Lees de Officiële Beschrijving

Welkom bij Georgian Technical University

Georgische Technische Universiteit (GTU) is een van de grootste onderwijs- en wetenschappelijke instellingen in Georgië. De focus van de universiteit is om zijn positie te verbeteren op de internationale hogeschoolscène, die kansen biedt voor het leren van uitstekende professionele en academische vaardigheden die internationaal competitieve onderwijs-, onderzoeks- en innovatiediensten behouden die belangrijk zijn voor de duurzame ontwikkeling van Georgië.

GTU

geschiedenis

1922 - Werd opgericht als Polytechnische Faculteit van Tbilisi State University
1990 - Georgisch Polytechnisch Instituut werd de universitaire status toegekend en werd de Georgische Technische Universiteit (GTU) genoemd.
2001 - GTU werd een volledig lid van de European University Association - ERE
2005 - Georgië is lid van het Bologna-proces

Educatieve programma's

211 Educatieve curricula zijn geaccrediteerd op GTU
44 Beroepsprogramma's momenteel actief (totaal aantal - 184 beroepsopleidingen) - 150 studiepunten
69 Bacheloropleidingen - 240 studiepunten
46 Masteropleidingen - 120 studiepunten
38 PhD-programma's - 180 studiepunten

Studietalen

 • Georgisch
 • Russisch
 • Engels
 • Duits

GTU heeft een licentie voor TELL ME MORE® taalopleidingssoftware, waaronder Amerikaans Engels, Brits Engels, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Spaans. Leerprogramma's zijn ook geschikt voor gebruikersbehoeften, aangezien de software complete beginner-, beginner-, intermediaire en geavanceerde niveaus biedt.

Feiten en Cijfers

Afdelingen - 59 Wetenschappelijke en Educatieve Centra - 127 Geassocieerde Wetenschappelijke Onderzoeksinstituten - 17

 • Faculteit Civiele Techniek
 • Faculteit Energietechniek en Telecommunicatie
 • Faculteit mijnbouw en geologie
 • Faculteit Chemische Technologie en Metallurgie
 • Faculteit Bouwkunde, Stedenbouw en Ontwerp
 • Faculteit der Rechtsgeleerdheid en Internationale Relaties
 • Engineering Economische, Media Technologie en Sociale Wetenschappen
 • Faculteit Bedrijfskunde
 • Faculteit Informatica en Control Systems
 • Faculteit der Vervoer en Werktuigbouwkunde
 • Internationale Design School
 • Faculteit der Landbouwwetenschappen en Biosystemen Engineering
GTU_intrenational_student

STEM programma's bij GTU

GTU biedt decennia Engineering Degrees aan, met speciale aandacht voor de volgende STEM-velden: Computerwetenschappen, Computer Engineering (50+ jaar), Energie en Elektrotechniek (90+ jaar), Civiele Techniek (90+ jaar), Voedselindustrie, en Bosbouw (60+ jaar).

GTU neemt deel aan Millennium Challenge Corporation (MCC) project voor STEM Higher Education Development in Georgia. Indicatieve STEM-programma's zijn onder meer Elektrotechniek, Computer Engineering, Computer Science, Chemical Engineering en Civil Engineering aan de Georgische Technische Universiteit.

Projectdoelen:

 • Opbouwcapaciteit in de Georgische openbare universiteiten

En bieden internationale standaard US degrees en ABET (Accreditation Board for Engineering and Technology) accreditatie in STEM velden aan.

Nieuw programma bij GTU onder MCC-Georgia's Programma

GTU heeft in samenwerking met de Universiteit van Auburn (USA) en de Georgische Research and Development Foundation het projectvoorstel "Een nieuw programma ter bevordering van de opleiding van de werknemers in draadloze engineering technologie ter bevordering van de economische ontwikkeling in Georgië" ingediend in reactie op de MCC-Georgia's Program Improvement Competitive Grants Voor industrie-geleid vaardigheden en personeelsontwikkeling project.

Een nieuw beroepsonderwijscentrum "Georgian Wireless Vocational Center (GWVC)" wordt opgericht en beheerd door GTU binnen dit project.

ISU / GTU partnerschapsprogramma

In overeenstemming met het Memorandum of Understanding (MOU) tussen de Iowa State University (ISU) en de GTU, is een nieuw ISU / GTU partnerschapsprogramma gelanceerd bij GTU om 5 bachelorprogramma's af te stemmen op een nieuw opgerichte Agrarische Faculteit GTU met de relevante programma's van ISU en in staat stellen Programma-naar-programma overdracht van Georgische studenten naar ISU na succesvolle afronding van twee jaar studie bij GTU.

GTU educatieve wetenschappelijke activiteiten worden gefinancierd door de lokale en internationale wetenschappelijke organisaties en fondsen, waaronder:

 • Georgia National Science Foundation (GNSF);
 • Shota Rustaveli National Science Foundation (SRNSF);
 • Georgië Research and Development Foundation (GRDF);
 • Stichting Euro Commissie TEMPUS, ERASMUS MUNDUS, ERASMUS +, HORIZON 2020;
 • Amerikaanse Stichting Civiele Onderzoek en Ontwikkeling (CRDF);
 • Internationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie (ISTC);
 • Science & Technology Center in Oekraïne (STCU);
 • Amerikaanse Bureau voor Internationale Ontwikkeling (USAID) ...

GTU verricht diverse projecten en onderzoeken die gefinancierd worden door de bekende bedrijven zoals:

 • British Petroleum
 • Durapact GmbH
 • Boeing-Rotorcraft
 • INVENSYS
 • Schneider Electric
 • SIEMENS ...

Internationale Partnerschappen

GTU heeft geavanceerde partnerschappen op het gebied van onderwijs en onderzoek bij de toonaangevende organisaties ter wereld, zoals KEK - Research Institute for High Energy Accelerator (Japan), Forschungszentrum Jülich GmbH (Duitsland), CERN - Europese Organisatie voor Nucleair Onderzoek (Zwitserland), JINR - Joint Institute for Nuclear Research (Dubna Distinguished Professors uit verschillende landen leveren de lezingen aan bij de International Design School, opgericht bij GTU onder de patronage van Prof. Dr. Giorgetto Giugiaro, bekende Italiaanse autofabrikant.

Opleidingen te volgen in:
Engels
Duits
Russisch
Georgisch

Deze school biedt ook:

Master

Georgian Technical University

Het Engels Master's Program of Agronomy (EMPA), opgericht in de herfst van 2017, biedt een unieke kans voor potentiële kandidaten die aspireren om toekomstige mondiale le ... [+]

Het Engels Master's Program of Agronomy (EMPA), opgericht in de herfst van 2017, biedt een unieke kans voor potentiële kandidaten die aspireren om toekomstige mondiale leiders op het gebied van agronomie te worden. Alle cursussen en lezingen in EMPA worden aangeboden in het Engels om studenten voor te bereiden op de real-life uitdagingen van de wereldeconomie. Ons expert team van engelsprekende professoren en docenten wordt getraind om elke student te voorzien van de Engelse vaardigheden die nodig zijn om te concurreren op zowel de academische als de professionele vakken. We zijn ervan overtuigd dat EMPA het toonaangevende internationale programma op het gebied van agronomie is.

Naast de core agronomie cursussen biedt EMPA diverse keuzemogelijkheden zoals entomologie, ecologie, genetica en fokken, om de cursisten te helpen hun specifieke carrières en velden te kiezen. We zijn momenteel in gesprek met buitenlandse universiteiten met betrekking tot een mogelijk tweerichtingsprogramma in agronomie en werken eraan om de details snel te finaliseren. ... [-]

Georgië Tbilisi
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Georgian Technical University

Dit programma is bedoeld om de kennis en vaardigheden van ontwerpers en andere disciplines te verbeteren om binnen diverse carrières in de ontwerpdisciplines en andere ge ... [+]

Dit programma is bedoeld om de kennis en vaardigheden van ontwerpers en andere disciplines te verbeteren om binnen diverse carrières in de ontwerpdisciplines en andere geassocieerde vakgebieden te gaan of verder te gaan. Het programma breidt het kritische begrip van de studenten uit van de historische en hedendaagse maatschappelijke, culturele, economische en politieke contexten van het ontwerp, waarbij geavanceerde, state-of-the-art gespecialiseerde training en ervaring wordt geleverd, in ontwerppraktijk, processen en methoden, die nodig zijn om Complexe, veelzijdige designprojecten uitvoeren en professionele ontwerpresultaten en resultaten opleveren naar een internationale standaard.

... [-]
Georgië Tbilisi
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Georgian Technical University

Het Master's Program in Management en Policy of Technology zal zijn afgestudeerden voorzien van de kennis en vaardigheden om complexe sociotechnische problemen te analyse ... [+]

Het Master's Program in Management en Policy of Technology zal zijn afgestudeerden voorzien van de kennis en vaardigheden om complexe sociotechnische problemen te analyseren, hun oplossingen te structureren en te modelleren en het ontwerp en implementeren van complexe projecten, programma's en beleidsmaatregelen op technologisch gebied uit te voeren .

Het programma integreert management kennis op het gebied van technologie specialisatie, en omvat een technisch element, met cursussen in kwantitatieve analyses, alsook vakken in business planning en economie. Hij benadrukt de integratie van de verschillende gebieden van het beheer van de ontwikkeling van een algemeen perspectief aan het management problemen en uitdagingen. Het programma biedt een geanalyseerde analyse van de begrippen en principes die fundamenteel zijn voor een begrip van het technologiemanagementveld. Natuurlijk werk betreft theorieën en ideeën om de bedrijfsvoering en het beleid van de productie en operationele kwesties bij ondernemingen. ... [-]

Georgië Tbilisi
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Georgian Technical University

Het doel van deze master is het voorbereiden van de waterbronneningenieur, die een moderne vereiste zal zijn die geschikt is voor competitieve, performance-oriented, geri ... [+]

Het doel van deze master is het voorbereiden van de waterbronneningenieur, die een moderne vereiste zal zijn die geschikt is voor competitieve, performance-oriented, gericht op de praktische en operationele activiteiten. Die zal kunnen het ontwerp en de uitvoering van operationele activiteiten gegeven worden in de bouw normen en regels, zal gemotiveerd zijn om een ​​professioneel oogpunt, een waardige bijdrage aan de sociale te zijn - de economische ontwikkeling. Zich kunnen ontwerpen, opbouwen en exploiteren van waterbronnen beheersystemen met behulp van moderne computerprogramma's en overweging van risicofactoren in de regelgevingsprocessen. Zal natuurlijk water classificatie, monitoring van waterkwaliteit en beoordeling kunnen gebruiken volgens de moderne normen. ... [-]

Georgië Tbilisi
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Georgian Technical University

Na afstuderen van dit programma, met de verworven kennis en toegekende kwalificatie, kan de persoon in particuliere sector, overheids- en niet-gouvernementele organisatie ... [+]

Doelstellingen van het programma Om de oenoloog te stellen in overeenstemming met de vraag op de arbeidsmarkt, waardoor de concurrentiepositie, praktijkgerichte en klaar om de hoogste verwachtingen van de wijnindustrie voldoen. Om de studenten te verwerven met de vereiste theoretische kennis en praktische vaardigheden. Om aan studenten de wereld van druivenbouw, wijnbereiding, wijnwaardering en wijnbedrijven bekend te maken. Om de huidige technieken te leren, informatie te geven over moderne methoden, innovaties die worden gebruikt bij het beheren van een wijngaard en wijnmakerij. Om het belang van specifieke wijnbouwtechnieken te verklaren bij het creëren van wijnen met een goede smaak en aroma. Om de ervaring te verschaffen voor studenten die relevante vaardigheden ontwikkelen in de huidige praktijken voor het oogsten van druiven en druiven verwerken in wijn bij een commerciële wijngaard en / of wijnmakerij. Om studenten bekend te maken met gemeenschappelijke analytische vaardigheden die in een wijnlaboratorium worden gebruikt. Programma Beschrijving ... [-]
Georgië Tbilisi
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Georgian Technical University

Het masterprogramma in watervoorziening, waterafvoer en rationeel gebruik en bescherming van waterbronnen biedt zijn afgestudeerden de op de markt gevraagde kennis en vaa ... [+]

Doelstellingen van het programma Het masterprogramma in watervoorziening, waterafvoer en rationeel gebruik en bescherming van waterbronnen biedt zijn afgestudeerden de op de markt gevraagde kennis en vaardigheden om zelfstandig en vrij te beginnen met de ontwikkeling van de bouw van watervoorziening en rioleringssystemen en het bouwproces goed te beheren in een Duurzame en veilige manier. Leren om rationeel gebruik en de bescherming van de watervoorraden in de huidige situatie. Leer om complexe engineering en milieuproblemen in de bouw van de watervoorziening en riolering systemen op te lossen. Leren om zelfstandig te werken met het project gerelateerde normatieve documentatie en een constructie object te zetten in exploitatie gericht op kwaliteit. Programma Beschrijving ... [-]
Georgië Tbilisi
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands