University of Macedonia

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

118814_16255880117_4def23218d_o1.jpg

De University of Macedonia . Bestemming: excellentie

In haar zesde decennium van werking is de University of Macedonia , de continuïteit van de historische Graduate School of Industrial Studies van Thessaloniki, een moderne staatsinstelling voor hoger onderwijs, bekend om de sfeer van kwaliteit, vrijheid, democratie, meritocratie en individuele ontwikkeling die het biedt aan al zijn leden: studenten, academische en onderzoeksmedewerkers en universitaire medewerkers.

Onze missie is al lang om bij te dragen aan de samenleving, aan de sociaal-economische ontwikkeling van ons land via de onderwerpen die we in onze vier scholen aanbieden, het uitgevoerde onderzoek en de bevordering en verspreiding van kennis.

Duizenden afgestudeerden van de University of Macedonia streven een succesvolle carrière na in Griekenland en in het buitenland. Van onze kant, gezien de huidige ongunstige economische situatie die de Griekse jeugd treft, geteisterd door werkloosheid, doen wij aan de universiteit ons best om onze afgestudeerden en onze studenten te ondersteunen om hun vooruitzichten op toegang tot de arbeidsmarkt te verbeteren door middel van onze carrières en Stagebureaus en door het bijwerken van de studieprogramma's in al onze afdelingen.

De positieve evaluatieresultaten die de overweldigende meerderheid van de departementen van de University of Macedonia , de vlotte werking ervan gedurende het hele academische jaar, het voorzichtige economische beheer van haar fondsen en de deskundige, ambitieuze en getalenteerde menselijke hulpbronnen, garanderen de kwaliteit van de Universiteit vandaag en sta garant voor onze toekomstige ontwikkeling tot een dynamisch groeiende middelgrote universiteit, niet alleen in Griekenland, maar ook in de omliggende regio's.

Onze universitaire gemeenschap stelt uitmuntendheid als haar niet-onderhandelbare doelstelling. Onze dagelijkse inspanningen om te reageren op de eisen van universitaire evaluatieprocessen zijn veruit de beste manier om onze doelen te bereiken.

Ik geloof echt dat universiteiten als instellingen in het algemeen en de University of Macedonia in het bijzonder een leidende rol kunnen spelen in dit keerpunt voor ons land. Ontwikkeling houdt direct verband met onderzoek en kennisontwikkeling. Alleen door de nauwe samenwerking van overheidsinstanties, de particuliere sector, universiteiten en onderzoekscentra kunnen we slagen.

Mijn doel tijdens mijn ambtstermijn als rector is om de houding van excellentie in alle leden van de universiteit te brengen: studenten, academisch en onderzoekspersoneel en universitaire medewerkers om de maximaal mogelijke samenwerking met publieke en private entiteiten te bereiken. Op deze manier zal de University of Macedonia openstaan voor iedereen en zal ze dagelijks haar sociale missie als staatsuniversiteit vervullen, waar we allemaal trots op zijn.

De rector van de University of Macedonia
Achilleas Zapranis

118809_kastra2.jpg

Plaats

De University of Macedonia bevindt zich in Thessaloniki. Het is gehuisvest in een groep gebouwen met een totale oppervlakte van ongeveer 40.000 vierkante meter, bestaande uit amfitheaters, onderwijs- en seminarieruimtes, kantoren en de gebieden van de administratieve afdelingen, een restaurant, dat het hele academiejaar actief is, een gymzaal en een boekenwinkel; binnenkort zal ook een kinderdagverblijf werken. Er zijn ook twee kamers waar 4-8 personen (meestal officiële bezoekers) kunnen worden ondergebracht. De universiteit heeft onlangs een hoofdauditorium toegevoegd dat een van de meest eigentijdse conferentiecentra met internationale normen wordt en ook belangrijke culturele evenementen van de stad zal organiseren.

Faciliteiten en apparatuur

Studenten worden substantieel ondersteund door de Library and Information Service (LIS), het Career Office en het Computer and Network Operations Center. De sportieve, culturele en politieke activiteiten van de universiteit staan open voor alle studenten.

Internationaal milieu

De University of Macedonia verwelkomt studenten van over de hele wereld. We weten dat de kwaliteit van het programma wordt verrijkt door de verscheidenheid aan culturele en educatieve ervaringen van onze internationale studenten. Onze inkomende studenten ontvangen daarom allerlei ondersteuning van de Graduate Secretary en worden hartelijk verwelkomd door onafhankelijke studentennetwerken die hen helpen snel betrokken te raken bij het lokale studentenleven.

Alumni en studentengetuigenissen

118819_martinidis2.jpg

Dr. George Martinidis (PhD), Griekenland

"Behalve een boeiende en verhelderende ervaring en een gelegenheid om zeer interessante mensen te ontmoeten, is de UoM MA in Politics and Economics of Contemporary E

118818_rodjetton.jpg

Rod Jetton, VS.

about.me/rodjetton

"Mijn tijd aan de University of Macedonia me enorm geholpen bij het bereiken van mijn carrièredoelstellingen. Focussen op alle landen in Zuidoost-Europa was van onschatbare waarde en ik vond de nadruk op economie verfrissend nuttig. De professoren waren veeleisend, wat hard werk en focus vereiste. om te slagen, maar ze waren de beste groep instructeurs die ik ooit heb bestudeerd. Ik geloof dat elk van hen niet alleen persoonlijk geïnteresseerd was om me te helpen het materiaal te leren, maar ze boden ook hun raad, advies en ondersteuning bij al mijn inspanningen sinds het afstuderen. De interesse van de UOM om me te helpen slagen, evenals de kwaliteit van hun instructies, overtrof mijn verwachtingen als Amerikaan die in het buitenland studeerde. Ik beveel dit programma ten zeerste aan aan iedereen die beter wil begrijpen hoe politiek en economie de overheid beïnvloeden in Zuidoost-Europa en de Europese Unie als geheel. "

Locaties

Thessaloniki

Address
156 Egnatia Street
http://mabsos.uom.gr/

540 06 Thessaloniki, Thessaloniki, Griekenland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden