Lees de Officiële Beschrijving

Een multidisciplinaire universiteit

De Universiteit van Pau en Pays de l'Adour (UPPA) is een multidisciplinaire universiteit die drie belangrijke studiegebieden bestrijkt:

 • Recht, economie, zaken, management
 • Wetenschap en technologie
 • literatuur, talen, kunst, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen en sport

UPPA biedt haar studenten initiële of permanente educatie, werk / studieprogramma's of leerlingschappen, om bachelor-, master- en beroepsgerichte graden en doctoraten te behalen via haar 5 UFR's (onderwijs- en onderzoekseenheden) en twee doctorale scholen.

De universiteit omvat ook twee IUT's (University Institute of Technology), een IAE (University School of Management), twee engineeringscholen (ENSGTI, met betrekking tot industriële technologie-engineering en ISA BTP voor de bouw), een afdeling voor permanente educatie en een trainingscentrum voor stageplaatsen.

Een ideale werkomgeving

Een van de bijzondere kenmerken van UPPA is de locatie dicht bij de Spaanse grens, tussen de bergen en de oceaan, op 5 campussen op een zeer menselijke schaal: Anglet, Bayonne, Pau, Mont-de-Marsan en Tarbes.

Elke campus biedt studenten moderne en efficiënte communicatiemiddelen, een universiteitsbibliotheek, sportactiviteiten, een cultureel programma en een reeks studentenverenigingen.

De docententeams van UPPA bereiden onze 11.500 studenten voor om hun cursus te voltooien, maar ze zijn ook alert op de behoeften van studenten en zijn altijd beschikbaar en toegewijd aan ons kwaliteitsproces.

Loopbaanbegeleiding en professioneel advies staan ​​ook centraal in elke opleiding: studentenprofessioneel project, ontmoetingen met oud-studenten, jobbeurzen, hulp bij het vinden van stages en banen.

Voor het tweede jaar op rij heeft het ministerie UPPA 12 nationaal gerangschikt (van de 80 universiteiten) voor studentenondersteuning en succes in hun opleidingen, en 18e voor hun meesters.

Wetenschappelijk onderzoek op internationaal niveau

Met 24 onderzoekseenheden verbonden aan onderzoeksinstituten zoals de CNRS, INRA en INRIA, behandelt het onderzoek bij UPPA:

 • 5 strategische thema's:
  • Omgeving en materialen
  • Geo-middelen
  • Aquatische milieus en hulpbronnen
  • Justitie en territoria
  • Gebieden, randen en overvloeiing
 • en een transversaal en multidisciplinair thema: energie-, milieu- en sociale overgangen.
 • Institut Carnot ISIFoR (Instituut voor de duurzame ontwikkeling van fossiele hulpbronnen)
 • Equipex MARSSEquipex MARSS (Massaspectrometriecentrum voor Reactiviteit en Speciatiewetenschappen)
 • Equipex in het XYLOFORESTXyloforest programmanetwerk (ontwikkeling van de houtsector)
 • Labex in het STORE-EX netwerk (elektrochemische opslag van energie)
 • LabCom, gedeeld laboratorium met URGO

Een universiteit die stevig geworteld is in zijn regio

Sinds de oprichting in 1970 heeft UPPA relaties opgebouwd met lokale institutionele en industriële partners, waardoor het een belangrijke speler is geworden in de economische ontwikkeling van het zuiden van Aquitanië.

Het heeft een aantal zeer sterke banden gesmeed met grote aannemers, zoals Total, Turboméca, Arkema, Toyal, Messier-Dowty en ondersteunt MKB / SMI via honderd samenwerkingsovereenkomsten.

UPPA wordt ook ondersteund door lokale autoriteiten en maakt deel uit van ComUEA, de gemeenschap van universiteiten en instellingen voor hoger onderwijs in Aquitaine. Het is ook lid van SATT Aquitaine (Transfer van Aquitaine Sciences)

Een universiteit open voor de wereld

Vanwege zijn geografische ligging is UPPA bijzonder goed geplaatst om originele grensoverschrijdende samenwerking met Spanje te ontwikkelen door:

 • het PYREN-project: IDEFI (initiatief voor excellentie in innovatieve training) gefinancierd door "investering voor de toekomst" van de overheid,
 • specifieke beurzen,
 • stages in bedrijven,
 • 10 double degrees en joint thesis-supervisies (34 in 2015).

UPPA biedt plaats aan 1.700 internationale studenten en biedt zijn eigen studenten de mogelijkheid voor internationale mobiliteit door de vele partnerschappen:

 • 51 partnerlanden wereldwijd,
 • 80 interuniversitaire samenwerkingsovereenkomsten,
 • 179 Erasmus-partneruniversiteiten.

Energie en Milieu, trefwoorden voor het I-SITE-project van UPPA

Als onderdeel van het "Future Investments" -programma van de overheid, heeft UPPA een voorstel ingediend voor het I-SITE-project (Initiatieven - Wetenschap - Innovatie - Gebieden - Economie) met het project E2S - Energy Environment Solutions. Het project, dat vooraf werd geselecteerd in juni 2016, is gebaseerd op een consortium met het INRA en lnria, gekoppeld aan de sterke private en publieke R

Het consortium zal dit project uitvoeren voor de transitie van energie en milieu , in synergie met bedrijven (Total, Arkema, TIGF en Safran Helicopter Engines) en academische partners (CEA, CNRS, de universiteit van Baskenland en de universiteit van Saragossa). E2S wordt ook ondersteund door lokale overheden: het gebied Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes, de Pyrénées-Atlantiques en de Landes Départements , de Pau Béarn Pyrénées Communauté d'agglomération , de Agglomération Mont-de-Marsan en de Lacq-Orthez en het Baskisch Communautés de communes .

E2S-teams zullen uitdagingen aangaan die verband houden met de energietransitie, geo-hulpbronnen, aquatische habitats en de milieu-effecten van natuurlijke en antropogene veranderingen, in overeenstemming met onderzoeks- en innovatie-ontwikkelingen van grote industriële partners. Het doel is om gerichte wetenschappelijke barrières af te breken (opslag van CO2, productie van biogas, nieuwe batterijen, ontwikkeling van volledig elektrisch vlak ...).

Specialisten in wetenschappen, geesteswetenschappen, sociologie en recht zullen de internationale aantrekkingskracht van UPPA op de meest geavanceerde gebieden vergroten met 's werelds topinstellingen (Stanford, Berkeley, MIT ...), met name door middel van gezamenlijke voorzitters; een beleid van nog hogere kwaliteit, postdoctorale cursussen die in het Engels worden gegeven op het gebied van E2S.

Het project omvat ook veranderingen in het bestuur en de organisatie van de universiteit, die zullen evolueren naar een structuur gebaseerd op drie belangrijke faculteiten, die elk onderwijs, onderzoek en innovatie omvatten. Bijzondere inspanningen zullen worden gedaan op het gebied van human resources om het aantal academische onderzoekers in E2S-thema's te vergroten. Lokale industriële partnerschappen vormen een aanvulling op de sterke punten van het consortium en geven een aanzienlijke hefboomwerking aan onderzoek en innovatie op deze gebieden.

Opleidingen te volgen in:
 • Engels
 • Frans

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Université de Pau et des Pays de l'Adour

De sterk toenemende maatschappelijke vraag op het gebied van Milieu, Duurzame Ontwikkeling en Gezondheid impliceert een synergie van geavanceerde vaardigheden in de chemi ... [+]

Overzicht

De sterk toenemende maatschappelijke vraag op het gebied van Milieu, Duurzame Ontwikkeling en Gezondheid impliceert een synergie van geavanceerde vaardigheden in de chemie en biologie wetenschappen. Om effectief in te spelen op deze vraag en om innovatieve oplossingen te implementeren die efficiënte antwoorden op deze verzoeken bieden, is het essentieel om de interactie van contaminanten met levende organismen en met name hun structuren, eigenschappen, reactiviteiten / activiteiten in natuurlijke ecosystemen perfect te begrijpen. De tweedejaarsopleiding "Chemische en microbiologische karakterisering van milieukwesties" (CMCEI) van de Master in de chemie en levenswetenschappen heeft tot doel specialisten op te leiden met kennis van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van analytische chemie, fysicochemie, moleculaire biologie en microbiologie van het milieu.... [-]

Frankrijk Pau
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Pau et des Pays de l'Adour

De CCCE-track richt zich op het modelleren en simuleren van aan kusttechniek gerelateerde processen. Onderwerpen die uitgebreid zijn bestudeerd, omvatten golfmodellering, ... [+]

Overzicht

De CCCE-track richt zich op het modelleren en simuleren van aan kusttechniek gerelateerde processen. Onderwerpen die uitgebreid zijn bestudeerd, omvatten golfmodellering, golven-interacties met structuren, bodem en structureren complex gedrag. Er wordt specifiek aandacht besteed aan numerieke methoden en open source computationele hulpmiddelen die gewoonlijk op dit gebied worden gebruikt, waaronder: Telemac 2D, Artemis, OpenFOAM, BOSZ (Boussinesq golfmodel), XBEACH, Cast3M (eindige elementenstructuurmodel).

Deze track behoort tot de internationale master's degree in Physics and Simulation in Civil Engineering, die multidisciplinaire sleutelcursussen biedt om een ​​geavanceerd specialistenniveau op de bovengenoemde gebieden te bereiken. Het is geschikt voor studenten die zowel een academische als een industriële carrière willen plannen en biedt de theoretische basis en de praktische expertise die nodig is om onderzoek of R te ondernemen.... [-]

Frankrijk Anglet
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Het doel van deze master is om deskundigen op het gebied van informatica en informatietechnologie te trainen om de nieuwe uitdagingen van huidige en toekomstige generatie ... [+]

Overzicht

Het doel van deze master is om deskundigen op het gebied van informatica en informatietechnologie te trainen om de nieuwe uitdagingen van huidige en toekomstige generaties van digitale samenlevingen aan te kunnen. De huidige trends op het gebied van digitale technologieën, vertegenwoordigd door het internet der dingen, cyber-fysieke systemen, sociale netwerken, cloud computing, big data en cognitieve computing, hebben de basis gelegd voor een nieuwe industriële revolutie, Industry 4.0 genaamd.

Onze Industry 4.0 Computer Sciences Master degree biedt een 1-jarig, voltijds postuniversitair programma, gericht op het bieden van solide wetenschappelijke en technologische grondslagen om te innoveren, toekomstige digitale organisaties te ontwerpen en te ontwikkelen op basis van het nieuwe Internet of Everything (IoE) -paradigma. Het is geschikt voor studenten die zowel een academische als een industriële carrière willen plannen en biedt de theoretische basis en de praktische expertise die nodig is om onderzoek of R te ondernemen.... [-]

Frankrijk Anglet
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Het doel van het programma "Evolutionaire ecologie in aquatische omgevingen" is om wetenschappelijke experts op te leiden die in staat zijn om experimenten en modellen te ... [+]

Overzicht

Het doel van het programma "Evolutionaire ecologie in aquatische omgevingen" is om wetenschappelijke experts op te leiden die in staat zijn om experimenten en modellen te ontwerpen om kennis te produceren in de evolutionaire ecologie die relevant is voor het beheer van aquatische ecosystemen. Het wordt ondersteund door de Federatie voor onderzoek naar waterbronnen en aquatische ecosystemen (MIRA), die onderzoeksexperts en vaardigheden omvat op het gebied van de evolutionaire respons van aquatische soorten op antropogene druk en modellering van aquatische populaties en ecosystemen.

De master is volledig Engelstalig en wordt gehost aan het College of Sciences and Technologies for Energy and Environment (STEE) van de Université de Pau et des Pays de l'Adour (UPPA) in Anglet (Frankrijk).... [-]

Frankrijk Anglet
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Het onderwijsprogramma, bestaande uit hoorcolleges, begeleid en praktisch werk en case studies, wordt gegeven door universitaire docenten en onderzoekers, maar ook door p ... [+]

Overzicht

Voor de selectie en het juiste gebruik van een materiaal is een chemische expertise vereist die gebaseerd is op kennis van de sectoren voor materiaalvoorbereiding en karakterisering en training in interpretatie en modellering van de structurele en functionele eigenschappen van materialen. Het CPCM-curriculum is speciaal ontworpen voor studenten die vakken volgen waarin chemie het overheersende onderwerp is, en biedt trainingscursussen in elk van deze verschillende sectoren. De inhoud van het lesprogramma is het resultaat van een algemene synthese over duurzame ontwikkeling en het gebruik van innovatieve materialen die een potentieel antwoord bieden op nieuwe eisen en uitdagingen met betrekking tot energie en het milieu.... [-]

Frankrijk Pau
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Pau et des Pays de l'Adour

De MPPM-cursus richt zich op de mechanica en natuurkunde in poreuze media. Het omvat hun experimentele karakterisering door indirecte porosimetrie en directe beeldvorming ... [+]

Overzicht

Het begrijpen van de mechanica, de fysica en hun koppelingen die verschijnen in met vloeistof gevulde poreuze media is een hoeksteen voor het oplossen van toekomstige uitdagingen op het gebied van energie en milieu. Sterker nog, poreuze media zijn alomtegenwoordig in veel natuurlijke en industriële systemen die van belang zijn op het gebied van engineering, zoals: Civiele techniek, Werktuigbouwkunde, Chemische Technologie, Materiaalkunde, Petroleum Engineering of Levensmiddelenindustrie, om er maar een paar te noemen.

De MPPM-cursus richt zich op de mechanica en natuurkunde in poreuze media. Het omvat hun experimentele karakterisering door indirecte porosimetrie en directe beeldvorming, de poromechanische gedragsmodellering, de schatting van de transporteigenschappen, de vloeistof-vaste koppelingen en de eigenschappen van ingesloten vloeistoffen in poreuze media.... [-]

Frankrijk Anglet
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Pau et des Pays de l'Adour

De Master of Petroleum Engineering, aangeboden in Pau (Frankrijk), is de enige Academische opleiding in Frankrijk van olie en gas die industriële loopbanen omvat in explo ... [+]

OverzichtDe Master of Petroleum Engineering biedt een klassieke tweejarige opleiding in het Frans en een eenjarige opleiding in het Engels voor afgestudeerde studenten. De eenjarige les 'Petroleum Engineering Reinforcement' (~ 350 uur hoorcollege en 5-6 maanden stage) wordt vooral gewaardeerd door buitenlandse studenten die hun achtergrond op verschillende gebieden van Petroleum Engineering willen versterken.De Master wordt aangeboden aan de Universiteit van Pau en Pays de l'Adour (UPPA). Deze master profiteert van een bijzonder rijke omgeving in geowetenschappen, energie en milieu. De master maakt deel uit van de Faculteit Wetenschappen en Technologieën voor Energie en Milieu (STEE).De STE... [-]
Frankrijk Pau
Vraag informatie aan
Engels,Frans
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Pau et des Pays de l'Adour

De SIMOS van de International Master (simulatie en optimalisatie van energiesystemen) biedt gespecialiseerde opleidingen op het gebied van energie en meer specifiek de op ... [+]

Doelen

Vanwege de complexiteit van de huidige industriële processen is de ontwikkeling en verbetering van de werking van deze faciliteiten alleen mogelijk met rigoureuze optimalisatiemethoden. De SIMOS van de International Master (simulatie en optimalisatie van energiesystemen) biedt gespecialiseerde opleidingen op het gebied van energie en meer specifiek de optimalisatie van energiesystemen. Deze training is van groot belang voor studenten uit de hele wereld.

cursussen

Het programma is georganiseerd in vier semesters (120 ECTS-credits). De student zal ten minste 3 semesters in Frankrijk doorbrengen, het eerste semester S1 (30 ECTS-studiepunten) kan worden verkregen door verworven kennisaccreditatie.... [-]

Frankrijk Pau
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Dit programma biedt geavanceerde cursussen over statistische analyse, business intelligence, computermodellering en bijbehorende computerhulpmiddelen. ... [+]

Overzicht

Deze graad wordt na 12 maanden afgeleverd.

Dit programma biedt geavanceerde cursussen over statistische analyse, business intelligence, computermodellering en bijbehorende computerhulpmiddelen.

Dit programma maakt het mogelijk door te gaan met doctorale studies, hetzij in een academische context of in een industriële context (de samenwerking tussen de industrie en UPPA).

ProgrammadoelenDit programma heeft tot doel sterke vaardigheden te bieden in stochastische modellering en statistische methoden voor data-analyse, samen met de bijbehorende computerhulpmiddelen.De cursussen richten zich zowel op toepassingen in de industrie, met name op het gebied van kwaliteitscontrole en veiligheidsanalyse, als op toepassingen in datamining en machine learning.Cursussen worden gegeven door academici, maar ook door ingenieursVolgens de excellentie van studenten en hun wens om doctorale studies na te streven, kunnen cursussen over «geavanceerde statistieken» en «geavanceerde toegepaste kans» worden aangeboden.... [-]
Frankrijk Pau
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Het programma biedt een uitstekende training op veel verschillende gebieden van toegepaste wiskunde met betrekking tot modellering met partiële differentiaalvergelijkinge ... [+]

Overzicht

Deze graad wordt na 12 maanden afgeleverd.

Het programma biedt een uitstekende training op veel verschillende gebieden van toegepaste wiskunde met betrekking tot modellering met partiële differentiaalvergelijkingen, met toepassingen in vloeistofmechanica, golvenvoortplanting, poreuze media, enz.

Dit programma biedt toegang tot doctorale studies, hetzij in een academische context of in een industriële context (een samenwerking tussen de industrie en UPPA).

ProgrammadoelenDit programma is gericht op het bieden van sterke vaardigheden in toegepaste wiskunde (analyse van partiële differentiaalvergelijkingen, numerieke analyse, wetenschappelijk computergebruik en high-performance computing, optimalisatie).Cursussen zijn gericht op toepassingen in industriële problemen, vloeistofmechanica, golfvoortplanting, optimaal ontwerp ...Dit programma bereidt studenten voor op leidende posities in private en publieke organisaties in onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen.... [-]
Frankrijk Pau
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands