University of Edinburgh - School of Philosophy, Psychology & Language Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De school omvat filosofie, psychologie en taalwetenschappen (taalkunde en Engelse taal). De school streeft ernaar haar internationaal gerenommeerde reputatie voor onderzoek te behouden en deze te gebruiken als een solide basis voor onderwijs.

Alle vakken van de school behoren tot de top 5 in het VK en tot de top 30 van de wereld (THE THE World University Rankings 2018 op basis van vakresultaten).

In alle vakgebieden wordt de School erkend als wereldleider, zoals te zien is in de hoge ranglijsten op alle gebieden in de ranglijst van THE's door het onderwerp van het nieuwste Research Excellence Framework (REF 2014).

  • Taalkundig onderzoek in Edinburgh staat op de 1e plaats in Schotland en op de tweede plaats in het VK
  • Filosofisch onderzoek in Edinburgh staat op de 2e plaats in Schotland en op de zevende plaats in het VK
  • Psychologieonderzoek in Edinburgh staat op de 1e plaats in Schotland en op de elfde plaats in het VK als onderdeel van een gezamenlijke inzending voor psychologie, psychiatrie en neurowetenschap

Onze onderzoeksomgeving wordt beoordeeld als 100% bevorderlijk voor het produceren van wereldwijd toonaangevend of internationaal excellent onderzoek (REF 2014). In 2015/16 bracht de school ongeveer £ 8 miljoen aan onderzoeksfinanciering binnen.

Er zijn meer dan 100 academische stafleden binnen de school, en de breedte van expertise varieert van analytische filosofie en de studie van Engelse taal, via theoretische en toegepaste taalkunde en experimentele psychologie, tot cognitieve neurowetenschappen en genetische invloeden op menselijk gedrag.

De school is uniek in het bieden van uitstekende mogelijkheden voor interdisciplinair onderwijs en baanbrekende nieuwe vormen van onderzoek die de traditionele grenzen overschrijden.

Elk jaar verwelkomt de school een gevarieerde mix van meer dan 1.400 studenten en postdoctorale studenten van over de hele wereld. De school heeft gevestigde banden met andere gebieden van de universiteit, zoals Clinical Neuroscience, Medicine, Informatics en Edinburgh College of Art.

Alle vakgebieden hebben actieve banden met onderzoeksorganisaties buiten de universiteit en een breed netwerk van samenwerking met een reeks universiteiten over de hele wereld. De school biedt uitgebreide ondersteuning voor academici, waaronder toegewijde niet-gegradueerde en postdoctorale onderwijsbureaus, ondersteuningsteams voor onderzoek en kennisuitwisseling en IT-resourceteam.

De faciliteiten van de school omvatten een reeks gespecialiseerde laboratoria en een goed gevulde en van school voorziene schoolbibliotheek die wordt ondersteund door een full-time bibliothecaris. Dit is een aanvulling op de nabijgelegen centrale bibliotheek van de universiteit. De school bevindt zich tegenover twee gebouwen in het hart van de universiteitscampus van George Square.

De school maakt deel uit van het College of Arts, Humanities and Social Sciences.

Locaties

Edinburgh

University of Edinburgh - School of Philosophy, Psychology & Language Sciences

Telefoonnr.
+44 (0)131 651 3083

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden