Lees de Officiële Beschrijving

Eerst in de toekomst

Als een pionier in de afgelopen 200 jaar, kan ESCP Europe trots zijn op een groot aantal wereldwijd succesvol goedgekeurde innovaties. Het blijft de enige pan-Europese school met zes campussen in Berlijn, Londen, Madrid, Parijs, Turijn en Warschau, en een bijbehorende campus in Luxemburg.

Als ons 200-jarig bestaan is 2019 de perfecte tijd om de innovatieve geest te vieren die is ingebed in de genen van ESCP Europe. Om dit te doen, kijken we terug op de oprichting van de school in 1819 - waarna het de eerste businessschool ter wereld werd - en ontdek het recept voor zo'n lang leven!116833_bicentenay.jpg

# 1 De fundamenten van een baanbrekende school (1819-1869)

In 1819 wordt een privébedrijf van een speciale soort opgericht: een van de allereerste business schools, en nu is de oudste businessschool ter wereld opgericht.

Tijdens deze baanbrekende periode bouwt de School voort op originele concepten die de pijlers zullen vormen van de innovatieve strategie van ESCP Europe, die vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw van start ging:

 • Een gedurfd beleid van internationale openheid (meer dan 20% buitenlandse studenten al in 1827-1828), met educatieve inhoud, het aanpakken van internationale kwesties (drie vreemde talen geleerd vanaf 1823, studiereizen in Europa van 1826-1827;). Dit was een ware prestatie in Frankrijk in de context van de post-Napoleontische oorlogsmaatschappij!
 • Naast managementwetenschap en -technologie studeren studenten rechten en politieke economie of toegepaste wetenschappen (scheikunde). Het multiculturele en multidisciplinaire model van ESCP Europe is al in opkomst.
 • Een locatie in het hart van de economische hoofdstad (Hôtel des Fermes, dan Hôtel de Sully, in Parijs).

Deze vroege fase wordt gevormd door zijn bouwers: ondernemers zoals Germain Legret en Amédée Brodart, en wetenschappers zoals econoom Jean-Baptiste Say, theoreticus van het concept van ondernemerschap; koopman Vital Roux, medewerker aan de conceptie van het Franse handelswetboek en promotor van een pedagogie gericht op praktisch onderwijs; en econoom Adolphe Blanqui, eigenaar en directeur van de school voor 24 jaar.

# 2 Consolidatie en looptijd (1869-1969)

Tussen 1869 en 1969, onder auspiciën van de Kamer van Koophandel en Industrie, wordt de school versterkt en volwassen. Zowel de veerkracht als het aanpassingsvermogen zijn bewezen: enerzijds een aanzienlijke uitbreiding van programma's en inschrijvingen (van enkele tientallen studenten in de jaren 1820 tot 250 aan het einde van de 19e eeuw en bijna duizend in de jaren '70); en aan de andere kant, verbeterde selectiviteit en hogere academische vereisten vanaf de jaren 1920, waaronder:

 • Staatserkenning van het onderwijs in 1890.
 • Oprichting van de eerste specialisatiesecties, een erfenis van de "Comptoirs" (handelsposten) uitgevonden in de beginjaren van de School: Maritieme sectie (1905), Koloniale sectie (1913), Hotelsectie (1916), sectie Handelsvertegenwoordiging (1917) ), enz.
 • Verplicht competitief toelatingsexamen in 1926.
 • Promotie naar de status van hoger onderwijsinstelling in 1947, een essentiële stap in de richting van de geleidelijke overgang naar een Grande École de Commerce.
 • Oprichting van de Alumnivereniging en Student Union in 1950.
 • Integratie van IT en een talenlaboratorium in de jaren zestig.

Tijdens een turbulente eeuw waarin de stad Parijs driemaal werd getroffen door gewapende conflicten, werden de gebouwen van de school omgevormd om de oorlogsgewonden op te vangen (in 1870, 1914-1918 en 1939-1945) - twee keer in de gebouwen aan de Avenue de la République.

# 3 De Reinvented Business School (1969-2019)

Wanneer de school in 1969 haar autonomie verwerft door het ESCAE-netwerk te verlaten, vindt ESCP Europe geleidelijk opnieuw haar bedrijfsmodel, gebaseerd op de waarden en academische principes die sinds 1819 zijn bijgebracht.

Het nieuwe, geïntegreerde Europese campusmodel is het resultaat van de aanhoudende groei van een 150 jaar oude instelling, als reactie op de zich ontwikkelende economische globalisering.

Deze transformatie vindt plaats in de context van intensivering en de uitbreiding van de Europese Unie.

Vijf mijlpalen markeren de voortgang van het opnieuw uitvinden van het nieuwe Europese model: 1969, 1973, 1999 en 2009:

 • 1969: Oprichting van een speciale permanente faculteit en de Student Association Tribunes ESCP.
 • 1973: Op 8 oktober 1973 wordt de École des Affaires de Paris (genaamd École Européenne des Affaires vanaf 1982) gecreëerd, waarin studenten een internationaal curriculum volgen met afwisselende semesters in grote Europese hoofdsteden (Londen vanaf 1974, Düsseldorf vanaf 1975 ( campus overgedragen aan Berlijn in 1985). 1973 is ook het jaar waarin de school toegankelijk wordt voor vrouwen (Joëlle Le Vourch is de eerste vrouwelijke student in 1973).
 • 1999: Fusie van ESCP en EAP.
 • 2009: Oprichting van ESCP Europe, na een intensievere netwerkuitbreiding met de opening van de campus van Turijn in 2004 en voorafgaand aan de campus van Warschau in 2015.
 • 2018: ESCP Europe wordt onafhankelijk van de Kamer van Koophandel en Industrie van Parijs. De lancering van de Europese bachelordiploma wordt gelanceerd, waardoor de school wordt verankerd in het Europese LMD-model en een sterke groei wordt ingezet. De studentenpopulatie verdubbeld over 4 jaar.

Meer dan twee eeuwen lang is de wereld veranderd: de klassen van politieke economie die we in het begin hebben geleerd, nu met humaniora georiënteerde cursussen, en toegepaste wetenschappen in een laboratorium hebben plaats gemaakt voor codering en big data. Het is echter nog steeds de ondernemersvisie van de oprichters die vandaag de dag de boventoon voeren, die doorschijnen in aspecten zoals het Europese succes van de Blue Factory, de incubator van de school die aanwezig is op alle ESCP Europe-campussen!

Onze missie

"De missie van ESCP Europe is om de bedrijfsleiders van morgen te inspireren en op te leiden."

Onze overtuiging is dat de bedrijfsleiders van morgen internationaal, digitaal en intercultureel effectief moeten zijn. Onze benadering van onderwijs en organisatiestructuur weerspiegelt dit, met sterke internationale programma's geleverd door een geïntegreerde (pan-Europese) faculteit op campussen in elk van Europa's belangrijkste markten.

We bevorderen deze missie door onze unieke benadering van internationaal managementonderwijs en -onderzoek, die transnationale ervaring, samenwerking en leren bevordert in een pan-Europees kader.

In 2015 formaliseerde de School een unieke benadering en perspectief onder het acroniem C4B: Culturen voor (4) Zaken. Dit blijft ons werk leiden en is nu ingebed in een nieuw Strategisch Plan voor de periode 2018-2022.

C4B of How We Deliver bij ESCP Europe

 1. Een expertacademie gericht op internationaal / vergelijkend onderzoek.
 2. Verplichte rotatieprogramma's die unieke leerervaringen met meerdere campussen bieden in heel Europa.
 3. Interdisciplinair onderwijs waarin de harde (codering, enz.) En de zachtere (geesteswetenschappen, enz.) Vaardigheden van management worden geïntegreerd.
 4. Een diverse, creatieve en ondernemende community.

Onze visie (wat en waar willen we zijn in 2022)

"In 2022 wordt ESCP Europe wereldwijd erkend als de leidende Europese business school voor internationaal gericht managementonderwijs."

Onze visie, om waar te worden, impliceert:

 • produceren en verspreiden van onderzoek van wereldklasse in internationaal / vergelijkend management dat de manier bepaalt waarop organisaties en leiders denken en zich gedragen;
 • het produceren van cultureel en digitaal slimme afgestudeerden die toegerust zijn om de zakelijke wereld van morgen vorm te geven en te verbinden;
 • zinvol bezig zijn met het bedrijfsleven, alumni en de overheid om vooruitgang te bevorderen in internationale managementpraktijken en interculturele relaties;
 • diversiteit in al zijn vormen benutten als een bron van innovatie, kracht en leiderschap.

Onze waarden en inzet zijn Europees

We cultiveren de waarden van academische excellentie die worden geërfd van de Europese universiteitscultuur.

Door ons onderzoek ontwikkelen we een enkelvoudig concept voor managementdisciplines gebaseerd op een multiculturele, interdisciplinaire en open benadering van de grote uitdagingen van de wereld van morgen.

In onze school, die 200 jaar geleden door ondernemers werd opgezet, ontwikkelen we creativiteit door nieuwsgierigheid en durf te cultiveren en de bijdrage van alle disciplines aan economische dynamiek te stimuleren.

Onze gemeenschap zet zich in om pluralisme te bevorderen door respect voor culturen en alle vormen van diversiteit.

Opleidingen te volgen in:
 • Engels

Deze school biedt ook:


ESCP Europe London

Een flexibel parttime programma van 12 maanden met modules van 5 weken; twee kerncomponenten voor elke module: Management en Technologie; studeer in 3 verschillende stede ... [+]

Leiderschap 4.0 - leiders van de toekomst creëren!Een flexibel parttime programma van 12 maanden met modules van 5 wekenTwee kerncomponenten voor elke module: beheer en technologieStudeer in 3 verschillende steden: Londen, Turijn en ParijsNetwerk met onze 60.000 sterke alumni en professionals op C-niveau

Looptijd12-maanden part-time programma, ontworpen om te voldoen aan de schema's van drukke leidinggevenden.Studeer op drie ESCP Europe-campussen: Londen, Turijn en Parijs.ProfielLeeftijdsbereik 35-51 (ontworpen voor professionals met een op engineering of technologie gebaseerde achtergrond of een andere discipline met relevante werkervaring in een technologie-, productie- of engineeri... [-]
Verenigd Koninkrijk Londen
Januari 2020
Engels
Deeltijd
12 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
ESCP Europe London

Programmadoelstellingen: focus op bedrijfskwesties en optimaliseren van professionele vaardigheden op managementniveau; een grondige kennis en visie op energietechnologie ... [+]

Uw 360 ° -weergave van de energiewereldDoelstellingen van het programmaFocus op bedrijfskwesties en optimaliseer professionele vaardigheden op managementniveauVerdiepende kennis en visie van energietechnologieën, industrieën en marktenOntwikkel en implementeer een strategische mindset om belangrijke toekomstige problemen binnen de energiesector aan te pakkenVersterk je vermogen om te leven en te werken in een zeer multiculturele en internationale omgevingBelangrijkste feitenEen flexibel deeltijdprogramma van 12 maanden waarmee kandidaten uitvoerend onderzoek kunnen combineren met hun fulltime baanOntworpen voor studenten met een Master diploma en 5 jaar werkervaringTwee weken lang leren op afstand in managementcursussenStudeer op vier ESCP Europe-campussen: Londen, Berlijn, Parijs en MadridEén week internationaal seminar gehouden in Houston, TexasVolledig in het Engels gedoceerdIntegrated International Consultancy ProjectReal-time handelservaringBereik individuele certificaten met onze optie Energiek MasterclassesGeleverd door wereldberoemde docenten en vakmensen uit de industrieSterke steun van de energie-industrie via ons Researchcentrum voor energiebeheerUitstekende netwerkmogelijkheden aangeboden door onze 50.000 sterke alumniMeer dan 40 professoren en practici geven les over het programmaTwee manieren om te studeren... [-]
Verenigd Koninkrijk Londen
September 2019
Engels
Deeltijd
1 jaar
Campus
Online
Lees meer in Nederlands
Address
London Campus ESCP Europe 527 Finchley Road London NW3 7BG United Kingdom
Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk