Université de Nantes

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Université de Nantes is nooit gestopt met vooruitgaan. Geconfronteerd met de uitdagingen van vandaag, vinden we onszelf voortdurend opnieuw uit.

In de afgelopen 50 jaar heeft Université de Nantes training en onderzoek op het hoogste niveau gevolgd en heeft het in 2015 een plaats veroverd in de Times University Council University University . Université de Nantes wordt gerangschikt onder de top 25 van Franse universiteiten . In deze 50 jaar zijn we aanzienlijk gevorderd.

Op weg naar een nieuw model van universiteit

Université de Nantes voedt enthousiasme, durf, vrijgevigheid en moed. Deze principes, normaal geassocieerd met jongeren, zijn ons handelsmerk. Deze filosofie brengt ons ertoe hogere normen te bereiken. Het duwt ons, in een snel veranderende wereld, om een nieuw model van de universiteit uit te vinden. Dit model wil openstaan voor zijn omgeving en gericht zijn op maatschappelijke veranderingen. Het is klaar om de uitdagingen van onze samenlevingen aan te gaan op het gebied van onderzoek, opleiding, innovatie, bevordering van de wetenschappelijke cultuur, integratie van studenten in het sociaaleconomische weefsel en internationaal prestige.

Dit model plaatst de student in het middelpunt van zijn aandacht en meer dan ooit staat de mens centraal in zijn dynamiek en zijn ambities. De kracht van een universiteit ligt in de investering en de kwaliteit van zijn onderzoekers, hoogleraren, docenten, docenten en bibliotheekpersoneel, ingenieurs, administratief personeel, technici, serviceafdeling en gezondheid.

Het is aan ons om dit verschil te koesteren en talenten te verbinden.

shallow focus photography of person in white and black striped top writing on white paperLonely Planet / Unsplash

De creatieve en gedurfde universiteit

Université de Nantes faciliteert samenwerking en maakt de interdisciplinaire studie een factor van innovatie en succes.

Université de Nantes ligt in een prachtige natuurlijke omgeving in het hart van Nantes, een stad die bekend staat om zijn vitaliteit, cultuur, economische ontwikkeling en de kwaliteit van zijn leven. Dankzij de 2 campussen van Saint-Nazaire en La-Roche-sur-Yon heeft de Université de Nantes een sterke aanwezigheid binnen het grondgebied.

Binnen zijn campussen ontmoeten verschillende disciplines elkaar om elkaar te verrijken. Université de Nantes is een van de zeldzame Franse universiteiten die interdisciplinariteit promoot. 38.000 studenten mengen zich binnen de 20 faculteiten en scholen daar. 295 specialiteiten zijn vertegenwoordigd, 44 laboratoria werken op alle kennisgebieden.

Een van de beste interdisciplinaire Franse universiteiten worden.

Deze omgeving zorgt voor nieuwe ervaringen, het creëren van rijke interacties, die we aanmoedigen. Université de Nantes heeft zich ten doel gesteld om binnen de komende 10 jaar een van de beste interdisciplinaire Franse universiteiten te worden. Voorbeelden van niet-gecompartimenteerde praktijken, zowel in onderzoek als in opleiding, zijn talrijk. We willen ze verbeteren om te reageren op de complexe sociale veranderingen die voor ons liggen.

Deze smeltkroes, deze diversiteit maakt de Université de Nantes een bruisende plek, zowel gastvrij als creatief. Het is een universiteit waar beweging een zichtbare en stimulerende realiteit is.

De open en burgergerichte universiteit

Université de Nantes actief deel aan de ontwikkeling van de regio door zijn kennis, rijkdom en potentieel te vergroten, zodat de toekomst hier plaatsvindt!

Université de Nantes wil een leidende speler zijn in de ontwikkeling van de samenleving: hoogwaardige opleidingen, verspreiding van kennis, het creëren van waarden door onderzoek en de overdracht van technologie.

three people sitting in front of table laughing togetherBrooke Cagle / Unsplash

De drijvende kracht achter innovatie

In een context van sociale en economische veranderingen is het innovatievermogen meer dan ooit de hoeksteen van elk concurrentievermogen. Université de Nantes draagt actief bij aan de innovatie van de sociaaleconomische situatie door zijn onderzoekers, zijn laboratoria, zijn uitrusting en ultramoderne technologische platforms, zijn pas afgestudeerden die een enorme pool van vaardigheden en talent vormen.

Een belangrijke speler in de gemeenschap

Als echte culturele, sportieve en maatschappelijke bijdrager moedigt onze universiteit ook de revitalisering van haar regio aan door het publieke debat te verrijken en door creativiteit te stimuleren: conferenties, up-to-date media-apparatuur, artist-in-residence-programma's, topsporten, betrokkenheid van studenten door 150 studentenorganisaties.

Door zich in te zetten voor lokale problemen, maar ook internationaal impact te hebben, toont de Université de Nantes haar vermogen om te spelen met de nieuwe landschalen. Dit is essentieel voor elke ontwikkeling.

Locaties

Nantes

Address
Rue Christian Pauc
44035 Nantes, Pays de la Loire, Frankrijk

Saint-Nazaire

Address
Boulevard de l'Université
44600 Saint-Nazaire, Pays de la Loire, Frankrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden