University of Bordeaux

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Gerangschikt onder de beste universiteiten van Frankrijk, was de University of Bordeaux een van de eerste universiteiten die de bevestiging kreeg van het label " Initiative of Excellence ", toegekend door de Franse overheid als erkenning voor haar innovatieve opleidingen, onderzoek en kennisoverdrachtprogramma's.

Een multidisciplinair onderwijsaanbod

De University of Bordeaux verwelkomt 56.000 studenten, van wie bijna 2.000 promovendi en 7.200 (12%) internationale studenten. Er worden 250 master- en 150 bacheloropleidingen aangeboden binnen de vier grote wetenschapsgebieden: wetenschap en technologie / recht, politieke wetenschappen, economie, management / levens- en gezondheidswetenschappen / sociale en humane wetenschappen .

De universiteit heeft een breed scala aan internationale opleidingen ontwikkeld die in het Engels (of andere talen) worden gegeven en die studenten de mogelijkheid bieden om in het buitenland te studeren en / of joint of double degree te behalen. De University of Bordeaux een vooraanstaande universiteit in Frankrijk voor deelname aan het Erasmus Mundus-programma, biedt ongeveer 20 EU-gelabelde studieprogramma's van topkwaliteit.

Een toonaangevende, internationale onderzoeksuniversiteit

Onderzoek is ook multidisciplinair, georganiseerd in 11 afdelingen: Sociale wetenschappen van hedendaagse veranderingen; Evaluatie, gedrag, organisatie; Recht en sociale transformaties; Bordeaux Neurocampus; Biologische en medische wetenschappen; Volksgezondheid; Gezondheidswetenschappen en -technologieën; Milieuwetenschappen; Engineering en digitale wetenschappen; Materiaal- en lichtwetenschappen; Archeologische wetenschappen .

De universiteit telt in totaal 88 onderzoekslaboratoria die onder gezamenlijk toezicht staan met landelijke onderzoeksorganisaties. Een Graduate Research School coördineert het volledige doctoraatsonderzoek in samenwerking met de acht doctoral schools die zorgen voor ondersteuning en begeleiding van doctoraatsstudenten. Graduate Research Programmes zijn gelanceerd binnen de domeinen neurowetenschappen, digitale volksgezondheid en lichte wetenschappen en technologieën.

Clusters van excellentie

Een van de belangrijkste prioriteiten van de University of Bordeaux is het bevorderen van de ontwikkeling van thematische clusters van excellentie voor onderzoek, opleiding en kennisoverdracht op de volgende gebieden: neurowetenschappen, medische beeldvorming, milieu / klimaat, geavanceerde materialen, archeologie, lasers / optica, digitale certificering, gezondheid en samenleving en cardiologie.

Locaties

Bordeaux

Address
146 rue Léo Saignat
33 076 Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk

Pessac

Address
16 avenue Léon Duguit
33 608 Pessac, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk

Talence

Address
351 cours de la Libération
33 405 Talence, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden