University of Lille

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

HET ASC NETWERK

5 Europese universiteiten, ASC partners sinds 2005, hebben samen gewerkt aan het ontwerpen en implementeren van een gezamenlijke masteropleiding in Advanced Spectroscopy in Chemistry:

 • Universiteit Alma Mater van Bologna, Italië
 • Universiteit van Helsinki, Finland
 • Jagiellonian University of Krakow, Polen
 • Universiteit van Leipzig, Duitsland
 • Universiteit Lille1, Frankrijk (coördinerende instelling)eurpn-mp

Deze Europese masteropleiding is gefinancierd en heeft het Erasmus Mundus-label door de Europese Commissie twee keer toegekend voor de perioden 2008-2014 en momenteel voor 2015-2020 en is nu zeer erkend. Het programma bevat een verplichte mobiliteit binnen het ASC consortium en wordt in alle universiteiten in het Engels gegeven.

Door de jaren heen heeft het ASC-consortium verbindingen ontwikkeld met 14 geassocieerde partners: wereldwijde industriële partners die spectrometers produceren ( Bruker, Magnetech ) en regionale concurrentieklusters ( MATIKEM in Lille, NEU in Leipzig ). Een bevoorrecht partnerschap is ook opgericht met grote onderzoeksfaciliteiten zoals S ynchroton SOLEIL in Frankrijk en ELETTRA in Italië.

Dit grote academische en industriële netwerk combineert zijn state of the art apparatuur en expertise om internationale studenten een hoogwaardig opleidingsprogramma te bieden dat de toepassing van spectroscopische technieken op het gebied van chemie in ruime zin omvat, wat leidt tot carrière in chemische analyse en karakterisering van de structuur van materialen op het gebied van moleculaire synthese, biologie, nanotechnologie, modellering, apotheek, groene chemie, materialen en duurzame energieën.

59280_ScreenShot2017-10-27at11.35.01AM.png

ADMINISTRATIE

Het ASC Consortium wordt gecoördineerd door de Universiteit Lille1.

 • Juridisch vertegenwoordiger: President Jean-Christophe Camart
 • Netwerkcoördinator: Prof Sylvain Cristol
 • Administratief directeur: Francine Chanier
 • Academische zaken secretaris: Aude Zeglin

PROGRAMMA RAAD

Het Programma Board regelt de ontwikkeling en de uitvoering van de programma's en fungeert als een forum van overleg en samenwerking voor de implementatie van het ASC-programma via partnerinstellingen. In overeenstemming met de studievoorschriften en respect voor de besluitvormingsbevoegdheden van de bestuurders, zoals bepaald bij elke partner, heeft de Programmabeheer de primaire verantwoordelijkheid voor:

 • Instemming van de toelatingscriteria van de aanvragers tot het programma (studenten en uitgenodigde geleerden)
 • Studenten kiezen en uitgenodigd geleerden,
 • Toezicht op Programma ontwikkeling en levering, inclusief kwaliteitsborging,
 • Monitoring van de prestatie van studenten, progressie en evaluatie, inclusief feedback van studenten,
 • Bijdragen aan en goedkeuring van rapporten aan de Europese Commissie en andere donoren over subsidies toegekend voor samenwerkingsprojecten.

De leden van het Programmanaad: Netwerkcoördinator, 5 lokale coördinatoren en deelname aan adviserende capaciteit van bestuursleden van elke partneruniversiteit en 2 studenten.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels

Bekijk Master programma's »

Programma's

Deze school biedt ook:

Master

Master Degree in Advanced Spectroscopy in Chemistry (Erasmus Mundus Joint)

Campus Voltijd 2 jaar September 2018 Frankrijk Rijsel Duitsland Leipzig Finland Helsinki Polen Kraków Italië Bologna +8 more

Het ASC-netwerk streeft ernaar studenten op te zetten om deskundigen te worden en internationale vaardigheden te ontwikkelen naar professionele industriële carrières in spectroscopische karakterisering van materie- en / of doctorale studies. [+]

De ASC-mastercursus wordt gezamenlijk beheerd door de volgende universiteiten (het ASC-consortium):

De ASC-master wordt gedurende 10 jaar door de Europese Unie ondersteund. In de eerste periode, van 2003 tot 2008, maakte deze financiering het ASC Consortium in staat om het ASC-curriculum te ontwikkelen. In 2007 is het ASC-programma uitgereikt aan het Erasmus Mundus-label en heeft er daarom financiering voor 5-gangen uitgaven (2008-2013) ontvangen.... [-]


Contact
Bezoekadres
Université Lille 1
Cité scientifique, Bâtiment C3
Villeneuve d’Ascq cedex

Lille, Noord-Nauw van Calais, F-59655 FR
Social Media
Bezoekadres
Universität Leipzig
Johannisallee 29

Leipzig, Saksen, D-04103 DE
Bezoekadres
University of Helsinki (FI)
PL 55 (A. I. Virtasen aukio 1)
Office: A428

Helsinki, 00014 FI
Bezoekadres
Jagiellonian University
Ul. Ingardena 3

Kraków, Łódź, 30-060 PL
Bezoekadres
Alma Mater Studiorum – Università di Bologna
Bologna, IT