Lees de Officiële Beschrijving

HET ASC NETWERK

5 Europese universiteiten, ASC partners sinds 2005, hebben samen gewerkt aan het ontwerpen en implementeren van een gezamenlijke masteropleiding in Advanced Spectroscopy in Chemistry:

 • Universiteit Alma Mater van Bologna, Italië
 • Universiteit van Helsinki, Finland
 • Jagiellonian University of Krakow, Polen
 • Universiteit van Leipzig, Duitsland
 • Universiteit Lille1, Frankrijk (coördinerende instelling)eurpn-mp

Deze Europese masteropleiding is gefinancierd en heeft het Erasmus Mundus-label door de Europese Commissie twee keer toegekend voor de perioden 2008-2014 en momenteel voor 2015-2020 en is nu zeer erkend. Het programma bevat een verplichte mobiliteit binnen het ASC consortium en wordt in alle universiteiten in het Engels gegeven.

Door de jaren heen heeft het ASC-consortium verbindingen ontwikkeld met 14 geassocieerde partners: wereldwijde industriële partners die spectrometers produceren ( Bruker, Magnetech ) en regionale concurrentieklusters ( MATIKEM in Lille, NEU in Leipzig ). Een bevoorrecht partnerschap is ook opgericht met grote onderzoeksfaciliteiten zoals S ynchroton SOLEIL in Frankrijk en ELETTRA in Italië.

Dit grote academische en industriële netwerk combineert zijn state of the art apparatuur en expertise om internationale studenten een hoogwaardig opleidingsprogramma te bieden dat de toepassing van spectroscopische technieken op het gebied van chemie in ruime zin omvat, wat leidt tot carrière in chemische analyse en karakterisering van de structuur van materialen op het gebied van moleculaire synthese, biologie, nanotechnologie, modellering, apotheek, groene chemie, materialen en duurzame energieën.

59280_ScreenShot2017-10-27at11.35.01AM.png

ADMINISTRATIE

Het ASC Consortium wordt gecoördineerd door de Universiteit Lille1.

 • Juridisch vertegenwoordiger: President Jean-Christophe Camart
 • Netwerkcoördinator: Prof Sylvain Cristol
 • Administratief directeur: Francine Chanier
 • Academische zaken secretaris: Aude Zeglin

PROGRAMMA RAAD

Het Programma Board regelt de ontwikkeling en de uitvoering van de programma's en fungeert als een forum van overleg en samenwerking voor de implementatie van het ASC-programma via partnerinstellingen. In overeenstemming met de studievoorschriften en respect voor de besluitvormingsbevoegdheden van de bestuurders, zoals bepaald bij elke partner, heeft de Programmabeheer de primaire verantwoordelijkheid voor:

 • Instemming van de toelatingscriteria van de aanvragers tot het programma (studenten en uitgenodigde geleerden)
 • Studenten kiezen en uitgenodigd geleerden,
 • Toezicht op Programma ontwikkeling en levering, inclusief kwaliteitsborging,
 • Monitoring van de prestatie van studenten, progressie en evaluatie, inclusief feedback van studenten,
 • Bijdragen aan en goedkeuring van rapporten aan de Europese Commissie en andere donoren over subsidies toegekend voor samenwerkingsprojecten.

De leden van het Programmanaad: Netwerkcoördinator, 5 lokale coördinatoren en deelname aan adviserende capaciteit van bestuursleden van elke partneruniversiteit en 2 studenten.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

University of Lille

Word lid van een netwerk van 5 universiteiten, 12 onderzoeks- en industriële partners, met een sterke internationale alumnivereniging! Het ASC-netwerk is bedoeld om stude ... [+]

De ASC Master Course wordt gezamenlijk uitgevoerd door de volgende universiteiten (het ASC-consortium):

Universiteit Alma Mater van Bologna, Italië;Universiteit van Helsinki, Finland;Jagiellonian Universiteit van Krakau, Polen;Universiteit van Leipzig, Duitsland;Universiteit Lille1, Frankrijk (coördinerende instelling)DOELSTELLING

Het ASC-netwerk is bedoeld om studenten voor te bereiden op het worden van experts en het ontwikkelen van internationale vaardigheden op het gebied van professionele industriële loopbanen in de spectroscopische karakterisering van materie en / of doctorale studies.

Het ASC-programma heeft een hoog niveau van harmonisatie bereikt, met een enkel masterprogramma dat van toepassing is op elke partnerinstelling en dus bijdraagt ​​tot een betere integratie in het Europese schema.... [-]

Frankrijk Rijsel Duitsland Kitzscher Finland Helsinki Polen Krąków Italië Bologna  + 6 Meer
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands