University of St Andrews

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

St Andrews, gesticht in de vijftiende eeuw, is de eerste universiteit van Schotland en de derde oudste in de Engelssprekende wereld

Waarom St Andrews

St Andrews is een unieke plek om te studeren en te leven. Gelegen aan de oostkust van Schotland kunnen studenten oversteken op golfbanen naar hun klas of joggen langs het strand na het eten. Niet alleen heeft de universiteit een reputatie van wereldklasse, maar het biedt ook een breed scala aan sociale activiteiten, waaronder meer dan 140 studentenverenigingen en 50 sportclubs. Historische gebouwen worden afgewisseld met de moderne faciliteiten, en de vele studententradities maken het studeren in St Andrews een onvergetelijke ervaring.

St Andrews onderwijs

Een diploma van de University of St Andrews wordt gezocht door werkgevers over de hele wereld, deels vanwege de uitstekende reputatie die de universiteit onderhoudt. Studenten hebben toegang tot enkele van 's werelds beste professoren en docenten, en onze geavanceerde faciliteiten en ondersteunende diensten zijn altijd beschikbaar om u te helpen uw volledige academisch potentieel te bereiken tijdens uw studie.

Reputatie

Als een 600 jaar oude instelling is het geen verrassing dat de University of St Andrews wereldwijd bekend staat als een wereldleider in het onderwijs. Onze consequent hoge rankings in zowel nationale als wereldwijde ranglijsttafels plaatsen ons binnen de top 100 van werelduniversiteiten.

De universiteit was de hoogst gewaardeerde Schotse universiteit in de Complete University Guide 2019 en werd beoordeeld als de vijfde beste universiteit in het VK. St Andrews was ook de beste Schotse universiteit in The Times en Sunday Times University Guide 2018 en werd uitgeroepen tot 'UK University of the Year for Student Experience'. De Guardian University Guide 2018 rangschikte de University of St Andrews als de derde beste universiteit in het VK. Volgens de QS University World Rankings 2018 staan we op de 92e plaats, wat betekent dat St Andrews 10 jaar de top 100 van universiteiten ter wereld heeft bereikt.

In 2018 Times Higher Education World University Rankings werd de University of St Andrews de 44e beste universiteit ter wereld voor kunst en geesteswetenschappen.

We staan ook hoog aangeschreven voor ons onderzoek, waarbij een bijzonder hoog percentage van ons onderzoek in psychologie en Engelse literatuur wordt beoordeeld op 4 * door de REF 2014, wat betekent dat het toonaangevend is op het gebied van originaliteit, betekenis of nauwkeurigheid.

Onderwerp ranglijst

De University of St Andrews ook in ranglijsten voor zijn voortreffelijkheid in specifieke onderwerpen voor. De meeste vakken die door de universiteit worden aangeboden, worden vaak gerangschikt in de top 10 van het VK, met veel hoog gepositioneerd in de Guardian Universiteitsgids 2018.

De reputatie van de werkgever

Onze fantastische reputatie over de hele wereld maakt de University of St Andrews afgestudeerden die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. De Complete Universitaire Gids 2019 rangschikt ons hoog voor afgestudeerde vooruitzichten.

Bibliotheek

Als student aan de universiteit zijn enkele gebouwen in St Andrews net zo belangrijk voor u als de bibliotheek. De universiteit heeft een groot aantal collecties en beschikt over ervaren personeel om u te helpen toegang te krijgen tot de bronnen van de bibliotheek en deze te gebruiken om uw studie en onderzoek te ondersteunen.

Aan de University of St Andrews kun je studeren zoals je wilt: in het bibliotheekcafé, in een individueel studiegebied of in een groepsstudiestudio - je kiest. U kunt ook afdrukken, fotokopiëren en scannen in de bibliotheek en het enorme aantal online bronnen en hulpmiddelen gebruiken dat wij leveren.

De hoofdbibliotheek bevindt zich in het centrum van St Andrews. Het is open gedurende meer dan 100 uur per week gedurende het semester, inclusief het weekend. De bibliotheek biedt een enorm aantal bronnen, waaronder:

  • meer dan een miljoen volumes
  • meer dan 400.000 e-books
  • duizenden gedrukte en elektronische tijdschriften
  • academische databases
  • een uitgebreide verzameling dvd's
  • computers op elk niveau van de bibliotheek.

De bibliotheek biedt ook deskundige ondersteuning door leden van het academische liaison-bibliotheekteam, die hulp en training kunnen bieden bij het vinden van informatie in de bibliotheek en online.

Het gebruik van de bibliotheek is snel en eenvoudig. Je krijgt een oriëntatietour aangeboden wanneer je aankomt, en dankzij de gebruiksvriendelijke zelfservicemachines duurt het slechts enkele seconden om je boeken in en uit te checken.

IT dienst

De IT-services van de universiteit bieden een breed scala aan diensten om ervoor te zorgen dat u verbonden blijft, waar u ook bent in de universiteit, zodat u toegang hebt tot ondersteuning als u die nodig hebt.

IT Services blijven aanzienlijke infrastructuurinvesteringen doen om de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Dit omvat een uitgebreid aanbod van wifi, Office 365, een breed scala aan software-apps, een pc-kliniek en een ondersteuningsdienst die zeven dagen per week is geopend om ervoor te zorgen dat kwesties efficiënt en effectief worden afgehandeld.

IT toegang

U kunt op de volgende manieren toegang krijgen tot het universitaire netwerk - en internet -:

Draadloze toegang is beschikbaar in meer dan 95% van de universitaire gebouwen, inclusief in alle woonhallen.

Computerlokalen zijn verspreid over de universiteit en veel ervan zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Er zijn meer dan 1.000 vaste computers overal op de universiteit.

112202_112085_library-004.jpg

Studentenervaring bij St Andrews

St Andrews-studenten zijn het meest tevreden in het land in vergelijking met andere reguliere universiteiten, met de National Student Survey 2018 die in de afgelopen 12 jaar voor de 10e maal de top van St Andrews in het VK heeft genoemd.

Het leven is hier gecentreerd rond een internationaal bekend onderwijssysteem, maar het is het enorme scala aan extra mogelijkheden dat alleen St Andrews kan bieden, wat een unieke ervaring creëert. Omdat St Andrews een kleine universiteit is, hebben studenten de mogelijkheid om te communiceren met personeel, met elkaar te integreren en een gevoel van verbondenheid te voelen. Ze zijn actief in de politiek, liefdadigheidsfondsen, vrijwilligerswerk lokaal, en spelen een bestuurlijke rol in de manier waarop hun diensten worden uitgevoerd.

Onze studenten verlaten St Andrews met een opleiding die ver boven hun niveau gaat.

Uitmuntendheid leren

We hebben een eeuwenoude traditie om de helderste geesten over de hele wereld te brengen om hun ideeën te delen. Hier, zoals nergens anders, kunnen nieuwsgierige studenten kennis maken met de beste geleerden en leraren van over de hele wereld, en vinden ze cruciaal de denkruimte om zich af te vragen wat ze zijn geleerd.

Ons onderwijs wordt ondersteund door de flexibele aard van het Schotse systeem, waardoor je kunt kiezen om meerdere vakken te bestuderen tijdens je opleiding. Dit alles verklaart waarom we in 2017 de TEF Gold-status kregen en waarom we de UK University of the Year voor onderwijskwaliteit in de Times en de universitaire gids van de Sunday Times 2017 werden.

De stad

St Andrews verwelkomt al vele eeuwen pelgrims en als gevolg daarvan is de gastvrijheid van de lokale bevolking instinctief en ingebakken. De vele filmsterren, beroemdheden en politici die bezoeken zeggen dat een van de attracties van St Andrews is dat elke bezoeker een gelijk welkom wordt geboden.

Velen zijn aangetrokken tot St Andrews als de 'Home of Golf'. Golfen in St Andrews is de ultieme ambitie van veel golfers. Het is een droom die elk jaar voor veel studenten uitkomt, want golfen op St Andrews blijft trouw aan zijn Schotse roots als een spel voor iedereen.

Bij de 'Auld Grey Toun' draait het echter niet alleen om golf. St Andrews ontving de 2012 Creative Place Award - de hoogste kunstacademie van Schotland - als erkenning voor zijn opmerkelijke reeks festivals, culturele evenementen en deelname aan de gemeenschap. De stad heeft ook drie stranden, de grootste kathedraal van Schotland en een eclectische mix van onafhankelijke winkels, restaurants en galerieën.

De stad wordt meestal beschouwd als de thuisbasis van ongeveer 16.000 mensen, die bestaat uit de lokale gemeenschap, universitaire studenten en personeel en bezoekers. Dit geeft de stad een intieme sfeer, aangevuld met de nabijheid van alle universitaire voorzieningen, gebouwen en zalen van woningen.

Evenementen

Een ander uniek voordeel van St Andrews is de rijkdom aan evenementen die elk semester plaatsvinden. Van academische lezingen en conferenties tot universitaire evenementen zoals de verkiezing van de universiteits rector of de jaarlijkse kerkdiensten, er is altijd wel iets gaande.

Studentenevenementen zijn ook enorm populair. Muziekevenementen variëren van het door studenten beheerde Starfields-muziekfestival tot een reeks acapella-concerten, orkesten en koren. Fans van theater en kunst zullen genieten van On The Rocks, het grootste door studenten gerunde kunstfestival van Schotland, dat elk voorjaar plaatsvindt, evenals de nabijheid van de twee theaters van de universiteit.

Studentenondersteuning

Vanaf uw eerste dag in St Andrews, wordt u ondersteund door een groot aantal professionele medewerkers binnen academische scholen, in hallen van residentie en via het Studentenserviceteam van de universiteit.

Met alle eerstejaars studenten gegarandeerd een plaats in een universiteitszaal in hun eerste jaar, het is niet verwonderlijk dat onze studenten vaak hun hallen crediteren als de plaats waar ze hun vriendschapsgroep vinden voor de rest van hun diploma. In elk van onze zalen bevindt zich ook een gouvernementeel systeem van staf en postdoctorale studenten, die 's avonds en in het weekend beschikbaar zijn voor studenten die advies, ondersteuning of gewoon iemand nodig hebben om bij het diner te zitten. Studenten die extra ondersteuning nodig hebben, worden doorverwezen naar het Studentenserviceteam van de universiteit.

Het Studentenserviceteam, dat bestaat uit getrainde counselors, kan advies en ondersteuning bieden voor een aantal zaken, waaronder handicaps, geestelijke gezondheid, academische zaken, financiën of welzijn. De University Chaplain is ook direct beschikbaar om studenten te ondersteunen bij tal van zaken.

U kunt de persoonlijke en professionele ontwikkelingsdienst van de universiteit gebruiken, CAPOD, die u tijdens uw studies kan helpen met studievaardigheden en academische ondersteuning. Internationale studenten hebben ook de mogelijkheid om samen te werken met ons Engelse taalonderwijssteam, dat niet-moedertaalsprekers van het Engels kan ondersteunen, zowel voor het begin van je studie als wanneer je hier bent.

112462_SRB_3260a.jpg

Locaties

Saint Andrews

Address
St Katharine's West
The Scores

KY16 9AJ Saint Andrews, Schotland, Verenigd Koninkrijk

Opleidingen

Executive opleidingen