Lees de Officiële Beschrijving

De universiteit van Manchester heeft een speciale plaats in de geschiedenis. Onze oorsprong als eerste universiteitsuniversiteit van Engeland is nauw verbonden met de ontwikkeling van Manchester als 's werelds eerste industriële stad.

We werden gevormd bij de geboorte van de moderne wereld en onze oprichters investeerden ons met vooruitstrevende principes en een verlangen om het leven van mensen te verbeteren door onderzoek en onderwijs. Gedurende onze geschiedenis hebben we de weg geëffend en hebben we de moderne wereld vormgegeven door ontdekkingen, ideeën en kennis.

We werken er hard aan om ons erfgoed te behouden, waar u vandaag van kunt genieten door onze collecties te bezoeken en rondleidingen te maken door de historische gebouwen op de campus.

Visie

Onze visie is dat de universiteit van Manchester in 2020 een van de leidende universiteiten ter wereld is.

De universiteit van Manchester was de eerste en meest vooraanstaande van de openbare universiteiten, die de grenzen van kennis heeft bevorderd door onderzoek en onderwijs, maar ook op grotere schaal bijdraagt aan het welzijn van de regio en de samenleving. Deze doelstellingen hebben de instelling sindsdien geleid en blijven onze strategische visie aansturen.

Feiten en cijfers

Wij zijn de grootste single-site universiteit in het Verenigd Koninkrijk, met de grootste studentengemeenschap. In totaal hebben 25 Nobelprijswinnaars hier gewerkt of gestudeerd.

83% van ons onderzoek werd gerangschikt als 'wereldleider' of 'internationaal uitstekend' door het Research Excellence Framework in 2014.

En meer dan negen van de tien van onze pas afgestudeerden gaan rechtstreeks naar werk of volgen vervolgstudies.

We staan ​​op de 34e plaats in de wereld, achtste in Europa en zesde in het Verenigd Koninkrijk in de Academische Ranking van Werelduniversiteiten van 2018. We staan ​​ook op de zevende plaats in Europa in de 2018 Reuters Top 100 meest innovatieve universiteiten.

Bovendien zijn we goed op weg met een van de grootste investeringen in faciliteiten van een Britse universiteit. Dit tienjarenplan zal onze campus transformeren en faciliteiten van wereldklasse creëren voor personeel, studenten en bezoekers ter ondersteuning van onze wereldwijde ambities.

Deze school biedt ook: