Lees de Officiële Beschrijving

Aristoteles Universiteit van Thessaloniki

Aristoteles Universiteit van Thessaloniki De Aristoteles Universiteit van Thessaloniki werd opgericht in 1925 en is de grootste uitgebreide universiteit in Griekenland. De belangrijkste campus is gelegen in het centrum van de stad Thessaloniki, en beslaat een oppervlakte van ongeveer 33,4 hectare. Het bestaat uit 10 faculteiten die bestaan ​​uit 40 scholen en 1 enkele school faculteit. Sommige educatieve en administratieve faciliteiten bevinden zich buiten de campus om praktische en operationele redenen. Een aantal van deze faciliteiten liggen buiten de stad Thessaloniki, of zelfs in andere steden. De Aristotle University gemeenschap omvat ongeveer 75.000 studenten (65.000 studenten en 9.000 postdoctorale studenten en promovendi), 2.024 docenten, meer dan 800 onderzoek en laboratorium personeel en bijna 900 administratieve medewerkers.

School voor Journalistiek en Massacommunicatie

De School of Journalism and Mass Communications (http://www.jour.auth.gr/en/) van de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki werd opgericht in 1991 met als doel om studenten met een theoretische en praktische opleiding in de journalistiek te bieden, het bevorderen van onderzoek in journalistiek en de massa communicatie, evenals handhaving van de rechten en verantwoordelijkheden van de Griekse journalisten. Het is gevestigd in een zes verdiepingen neoklassieke gebouw gelegen op 46 Egnatias Street, in het centrum van Thessaloniki. Het secretariaat is gevestigd op de eerste verdieping. Media en informatica laboratoria van de School bevinden zich in een ander gebouw, in de buurt van de centrale campus. De School voor Journalistiek en Massa Communicatie biedt vier jaar BA Honours graden (gelijk aan 240 ECTS) in een), Journalistiek, en b) Mass Communications. Het bedienen van een volwaardige en gefinancierd stageprogramma, studenten van beide specialisaties hebben de mogelijkheid om waardevolle vaardigheden in situ, tijdens een semester lang plaatsing verwerven in een verscheidenheid van media-organisaties (TV en radio stations, kranten en tijdschriften, web media, reclame en public relations), alsook in de pers / communicatie berichten in de private en de publieke sector. Postdoctorale programma van de School werd ingehuldigd in 2008, en op dit moment omvat een MA in Journalistiek en Nieuwe Media en een MA in Communicatie en Cultuur (beiden duren 2 jaar en gelijk aan 120 ECTS), evenals een doctoraatsopleiding (3 jaar / 180 ECTS). Huidige studentenpopulatie van de School omvat bijna 700 studenten, 64 promovendi en 57 promovendi. Bovendien heeft elke jaar de school krijgt een gemiddelde van 15 Erasmus-studenten, terwijl op hetzelfde moment, het traint scores van mid-career professionals door middel van een breed scala van speciaal ontworpen Leven Lang Leren Programma.

Thessaloniki Historisch gezien een van Europa's oudste en meest multi-etnische steden, Thessaloniki heeft een bevolking van ongeveer een miljoen mensen, en op grond van de vier universiteiten en tal van andere instellingen voor hoger onderwijs, heeft een student-sterke bevolking van meer dan 150.000. Begiftigd met zijn duizend-jarige multicultureel erfgoed, vastgebonden aan zijn Griekse, Romeinse, Byzantijnse, Ottomaanse en Sefardische Joden geschiedenis, Thessaloniki is het centrum van een bruisende cultuur-creatieve beweging die enkele van de meest bejubelde bands van het land, beeldend kunstenaars en omvat ontwerpers, evenals internationaal bekende festivals als de winter International Film Festival en het voorjaar van Thessaloniki Documentary Festival.

Moet ik de IELTS / TOEFL / Cambridge etc examen af ​​te leggen voor mijn toepassing? U bent verplicht om een ​​Engels Taal examenresultaat dienen als een van beide u uw eerste taal niet Engels is je hele bachelordiploma werd niet onderwezen in het Engels Voor meer informatie zie Engels taaleisen. Houd er rekening mee dat je niet moet je een taaltoets in te dienen bij uw aanvraag als de selecteurs dit niet zal rekening houden bij de beslissing om al dan niet aan een aanbieding van toelating. Als je krijgt een aanbod van toelating, zullen de gewenste taal voorwaarde worden toegevoegd. Je moet een bewijs van uw taalvaardigheid te bieden voordat u verwacht in te schrijven voor uw programma.

Moet ik alle andere documenten te sturen?

De administratie zal u vragen om eventuele examenresultaten die niet waren opgenomen in het aanvraagformulier, evenals alle andere bijkomende informatie die nodig kan worden geacht te sturen.

Wat heb ik nodig voor mijn registratie?

Als je eenmaal hebt geaccepteerd zullen wij contact met u over de documenten die u nodig hebt bij uw registratie in te dienen. Deze omvatten meestal gewaarmerkte kopieën van je diploma en je Engels examenresultaten een fotokopie van de identiteit pagina van uw paspoort twee identiteitskaart-card formaat kleurenfoto's

Ik kom niet uit een land van de Europese Unie. Heb ik een visum nodig? Alle studenten die niet afkomstig zijn uit de EU-landen moeten controleren bij de Griekse ambassade van hun land de regelgeving met betrekking tot student visa voor Griekenland. Zij moeten een aanvraag voor een studentenvisum in hun thuisland zo vroeg mogelijk, omdat de doorlooptijd voor dergelijke visa heel lang kan zijn.

Wat moet ik doen als voorbereiding op het programma?

Als je eenmaal hebt geaccepteerd zullen wij contact met u over de details en de eisen van het programma. Het is een goed idee om wat prep werk voorafgaand aan het starten van het programma te doen, dat wil zeggen frissen uw kennis van het Engels of speciale terminologie kennis door het lezen van een boek om de route die u hebt gekozen relevant (zie bv. de bibliografie van uw core natuurlijk).

Kan ik een bezoek aan de School voor Journalistiek en Massa Communicatie?

Ja dat kan. Neem contact op met het Programma Administration Officer (zie hierboven) en zorgen voor een bezoek elk moment tot het einde van de zomer examenperiode (30 juni), of na het begin van de zondeval examenperiode (1 september).

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Aristotle University Thessaloniki

De oprichting van een Engelstalige masteropleiding op het gebied van journalistiek en communicatie is de eerste in zijn soort onder Griekse openbare universiteiten. Gebas ... [+]

Toelatingseisen

BA in Journalistiek, Communicatie, Reclame Marketing, Politieke, Sociale en Culturele Studies, Economie, Vergelijkende, Europese en Internationale Studies, Geschiedenis, Antropologie, Psychologie, Sociologie, Filosofie, Archeologie, Kunstgeschiedenis en Vreemde talen op een 2.1-niveau of gelijkwaardig graad (bijv. B, zeer goed, enz.).

Beroeps- of onderzoekservaring relevant voor de geprefereerde Pathway .

Twee referentiebrievenEngelse Taalvereisten

Alle lessen, cursusmaterialen en cursussen zullen in het Engels zijn. Studenten waarvan de moedertaal geen Engels is en / of waarvan de hoofdtaal van het universitair onderwijs geen Engels is, moeten het bewijs leveren dat ze voldoende beheersing hebben van zowel gesproken als geschreven Engels, wat ten minste overeenkomt met niveau C1 van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR) vaardigheidsniveaus.... [-]

Griekenland Thessaloniki
Open Inschrijving
Engels
Voltijd
12 - 18 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands

Aristotle University of Thessaloniki

Aristotle University of Thessaloni
Address
egnatias 46
54625 Thessaloniki, Thessaloniki, Griekenland
Telefoonnr.
+30 231 099 6000