Lees de Officiële Beschrijving

Glasgow Caledonian University is een onderscheidende, inclusieve en toekomstgerichte universiteit die zich inzet voor haar sociale missie om het algemeen welzijn te bevorderen. We zijn een internationaal topcentrum geworden in het hoger onderwijs, dat inzetbaarheid en mondiaal burgerschap bij onze afgestudeerden bevordert. We winnen prijzen voor onze steun en toewijding aan de studentenervaring, terwijl we innovatie leveren door ons onderzoek van wereldklasse op belangrijke krachtgebieden. We hebben een traditie van verruiming van de toegang tot hoger onderwijs voor getalenteerde individuen ongeacht hun achtergrond, en we maken gebruik van ons intellectueel en sociaal kapitaal ten behoeve van de gemeenschappen die we in Schotland en internationaal dienen.

Glasgow Caledonian University (GCU) is een levendige, innovatieve en met meerdere prijzen bekroonde universiteit voor het algemeen welzijn.

We willen een bijdrage leveren aan de samenleving op een manier die omhelst, maar die verder gaat dan de traditionele rol van een universiteit. GCU's For the Common Good commitment komt tot leven en wordt geleverd door studenten en medewerkers van academische scholen en afdelingen.

Welkom bij de Glasgow School for Business and Society

We gedijen op ideeën, ondersteunen innovatie en waarderen het belang van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Studenten komen naar ons voor onze kennis en ervaring om hun carrière en persoonlijke ambities te verbeteren. Onze externe partners komen naar ons om het laatste onderzoekgedreven denken te vinden en toegang te krijgen tot het talent van onze studenten.

Verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn fundamentele aandachtspunten voor elke organisatie. De Glasgow School for Business and Society tracht de complexe uitdagingen van de wereldeconomie aan te pakken en tegelijkertijd sociale voordelen te bieden aan lokale en mondiale gemeenschappen.

Wereldburgerschap, verantwoordelijk leiderschap, ondernemerschap en sociale rechtvaardigheid vormen de kern van onze activiteiten op het gebied van onderwijs, onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid.

Onze onderscheidende, door onderzoek geleide portfolio biedt uitstekende en toegankelijke mogelijkheden voor hoger onderwijs in Glasgow, Londen en New York. Onze programma's worden onderschreven door professionele en academische accreditaties die bevestigen dat uw kwalificatie bij de beste ter wereld behoort.

Verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn nu fundamentele zorgen voor elke organisatie. Als universiteit voor het algemeen welzijn spelen we een sleutelrol in de wereldwijde transformatie van bedrijfsmanagementonderwijs. We proberen de complexe uitdagingen van de wereldeconomie in de 21e eeuw aan te pakken, terwijl we sociale voordelen opleveren voor lokale en mondiale gemeenschappen.

We zijn bijzonder verheugd dat ons succes bij het integreren van ethiek, verantwoordelijkheid en duurzaamheid in alle aspecten van het leven op de Glasgow School for Business and Society is erkend door ons lidmaatschap van ASHOKA U, Global Compact en PRME van de Verenigde Naties, evenals lokale initiatieven zoals WRAP en bedrijven in de gemeenschap.

We zijn ook de eerste universiteit in Schotland die toetreedt tot het prestigieuze wereldwijde EPAS-netwerk. Ik verwelkom deze erkenning van onze hoogwaardige leer- en onderwijservaring die onze afgestudeerden de vaardigheden en kennis bijbrengen om te slagen in de mondiale markt. De EPAS-accreditatie is indicatief voor een breder institutioneel engagement om de allerhoogste internationale benchmarks te gebruiken om de kwaliteit van onze voorziening te bewijzen. Dit biedt onze medewerkers, studenten, academische en zakelijke partners een stevige geruststelling dat we een universiteit zijn met een wereldwijd netwerk die is ingebed in onze lokale gemeenschap.

We dagen onze medewerkers en studenten uit om kritische en onafhankelijke leerlingen te zijn, om verantwoordelijke leiders te worden en om een ​​positieve bijdrage te leveren aan het bedrijfsleven en de samenleving. We nodigen u uit om met ons mee te doen aan onze inzet voor het algemeen welzijn.

Professionele affiliaties

De Glasgow School for Business and Society heeft een sterke staat van dienst in samenwerkingsverbanden met professionele instanties die ervoor zorgen dat onze cursussen relevant zijn voor de veranderende behoeften van de arbeidsmarkt.

Onze professionele voorkeuren houden onze studenten niet alleen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het bedrijfsleven, maar ze helpen onze afgestudeerden opvallen bij het zoeken naar werk en verlenen in sommige gevallen een speciale status bij het afstuderen.

Voorbeelden van beroepsorganisaties waarmee GSBS is geassocieerd, zijn:

 • AACSB
 • ABS (Association of Business Schools)
 • Zakendoen in de Gemeenschap
 • CEEMAN
 • EFMD (Europese stichting voor managementontwikkeling)
 • ESRC (Economic and Social Research Council)
 • UN PRME Initiative (Principles of Responsible Management Education)
 • Gold Approved Learning Center voor ACCA
 • Erkend leercentrum voor het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD)
 • Centre of Excellence met het Chartered Institute for Securities and Investment (CISI)

We bieden programma's en modules geaccrediteerd door:

 • ACCA (Vereniging van Chartered Certified Accountants)
 • Broadcast Journalism Training Council (BJTC)
 • Chartered Banker
 • Chartered Institute for Securities
 • Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT)
 • Chartered Institute of Marketing (CIM)
 • Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD)
 • Chartered Institute of Purchasing and Supply (CIPS)
 • Chartered Insurance Institute (CII)
 • Chartered Management Institute (CMI)
 • CIMA (Chartered Institute of Management Accountants)
 • EPAS (European Foundation for Management Development Program Accreditation Scheme)
 • ICAEW (The Institute of Chartered Accountants in Engeland en Wales)
 • ICAS (Institute of Chartered Accountants of Scotland)
 • Instituut voor gezondheid op het werk (IOSH)
 • Institute of Operations Management (IOM)
 • Institute of Risk Management (IRM)
 • IOR (Institute of Operational Risk)
 • Law Society of Scotland
 • Nationale Raad voor de opleiding van journalisten (NTCJ)
 • British Psychological Society
 • SHRM (The American Society for HRM)
 • The Institute of Hospitality (IHA)
 • Het Instituut voor Reizen en Toerisme (ITT)
 • Tourism Society (TS)
 • Tourism Management Institute (TMI)

Onze afdelingen

Recht, Economie, Accountancy

Onze afdeling brengt academici samen met interesses en expertise op het gebied van recht, risico, economie, accountancy en financiën. We zijn trots op onze nauwe banden met bedrijfsorganisaties, waaronder non-profit organisaties en beroepsorganisaties die een aantal van onze programma's hebben geaccrediteerd.

Afdeling bedrijfsmanagement

Onze afdeling is gericht op het hedendaagse en innovatieve gebruik van managementbenaderingen en -technieken, -middelen en -processen om organisaties in de private en publieke sectoren in een zeer concurrerende wereldwijde markt te verbeteren en te ontwikkelen

Afdeling Sociale Wetenschappen, Media en Journalistiek

Het departement heeft meer dan vijftig medewerkers bij elkaar en heeft zowel een sterke onderzoekscultuur als een streven naar excellent onderwijs. Beoordeeld als internationaal excellent en wereldleider op verschillende gebieden in de laatste Research Assessment Exercise.

Opleidingen te volgen in:
 • Engels

Deze school biedt ook:

MA

GCU - Glasgow School for Business and Society

De MA Multimedia Journalism is Schotlands toonaangevende journalistiek Masters. Het is NCTJ ... [+]

Geaccrediteerd door: BJTC NCTJ

Doe mee aan een wereldwijde inspanning om mensen over de hele wereld te informeren en met elkaar te verbinden via het toonaangevende journalistieke masterprogramma van Schotland - GCU's MA Multimedia Journalism. GCU biedt de enige postgraduaat journalistieke graad in Schotland aan die geaccrediteerd is door de twee belangrijkste beroepsopleidingsinstanties van het VK: de Nationale Raad voor de opleiding van journalisten en de Broadcast Journalism Training Council.

De MA Multimedia Journalistiek heeft een werkgelegenheidspercentage van meer dan 75%, plaatsingen in mediaorganisaties waaronder de BBC, STV en de Herald

Je studeert in Glasgow, de 'mediastad' van Schotland, en krijgt hands-on ervaring met alle gevraagde vaardigheden van vandaag, van interviewen en rapporteren tot schrijven en bewerken - op print-, broadcast- en digitale platforms. We trainen u in steno, fotografie, videoproductie en webcontentbeheer en geven u grondige kennis van overheid en wetgeving.... [-]

Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
GCU - Glasgow School for Business and Society

Met een schat aan opdrachten en creatieve mogelijkheden, is TV waar de meeste screenwriters werken. Onderwezen door professionele schrijvers, werk je aan de scripts uit s ... [+]

Krijg de training, connecties en ervaringen die je nodig hebt om je stempel te drukken op televisie. Herkent met de Creative Skillset Tick of approval, GCU's MA Television Fiction Writing is het enige full-time masterprogramma dat zich uitsluitend richt op scripting voor het Verenigd Koninkrijk.

Gemaakt in nauwe samenwerking met de industrie om uw kansen op werk te maximaliseren, ons programma biedt u het volledige scala van industriële ervaringen - en ondersteunt u bij het ontwikkelen van uw eigen originele drama of komedie.

Instructie van zowel academische experts als de beste tv-scenarioschrijvers op de Britse televisieKans om bij te dragen aan programma's die momenteel worden uitgezonden op de Britse tvIndividuele begeleiding door ervaren televisie executivesDirecte toegang tot producenten en commissarissenJaar begeleiding door een agent in LondenOndersteuning door een professionele scriptartsKans om af te studeren met verschillende projecten klaar om op de markt te brengen... [-]
Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

GCU - Glasgow School for Business and Society

De MSc Accounting, Finance en Regulation combineert de huidige bedrijfsbehoeften met de nieuwste academische denkwijzen, theorieën en praktijk, en zorgt ervoor dat u besc ... [+]

De huidige mondiale, technologiegedreven en steeds competitievere financiële markt is bijna onherkenbaar vanaf die van vijf jaar geleden. Financiële leidinggevenden en specialisten moeten dezelfde diepgaande kennis en kunde toepassen op een steeds groter wordend aantal producten, voorschriften en technologieën.

Terwijl nieuwe technologieën blijven verschijnen en regels en voorschriften veranderen, is nu meer dan ooit een digitaal gefocuste, zelfverzekerder skillset nodig. De MSc Accounting, Finance and Regulation van Glasgow Caledonian University biedt u het vertrouwen en het inzicht om uw bestaande vaardigheden verder te brengen in uw organisatie of door verdere academische studie.... [-]

Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
GCU - Glasgow School for Business and Society

Ontwikkel de kennis ... [+]

Organisaties gedijen op de kracht van hun mensen. Als een human resource, people manager, speel je een essentiële rol. GCU's MSc Human Resources Management bereidt je voor op de ethische, culturele, juridische, operationele en strategische aspecten van human resource management - en geeft je tegelijkertijd een wereldwijd perspectief en een goed begrip van verantwoordelijk leiderschap. Op deze manier bent u klaar voor succes - en ondersteunt u het algemeen welzijn om een ​​positieve impact te hebben.

Het programma is een van de weinige in het Verenigd Koninkrijk dat is geaccrediteerd door het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) en is afgestemd op de normen van de US Society for Human Resource Management (SHRM). Het is beschikbaar op een part-time en full-time basis, biedt flexibiliteit voor beroepsgerichte professionals en recent afgestudeerden.... [-]

Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
GCU - Glasgow School for Business and Society

Krijg praktische kennis ... [+]

Om gelijke tred te houden met de aanhoudende veranderingen in de financiële dienstverlening, bankregulering en operationeel risicobeheer van banken, is er een toenemende vraag naar medewerkers om voorop te blijven lopen bij deze veranderingen.

We werken samen met toonaangevende financiële dienstverleningsorganisaties om onze modules voorop te stellen en ervoor te zorgen dat u, door het besluit om het programma te bestuderen, het vertrouwen hebt om deze nieuw geleerde informatie in de branche toe te passen.

Verbreed en verbeter uw kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van binnenlandse en internationale bankoperaties en risicobeheer door te leren van ons gevarieerde docententeam. Ze hebben een breed scala aan ervaring, variërend van academische tot industriële expertise in zowel de publieke als de private sector. We werken samen met belangrijke partners uit de industrie bij het ontwikkelen van onze programma's om ervoor te zorgen dat u zich richt op de meest relevante gebieden in het veld. Het Chartered Institute for Securities and Investment, de Financial Conduct Authority, de Bank of England en de Bank for International Settlements benadrukken allemaal de noodzaak van efficiënte risicometing- en beheersprocedures bij banken. We hebben ook nauw samengewerkt met enkele grote financiële instellingen om zowel het programma te valideren als studenten in professionele banen te plaatsen, waaronder Morgan Stanley en Royal Bank of Scotland.... [-]

Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
GCU - Glasgow School for Business and Society

MSc International Business Management biedt een uitgebreid inzicht in de uitdagingen waar managers mee te maken hebben, evenals inzicht in de strategie, het beleid en de ... [+]

Moderne, cultureel diverse en dynamische zakelijke omgevingen groeien wereldwijd en als gevolg daarvan zien we een toename in de vraag naar afgestudeerden met een wereldbeeld van hoe een succesvol bedrijf eruit kan zien.

Internationaal zakendoen heeft een enorme groei doorgemaakt als direct gevolg van globalisering. Sluit je aan bij de Glasgow School for Business and Society Glasgow Caledonian University en vind een moderne, internationale omgeving waar ethische bedrijfspraktijken worden gevoed en de internationale bedrijfstheorie op de proef wordt gesteld.

Belangrijke factoren voor deze groei zijn nieuwe en opkomende markten, technologische vooruitgang, arbeidsmobiliteit, geavanceerde logistiek en toeleveringsketens en de groei van bedrijfsondersteunende netwerken voor ondernemers. Kansen voor afgestudeerden op meestersniveau zijn nog nooit zo groot geweest en door het internationale programma voor bedrijfsbeheer ervaart u activiteiten die veel verschillende industriesectoren van hun managementprofessionals verlangen.... [-]

Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
GCU - Glasgow School for Business and Society

Bereid je voor om uit te blinken met een gespecialiseerde Masters. Ontwikkel vaardigheden in duurzame bedrijfsvoering, prestatiemanagement ... [+]

Elke organisatie, van kleine sociale ondernemingen tot wereldwijde multinationals met duizenden werknemers, moet de supply chain en bedrijfsactiviteiten beheren. De Glasgow School for Business and Society Glasgow Caledonian University heeft deze Masters ontwikkeld om aan deze vraag te voldoen. Het programma wordt geïnformeerd door onderzoek, sectorprofessionals, de vereisten van het Chartered Institute of Procurement and Supply (CIPS) en is geaccrediteerd door het Chartered Institute of Logistics and transport (CILT).

Dit programma richt zich op het produceren van inzetbare, verantwoordelijke afgestudeerden, die effectief kunnen bijdragen vanaf het begin van hun dienstverband. Een uniek aspect van het programma is dat studenten Lean Yellow Belt-certificering kunnen behalen als onderdeel van de cursus.... [-]

Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
GCU - Glasgow School for Business and Society

Geaccrediteerd door EPAS ... [+]

De wereldwijde mode-industrie wordt gewaardeerd op meer dan twee biljoen dollar en vertegenwoordigt een van de grootste economieën ter wereld. * Met de groei van digitale vooruitgang en consumentenkracht bevindt de internationale modewereld zich in de markt voor transparante, ethische en klantgerichte strategieën .

Het beantwoorden van de oproep voor gespecialiseerde afgestudeerden met disciplines in zowel mode en marketing, de MSc International Fashion Marketing is herontwikkeld naast de industrie om u de praktische, technische expertise die u nodig hebt om te concurreren en te bloeien in deze dynamische industrie.

Modemarketing evolueert voortdurend samen met technologie en een steeds toegankelijker wordende markt.... [-]

Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
GCU - Glasgow School for Business and Society

Toerisme en evenementen behoren tot de snelstgroeiende sectoren in de bestemmingen van de wereldeconomie die door het evenement geleide toerismestrategieën gebruiken als ... [+]

Geïnformeerd door de vraag vanuit de industrie en de enorme hoeveelheid beschikbare banen, levert het MSc International Tourism and Events Management-programma van de Glasgow Caledonian University de praktische en technische ervaring die u nodig hebt om de kansen die deze groeiende sector te bieden heeft te maximaliseren.

Je zult genieten van een echt internationale ervaring met de kans om te netwerken, vrijwilligerswerk te doen en te werken in de industrie met gastcolleges van degenen die momenteel toonaangevend zijn in de sector.

Wat ga je studeren

Ontwikkelen van een begrip of real-world problemen vanuit een Brits en mondiaal perspectief, het identificeren van verantwoorde besluitvorming en ethisch gedreven gedragPraktische vaardigheden opdoen via en plaatsing in de industrie en excursiesVerbetering van digitale vaardigheden op belangrijke communicatiegebieden, zoals marketing, projectbeheer en visuele presentaties... [-]
Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
GCU - Glasgow School for Business and Society

Transparante, wereldwijde en technologiegedreven marketing staat op de checklist van elke organisatie voor succes en topmarketingmensen hebben nieuwe vaardigheden nodig o ... [+]

Transparante, wereldwijde en technologiegedreven marketing staat op de checklist van elke organisatie voor succes en topmarketingmensen hebben nieuwe vaardigheden nodig om te kunnen blijven leveren in steeds competitievere omgevingen.

Wij geloven in het belang van verantwoordelijke besluitvormers in het bedrijfsleven. Op de Glasgow Caledonian University ontwikkel je je kennis en ervaring over de concepten van duurzaamheid, ethisch leiderschap en sociale verantwoordelijkheid die positieve verandering in de mondiale wereld van marketing kunnen bewerkstelligen.

Word lid van GCU's bekroonde Glasgow School for Business and Society en verdiep je in de nieuwste digitale en internationale marketingtrends en word de positieve invloed die werkgevers van de afgestudeerden van GCU mogen verwachten. Je zult baat hebben bij het leren van studenten uit verschillende delen van de wereld met verschillende achtergronden en ervaringen. Deze kans geeft u inzicht in de cultuur en contexten van marketing in verschillende landen.... [-]

Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
GCU - Glasgow School for Business and Society

-Industrie erkende ... [+]

Naarmate organisaties te maken krijgen met een groeiend aantal wereldwijde en strategische uitdagingen, en de behoefte aan verantwoord leiderschap, goed bestuur en ethisch gedrag blijft stijgen, zijn hooggekwalificeerde risicomanagementprofessionals zeer gewild.

De MSc Risk Management van Glasgow Caledonian University verkent het strategische en operationele risico in de context van bredere organisatorische veerkracht. Dit door onderzoek geleide postdoctorale programma is beschikbaar om te studeren in beide voltijd-modus; als onderdeel van onze bloeiende internationale gemeenschap op basis van campus of afstandsonderwijs modus; profiteren van onze volledige steun op een tijd en plaats die bij u past.... [-]

Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
GCU - Glasgow School for Business and Society

Met een master in microfinanciering en sociale zaken, kunt u deel uitmaken van de echte sociale verandering. Het is al een bewezen model om mensen te helpen uit de armoed ... [+]

GCU's MSc Social Business and Microfinance is de eerste in zijn soort in de wereld.

Social business is een oorzaak gedreven bedrijf, dat gericht is op impact op mensen of de planeet, in plaats van op de accumulatie van winsten aan aandeelhouders of investeerders. Hoewel de voordelen van een sociaal ondernemende wereld goed gedocumenteerd zijn, is elke sociale zakenreis uniek en blijft de impact van microfinanciering nog steeds bestaan.

Evoluerend deze praktijk verder, deelt de MSc Social Business en Microfinance van de Glasgow Caledonian University zijn huis met het Yunus Center for Social Business and Health - GCU's toonaangevende onderzoekscentrum - en wordt geleverd door de bekroonde Glasgow School for Business and Society * .... [-]

Verenigd Koninkrijk Glasgow
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Cowcaddens Road
G4 0BA Glasgow, Schotland, Verenigd Koninkrijk