The London Film School

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Filosofie

London Film School - een plek om te experimenteren, je stem te vinden en contact te maken met de industrie.

Al meer dan 60 jaar is de London Film School ( LFS ) de plek voor opkomend creatief talent om hun vak te scherpen, hun stem te vinden en rechtstreeks in contact te komen met de levendige Britse schermindustrieën. Met studenten uit alle hoeken van de wereld is LFS altijd een cultureel centrum geweest waar nieuwe stemmen, ervaringen en perspectieven de traditie en geschiedenis combineren.

Het verhaal van de film speelt zich hier af op Shelton Street - de aantrekkingskracht van celluloid, naast de nieuwe en de opkomst van een digitale wereld. Hier nemen we beide serieus om een traditie van innovatie te vieren.

LFS is gewijd aan film en biedt een broeikasomgeving voor intens creatief werk. Onze MA-programma's in Filmmaking en Screenwriting worden door Screenskills erkend als de industriestandaard en op een niveau van professionaliteit dat ons de status van Filmacademie heeft opgeleverd. De filmindustrie van bijna elk land ter wereld wordt royaal bestrooid met afgestudeerden van de School. Een kleine selectie van vele opmerkelijke alumni omvat: Mike Leigh OBE, Michael Mann, Ann Hui, Duncan Jones, Tak Fujimoto, Danny Huston. Een langere lijst kan hier worden gelezen: https: // LFS .org.uk / films-filmmakers / associates-london-film-school-alfs. Met onze MA Filmmaking is er geen pre-specialisatie, eerder geloven we dat om uw filmmakersstem, je moet filmmaken als geheel begrijpen. Dat wil zeggen, je zult ervaren en voorzien worden van een volledige opleiding in alle ambachtelijke gebieden. De ervaring die we hier bieden, is gebaseerd op het idee dat filmmaken een samenwerkingsproces is, geen product van een persoon. Onze studenten zijn betrokken bij alle disciplines, met hun medestudenten en medewerkers.

Onze MA Screenwriting biedt een unieke kans om een full-length speelfilmscript te ontwikkelen, met individuele begeleiding en begeleiding door industriële mentoren. Bovendien hebben onze studenten scenarioschrijven de mogelijkheid om samen met onze studenten filmmaken het hele jaar door een aantal korte films te maken.

In een snel veranderend medialandschap komt de behoefte om digitale strategieën en nieuwe financieringsmodellen te begrijpen aan bod in onze MA International Film Business , een cursus in samenwerking met de Universiteit van Exeter. Met modules in internationale financiën, wereldbioscoop en een excursie naar het Filmfestival van Berlijn, bereidt de cursus studenten voor op een loopbaan in programmeren, expositie en distributie.

Bij LFS voeden en respecteren we de verbeelding van onze studenten. Wij vinden het belangrijk om te experimenteren, conventies uit te dagen en nieuwe manieren van vertellen te verkennen en nieuwe manieren te vinden om contact te maken met het publiek. Hierdoor kunnen we een dynamische dialoog aangaan met de schermindustrieën en de toekomst vormgeven en beïnvloeden.

Onze medewerkers en gastdocenten zijn verbonden met het VK en de wereldwijde industrie, en brengen hun ervaringen in de dagelijkse praktijk van lesgeven hier bij LFS . We combineren de beheersing van technische vaardigheden met de creatieve ontwikkeling van ideeën. Daarnaast ga je ook de nieuwe uitdagingen aan waarmee schermvertellers te maken krijgen in een steeds veranderend landschap. We passen diezelfde verbeelding en experimenten toe om na te denken over nieuwe bedrijfsmodellen en hoe u uw carrière als onafhankelijke filmmaker kunt ontwikkelen.

We kijken ook naar de toekomst. Onze afgestudeerden hebben een substantiële bijdrage geleverd aan de wereldbioscoop en wereldwijde verhalen. Voor de toekomst verwachten we niet minder, maar nu is het speelveld groter. Buiten de bioscoop zien we onze verhalenvertellers en onze filmmakers werken op televisie en op nieuwe platforms. Terwijl film en televisie samenkomen en nieuwe platforms opkomen, zullen onze afgestudeerden vol vertrouwen onderzoeken hoe ze hun vaardigheden en expertise op het gebied van filmmaken kunnen aanpassen om boeiende verhalen te vertellen op elk medium, op elk platform, op elke plaats.

Korte geschiedenis van de oudste filmschool in het VK

London Film School is de oudste filmschool in het Verenigd Koninkrijk, die in oktober 2016 60 werd. De school heeft aanzienlijk bijgedragen aan de ontwikkeling van filmeducatie in Groot-Brittannië en de rest van de wereld.

In plaats van te proberen een nationale bioscoop te creëren, zoals zoveel door de overheid gefinancierde scholen hebben gedaan, bevorderde LFS vanaf het begin een brede, ambachtelijke excellentiecultuur met studenten uit meer dan 80 landen. Momenteel komt meer dan 60% van de schoolstudenten van buiten het VK.

In oktober 1956 zette de directeur van de Heatherley School of Fine Art, Gilmore Roberts, een korte cursus filmmaken op, maar voordat de aanvragers zich konden inschrijven, ontdekte hij dat zijn school onder hem was verkocht. Hij besloot om de cursus zelfstandig voort te zetten, maar had zich nauwelijks kunnen voorstellen dat meer dan zestig jaar later een bloeiende internationale school, voortgekomen uit dit embryonale idee, zou werken in een verbouwd magazijn in Covent Garden, Londen.

De eerste LFS filmcursus liep in mei 1957.

Na precaire vroege dagen vestigde de school zich in Brixton als de ´London School of Film Technique´. Het was opgezet vanuit de overtuiging dat de toekomstige gezondheid van het filmmaken in Groot-Brittannië kon worden bevorderd door goed ontworpen formele training voor mensen die de industrie betraden, en vervolgens op basis van een traditionele leertijd. Aangezien er weinig tekenen waren van enige officiële actie om deze plannen uit te voeren, besloot een groep enthousiastelingen de klassieke Britse weg te volgen en een dergelijke school op te richten.

De nadering van de oude school, via een magere doorgang en een wenteltrap naar een handvol kamers boven winkels in Electric Avenue, Brixton, werd door een onverschrokken bezoeker vergeleken met een set uit "The Cabinet of Doctor Caligari".

In de vroege jaren 1960 verhuisde de school naar gebouwen in Charlotte Street in het West End en werd de naam omgedoopt tot The London Film School . Het 18e-eeuwse magazijn in Covent Garden, waar de school sinds het midden van de jaren zestig is, heeft een even dramatisch en individueel karakter.

In 1974 werd de school hernoemd als LIFS, de London International Film School., Maar keerde in 2001 terug naar de London Film School.

De oorspronkelijke grondwet, die van kracht blijft, is zeer ongebruikelijk. De school is een geregistreerd goed doel, een bedrijf zonder winstoogmerk, beperkt door garantie. Alle studenten worden lid van de vereniging en kiezen samen met de andere leden een raad van bestuur waarin zij vertegenwoordigd zijn. Het bestuur heeft de algemene verantwoordelijkheid voor het management van de school. De huidige voorzitter is Greg Dyke en onze directeur is Gisli Snaer. De school is altijd volledig onafhankelijk geweest en blijft dus na de validering van haar cursussen door de Universiteit van Warwick en de Universiteit van Exeter.

London Film School blijft een van de weinige overgebleven onafhankelijke creatieve gespecialiseerde instellingen ter wereld. We blijven hard werken om een toonaangevend centrum voor filmeducatie te blijven.

Dit zijn spannende tijden voor LFS en de industrie. We nodigen je uit om met ons mee te gaan terwijl we het volgende hoofdstuk van onze reis ingaan.Katie Garner / LFS

Locaties

Londen

Address
The London Film School
24 Shelton Street

WC2H 9UB Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden