Lees de Officiële Beschrijving

De School voor Geschiedenis, Klassiek en Archeologie aan de Universiteit van Edinburgh is een van de grote wereldcentra voor de studie van het menselijk verleden.

De school omvat de drie vakgebieden geschiedenis, klassiekers en archeologie, samen met het centrum voor de studie van het moderne conflict, het Schotse centrum voor onderzoek naar diaspora en het centrum voor middeleeuwse en renaissancistische studies.


Uitmuntendheid

De onderzoekskwaliteit van de school werd aangetoond door het Research Excellence Framework 2014 toen onze inzending aan het panel History in het VK als derde werd beoordeeld voor het aantal 'wereldleidende' en 'internationaal uitstekende' onderzoekers; Classics werd als vijfde beoordeeld in het Verenigd Koninkrijk (Elsevier REF2014 Results Analysis).


Onze gemeenschap

Er zijn meer dan 90 academische stafleden, 38 administratief personeel, 60 honorary professors en fellows, 300 afgestudeerde studenten en een huidige niet-gegradueerde bevolking van 1.100 studenten, van wie ongeveer een kwart internationale studenten zijn.


Ons gebouw

De School voor Geschiedenis, Klassiek en Archeologie beslaat de Westvleugel van het Grade A-monumentale Old Medical Building, gelegen aan de zuidelijke rand van de oude stad.

Ontworpen door Edinburgh architect Robert Rowand Anderson (1834-1921), de Edinburgh Medical School, gebouwd 1876-86, en de McEwan Graduation Hall, het zustergebouw, waren belangrijke toevoegingen aan de universiteitscampus. Een wedstrijd voor het ontwerp van het nieuwe gebouw werd geopend in 1874 met zes prominente architecten ingediende plannen variërend in stijl van gotisch tot neo-klassiek tot modernistisch. Tien professoren van geneeskunde en anatomie waren unaniem in het selecteren van Rowand Anderson als de winnaar, daarbij verwijzend naar de functionaliteit en esthetische kwaliteiten van zijn ontwerp.

Het gebouw is in de Noord-Italiaanse renaissancestijl en bevat design-invloeden uit Venetië en Bologna, waaronder rode pannendaken, een torenspits met torentjes en palazzo-voorgevels. Voorafgaand aan het indienen van zijn wedstrijdinvoer, had Rowand Anderson een wervelende tournee gemaakt door Europese medische scholen, musea, paleizen en kerken om inspiratie op te doen. Een grote campanile of een klokkentoren, evenals een geïntegreerde afstudeerzaal, werden weggelaten vanwege budgettaire beperkingen, de eerste verkleinde tot een kleine bel aan de noordkant van de binnenplaats en het McEwan Hall-project werd uitgesteld tot de jaren 1890.

In 1884 sprak Anderson over zijn ontwerpproces en beschreef de populaire Palladiaanse stijl als te rigide en de gotiek niet passend bij de wetenschappelijke geest van die tijd. "Ik heb gebruik gemaakt van die fase van de kunst die ontstond in Italië in de tweede helft van de vijftiende eeuw, toen de grote geesten van dat land de banden van dogma en kerkelijk gezag begonnen te doorbreken en vastbesloten waren om te informeren naar de aard van alle dingen ." Voor Anderson en voor de professoren die zijn winnende ontwerp selecteerden, was de stijl van architectuur bedoeld om de studenten, docenten en onderzoekers die binnen de muren werkten te helpen en te inspireren.


Recente renovaties

Voordat de School voor Geschiedenis, Klassieke Oudheid en Archeologie het gebouw betrok, werd het interieur van de Westvleugel tussen maart 2009 en augustus 2010 volledig gerenoveerd, voor een bedrag van £ 14 miljoen. De grote luchtige kamers met uitzicht op Middle Meadow Walk huisvesten nu postdoctorale studie kamers en de Jim McMillan Room, een gemeenschappelijke ruimte voor personeel en postdoctorale studenten genoemd ter ere van het vorige hoofd van de school. Andere nieuwe toevoegingen zijn onder meer verschillende archeologielaboratoria, hoogtechnologische collegezalen, speciale studieruimten met opklapbare werkplekken en huisvesting Schoolboekcollecties.

Een contrapunt van deze moderniteit is een brede selectie kunstwerken en kunstvoorwerpen uit de grote collectie van de School, waaronder beeldhouwwerken uit de Castica-collectie, archeologische tentoonstellingen en historische documenten. Deze versieren nu veel van de gangen, studieplekken en informele vergaderruimtes door het hele gebouw.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

De MSc (door onderzoek) in de archeologie ondersteunt uw interesse op dit gebied voor een gevorderde academicus en professional in onafhankelijk onderzoek. De MScR in Arc ... [+]

De MSc (door onderzoek) in de archeologie ondersteunt uw interesse op dit gebied voor een gevorderde academicus en professional in onafhankelijk onderzoek.

De MScR in Archaeology biedt een unieke ervaring in graduate onderwijs en onderzoek. Deze eenjarige opleiding (of 2 jaar in deeltijd) biedt een solide basis in de onderzoeksmethoden en -technieken, terwijl je je eigen project kunt voortzetten en een uitgebreide scriptie kunt voltooien met begeleiding van supervisoren die experts in het vakgebied zijn.

We verwelkomen aanvragen van iedereen die graag wil werken in gebieden of onderwerpen waarin we expertise hebben. Deze omvatten aspecten van op wetenschap gebaseerde archeologie, osteoarcheologie, forensische antropologie, GIS-projecten, late jager-verzamelaars en de verspreiding van landbouw in Europa, megalithische monumenten, vroege beschavingen en stedelijke samenlevingen in de Middellandse Zee en Europa, nabije oosterse archeologie en egyptologie, later Europese prehistorie, de archeologie van Schotland, de Byzantijnse wereld.... [-]

Verenigd Koninkrijk Edinburgh
Oktober 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

De MSc van Research in Scottish History biedt je de mogelijkheid om een ​​substantieel stukje onafhankelijk gesuperviseerd onderzoek in de Schotse geschiedenis te onderne ... [+]

De MSc van Research in Scottish History biedt je de mogelijkheid om een ​​substantieel stukje onafhankelijk gesuperviseerd onderzoek in de Schotse geschiedenis te ondernemen.

Het programma is bedoeld voor studenten met een specifiek onderwerp waarin ze hun eigen onderzoek willen uitvoeren.

We bieden gestructureerde onderzoeksopleidingen en tegelijkertijd kunt u een onderzoeksproject volgen dat u zelf ontwerpt, in overleg met supervisors. Het dient als een zelfstandige onderzoeksgraad en een voorbereiding op verdere studie voor de PhD-graad.

Breed scala aan expertise

Geschiedenis in Edinburgh is een van de grootste en meest vooraanstaande afdelingen in zijn soort en is de thuisbasis van de oudste gevestigde voorzitter in de Schotse geschiedenis.... [-]

Verenigd Koninkrijk Edinburgh
Oktober 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

De MSc van Research in Economic and Social History biedt u de mogelijkheid om een ​​substantieel stuk onafhankelijk gesuperviseerd onderzoek te doen. De MSc van Research ... [+]

De MSc van Research in Economic and Social History biedt u de mogelijkheid om een ​​substantieel stuk onafhankelijk gesuperviseerd onderzoek te doen.

De MSc van Research in Economic and Social History is bedoeld voor studenten met een specifiek onderwerp waarin ze hun eigen onderzoek willen uitvoeren.

Het programma biedt gestructureerde onderzoeksopleidingen en stelt u tegelijkertijd in staat om een ​​onderzoeksproject te voeren dat u zelf ontwerpt, in overleg met supervisors. Het dient als een zelfstandige onderzoeksgraad en als voorbereiding op verdere studie voor de PhD-graad.

De economische en sociale geschiedenis behandelt de historische processen die ten grondslag liggen aan de evolutie van de moderne samenleving door gebruik te maken van een reeks inzichten en benaderingen uit de sociale wetenschappen, waaronder economie, sociologie en sociale antropologie. Het programma richt zich op het maatschappelijk middenveld, de materiële cultuur, jeugd, gender, criminaliteit, film, economische groei en energiebeleid in verschillende historische contexten.... [-]

Verenigd Koninkrijk Edinburgh
Oktober 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

De MSc van Research in History biedt u de mogelijkheid om een ​​substantieel stuk onafhankelijk gesuperviseerd onderzoek te verrichten op het door u gekozen vakgebied. We ... [+]

De MSc van Research in History biedt u de mogelijkheid om een ​​substantieel stuk onafhankelijk gesuperviseerd onderzoek te verrichten op het door u gekozen vakgebied.

We hebben sterke onderzoeksconcentraties in de Schotse geschiedenis, Amerikaanse geschiedenis, internationale en transnationale geschiedenis, Ierse geschiedenis, intellectuele geschiedenis en middeleeuwse geschiedenis, en collega's die onderwerpen over twee millennia en vijf continenten kunnen begeleiden. Collega's op de afdeling verwelkomen de mogelijkheid om hun onderzoeksthema's met potentiële aanvragers te bespreken.

Programmastructuur

Dit programma heeft tot doel u kennis te laten maken met onafhankelijk onderzoek. Je krijgt twee supervisors toegewezen met expertise in het door jou gekozen gebied om je te helpen bij het voltooien van je scriptie.... [-]

Verenigd Koninkrijk Edinburgh
Oktober 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

De MSc (door Research) in Classics ondersteunt uw interesse op dit gebied voor een gevorderde academicus en professional in onafhankelijk onderzoek. De MSc (door Research ... [+]

De MSc (door Research) in Classics ondersteunt uw interesse op dit gebied voor een gevorderde academicus en professional in onafhankelijk onderzoek.

De MSc (door Research) biedt u de mogelijkheid om een ​​substantieel stukje onafhankelijk gesuperviseerd onderzoek te verrichten op het door u gekozen vakgebied.

In Classics kunnen we u een eersteklas ervaring bieden in graduate onderwijs en onderzoek. Alleen kandidaten met een diploma op een relevant gebied, die een sterk en haalbaar onderzoeksvoorstel indienen, komen in aanmerking voor deze graad.

De MSc (door Research) in Classics is een eenjarige opleiding. Het biedt een basis in de onderzoeksmethoden en -technieken terwijl je tegelijkertijd je eigen onderzoek kunt voortzetten en een uitgebreide scriptie kunt voltooien, begeleid door supervisors die experts in het vakgebied zijn. We verwelkomen aanvragen van iedereen die graag wil werken aan onderwerpen die overlappen met de onderzoeksinteresses van onze academische staf, waaronder de Griekse sociale geschiedenis, de Griekse wetgeving, klassieke literatuur en kunst, de Hellenistische geschiedenis en archeologie, Romeinse slavernij, Romeinse kunst en architectuur, de Romeinse economie , laat-antieke en Byzantijnse literatuur, geschiedenis en archeologie.... [-]

Verenigd Koninkrijk Edinburgh
Oktober 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

De aangeboden MSc in Archaeology biedt een breed scala aan cursusopties, die kunnen worden aangepast aan uw specifieke interesses en vereisten. Je krijgt een diepgaand be ... [+]

De aangeboden MSc in Archaeology biedt een breed scala aan cursusopties, die kunnen worden aangepast aan uw specifieke interesses en vereisten.

Je krijgt een diepgaand begrip van het onderwerp, met name de geschiedenis en ontwikkeling ervan, en de verbanden met de historische, sociale en natuurlijke wetenschappen. De flexibiliteit van de programmastructuur stelt u in staat om uw studies aan te passen om ten volle te profiteren van het brede scala van vakgebieden en studietijdvakken die onze medewerkers kunnen bieden. Je zult hedendaagse theoretische perspectieven verkennen en je academische en praktische vaardigheden ontwikkelen met behulp van de huidige methodologieën en werkwijzen om je voor te bereiden op een professionele rol in de archeologie of verdere studies op doctoraal niveau.... [-]

Verenigd Koninkrijk Edinburgh
September 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

De aangeleerde MSc in Classics geeft je de kans om je interesses te ontwikkelen in een van de grootste Classics-afdelingen in het Verenigd Koninkrijk. Dit programma geeft ... [+]

De aangeleerde MSc in Classics geeft je de kans om je interesses te ontwikkelen in een van de grootste Classics-afdelingen in het Verenigd Koninkrijk.

Dit programma geeft je de kans om je interesse in klassiekers over de hele discipline te ontwikkelen. Je krijgt de gelegenheid om specifieke periodes en regio's van de klassieke beschaving te bestuderen, de literaire betekenis van teksten te analyseren en je taalvaardigheden in het Grieks en het Latijn te ontwikkelen.

Op basis van de uiteenlopende interesses van onze wetenschappelijke staf is de inhoud van het programma zeer flexibel, waardoor u een gespecialiseerd pad of een meer interdisciplinaire aanpak kunt kiezen.

We bieden je ook de mogelijkheid om te horen van vooraanstaande sprekers in de wekelijkse klassikale onderzoeksseminarenserie en om je onderzoek te delen met je collega's op het eindexamencollege van Classics. En daarnaast studeer je in Edinburgh, het Athene van het noorden, een verbluffend mooie stad met een wereldwijde reputatie als culturele en academische hoofdstad!... [-]

Verenigd Koninkrijk Edinburgh
September 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

De aangeleerde MSc in American History biedt je de kans om de Amerikaanse geschiedenis in de hemisfeer te bestuderen, waarbij je met 'Amerika' het hele halfrond van Ameri ... [+]

De aangeleerde MSc in American History biedt je de kans om de Amerikaanse geschiedenis in de hemisfeer te bestuderen, waarbij je met 'Amerika' het hele halfrond van Amerika bedoelt. Je studeert op een gevorderd niveau door middel van cursussen en onafhankelijk onderzoek.

U krijgt de gelegenheid om een ​​vergelijkende of transnationale benadering van de geschiedenis van Noord- en Zuid-Amerika te volgen en om enkele landen en regio's dieper te bestuderen. Het programma biedt geavanceerde kennis en begrip van geselecteerde onderwerpen in de Amerikaanse geschiedenis en zal uw vaardigheden in onafhankelijk onderzoek, kritische analyse en zowel mondelinge als schriftelijke presentatie verbeteren.... [-]

Verenigd Koninkrijk Edinburgh
September 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

Onze MSc in Medieval History heeft tot doel de vaardigheden aan te reiken om geavanceerd onderzoek te doen naar de fascinerende geschiedenis van Europa in de periode tuss ... [+]

Onze MSc in Medieval History heeft tot doel de vaardigheden aan te reiken om geavanceerd onderzoek te doen naar de fascinerende geschiedenis van Europa in de periode tussen 400 en 1500 na Christus en biedt diepgaande verkenningen van een reeks specifieke onderwerpen binnen die periode.

Dit programma zal je voorzien van wat je nodig hebt om geavanceerd onderzoek in de middeleeuwse geschiedenis na te streven, en het zal je helpen om je eigen onderzoeksinteresses uit te breiden door middel van kleine, seminar-gebaseerde lessen. Je hebt ook toegang tot bronnen van wereldklasse, met name de indrukwekkende gecombineerde collecties van de National Library of Scotland en de hoofdbibliotheek van de Universiteit van Edinburgh. Daarnaast behoor je tot een bloeiende gemeenschap van wetenschappers door lid te worden van het zeer interdisciplinaire Edinburgh Centre for Medieval and Renaissance Studies (CMRS), dat reguliere onderzoeksseminars organiseert, evenals een reeks andere academische en sociale evenementen.... [-]

Verenigd Koninkrijk Edinburgh
September 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

De aangeleerde MSc in History biedt je de mogelijkheid om geschiedenis te studeren op een gevorderd niveau door middel van cursussen en onafhankelijk onderzoek. Je zult j ... [+]

De aangeleerde MSc in History biedt je de mogelijkheid om geschiedenis te studeren op een gevorderd niveau door middel van cursussen en onafhankelijk onderzoek.

Je zult je kennis en begrip vergroten van geselecteerde onderwerpen in de geschiedenis, en je vaardigheden verbeteren in onafhankelijk onderzoek, kritische analyse en zowel mondelinge als schriftelijke presentaties. Je hebt een reeks cursussen waaruit je kunt kiezen, zodat je je studie kunt afstemmen op je interesses en ambities.

Breed scala aan expertise

De Universiteit van Edinburgh is de thuisbasis van een van de grootste groepen historici in het Verenigd Koninkrijk. Onze onderzoeksinteresses en de cursussen die we aanbieden beslaan zowat elk belangrijk gebied van historisch onderzoek.... [-]

Verenigd Koninkrijk Edinburgh
September 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

Dit programma geeft je een uitgebreid inzicht in de toenemend wereldwijde ervaring van de mensheid in de twintigste en eenentwintigste eeuw. Wat heeft het meest recente v ... [+]

Dit programma geeft je een uitgebreid inzicht in de toenemend wereldwijde ervaring van de mensheid in de twintigste en eenentwintigste eeuw.

Wat heeft het meest recente verleden teweeggebracht? Heeft het einde van de Koude Oorlog een 'nieuwe wereldorde' gecreëerd? Is 9/11 onze wereld voor altijd veranderd? Is globalisering de dominante kracht van onze tijd of is er een terugkeer naar het nationalisme? Door dergelijke vragen kritisch en analytisch te onderzoeken, heb je een unieke kans om het heden door het recente verleden te begrijpen.

Dit programma leert je het onderscheidend vermogen van de hedendaagse geschiedenis, het gebruik van bronnen (bijv. Radio, televisie, film, op internet gebaseerde bronnen, zoals de 'Wikileaks', enz.) En de methodologie ervan te waarderen.... [-]

Verenigd Koninkrijk Edinburgh
September 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

Dit programma geeft je de vaardigheden om te werken met menselijke skeletresten, wat het meest directe bewijs is van vorige levenswegen. Het wetenschappelijk onderzoek va ... [+]

Dit programma geeft je de vaardigheden om te werken met menselijke skeletresten, wat het meest directe bewijs is van vorige levenswegen.

Het wetenschappelijk onderzoek van menselijke skeletresten, ook bekend als Bioarchaeology of Physical Anthropology, geeft unieke inzichten in de menselijke geschiedenis. Demografische verschuivingen, veranderingen in het milieu, migraties, de verspreiding van ziekten en de impact van geweld en conflict laten allemaal sporen achter op het skelet.

De MSc in Human Osteoarchaeology biedt studenten theoretische kennis en praktische vaardigheden om deze belangrijke skeletbiografieën te begrijpen en te interpreteren in hun culturele context (bioculturele benadering), op individueel en bevolkingsniveau, waarbij theoretisch leren gecombineerd wordt met praktijkgericht oefenen.... [-]

Verenigd Koninkrijk Edinburgh
September 2019
Engels
Voltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

Het aangeleerde MSc in Klassieke Kunst en Archeologie biedt je de mogelijkheid om oude Griekse en Romeinse werelden te bestuderen van de ijzertijd tot de late Romeinse / ... [+]

Het aangeleerde MSc in Klassieke Kunst en Archeologie biedt je de mogelijkheid om oude Griekse en Romeinse werelden te bestuderen van de ijzertijd tot de late Romeinse / vroeg-christelijke periode via hun materiële overblijfselen.

Het programma richt zich op de oude mediterrane wereld die ruim gedefinieerd is: niet alleen de archeologie van Griekenland en Rome, maar ook gebieden in het Nabije Oosten en Noordwest-Europa. Als uw interesses liggen in een vakgebied dat een verwant onderwerpgebied overlapt, zult u onze interdisciplinaire aanpak waarderen, waardoor u kunt putten uit de ervaring van medewerkers van de hele school.

Door deze graad te kiezen, heb je toegang tot de expertise van onze academici die allemaal gepassioneerd zijn door de klassieke periode en haar kunst, sociale geschiedenis en archeologie. Door cursussen te kiezen die voor u van belang zijn, zal het programma van elke student anders zijn en wordt een ander element van personalisatie geboden bij de keuze van het proefschriftonderwerp.... [-]

Verenigd Koninkrijk Edinburgh
September 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
The University of Edinburgh - The School of History, Classics & Archaeology

Bestudeer de oude geschiedenis op een gevorderd niveau en ontwikkel uw interesse in de antieke wereld, terwijl u zich uitstekend voorbereidt op verder graduaat onderzoek. ... [+]

Bestudeer de oude geschiedenis op een gevorderd niveau en ontwikkel uw interesse in de antieke wereld, terwijl u zich uitstekend voorbereidt op verder graduaat onderzoek.

Edinburgh is een van de toonaangevende centra in het Verenigd Koninkrijk voor de studie van de antieke geschiedenis, in termen van de chronologische, geografische en methodologische omvang van de onderzoeksinteresses van onze medewerkers. Het bereik en de inhoud van onze cursussen weerspiegelen de sterke punten van het onderzoek van het personeel in Griekse, Hellenistische, Romeinse en Late Antieke onderwerpen. Griekse en Latijnse taalcursussen worden altijd aangeboden. Onze sterke punten liggen in de juridische, institutionele, sociale en economische geschiedenis van de Griekse en Romeinse werelden, evenals in de politieke theorie en praktijk, de hellenistische geschiedenis en de laat-antieke geschiedenis. Als student aan dit programma ontwikkel je je vaardigheden op het gebied van kritisch denken, helder schrijven en onderzoek, verbale presentatie en kritische analyse.... [-]

Verenigd Koninkrijk Edinburgh
September 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands