University of Bordeaux

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Universiteit van Bordeaux is in 2014 opgericht na de fusie van drie universiteiten. Gekwalificeerd onder de topuniversiteiten in Frankrijk voor de kwaliteit van haar academische cursussen en onderzoek, werd in 2011 het "Initiatief van Uitmuntendheid" toegekend door de Franse regering.

Een multidisciplinair onderwijsaanbod

De Universiteit van Bordeaux biedt 245 master- en 125 bacheloropleidingen. De vier grote wetenschappelijke velden zijn: Wetenschap en Technologie / Recht, Politieke Wetenschappen, Economie, Management / Levens- en Gezondheidswetenschappen / Sociale en Humanitaire Wetenschappen.

Ongeveer 12% van de studenten aan de Universiteit van Bordeaux zijn internationaal. De universiteit heeft een breed scala aan internationale studieprogramma's ontwikkeld die in het Engels (of andere talen) worden geleerd en die studenten de mogelijkheid bieden om in het buitenland te studeren en / of gezamenlijke of dubbele graden af ​​te ronden. De universiteit van Bordeaux is een toonaangevende universiteit in Frankrijk voor deelname aan het Erasmus Mundus-programma. Het biedt 9 EU-gelabelde studieprogramma's.

Een toonaangevende internationale onderzoeksuniversiteit

Onderzoek is georganiseerd rond drie afdelingen: Wetenschap en Technologie / Levens- en Gezondheidswetenschappen / Sociale Wetenschappen en Geesteswetenschappen.

Acht doktorscholen zorgen voor ondersteuning en begeleiding voor promovendi. De onderzoeksafdelingen groeperen 70 onderzoekslaboratoria die onder gezamenlijk toezicht staan ​​bij nationale onderzoeksorganisaties.

Clusters of excellence

Een van de hoofdprioriteiten van de Universiteit van Bordeaux is de ontwikkeling van thematische clusters of excellence voor onderzoek, opleiding en kennisoverdracht op de volgende gebieden te bevorderen: neurowetenschappen, medische beeldvorming, milieu / klimaat, geavanceerde materialen, archeologie, lasers / optica, digitale certificering, gezondheid en maatschappij en cardiologie.

Locaties

Bordeaux

Address
146 rue Léo Saignat
33 076 Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk

Pessac

Address
16 avenue Léon Duguit
33 608 Pessac, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk

Talence

Address
351 cours de la Libération
33 405 Talence, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk