ESCP Business School London

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

ESCP Business School , opgericht in 1819, heeft generaties leiders en ondernemers voortgebracht. Met zijn zes stedelijke campussen in Berlijn, Londen, Madrid, Parijs, Turijn en Warschau heeft ESCP Business School een Europese identiteit waarmee het een unieke multiculturele onderwijsstijl op het gebied van zakendoen en een wereldwijde kijk op internationale managementkwesties kan bieden.

Elk jaar verwelkomt ESCP meer dan 6.000 studenten en 5.000 leidinggevenden uit meer dan 120 verschillende landen en biedt hen een uitgebreid aanbod van managementcursussen en gespecialiseerde programma's (Bachelor, Master, Executive MBA, PhD en Executive Education).

ESCP is de eerste en enige multi-geaccrediteerde business school ter wereld met:

 • 3 internationale accreditaties: AACSB, EQUIS, EFMD Accredited Program (MBA / EMBA)
 • 5 nationale accreditaties: ACQUIN (Duitsland), ANECA (Spanje), QAA
 • ESCP is ook de eerste business school die volledig lid wordt van de European University Association (EUA).

- Volg ons op Twitter https://twitter.com/escp_bs

Eerst in de toekomst

ESCP Business School is al 200 jaar een pionier en kan trots zijn op een groot aantal innovaties die met succes over de hele wereld zijn toegepast. Het blijft de enige pan-Europese school, met zes campussen in Berlijn, Londen, Madrid, Parijs, Turijn en Warschau, en een bijbehorende campus in Luxemburg.

Als ons tweehonderdjarig jaar is 2019 de perfecte tijd om de innovatieve geest te vieren die is ingebed in de genen van ESCP. Om dit te doen, kijken we terug naar de oprichting van de School in 1819 - waarop het de eerste business school ter wereld werd - en ontdekken we het recept voor zo'n lang leven!131185_ESCPlandingstrip.jpg

# 1 De fundamenten van een baanbrekende school (1819-1869)

In 1819 wordt een privébedrijf van een speciale soort opgericht: een van de allereerste business schools, en nu is de oudste businessschool ter wereld opgericht.

Tijdens deze belangrijke periode bouwt de School voort op originele concepten die de pijlers zullen vormen van de innovatieve strategie van ESCP die vanaf de jaren zeventig werd toegepast:

 • Een gedurfd beleid van internationale openheid (meer dan 20% buitenlandse studenten al in 1827-1828), met educatieve inhoud, het aanpakken van internationale kwesties (drie vreemde talen geleerd vanaf 1823, studiereizen in Europa van 1826-1827;). Dit was een ware prestatie in Frankrijk in de context van de post-Napoleontische oorlogsmaatschappij!
 • Naast managementwetenschappen en technologie studeren studenten rechten en politieke economie, of toegepaste wetenschappen (scheikunde). Het multiculturele en multidisciplinaire model van ESCP is al in opkomst.
 • Een locatie in het hart van de economische hoofdstad (Hôtel des Fermes, dan Hôtel de Sully, in Parijs).

Deze vroege fase wordt gevormd door zijn bouwers: ondernemers zoals Germain Legret en Amédée Brodart, en wetenschappers zoals econoom Jean-Baptiste Say, theoreticus van het concept van ondernemerschap; koopman Vital Roux, medewerker aan de conceptie van het Franse handelswetboek en promotor van een pedagogie gericht op praktisch onderwijs; en econoom Adolphe Blanqui, eigenaar en directeur van de school voor 24 jaar.

# 2 Consolidatie en looptijd (1869-1969)

Tussen 1869 en 1969 wordt de school, onder auspiciën van de Kamer van Koophandel en Fabrieken, versterkt en volwassen geworden. Zowel de veerkracht als het aanpassingsvermogen zijn bewezen: enerzijds een aanzienlijke uitbreiding van programma's en inschrijvingen (van enkele tientallen studenten in de jaren 1820 tot 250 aan het einde van de 19e eeuw en bijna duizend in de jaren 1970); en anderzijds verbeterde selectiviteit en verhoogde academische vereisten vanaf de jaren 1920, waaronder:

 • Staatserkenning van het onderwijs in 1890.
 • Oprichting van de eerste specialisatiesecties, een erfenis van de "Comptoirs" (handelsposten) uitgevonden in de beginjaren van de School: Maritieme sectie (1905), Koloniale sectie (1913), Hotelsectie (1916), sectie Handelsvertegenwoordiging (1917) ), enz.
 • Verplicht competitief toelatingsexamen in 1926.
 • Promotie naar de status van hoger onderwijsinstelling in 1947, een essentiële stap in de richting van de geleidelijke overgang naar een Grande École de Commerce.
 • Oprichting van de Alumnivereniging en Student Union in 1950.
 • Integratie van IT en een talenlaboratorium in de jaren zestig.

Tijdens een turbulente eeuw waarin de stad Parijs drie keer werd getroffen door gewapende conflicten, worden de schoolgebouwen getransformeerd om de oorlogsgewonden te huisvesten (in 1870, 1914-1918 en 1939-1945) - twee keer in de gebouwen aan de Avenue de la République.

# 3 De Reinvented Business School (1969-2019)

Wanneer de School in 1969 haar autonomie verwerft door het ESCAE-netwerk te verlaten, vindt ESCP Business School geleidelijk haar bedrijfsmodel opnieuw uit, gebaseerd op de waarden en academische principes die sinds 1819 zijn ingevoerd.

Het nieuwe, geïntegreerde Europese campusmodel is het resultaat van de aanhoudende groei van een 150 jaar oude instelling, als reactie op de zich ontwikkelende economische globalisering.

Deze transformatie vindt plaats in de context van intensivering en de uitbreiding van de Europese Unie.

Vijf mijlpalen markeren de voortgang van het opnieuw uitvinden van het nieuwe Europese model: 1969, 1973, 1999 en 2009:

 • 1969: Oprichting van een speciale permanente faculteit en de Student Association Tribunes ESCP.
 • 1973: Op 8 oktober 1973 wordt de École des Affaires de Paris (genaamd École Européenne des Affaires vanaf 1982) gecreëerd, waarin studenten een internationaal curriculum volgen met afwisselende semesters in grote Europese hoofdsteden (Londen vanaf 1974, Düsseldorf vanaf 1975 ( campus overgedragen aan Berlijn in 1985). 1973 is ook het jaar waarin de school toegankelijk wordt voor vrouwen (Joëlle Le Vourch is de eerste vrouwelijke student in 1973).
 • 1999: Fusie van ESCP en EAP.
 • 2009: oprichting van ESCP, na een geïntensiveerde netwerkuitbreiding met de opening van de campus in Turijn in 2004 en voorafgaand aan de campus in Warschau in 2015.
 • 2018: ESCP Business School wordt onafhankelijk van de Parijse Kamer van Koophandel en Industrie. De lancering van de Europese bacheloropleiding wordt gelanceerd, waardoor de school in het Europese LMD-model wordt verankerd en een sterke groei wordt geactiveerd. De studentenpopulatie verdubbelt in 4 jaar.

In de loop van twee eeuwen is de wereld veranderd: de klassen van de politieke economie die in het begin werden gegeven, nu met geesteswetenschappelijke cursussen, en toegepaste wetenschappen in een laboratorium hebben plaatsgemaakt voor codering en big data. Het is echter nog steeds de ondernemingsvisie van de oprichters die vandaag de dag overheerst en die doorkijkt in aspecten zoals het Europese succes van de Blue Factory, de incubator van de school die aanwezig is op alle campagnes van ESCP Business School!

Onze missie

"De missie van ESCP is om de zakelijke leiders van morgen te inspireren en op te leiden."

Onze overtuiging is dat de bedrijfsleiders van morgen internationaal, digitaal en intercultureel effectief moeten zijn. Onze benadering van onderwijs en organisatiestructuur weerspiegelt dit, met sterke internationale programma's geleverd door een geïntegreerde (pan-Europese) faculteit op campussen in elk van Europa's belangrijkste markten.

We bevorderen deze missie door onze unieke benadering van internationaal managementonderwijs en -onderzoek, die transnationale ervaring, samenwerking en leren bevordert in een pan-Europees kader.

In 2015 formaliseerde de School een unieke benadering en perspectief onder het acroniem C4B: Culturen voor (4) Zaken. Dit blijft ons werk leiden en is nu ingebed in een nieuw Strategisch Plan voor de periode 2018-2022.

C4B of hoe wij leveren op ESCP Business School

 1. Een expertacademie gericht op internationaal / vergelijkend onderzoek.
 2. Verplichte rotatieprogramma's die unieke leerervaringen met meerdere campussen bieden in heel Europa.
 3. Interdisciplinair onderwijs waarin de harde (codering, enz.) En de zachtere (geesteswetenschappen, enz.) Vaardigheden van management worden geïntegreerd.
 4. Een diverse, creatieve en ondernemende community.

Onze visie (wat en waar willen we zijn in 2022)

"In 2022 wordt ESCP Business School wereldwijd erkend als de toonaangevende Europese business school voor internationaal gerichte managementopleiding."

Onze visie, om waar te worden, impliceert:

 • produceren en verspreiden van onderzoek van wereldklasse in internationaal / vergelijkend management dat de manier bepaalt waarop organisaties en leiders denken en zich gedragen;
 • het produceren van cultureel en digitaal slimme afgestudeerden die toegerust zijn om de zakelijke wereld van morgen vorm te geven en te verbinden;
 • zinvol bezig zijn met het bedrijfsleven, alumni en de overheid om vooruitgang te bevorderen in internationale managementpraktijken en interculturele relaties;
 • diversiteit in al zijn vormen benutten als een bron van innovatie, kracht en leiderschap.

Onze waarden en inzet zijn Europees

We cultiveren de waarden van academische excellentie die worden geërfd van de Europese universiteitscultuur.

Door ons onderzoek ontwikkelen we een enkelvoudig concept voor managementdisciplines gebaseerd op een multiculturele, interdisciplinaire en open benadering van de grote uitdagingen van de wereld van morgen.

In onze school, die 200 jaar geleden door ondernemers werd opgezet, ontwikkelen we creativiteit door nieuwsgierigheid en durf te cultiveren en de bijdrage van alle disciplines aan economische dynamiek te stimuleren.

Onze gemeenschap zet zich in om pluralisme te bevorderen door respect voor culturen en alle vormen van diversiteit.

Locaties

Londen

Address
London Campus
ESCP Europe
527 Finchley Road
London NW3 7BG
United Kingdom

Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

Opleidingen

Deze school biedt ook: