Queen's University Belfast

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Queen's University Belfast is een van de toonaangevende universiteiten in het VK en Ierland met een vooraanstaand erfgoed en geschiedenis.

Opgericht in 1845 als Queen's College Belfast, werden we een onafhankelijke universiteit in 1908. Tegenwoordig staan we in de top 173 van universiteiten ter wereld (QS World Rankings 2020) in de top 140 van de wereld voor afgestudeerde prospects (QS Graduate Employability Rankings 2020), en lid van de Russell Group van onderzoeksintensieve universiteiten in het VK, die excellentie in onderzoek en onderwijs combineert met een studentgericht ethos.

Een onderwijs- en studentenervaring van wereldklasse

Bij Queen's bieden we onderwijs van wereldklasse dat onze studenten voorbereidt op leiderschap en burgerschap in een mondiale samenleving.

Onze inspirerende alumni omvatten uitstekende wetenschappers, Nobelprijswinnaars - zoals Seamus Heaney en David Trimble - en invloedrijke leiders die een impact hebben in Noord-Ierland en over de hele wereld.

Onze studenten vinden het leuk te worden opgeleid door vooraanstaande academici die in de voorhoede van hun vakgebied werken en een aanzienlijke investering in de studentenervaring heeft geresulteerd in een hoge mate van studenttevredenheid.

Meer dan 96% van de afgestudeerden van Queen heeft een baan of studeert zes maanden na het afstuderen verder; onze afgestudeerden domineren senior leidinggevende posities in 80 van de 100 beste bedrijven in Noord-Ierland en maken een verschil in meer dan 120 landen.

136043_pexels-photo-3184407.jpeg

Leiders in innovatie en impact

Queen's stimuleert innovatie en talent op basis van excellentie. We zijn wereldwijd verbonden en verbonden met strategische partnerschappen over de hele wereld, waardoor we onze impact op de bredere samenleving lokaal, nationaal en wereldwijd kunnen vergroten.

Wij zijn leiders op het gebied van commerciële impact en staan in de top vijf van Britse universiteiten voor inkomsten uit commercialisering van onderzoek - £ 71 miljoen. Via QUBIS Ltd, onze commerciële afdeling, hebben we meer dan 80 spin-out bedrijven gecreëerd. Drie van deze bedrijven (Kainos, Andor Technology en Fusion Antibodies) zijn beursgenoteerd aan de London Stock Exchange.

We zijn nummer één in het VK voor onze deelname aan Knowledge Transfer Partnerships (KTP). Uit een recent rapport van London Economics bleek dat Queen's £ 1,9 miljard bijdraagt aan de Britse economie, 3.700 medewerkers in dienst heeft en 2.750 banen in het VK ondersteunt.

Een globale en inclusieve universiteitscommunity

Queen's staat op de 22e plaats van de wereld voor internationale vooruitzichten en trekt wereldwijd talent naar Belfast. *

We hebben momenteel personeel en studenten uit meer dan 80 landen, die helpen bij het creëren van een multiculturele en levendige campus. Ze sluiten zich aan bij een universiteit die zich inzet voor het aantrekken, behouden en ontwikkelen van het beste wereldwijde talent in een omgeving die hen in staat stelt hun volledige potentieel te realiseren.

Queen's is een innovatieve, gastvrije en inclusieve plek om te werken en te studeren en is een leider op het gebied van gendergelijkheid en diversiteit. Wij zijn een van de meest succesvolle universiteiten van het VK in het Athena SWAN-initiatief dat gendergelijkheid en loopbaanontwikkeling bevordert. We hebben momenteel twee gouden, acht zilveren en vijf bronzen afdelingsonderscheidingen, evenals een institutioneel zilver.

* Times Higher Education World University Rankings 2019

Team work, work colleagues, working together

Investeren in de toekomst

De negende oudste universiteit van het Verenigd Koninkrijk, Queen's combineert haar trotse erfgoed met geavanceerde faciliteiten voor de beste ervaring van het universitaire leven.

Onze investering van £ 700 miljoen in faciliteiten transformeert de universiteitscampus en breidt een omgeving uit die onderwijs en onderzoek van wereldklasse stimuleert, mogelijk maakt en ondersteunt.

Dit omvatte de ontwikkeling van een state-of-the-art Graduate School, waar een bloeiende postgraduate gemeenschap is gevestigd; de bekroonde McClay-bibliotheek; een nieuw Computer Science Building; een school van rechten; en het Wellcome-Wolfson Institute for Experimental Medicine.

De universiteit heeft ook geïnvesteerd in sportfaciliteiten, nieuwe speciaal gebouwde studentenaccommodatie in het centrum van Belfast en heeft plannen aangekondigd voor de ontwikkeling van een studentencentrum van wereldklasse, inclusief een nieuwe faciliteit voor studentenunie.

In de voorhoede van het aanpakken van wereldwijde uitdagingen

Onze levensreddende afgestudeerden bestaan uit 430 verpleegsters, 50 tandartsen, 130 apothekers, 250 artsen, 90 maatschappelijk werkers.

Samen veranderen we levens in Noord-Ierland en daarbuiten: onze ontdekking van een nieuw molecuul heeft de potentie om het leven van mensen met cystische fibrose te verlengen; we staan aan de vooravond van een grote doorbraak in de strijd tegen darmkanker, en we streven ernaar mensen met MS te helpen de zenuwfunctie te herstellen.

We lopen voorop bij het ontwikkelen van nieuwe denkwijzen en technologieën op belangrijke gebieden zoals gezondheid, vrede en recht, informatietechnologie, voedselzekerheid en energie.

Gerangschikt als 8e in Groot-Brittannië voor onderzoeksintensiteit

Onze onderzoekers lopen voorop op het gebied van ontdekking en innovatie, met ambitieuze projecten om wereldwijde problemen aan te pakken en een verschil te maken voor de samenleving wereldwijd.

De totale waarde van nieuwe onderzoeksbeurzen en contracten die aan Queen's zijn toegekend in de periode 2016-17 was £ 101,6 miljoen, de eerste keer dat het jaarlijkse cijfer £ 100 miljoen bedroeg. Queen's was ook de nr. 1 AHRC-gefinancierde universiteit in het Verenigd Koninkrijk.

We staan 8e in Groot-Brittannië voor Onderzoeksintensiteit met meer dan 75% van ons onderzoek beoordeeld als 'wereldleider' of 'internationaal uitstekend' (REF 2014).

Taken in the foothills of Mount Slemish at sunrise in May a few years back, long before CoVID.

De legendarische schoonheid van Noord-Ierland

Queen's University is gevestigd in Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland.

Een stad met innovatie als kern, technologische snufjes infiltreren in elke sector en helpen ons concurrentievermogen op het wereldtoneel te vergroten. Er zijn bijna 900 internationale bedrijven gevestigd in Noord-Ierland, waardoor Belfast de op één na meest succesvolle stad in het Verenigd Koninkrijk is (na Londen) vanwege het aantrekken van Amerikaanse handel.

Buiten de stad gebeurt er volop, waaronder de beroemde filmlocaties voor de HBO-serie Game of Thrones, de indrukwekkende Giant's Causeway, uitgeroepen tot de beste Heritage Attraction van het Verenigd Koninkrijk, en het Mourne-gebergte, een Area of Outstanding Natural Beauty gecanoniseerd als CS Lewis ' Narnia.

* Lonely Planet, 2017

Locaties

Belfast

Address
University Road
BT7 1NN Belfast, Noord-Ierland, Verenigd Koninkrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

MA
MSc