziek - en ook de meest hedendaagse onderzoeksmethoden die vanuit een semiotisch methodologisch oogpunt zijn gesynthetiseerd. Tegelijkertijd kan het kiezen van het specifieke vakgebied voor studenten in het diplomawerk gespecialiseerde kennis verwerven in een subveld van de semiotiek van de humaniora (bijv. Literaire, visuele, muzikale, theoretische semiotiek en etnosemiotiek). Het programma is ontworpen om flexibel te zijn om studenten te motiveren om de beste Hongaarse specialisten in het betreffende vakgebied te vinden en hen te helpen betrokken te raken bij internationaal onderzoek en dialogen met buitenlandse wetenschappers en docenten. Het curriculum bestaat uit cursussen over de geschiedenis en theorie van de semiotiek; taal, communicatie, teksten en vertaling; theorie van betekenis, logica, argumentatie; veldstudies van culturele, nationale en speciale semiotische systemen; verschillende vormen van toegepaste semiotiek en semiotische pragmatiek in het algemeen. Het programma legt ook de nadruk op de voorbereiding van studenten voor Ph.D. studies om hun onderzoeksloopbaan te plannen.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het masterprogramma combineert theoretische en praktische kennis en stelt studenten in staat hun basiskennis verworven gedurende de bacheloropleiding op het gebied van fi ... [+]

Het masterprogramma combineert theoretische en praktische kennis en stelt studenten in staat hun basiskennis verworven gedurende de bacheloropleiding op het gebied van filmgeschiedenis, filmanalyse, filmtheorie of praktische vaardigheden te verdiepen.

Het programma omvat twee specialisaties: specialisatie filmtheorie en specialisatie filmmaken.

De specialisatie Filmtheorie biedt een algemeen overzicht van de geschiedenis en theorie van film, evenals kritisch inzicht in de mechanismen en genres van de populaire filmcultuur, met de nadruk op academisch en kritisch schrijven. Studenten worden vertrouwd met de verschillende perioden van de Hongaarse en wereldfilmgeschiedenis, de verschillende theoretische benaderingen van filmstudies en filmgenres, en ontwikkelen hun vaardigheden van het lezen van theoretische teksten en het interpreteren van films. Tijdens consultaties helpt de faculteit hen om hun onderzoeksinteresses te ontwikkelen en om geëngageerde specialisten te worden die in staat zullen zijn een academische carrière te volgen.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het doel van het programma is om deskundigen op te leiden die in het bezit zijn van hun menselijke, economische en ontwikkelde interdisciplinaire aanpak, gedetailleerde a ... [+]

Het doel van het programma is om deskundigen op te leiden die in het bezit zijn van hun menselijke, economische en ontwikkelde interdisciplinaire aanpak, gedetailleerde analyses kunnen maken, globale en speciale correlaties kunnen vinden en advies kunnen geven en activiteiten kunnen beoordelen in de wereld van organisaties. , werk, werkgelegenheid en onderwijs. Ze passen hun professionele vaardigheden toe, ondersteunen de macroniveau-processen van human resource management en onderwijs volgens de verschillende professionele vereisten van de gegeven werkplek. Ze zijn in staat om speciale professionele problemen te identificeren en praktische oplossingen voor hen te definiëren. Ze bieden hulp voor individuen om carrièreplanningbeslissingen te nemen. Hun adviserende activiteit wordt bepaald door hun kennis van de HR-markt en organisatorische processen. Ze zijn bereid om hun studies voort te zetten in een Ph.D. programma.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Deze voltijdse masteropleiding is ontworpen om deelnemers de kennis, vaardigheden en ervaring te bieden die hen in staat stellen om volwaardige professionals te worden op ... [+]

Deze voltijdse masteropleiding is ontworpen om deelnemers de kennis, vaardigheden en ervaring te bieden die hen in staat stellen om volwaardige professionals te worden op het gebied van het onderwijzen van Engels als vreemde taal. Het omvat drie hoofdcomponenten:

Een reeks van onderwezen modules (on-campus seminars en lezingen) met betrekking tot relevante vakgebieden in beide semesters;Een periode van begeleide hands-on praktijk (50 uur tijdens het tweede semester) gedurende welke de deelnemers werken met echte studenten Engels als vreemde taal;Een op onderzoek gebaseerd proefschrift of ander projectmatig werk, dat op elk moment binnen twee jaar nadat de deelnemer alle studiepunten op de onderwezen cursussen heeft behaald, kan worden ingediend.... [-]
Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het programma richt zich op de logica en de toepassingen ervan in de wetenschapsfilosofie, met name in de grondslagen van de wiskunde, natuurkunde, linguïstiek en sociale ... [+]

Het programma richt zich op de logica en de toepassingen ervan in de wetenschapsfilosofie, met name in de grondslagen van de wiskunde, natuurkunde, linguïstiek en sociale wetenschappen. Naast een paar kerncursussen en een gezamenlijke vierseramesseminarenserie die een gemeenschappelijke achtergrond biedt voor alle studenten, bieden we de volgende vier themagroepen aan: Logica en de filosofie van de wiskunde, grondslagen voor fysica, logica in de taalkunde en modellen in de Sociale wetenschappen - de student moet er 7 kiezen.

In het algemeen is het programma onderzoeksgericht, gericht op het voorbereiden van studenten op een Ph.D. programma. Het programma is gericht op het ontwikkelen van de onderzoeksvaardigheden van de studenten. Het centrale deel is de Logica en het Applications Seminar bij de afdeling Logica, waar studenten en personeelsleden samen hun lopende werkzaamheden bespreken. De meest voorkomende onderwerpen van het seminar zijn settheorie en modeltheorie in hun filosofische verbanden, filosofie van de wiskunde in het algemeen, formalisering van fysische theorieën, zoals speciale en algemene relativiteit binnen verschillende logische kaders. Studenten maken kennis met de onderzoekswerkzaamheden van de medewerkers van de afdeling en haar partner en doen mee aan een onderzoeksprogramma om hun eigen proefschrift te schrijven. Ze moeten twee presentaties van hun werk geven gedurende de twee jaar.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het doel van dit programma is om perfecte professionals te trainen in de theoretische grondslagen en basismethodes van de pedagogische wetenschappen. Studenten verwerven ... [+]

Het doel van dit programma is om perfecte professionals te trainen in de theoretische grondslagen en basismethodes van de pedagogische wetenschappen.

Studenten verwerven een geïntegreerde kennis van onderwijswetenschappen en pedagogische praktijk en aangrenzende disciplines (filosofie, psychologie, sociologie, economie en recht).

Dit programma biedt studenten diepgaande kennis voor het werken bij overheidsinstanties en bedrijven, onderzoeksinstellingen en voor privébedrijven, openbaar bestuur, internationale organisaties en niet-gouvernementele organisaties (NGO's).

specialisaties:

JeugdstudiesOnderzoeksstudiesEducatieve technologieOnderwijsbestuurKracht van het programma... [-]
Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het doel van het programma is om psychologen te trainen die de theorieën en methoden van de psychologiewetenschappen op een vergevorderd niveau beheersen, die bekwaam zij ... [+]

Het doel van het programma is om psychologen te trainen die de theorieën en methoden van de psychologiewetenschappen op een vergevorderd niveau beheersen, die bekwaam zijn in de verschillende gebieden van de psychologie, die over de vaardigheden en technieken van het beroep van psycholoog beschikken en in staat zijn om pas deze toe om individuen, groepen of organisaties te helpen ontwikkelen en verbeteren.

Verdere doelstellingen zijn om recent theoretisch en praktisch materiaal te presenteren, om professionele vaardigheden en betrokkenheid voor het beroep in het veld van de psychologie vast te stellen op een niveau dat een solide basis van kennis geeft die de student in staat stelt om psychologie als roeping zelfstandig op masterniveau te oefenen , om deel te nemen aan postdoctorale cursussen en om bijscholing in doctorale scholen bij te wonen.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het doel van dit programma is studenten kennis te bieden over de veelzijdige aard van interculturele kwesties, multi / interculturaliteit en sociale integratie door midde ... [+]

Het doel van dit programma is studenten kennis te bieden over de veelzijdige aard van interculturele kwesties, multi / interculturaliteit en sociale integratie door middel van een multidisciplinaire aanpak, die psychologie, onderwijs, sociologie en antropologie omvat. Het programma is zowel op theorie gebaseerd als praktijkgericht. Cursussen zijn gebaseerd op het nieuwste onderzoek op relevante gebieden, en studenten krijgen de gelegenheid om hun theoretische kennis in praktische situaties te testen en toe te passen. Ongeveer de helft van het programma bestaat uit trainingen, seminars en veldwerk.

Dit programma wordt aanbevolen aan aanvragers die geïnteresseerd zijn in de culturele, interculturele en sociale aspecten van psychologie en onderwijs. We zoeken kandidaten die een grote uitdaging zien in de organisatie van de samenwerking tussen mensen met verschillende sociaal-culturele achtergronden, in het initiëren en onderhouden van de interculturele dialoog, in het efficiënt oplossen van opkomende conflicten en in het profiteren van de troeven van diversiteit als evenals in de bevordering van het samenleven en succesvolle samenwerking van verschillende minderheids- en meerderheidsgroepen.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

Eötvös Loránd University

Het programma geeft een uitgebreide kennis van verschillende gebieden in toegepaste wiskunde. De geavanceerde cursussen bevatten state of the art-problemen van het gegeve ... [+]

Het programma geeft een uitgebreide kennis van verschillende gebieden in toegepaste wiskunde. De geavanceerde cursussen bevatten state of the art-problemen van het gegeven gebied, bijvoorbeeld in statistische methoden, financiële wiskunde, codetheorie, numerieke methoden enz.

Het doel van dit programma is om de wiskundige vaardigheden van een student te ontwikkelen om industriële en andere praktische problemen en ontwikkeltaken op innovatieve manieren op te lossen.

Met dit programma kunnen studenten fundamentele vaardigheden verwerven, zoals:

modellering en analytische vaardigheden,kennis van numerieke methoden,vaardigheden in programmeren en simulatie,ervaring met wiskundige modellen uit de praktijk, zoals in de industrie of economie,mogelijkheid om enorme hoeveelheden gegevens te verwerken door wiskundige, numerieke en statistische methoden te integreren.Kracht van het programma... [-]
Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Studenten nemen deel aan intensieve cursussen op hoog niveau en op hoog niveau op het gebied van biologie, die het meest relevant zijn voor hun specialisatie, om hen op d ... [+]

Studenten nemen deel aan intensieve cursussen op hoog niveau en op hoog niveau op het gebied van biologie, die het meest relevant zijn voor hun specialisatie, om hen op de hoogte te houden van de recente ontwikkelingen en frontlinieproblemen. Zowat 60% van de tijd is praktische uren (besteed aan laboratorium / veldoefeningen en aan onderzoek) die kennis van de nieuwste methoden garanderen. Het curriculum is samengesteld uit intensieve cursussen op gevorderd niveau over de theoretische aspecten van geselecteerde disciplines en speciale seminarseries over problemen in een smaller wetenschapsgebied. Het programma omvat ook praktische cursussen en een begeleide onderzoeksactiviteit, die nodig is voor de voorbereiding van de "M.Sc. Scriptie". In de eerste twee semesters ligt de nadruk op theorie en elementaire laboratorium- of veldoefeningen. Het derde en vierde semester zijn gewijd aan onderzoek en de voorbereiding van een proefschrift. Het trainingsmedium is Engels, zodat studenten een betere kennis van academisch Engels op verschillende gebieden van de biologie kunnen verkrijgen.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het doel van dit programma is om cartografen te trainen met een professionele cartografische benadering op basis van theoretische en praktische kennis van hoog niveau. ... [+]

Het doel van dit programma is om cartografen te trainen met een professionele cartografische benadering op basis van theoretische en praktische kennis van hoog niveau.

Dit programma wordt aanbevolen aan aanvragers die in staat willen zijn om cartografische en geo-informatica onderzoeksprojecten te beheren en coördineren en om de kennis en vaardigheden te hebben om traditionele cartografische of op informatietechnologie gebaseerde problemen op te lossen.

Dit programma biedt studenten een brede kennis van Cartografie en Geo-informatica in combinatie met aardrijkskunde, andere aardwetenschappen, informatietechnologie, databasebeheer, webgebaseerde mappingservices, enz. Studenten verwerven de theorie en de methodologieën in de ontwikkeling en implementatie van de nieuwste visualisatietechnieken.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het doel van dit programma is om Computerwetenschapper te trainen met een professionele kennis op basis van een gedegen theoretische achtergrondkennis. Ze hebben de vaard ... [+]

Het doel van dit programma is om Computerwetenschapper te trainen met een professionele kennis op basis van een gedegen theoretische achtergrondkennis. Ze hebben de vaardigheden om deel te nemen aan de ontwikkeling van programma's, het ontwikkelen van informatiesystemen en systeembeheer op verschillende gebieden. De computerwetenschapper treedt vaak op als bemiddelaar tussen de klanten van informatiesystemen en de producenten. Op deze manier synthetiseert de taak van een computerwetenschapper de constructieve activiteit van ingenieurs met de algemene probleemoplossende houding van wiskundigen, terwijl ze deelnemen aan teams van grootschalige projecten.

Onze programma's bieden studenten een brede opleiding in informatica in combinatie met gespecialiseerd werk in programmeertalen, cybersecurity, data science, webtechnologie, autonome systemen, multimedia-ontwerp, enz.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het doel van dit programma is om Computerwetenschapper te trainen met een professionele kennis op basis van een gedegen theoretische achtergrondkennis. Ze hebben de vaard ... [+]

Het doel van dit programma is om Computerwetenschapper te trainen met een professionele kennis op basis van een gedegen theoretische achtergrondkennis. Ze hebben de vaardigheden om deel te nemen aan de ontwikkeling van programma's, het ontwikkelen van informatiesystemen en systeembeheer op verschillende gebieden. De computerwetenschapper treedt vaak op als bemiddelaar tussen de klanten van informatiesystemen en de producenten. Op deze manier synthetiseert de taak van een computerwetenschapper de constructieve activiteit van ingenieurs met de algemene probleemoplossende houding van wiskundigen, terwijl ze deelnemen aan teams van grootschalige projecten.

Onze programma's bieden studenten een brede opleiding in informatica in combinatie met gespecialiseerd werk in programmeertalen, cybersecurity, data science, webtechnologie, autonome systemen, multimedia-ontwerp, enz.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het doel van dit programma is om Computerwetenschapper te trainen met een professionele kennis op basis van een gedegen theoretische achtergrondkennis. De computerwetensc ... [+]

Het doel van dit programma is om computerwetenschappers te trainen met een professionele kennis op basis van een solide theoretische achtergrondkennis. De computerwetenschapper treedt vaak op als bemiddelaar tussen de klanten van informatiesystemen en de producenten. Op deze manier synthetiseert de taak van een computerwetenschapper de constructieve activiteit van ingenieurs met de algemene probleemoplossende houding van wiskundigen, terwijl ze deelnemen aan teams van grootschalige projecten.

Onze programma's bieden studenten een brede opleiding in computerwetenschappen in combinatie met gespecialiseerd werk in kunstmatige intelligentie, programmeertalen, cyberbeveiliging, data science, webtechnologie, autonome systemen, multimedia-ontwerp, enz.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het doel van dit programma is om studenten voor te bereiden op het ontwerp en de ontwikkeling van software voor intelligente systemen, waaronder bijvoorbeeld autonome aut ... [+]

Het doel van dit programma is om studenten voor te bereiden op het ontwerp en de ontwikkeling van software voor intelligente systemen, waaronder bijvoorbeeld autonome auto's. Studenten krijgen up-to-date kennis in een van de snelstgroeiende en dominante technologische trends van de toekomst. De training biedt studenten de mogelijkheid om waardevolle kennis en competenties te verwerven in softwaretechnologie, real-time systemen, kunstmatige intelligentie, robotica en deep learning, datamining, computerbeeld en signaalverwerking, procesbesturing, computergraphics en visie. Keuzevakken omvatten GIS-systemen, beveiligingsproblemen met autonome systemen en industriële wiskunde. Studenten worden betrokken bij het werk van de onderzoekslaboratoria en kunnen werken aan echt industrieel onderzoek samen met professionals van toonaangevende bedrijven die geïnteresseerd zijn in autonome systemen en autonoom rijden.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het doel van dit programma is om een ​​gevorderd niveau Ph.D te geven. kennis op de belangrijkste gebieden van analytische, anorganische, organische en fysische chemie. H ... [+]

Het doel van dit programma is om een ​​gevorderd niveau Ph.D te geven. kennis op de belangrijkste gebieden van analytische, anorganische, organische en fysische chemie. Het programma omvat verplichte lezingen en laboratoriumpraktijken op alle vier gebieden. (Semi) keuzevakken bieden de mogelijkheid om de programma-inhoud naar interesse aan te passen.

Dit programma wordt aanbevolen aan aanvragers die bereid zijn om hun eigen cursusschema te organiseren. Een goede achtergrond in BSc-niveauchemie stelt de student in staat zich vanaf het begin te concentreren op zijn of haar interessegebied. Degenen die minder bekend zijn met de basisscheikunde, moeten de vervolgcursussen voltooien.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het programma biedt een geavanceerde opleiding in geologie, van toepassing op geologische probleemoplossing. Onze afgestudeerden hebben een solide kennisbasis in de versc ... [+]

Het programma biedt een geavanceerde opleiding in geologie, van toepassing op geologische probleemoplossing. Onze afgestudeerden hebben een solide kennisbasis in de verschillende kerndisciplines van de geologische wetenschappen (mineralogie, petrologie, geochemie en paleontologie), aangevuld met geavanceerde vaardigheden door gespecialiseerde studies op geselecteerde gebieden. De veldcomponent omvat een veldschool van drie weken geologische afbeelding.

Het programma heeft ook een nadruk op praktische cursussen met betrekking tot minerale exploratie, aardolie-geologie, hydrogeologie en milieu-geologie. De specialisatie in aardolie-geologie en / of hydrogeologie biedt een grondige training voor toekomstige specialisten op deze gebieden. De opleiding bereidt zich voor op voortgezette studies na toelating tot een doctoraatsprogramma en werkt als geoloog voornamelijk in de petroleumindustrie, in de hydrogeologie of in aanverwante banen in de publieke sector.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het Environmental Science MSc-programma is een complexe interdisciplinaire onderzoeksmodule met milieubewustzijn. Onze cursussen zijn gericht op het verbeteren van het be ... [+]

Het Environmental Science MSc-programma is een complexe interdisciplinaire onderzoeksmodule met milieubewustzijn.

Onze cursussen zijn gericht op het verbeteren van het begrip van de omgeving en de processen die het leven op aarde ondersteunen. We zijn vooral geïnteresseerd in de impact van menselijke activiteiten in de wereld om ons heen en in het ontwikkelen van gebruiksklare benaderingen voor het bereiken van ecologische duurzaamheid.

Dit programma wordt aanbevolen aan aanvragers die de "groene chemie" -benadering willen toepassen en milieutechnologieën willen leren. Het belangrijkste doel is dat milieuwetenschappers milieueffectrapportage en milieucertificering kunnen identificeren en aanpakken.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het doel van dit programma is om Computerwetenschapper te trainen met een professionele kennis op basis van een gedegen theoretische achtergrondkennis. Ze hebben de vaard ... [+]

Het doel van dit programma is om Computerwetenschapper te trainen met een professionele kennis op basis van een gedegen theoretische achtergrondkennis. Ze hebben de vaardigheden om deel te nemen aan de ontwikkeling van programma's, het ontwikkelen van informatiesystemen en systeembeheer op verschillende gebieden. De computerwetenschapper treedt vaak op als bemiddelaar tussen de klanten van informatiesystemen en de producenten. Op deze manier synthetiseert de taak van een computerwetenschapper de constructieve activiteit van ingenieurs met de algemene probleemoplossende houding van wiskundigen, terwijl ze deelnemen aan teams van grootschalige projecten.

Onze programma's bieden studenten een brede opleiding in informatica in combinatie met gespecialiseerd werk in programmeertalen, cybersecurity, data science, webtechnologie, autonome systemen, multimedia-ontwerp, enz.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het Materials Science-programma is een interdisciplinair MS-programma gericht op het geven van een rigoureus onderwijs in materiaalkunde en de fundamentele natuurkunde en ... [+]

Het Materials Science-programma is een interdisciplinair MS-programma gericht op het geven van een rigoureus onderwijs in materiaalkunde en de fundamentele natuurkunde en scheikunde die aan deze discipline ten grondslag liggen. Onderwijsdoelen worden bereikt door middel van zowel cursussen en training in cross-disciplinair onderzoek onder toezicht van een lid van de wetenschappelijke faculteit. De cursussen bieden een overzicht van de soorten materialen; hun chemische en fysieke structuren; en eigenschappen.

De succesvolle kandidaat moet een BSc hebben. diploma in scheikunde, in chemische en milieu-procestechnologie, in natuurkunde, in materiaalkunde of in gelijkaardige mate, inclusief een redelijke hoeveelheid natuurwetenschappen (ten minste 40 ECTS) in het curriculum.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het doel van dit programma is om de kennis van BSc-niveau studenten uit te breiden, en om te leren over verschillende meteorologische verschijnselen, hun drijvende kracht ... [+]

Het doel van dit programma is om de kennis van BSc-niveau studenten uit te breiden, en om te leren over verschillende meteorologische verschijnselen, hun drijvende krachten, en om kennis te verwerven over de state-of-the-art methodologie die wordt gebruikt in de praktijk en ook over klimaatverandering en de gevolgen voor het milieu . Studenten moeten leren over de multidisciplinaire aard van meteorologie en de mogelijke verbindingen met verschillende andere wetenschapsgebieden en sectoren.

Dit programma wordt aanbevolen aan aanvragers met een sterke achtergrond in natuurkunde, wiskunde en meteorologie of milieuwetenschappen. Aanvragers moeten een diepe motivatie en het vermogen hebben om te leren over de theorie van weersvoorspelling en klimaatmodellering, en zij moeten in staat zijn om hun kennis toe te passen in de praktijk. Aanvragers moeten in staat zijn om de verschillende ruimtelijke schalen te begrijpen die geassocieerd zijn met de verscheidenheid aan meteorologische verschijnselen.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het doel van dit programma is om professionele fysici op te leiden die een breed overzicht hebben van de hedendaagse natuurkunde en zich kunnen aansluiten bij onderzoek o ... [+]

Het doel van dit programma is om professionele fysici op te leiden die een breed overzicht hebben van de hedendaagse natuurkunde en zich kunnen aansluiten bij onderzoek op hun gespecialiseerde terreinen.

Dit programma wordt aanbevolen aan aanvragers die al een BSc in natuurkunde hebben en natuurkundigen willen onderzoeken door hun kennis te verdiepen.

Dit programma stelt studenten in staat een brede achtergrond te hebben op de belangrijkste gebieden van de natuurkunde (atomaire en moleculaire fysica, fysica van de gecondenseerde materie, kernfysica, deeltjesfysica, statistische fysica) en wordt gespecialiseerd in geselecteerde gebieden (astrofysica, atomaire en moleculaire fysica, nucleaire en zware ionenfysica, biofysica, fysica van de gecondenseerde materie, computationele fysica, milieufysica, deeltjesfysica, statistische fysica en een complex systeem).... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Eötvös Loránd University

Het programma geeft een uitgebreide kennis van verschillende gebieden in de wiskunde en introduceert de studenten om onderzoek te doen in de theoretische en / of toegepas ... [+]

Het programma geeft een uitgebreide kennis van verschillende gebieden in de wiskunde en introduceert de studenten om onderzoek te doen in de theoretische en / of toegepaste wiskunde. Naast puur theoretische cursussen zijn veel cursussen toepassingsgericht. Cursussen worden aangeboden in algebra, getaltheorie, echte en complexe analyse, topologie, meetkunde, waarschijnlijkheidstheorie en statistiek, discrete wiskunde en operaties onderzoek, maar ook in dergelijke interdisciplinaire onderwerpen als bio-informatica en theoretische informatica. De studenten kunnen ook kiezen uit toepassingsgerichte cursussen op hoog niveau, die state-of-the-art-kwesties van het gegeven gebied voorstellen, zoals complexe systemen, financiële wiskunde, enz. Het programma is bedoeld voor studenten die minstens een BSc-graad in wiskunde of een gerelateerd veld (natuurkunde, informatica, engineering enz.) In het laatste geval is een bepaald aantal (65) van wiskundige credits vereist uit eerdere studies.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Master

Eötvös Loránd University

TEMA European Territories: Heritage and Development is een tweejarig (120 ECTS), tweetalig (Engels en Frans) Erasmus Mundus Joint Master Degree-programma (EMJMD), waaraan ... [+]

TEMA European Territories: Heritage and Development is een tweejarig (120 ECTS), tweetalig (Engels en Frans) Erasmus Mundus Joint Master Degree-programma (EMJMD), waaraan vijf universiteiten uit de EU en Canada deelnemen. Het TEMA Consortium wordt gecoördineerd vanuit ELTE en gevormd door de École des Hautes en Sciences Sociales in Parijs (EHESS), de Universiteit van Catania (UNICT), de Charles University, Praag (CUNI) en de Laval University uit Canada (UL) in samenwerking met het European Heritage Label (EHL) en verschillende UNESCO-kantoren.

Het doel van dit programma is om de groeiende aanwezigheid en het belang van cultureel erfgoed in een Europese context beter te begrijpen door een multinationale, interdisciplinaire aanpak toe te passen. In het afgelopen decennium hebben academici het belang en de impact van het Europese culturele erfgoed op identiteit en hedendaagse cultuur onderkend. Om deze reden heeft het consortium in het algemeen besloten om zijn expertise te gebruiken om een ​​nieuw interdisciplinair programma en curriculum te ontwikkelen en om het eerste Europese gezamenlijke masterprogramma voor Europese erfgoedstudies te creëren dat de academische velden van sociale wetenschappen en geesteswetenschappen met elkaar verbindt.... [-]

Hongarije District V.
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Meet ELTE - English version