Université de Reims Champagne-Ardenne

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

121356_121335_internationalevent.jpg

URCA is een multi-site en multidisciplinaire universiteit

Deze multidisciplinaire universiteit (URCA) ontwikkelt innovatief, fundamenteel en toegepast onderzoek. Het biedt meer dan 25.000 studenten een breed initieel bachelorprogramma dat overeenkomt met de maatschappelijke behoeften op alle kennisdomeinen. De universiteit begeleidt ook onafhankelijke of door het bedrijf gesteunde studenten in permanente opleiding voor professionele ontwikkeling.

Het vervullen van de behoeften van studenten is een topprioriteit en URCA ontwikkelde studentenburgerschap door de evaluatie van zijn formaties en is uitgerust met een studentenservicebalie die uniek is gewijd aan het verstrekken van nieuwe studenten, een helpdesk om studenten te helpen bij het vinden van een baan en een follow- evaluatie.

121353_121334_campus1.jpg

URCA ligt in vijf verschillende steden: Reims (Parijs ligt op 45 minuten met de trein), Troyes, Charleville-Mézières, Châlons en Champagne en Chaumont. De universiteit draagt grotendeels bij aan de ontwikkeling van Champagne-Ardennen via haar partnerschappen met lokale en nationale bedrijven en de regionale autoriteiten. Met 1557 leraren en leraren-onderzoekers waaronder 126 ziekenhuisbeoefenaars, evenals technisch en administratief personeel van 1038, is URCA een van de grootste werkgevers in de regio.

URCA wil internationale studenten aanspreken en heeft daarom de bouw van een interregionaal en internationaal cluster (PRES) opgezet, met de belangrijkste instellingen voor hoger onderwijs van de universiteiten Champagne-Ardenne en Picardie en Wallonië.

URCA ligt in het hart van Ile-de-France, het Rijnland, Noord-Europa en Italië en neemt een geostrategische positie in die gunstig is voor Europese en internationale uitwisselingen. Het feit dat de TGV bereikbaar is op de luchthaven van Roissy, vergemakkelijkt het vervoer naar de universiteit, die op slechts tien minuten afstand ligt.

Door te kiezen voor de Universiteit van Reims Champagne-Ardenne als instelling voor hoger onderwijs, kiest men voor kwaliteitsonderwijs en innovatief fundamenteel en toegepast onderzoek. Bovendien draagt de grootte van de universiteit bij aan het succes van de studenten door een werkomgeving te bieden die handig is om succes te behalen en die internationale mobiliteit aanmoedigt.

121355_121332_CityReims.jpg

Waarom URCA?

De Universiteit van Reims Champagne-Ardenne verwelkomt meer dan 25.000 studenten op verschillende campussen binnen 13 afdelingen in de regio Grand-Est. Met meerdere onderwerpen en locaties combineert het een plezierige omgeving met hoogwaardige cursussen.

De algemene doelstelling van de Universiteit van Reims Champagne-Ardenne is het internationale prestige te vergroten en dit wordt duidelijk vermeld in het vierjaarlijkse. De belangrijkste gebieden van ons beleid zijn het bevorderen van de Europese en internationale mobiliteit van studenten en professor-onderzoekers en het ontwikkelen van wetenschappelijke samenwerking met buitenlandse universiteiten.

350 samenwerkingsverbanden met 38 landen over de hele wereld zijn momenteel geregistreerd door de URCA. Elk jaar wordt bijna 12% van de internationale studenten verwelkomd door de URCA, die zijn aantrekkelijkheid buiten de regio Champagne-Ardenne aantoont.

Het Bureau voor Internationale Zaken (DREDI) voert het internationale beleid uit dat is vastgelegd in de vierjaarlijkse URCA. De missies zijn gestructureerd, samen met twee hoofd- en complementaire gebieden: om de mobiliteit van studenten en professor-onderzoekers op Europees en internationaal niveau te vergemakkelijken en wetenschappelijke samenwerking met buitenlandse universiteiten te bevorderen.

Locaties

Reims

Address
Bâtiment 5 ter - Campus Moulin de la Housse
BP 1039
51687 REIMS Cedex 2
France

51689 Reims, Grand Est, Frankrijk