Technical University of Crete

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Geschiedenis

Kort na het einde van de Duitse bezetting van Griekenland werd de kwestie van de oprichting van een universiteit op Kreta aan de orde gesteld en bereikte het zijn hoogtepunt in de jaren zestig. In 1977 keurde de premier Konstantinos Karamanlis, na een unanieme publieke eis, de oprichting van een universiteit met faculteiten in Heraklion en Rethymnon en de oprichting van een technische universiteit in Chania goed . De Technical University of Crete is opgericht bij Wet 545/77 betreffende de "oprichting van een technologische instelling onder de titel Technical University of Crete en andere bepalingen". Op 17 juli 1977 kwam het eerste uitvoerend comité van de instelling bijeen onder het presidentschap van professor Perikles Theoharis en in aanwezigheid van de toenmalige minister van Nationaal Onderwijs G. Rallis , bestond uit de burgemeester van de stad Chania en de president van de westerse Kreta Afdeling van de Technische Kamer van Griekenland. De belangrijkste taak van dit eerste uitvoerend comité in 1977 was het vinden van grond voor de oprichting van permanente universitaire voorzieningen door de onteigeningsprocedure van 350 hectare grond in te leiden. Het is de moeite waard om op dit punt de immense steun van de lokale gemeenschap op dit punt te vermelden.

In 1984 werden de eerste faculteitsleden benoemd. Tijdens het academische jaar 1984-85 begon de afdeling Productie-engineering en -management zijn educatieve programma te draaien en liet hij de eerste 120 studenten samen met de afdeling Wetenschappen toe. De afdeling Mineral Resources Engineering volgde in 1987-88 en de afdeling Electronics and Computer Engineering in 1990-91. Later, en nadat de universiteit onafhankelijk was geworden, werd de afdeling Chemical Engineering een afdeling Environmental Engineering en liet haar eerste studenten toe in 1997. Uiteindelijk werd in 2004 de afdeling Architectural Engineering opgericht en verwelkomde de eerste studenten. In september 1989 besloot het nieuwe uitvoerend comité, voorgezeten door de professor van de Nationale Technische Universiteit van Athene, de heer Ioannis Tegopoulos, samen met de professoren van de Technical University of Crete heer Antonis Foskolos en de heer Joachim Gryspolakis als vice-voorzitters verander de ruimtelijke ordeningsoriëntatie van de uitbreiding van de universiteit. Het geïmplementeerde beleid maakte het mogelijk om alle academische afdelingen binnen de campus van Akrotiri te huisvesten, wat de mogelijkheid bood om geschikte collegezalen, laboratoria en infrastructuur te bouwen die moderne eisen voor een Technische Universiteit dicteren.

Sinds 1993 boekt de Technical University of Crete continu aanzienlijke vooruitgang. De hoge kwaliteit van het personeel van de faculteit, de wetenschappelijke partners en het administratief en technisch personeel staat garant voor de toekomstige groei van de universiteit. De campus is zeker een van de beste in Griekenland, met moderne collegezalen en onderzoeksfaciliteiten, een bibliotheek, studentenhallen, restaurants en recreatiegebieden. Nieuwe afdelingen zijn gepland voor de toekomst en tegelijkertijd wordt de bijdrage van de Technical University of Crete in onderzoek breed gewaardeerd, omdat de instelling nu wordt erkend als een van de meest prestigieuze onderzoeksinstellingen in Griekenland met honderden lopende onderzoeksprogramma's . De Technical University of Crete wordt nu erkend als een onderwijs- en onderzoeksinstelling in Griekenland en internationaal en kan zich daarom met groot optimisme de toekomst voorstellen.

Toekomstige doelen

  • Nadruk op het bieden van onderwijs van topkwaliteit (TUC afgestudeerde werkloosheidspercentages tussen 3
  • Innovatief onderzoek uitvoeren (de Technical University of Crete is een van de twee meest actieve universiteiten in het land met het hoogste aantal onderzoeksresultaten)
  • Oprichting van een regionale innovatiepool en een technologisch park
  • Inspanning ter ondersteuning van innovatie (via incubators)
  • Organisatie van seminars voor de proliferatie van technologie en innovatie
  • Samenwerking met lokale autoriteiten bij het oplossen van het milieu

campus

De campus is ongetwijfeld het hart van TUC: studenten, professoren, laboranten, administratieve medewerkers, komen allemaal dagelijks samen op de campus. Gemeenschappelijke referentiepunten van alle studenten zijn de bibliotheek, de IT

Locaties

Chania

Address
Technical University of Crete
University Campus, Akrotiri
73100 Chania
GREECE

731 00 Chania, Chania, Griekenland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden