Durham University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Durham University is kenmerkend - een collegiale University met oude tradities en moderne waarden. Wij streven ernaar om de hoogste onderscheiding in onderzoek en wetenschap, die echt een verschil maken samenlevingen wereldwijd te bereiken. We zijn even gericht op uitmuntendheid in alle aspecten van het leren, het onderwijs en de overdracht van kennis.

Maar Durham University is veel meer dan dat. The World Heritage Site in het hart van de stad Durham is een toonaangevend centrum van de beurs voor meer dan 1000 jaar.

Na de Middeleeuwen in Europa, de 7de eeuw zag een bloei van het denken en de cultuur in het Noord-Oosten van Engeland. Bede - dichter, wetenschapper, historicus en de grootste Europese geleerde van de 7e eeuw - is begraven in Durham, zoals St. Cuthbert, die 'Engels' het christendom uit de Keltische en Romeinse wortels gevestigd. werden in de omgeving De Lindisfarne Gospels, 'een van de grote bezienswaardigheden van de menselijke culturele prestaties', geproduceerd en woonde in Durham met het lichaam van St. Cuthbert tot de 16e eeuw toen ze werden afgevoerd naar Londen - onze 'Gospel Book' is terug te keren naar Durham in 2013. De 'Cuthbert Gemeenschap "werd een van de rijkste in Europa, met landen die zich uitstrekt van de Tyne tot de Tees en daarbuiten. Deze wetenschappelijke, kloostergemeenschap was een voorloper van de moderne universiteit traditie, die verspreid over Europa en over de hele wereld. Durham 11e eeuw Normandische kathedraal werd gebouwd tussen 1096 en 1130 en is één van 's werelds echt grote gebouwen. Durham Castle, nu onderdeel van de universiteit, dateert uit 1072 en was de zetel van de almachtige prins-bisschoppen, die wereldlijke en religieuze macht uitoefende over een groot deel van het noorden van Engeland, met hun eigen leger, systeem van belastingheffing en munten - tot het einde van het prinsbisdom in 1832 Durham was in feite een staat binnen de staat.

Durham werd een van de belangrijkste centra van de middeleeuwse beurs de Engeland, samen met Oxford en Cambridge. Sterker nog, de drie Colleges - nu onderdeel van de Universiteit van Oxford - werden gesticht uit Durham (University College en Balliol College, en in 1286 Durham College werd uitgevoerd vanaf Durham naar geleerden trainen voor 300 jaar totdat het werd opgenomen in de Universiteit van Oxford als Trinity College) . Henry VIII en de pogingen van Oliver Cromwell aan een universiteit voor de Noord in Durham formeel vast te stellen werden ondergebracht door de politiek en de Noord-Zuid rivaliteiten, en het was pas in 1832, als het prinsbisdom daalde en verloor zijn krachten, was Durham uiteindelijk begiftigd met de kasteel en landerijen en verleende diploma uitreiking bevoegdheden door de koning als derde universiteit van Engeland. Durham University is de erfgenaam van een doorlopende lijn van leren en beurs uit Beda en Cuthbert op de huidige dag.

Durham is altijd een modern, toekomstgericht University geweest. Met een middeleeuwse World Heritage Site in ons hart, onze nieuwe gebouwen blijven de traditie van de belangrijke en innovatieve architectuur. Durham was een van de eerste universiteiten om vrouwen toe te laten op gelijke voet met mannen (1890), aan medische opleiding (1834) vast te stellen en de eerste award Civiele en mijnbouwkunde graden naar regionale en nationale behoeften tijdens de industriële revolutie te voldoen (1838) . Durham leidde in de ontwikkeling van wetenschap en vestigde een van de vroegste observatoria in Engeland. Durham University is gevestigd in twee steden meer dan 100 jaar, de medische school aan het King's College en andere Hogescholen in Newcastle steeds de nieuwe en onafhankelijke Universiteit van Newcastle in 1963. Durham was ook de eerste universiteit naar het buitenland te vestigen campussen een eeuw voordat het concept werd opnieuw uitgevonden: in Barbados in 1875 en Sierra Leone in 1876.

Locaties