Corvinus University of Budapest

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Corvinus in één oogopslag

Corvinus University is de meest vooraanstaande onderwijsinstelling van Hongarije op het gebied van economie, management en sociale wetenschappen. Onderwijs op universitair niveau, net als in de meest geavanceerde landen ter wereld, begon in Boedapest in de jaren 1920 aan de autonome economische faculteit van de Hongaarse Koninklijke Universiteit van Wetenschappen.

Wij geloven in continue ontwikkeling. We mogen ons niet tevreden stellen met de tot dusver behaalde resultaten. Daarom is besloten dat Corvinus vanaf juli 2019 wordt beheerd door een staatsstichting en niet door de staat zelf. Hoewel dit model flexibelere operaties mogelijk maakt, zorgt het ook voor een voorspelbare planning op lange termijn.

Ons doel is tamelijk ambitieus: in 2030 een internationale universiteit worden en de leidende instelling van Centraal-Europa worden op het gebied van economische, management- en sociale wetenschappen.

Tijdlijn

1899: De directe voorloper van Corvinus, de Eastern Commercial Academy, wordt opgericht

1917: Op voorstel van directeur-generaal Elemér Balogh biedt Hangya Szövetkezet (producenten-, distributeurs- en consumentencoöperatie) een fonds van een miljoen Hongaarse kronen aan ten behoeve van de toekomstige universiteit voor economie

1920: Op 5 oktober wordt wet XXXI van 1920 betreffende de oprichting van de economische faculteit van de Hongaarse Koninklijke Universiteit van Wetenschappen van kracht. Op 31 oktober vindt de eerste aanloopperiode plaats.

1934: De Faculteit der Economische Wetenschappen wordt geïntegreerd in de Palatine Joseph University of Technology and Economics

1948: De autonome Hongaarse Economische Universiteit wordt geboren

1950: De universiteit verhuist naar het voormalige Chief Customs Palace in Fővám tér

1953: De universiteit wordt omgedoopt tot Karl Marx University of Economic Sciences

1956: Er wordt een vergadering gehouden met de deelname van academici en studenten die een 22-puntenlijst aanneemt die de belangrijkste nationale beleidsvereisten bevat. Op 23 oktober nemen studenten deel aan een waardige mars naar het Bem-monument. Het onderwijs is opgeschort tot 1 februari 1957.

1968: Kálmán Szabó wordt rector en voert een grote hervorming door met betrekking tot de studieprogramma's.

1970: Het eerste in zijn soort in Hongarije, het Rajk László College of Advanced Studies, wordt opgericht onder leiding van Attila Chikán

1989: Als resultaat van de herstructurering van de faculteit ontstaan de Business School, de School of Economics en de Faculteit Sociale Wetenschappen.

1990: De universiteit wordt omgedoopt tot Budapest University of Economic Sciences

1996: De universiteit sluit zich aan bij de CEMS Alliance van de toonaangevende business schools en bedrijven van de wereld.

2007: Gebouw "C" op de hoek van Közraktár en Czuczor Streets wordt ingehuldigd, de Campus aan de Pest-kant bestaat nu uit drie gebouwen samen met het Chief Customs Palace en het Salt House

2019: Er wordt een gezamenlijk MBA-programma opgezet met een van de beste universiteiten ter wereld, de Fudan University of Shanghai

137097_pexels-photo-1438072.jpeg

accreditatie

EQUIS Accreditatie door EFMD

Corvinus Business School is voor de eerste keer, 2018, voor 3 jaar geaccrediteerd.

Met deze accreditatie is CBS de kring binnengetreden van 's werelds beste 2% business schools die deze prestigieuze accreditatie bezitten

EPAS-accreditaties door EFMD

Executive MBA-programma 4e keer voor 3 jaar

Bachelor in Business and Management-programma 3e keer voor 5 jaar

BSIS-label

Corvinus Business School, BSIS-label, 2018 voor de 2e keer

Het Business School Impact System (BSIS) -schema is ontworpen om de omvang van de impact van een school op de lokale omgeving te bepalen - de stad of regio waarin het zich bevindt.

EAPAA-accreditatie

De certificering wordt alleen behaald door ongeveer twee dozijn universiteiten in Europa, en slechts vier door de Centrale eer uit de Centraal- en Oost-Europese regio, waaronder Corvinus.

Master in openbaar beleid en management - 1e keer voor 7 jaar

Rankings, prijzen

We zijn bijzonder trots op de vele academische successen.

Succes in Hongarije

Op basis van het aantal eerste kandidaten was Corvinus Business School opnieuw de populairste school. Het heeft ook een leidende positie als het gaat om de excellentie van de toegelaten studenten.

Volgens HVG magazine is de Corvinus School of Social Sciences and International Relations de eerste in Student Excellence. De excellentie van de studenten blijkt ook uit het feit dat bijna 98% van de toegelaten studenten minimaal één taalexamen aflegt en de faculteit tevens de 10e plaats behaalt in de landelijke facultaire ranking. In de ranglijst van economische scholen behaalde Corvinus Business School de 1e plaats in de categorie Student Excellence, terwijl Corvinus School of Economics de 1e plaats behaalde in de categorie Teacher Excellence.

Bij de sectie Sociale Wetenschappen van OTDK behaalden de studenten van de School voor Sociale Wetenschappen en Internationale Betrekkingen in totaal 20 1e, 2e en 3e plaats in 2019. Bij de sectie Economie van OTDK behaalde Corvinus meer dan 50% van de 1e plaats. Een Ph.D. kandidaat van Corvinus werd beloond met de nieuw opgerichte Roska Tamás Award.

Internationaal succes

Corvinus Business School behaalde volgens Eduniversal een eerste plaats onder de beste business schools in Oost-Europa en behaalde ook de EQUIS-accreditatie op de jaarlijkse conferentie van EFMD.

Corvinus Business School behoorde ook tot de eerste 100 beste business schools van de Financial Times Business Schools Ranking.

Op basis van de evaluatie van studenten en de stemmen van academische directeuren werd Corvinus in 2019 uitgeroepen tot de 3e beste van de 32 CEMS-leden in de categorie CEMS School of the Year.

Corvinus Science Shop zorgde in 2019 voor een internationaal erkende stijging: binnen de kaders van de cursussen onder leiding van 29 professoren kregen 765 studenten de gelegenheid om verder in te gaan op de vragen van onze 40 partners en creëerden daardoor een significant positief sociale impact.

De masteropleiding Actuariële en Financiële Wiskunde van de Corvinus School of Economics behaalde de 31e plaats van de 40 beste masteropleidingen ter wereld in de ranglijst van Eduniversal in de categorie Verzekeringen, Risico & Actuariële Wetenschappen.

In 2019 behaalde de masteropleiding Public Policy and Management de internationale accreditatie van de European Association for Public Administration Accreditation (EAPAA) voor de periode 2019-2026, wat de tweede keer was in het geval van het Hongaarse programma en de eerste keer in geval van het Engelse programma. Daarnaast is het aantal studenten dat zich aanmeldt voor de beursplaatsen van de bacheloropleiding Toegepaste Economische Wetenschappen met 30 procent gestegen, inclusief het aantal eerste kandidaten.

De regionale en milieu-economie MA van de School voor Sociale Wetenschappen en Internationale Betrekkingen kreeg een nobele plaats tussen meer dan 1000 universiteiten in Eduniversal's wereldwijde ranglijst: het behaalde de 36e plaats onder de 100 beste programma's voor duurzame ontwikkeling en milieubeheer.

Locaties

Boedapest

Fővám tér 8

Address
Budapest, Fővám tér 8., 1093 Hungria
Boedapest, Hongarije

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Accreditaties

EFMD Equis Accredited