Akrofi-Christaller Institute Of Theology, Mission And Culture

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Akrofi-Christaller Institute of Theology, Mission en cultuur, Een wetenschappelijke instelling opgericht door de Presbyterian Church of Ghana aan de bredere christelijke gemeenschap in Ghana en Afrika bedienen. Het Instituut is geaccrediteerd door de Nationale Raad voor Accreditatie van het ministerie van Onderwijs (Ghana) als een postdoctorale onderzoeksinstelling, met een Presidential Charter te gunnen zijn eigen graden.

De Akrofi-Christaller Institute of Theology, Mission en cultuur is een postdoctorale onderzoeks- en opleidingsinstituut volledig geaccrediteerd door de Nationale Raad voor Accreditatie van het Ministerie van Onderwijs als een derde instelling met een Presidential Charter te gunnen zijn eigen graden. Het is een onderzoeksuniversiteit promoten van de Afrikaanse innovatie en uitmuntendheid en gewijd aan het onderzoek en documentatie van de christelijke geschiedenis, denken en leven in Ghana en in Afrika als geheel, in relatie tot hun Afrikaanse setting en voor de wereldvrede christendom. ACI wil christelijk getuigenis in de moderne Afrika en mondiale context door middel van Christian beurs te versterken.

ACI

Vernoemd naar twee laatste grote geleerden van de Twi taal en pionier cijfers in de culturele getuigenis van de kerk in Ghana, Clement Anderson Akrofi en Johannes Gottlieb Christaller, De Akrofi-Christaller Institute of Theology, Mission en Cultuur (ACI) (voorheen Akrofi-Christaller Memorial Center for Mission Research and Applied Theology, ACMC) streeft ernaar om op het snijvlak van de missie van de kerk en ontmoeting met de samenleving en cultuur in Ghana , Afrika en de rest van de wereld.

Het instituut staat in een traditie die vroomheid, creativiteit en academische uitmuntendheid combineert in de bevordering van de getuigenis van het evangelie in Ghana en in Afrika.

Dit was het kenmerk van de training gegeven in het historische Akropong Seminary waarvan de gebouwen, (Basel Huis in Akropong-Akuapem), gebouwd in de jaren 1840 en 1860, maar gerenoveerd in 1992, en uitgebreid in de periode 1996-1998, het Instituut neemt nu.

Het instituut beschikt over moderne en goed onderhouden woningen en catering, een belangrijke en up-to-date gespecialiseerde bibliotheek en lezing en studiefaciliteiten in een historische setting waar aangelegenheden van gospel en cultuur zijn een dag-tot-dag zorg.

De 40 medewerkers streven naar christelijke gemeenschap te modelleren, bijeen voor de dagelijkse aanbidding als de begeleiding van de academische en pastorale activiteiten.

Het instituut is formeel opgericht in 1987 als een onafhankelijk orgaan, een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en geregistreerd onder het Wetboek van Vennootschappen als een goed doel.

De juridische en administratieve structuren van het instituut werden ontworpen met het oog op het creëren van een instelling die duurzaam financieel self-supporting en voldoende open om ook de behoeften van de bredere christelijke en academische gemeenschappen bedienen zou zijn.

Visie

Om een-tempo instellen van academische en pastorale instelling, de opleiding van christelijke werkers en leiders voor een effectieve missie in de Afrikaanse context.

Missie

Het instituut wil: 1. Ontwikkelen van academische programma's die adequate instrumenten om serieuze en creatieve onderzoek naar Afrikaans christendom en de Afrikaanse bijdrage aan de wereld het christendom te bieden, maar ook om nieuwe kansen voor een zinvolle en relevante theologisch onderzoek en de publicatie aan te bieden.

  1. Serveer de bredere christelijke gemeenschap in Ghana, Afrika en wereldwijd, door zich te richten zijn onderzoek en opleiding over kwesties van de christelijke missie in de Afrikaanse context, met het oog op de christelijke gemeenschap meer effectief te helpen in Afrika beter te begrijpen haar taak en getuige van het Koninkrijk van God in Afrika en in de rest van de wereld.
ACI Ghana

onze Doelstellingen

ik. Om de opleiding in de missie van onderzoeksmethoden te bieden, het opnemen van de lokale geschiedenis, contextualisering en andere relevante onderwerpen voor diegenen die geïnteresseerd en betrokken in situaties van zending, evangelisatie en sociaal-politieke en culturele transformatie.

ii. Om samen te werken met andere academische, kerk en missie instellingen, agentschappen en afdelingen binnen en buiten Ghana, bezig met het identificeren van belangrijke missiologisch onderwerpen voor studie, onderzoek en documentatie en training en actie op missie.

iii. Om studie en voortgezet onderwijs voor ministers en andere kerk personeel, studenten en onderzoekers in-missie gerelateerde onderwerpen uit zowel binnen als buiten Ghana te vergemakkelijken.

iv. Om relevante literatuur, documentatie en informatie voor theologische reflectie op het leven en de zending van de kerk samen te stellen, te ontwikkelen bibliotheek, microfilm en computerfaciliteiten, het verspreiden van ideeën en informatie door middel van audio-visuals, publicaties en een dagboek.

v. Om een ​​gemeenschap leven gekenmerkt door de christelijke eredienst en inzet voor christelijke zending en de service te behouden.

vi. Om zo veel mogelijk een levend laboratorium in de missie en om samen te werken met andere instellingen, agentschappen, centra en commissies, zowel binnen als buiten Ghana, die zich bezighouden met reflectie en actie in de missie van de kerk, door middel van onderlinge zijn

Locaties

Akropong

Address
P.O. Box 76
Akropong-Akuapem

Akropong, oostelijke regio, Ghana

Opleidingen

Geen programma's om te laten zien

Verfijn zoekopdracht hierboven, kijk op onze populaire categorieën hieronder of voer een trefwoord zoeken.


... or simply by choosing your degree: