Unviersité Paris-Saclay

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Unviersité Paris-Saclay staat bekend om de uitzonderlijke kwaliteit van zijn onderzoek. Het is een van de Franse topuniversiteiten in de Shanghai-ranglijst en heeft talloze prestigieuze prijzen en onderscheidingen verzameld, zoals 2 Nobelprijzen voor natuurkunde en 4 veldenmedailles. Als multidisciplinaire instelling bestaat UPSay uit vijf faculteiten, drie technische instituten en één technische school. Het omvat ook componentinstellingen (CentraleSupélec, AgroParisTech, Ecole normale supérieure Paris-Saclay en Institut d'optique graduate school) en onze leden-geassocieerde universiteiten (UVSQ en UEVE) breiden hun aanbod van training, onderzoek en innovatie verder uit.

65.000 studenten studeren aan UPSay, waaronder ongeveer 10.000 internationale studenten.

Paris-Saclay is de coördinerende instelling van de master SERP.

De master-SERP is een Engelstalig tweejarig programma dat wordt gefinancierd door het Erasmus-programma van de Europese Commissie

Het verzamelt 4 toonaangevende Europese onderzoeksuniversiteiten:

  • Paris-Saclay University, Frankrijk (coördinerende instelling)
  • Adam Mickiewicz University, Polen
  • Universiteit van Genua, Italië
  • Universiteit van Porto, Portugal


Università degli Studi di Genova De universiteit van Genua (UNIGE) is georganiseerd in 5 scholen (wiskundig-fysische en natuurwetenschappen, medische wetenschappen en farmacie, sociale wetenschappen, humanistische wetenschappen en polytechnische wetenschappen), 22 afdelingen en 14 interdisciplinaire centra. UNIGE biedt 178 universitaire cursussen bijgewoond door ongeveer 40.000 studenten. Het herbergt 14 doctoraatsscholen. Dankzij verschillende partnerschappen over de hele wereld heeft de universiteit momenteel meer dan 3000 buitenlandse studenten.

De Adam Mickiewicz Universiteit in Poznan (AMU) is de belangrijkste academische instelling in Poznan en de op twee na grootste universiteit in Polen. De studentenpopulatie is bijna 49 000 studenten. De universiteit is een centrum van academische excellentie, waar onderzoek en onderwijs elkaar wederzijds ondersteunen. De universiteit breidt voortdurend onderzoeksprogramma's en inhoud van studiecurricula uit en actualiseert deze, met speciale nadruk op hun interdisciplinaire en internationale aard. AMU is lid van: EUA - European University Association, EUCEN - European University Continuing Education Network, The Compostela Group of Universities, The Santander Group - European University Network, European Chemistry Thematic Network en andere Europese onderzoeksnetwerken.

Universidade Do Porto De Universiteit van Porto (UPORTO) is een van de grootste instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek in Portugal met ongeveer 32.500 studenten, 2.300 academici en onderzoekers. Het is een van de beste Portugese universiteiten die het best geplaatst is in nationale en internationale ranglijsten: Times Higher Education 2019 (401-500); ARWU 2018 (301 - 400); QS 2019 (328). Het heeft 14 faculteiten, 1 Business School en 60 onderzoekseenheden. UPORTO is ook de toonaangevende producent van wetenschap in Portugal, verantwoordelijk voor 24% van de wetenschappelijke artikelen die in het land worden geproduceerd.

Locaties

Orsay

Address
building 440
91400 Orsay, Île-de-France, Frankrijk

Genua

Address
Dipartimento di Fisica
Via Dodecaneso 33

16146 Genua, Liguria, Italië

Poznań

Address
Ul. Umultowska 89b
61-614 Poznań, Groot-Polen, Polen

Porto

Address
Rua Campo Alegre 687
4169-007 Porto, Porto district, Portugal

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden