Lees de Officiële Beschrijving

Université de Nantes is nooit gestopt met vooruitgaan. Geconfronteerd met de uitdagingen van vandaag, vinden we onszelf voortdurend opnieuw uit.

In de afgelopen 50 jaar heeft Université de Nantes training en onderzoek op het hoogste niveau gevolgd en heeft het in 2015 een plaats veroverd in de Times University Council University University . Université de Nantes wordt gerangschikt onder de top 25 van Franse universiteiten . In deze 50 jaar zijn we aanzienlijk gevorderd.

Op weg naar een nieuw model van universiteit

Université de Nantes voedt enthousiasme, durf, vrijgevigheid en moed. Deze principes, normaal geassocieerd met jongeren, zijn ons handelsmerk. Deze filosofie brengt ons ertoe hogere normen te bereiken. Het duwt ons, in een snel veranderende wereld, om een nieuw model van de universiteit uit te vinden. Dit model wil openstaan voor zijn omgeving en gericht zijn op maatschappelijke veranderingen. Het is klaar om de uitdagingen van onze samenlevingen aan te gaan op het gebied van onderzoek, opleiding, innovatie, bevordering van de wetenschappelijke cultuur, integratie van studenten in het sociaaleconomische weefsel en internationaal prestige.

Dit model plaatst de student in het middelpunt van zijn aandacht en meer dan ooit staat de mens centraal in zijn dynamiek en zijn ambities. De kracht van een universiteit ligt in de investering en de kwaliteit van zijn onderzoekers, hoogleraren, docenten, docenten en bibliotheekpersoneel, ingenieurs, administratief personeel, technici, serviceafdeling en gezondheid.

Het is aan ons om dit verschil te koesteren en talenten te verbinden.

shallow focus photography of person in white and black striped top writing on white paperLonely Planet / Unsplash

De creatieve en gedurfde universiteit

Université de Nantes faciliteert samenwerking en maakt de interdisciplinaire studie een factor van innovatie en succes.

Université de Nantes ligt in een prachtige natuurlijke omgeving in het hart van Nantes, een stad die bekend staat om zijn vitaliteit, cultuur, economische ontwikkeling en de kwaliteit van zijn leven. Dankzij de 2 campussen van Saint-Nazaire en La-Roche-sur-Yon heeft de Université de Nantes een sterke aanwezigheid binnen het grondgebied.

Binnen zijn campussen ontmoeten verschillende disciplines elkaar om elkaar te verrijken. Université de Nantes is een van de zeldzame Franse universiteiten die interdisciplinariteit promoot. 38.000 studenten mengen zich binnen de 20 faculteiten en scholen daar. 295 specialiteiten zijn vertegenwoordigd, 44 laboratoria werken op alle kennisgebieden.

Een van de beste interdisciplinaire Franse universiteiten worden.

Deze omgeving zorgt voor nieuwe ervaringen, het creëren van rijke interacties, die we aanmoedigen. Université de Nantes heeft zich ten doel gesteld om binnen de komende 10 jaar een van de beste interdisciplinaire Franse universiteiten te worden. Voorbeelden van niet-gecompartimenteerde praktijken, zowel in onderzoek als in opleiding, zijn talrijk. We willen ze verbeteren om te reageren op de complexe sociale veranderingen die voor ons liggen.

Deze smeltkroes, deze diversiteit maakt de Université de Nantes een bruisende plek, zowel gastvrij als creatief. Het is een universiteit waar beweging een zichtbare en stimulerende realiteit is.

De open en burgergerichte universiteit

Université de Nantes actief deel aan de ontwikkeling van de regio door zijn kennis, rijkdom en potentieel te vergroten, zodat de toekomst hier plaatsvindt!

Université de Nantes wil een leidende speler zijn in de ontwikkeling van de samenleving: hoogwaardige opleidingen, verspreiding van kennis, het creëren van waarden door onderzoek en de overdracht van technologie.

three people sitting in front of table laughing togetherBrooke Cagle / Unsplash

De drijvende kracht achter innovatie

In een context van sociale en economische veranderingen is het innovatievermogen meer dan ooit de hoeksteen van elk concurrentievermogen. Université de Nantes draagt actief bij aan de innovatie van de sociaaleconomische situatie door zijn onderzoekers, zijn laboratoria, zijn uitrusting en ultramoderne technologische platforms, zijn pas afgestudeerden die een enorme pool van vaardigheden en talent vormen.

Een belangrijke speler in de gemeenschap

Als echte culturele, sportieve en maatschappelijke bijdrager moedigt onze universiteit ook de revitalisering van haar regio aan door het publieke debat te verrijken en door creativiteit te stimuleren: conferenties, up-to-date media-apparatuur, artist-in-residence-programma's, topsporten, betrokkenheid van studenten door 150 studentenorganisaties.

Door zich in te zetten voor lokale problemen, maar ook internationaal impact te hebben, toont de Université de Nantes haar vermogen om te spelen met de nieuwe landschalen. Dit is essentieel voor elke ontwikkeling.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Frans

Deze school biedt ook:


Université de Nantes

Via dit programma verwerven studenten de wetenschappelijke en technologische vaardigheden in de richting van een data scientist profiel binnen een computer science degree ... [+]

Via dit programma verwerven studenten de wetenschappelijke en technologische vaardigheden in de richting van een data scientist profiel binnen een computer science degree. Met case-study's en een stage verwerven ze ook methodologische en praktische ervaring bij het uitvoeren van een hoogstaand, innovatief proces op het gebied van data science.

Doelen

Data science is een belangrijk wetenschappelijk en technologisch gebied van de computerwetenschappen, gebaseerd op de gebieden van data-analyse, machine learning en databases. Het leidt tot productiemethoden en technologieën om datagedreven voortgang in deze sociale, wetenschappelijke en economische activiteiten mogelijk te maken.

Vaardigheden:... [-]

Frankrijk Nantes
September 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Nantes

Via deze masteropleiding verwerven studenten uitstekende vaardigheden in het beheer van elektrische energie. Op basis van elektrotechnische cursussen kunnen studenten com ... [+]

Via deze masteropleiding verwerven studenten uitstekende vaardigheden in het beheer van elektrische energie. Op basis van elektrotechnische cursussen kunnen studenten complexe elektrische systemen ontwerpen, ontwikkelen en verbeteren (innovatieve machine, geavanceerde vermogenselektronica, smart grid en multi-bronsystemen) en Ph.D.

Door zich te concentreren op het beheer van elektrische energie, behandelt het masterprogramma verschillende onderwerpen met betrekking tot elektrotechniek: geavanceerde modellering van elektromagnetische apparaten, regeling van elektrische energie. Het toepassingsgebied betreft met name energieconversie, transport (boten, vliegtuigen, auto's, enz.), Duurzame ontwikkeling (wind- en mariene energie en hun integratie in het netwerk) en multi-bronsystemen.... [-]

Frankrijk Nantes
September 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Nantes

De internationale masteropleiding Microalgae Bioprocess Engineering is geïntegreerd in een tweejarig programma in procestechnologie en bioprocestechnologie, met drie acad ... [+]

De internationale masteropleiding Microalgae Bioprocess Engineering is geïntegreerd in een tweejarig programma in het proces en bioprocestechnologie, met drie academische semesters (lezingen in het Engels) en een stage van zes maanden in een industrie- of onderzoekslaboratorium.

Doelen

Vaardigheden:

om een industrieel proces voor valorisatie van microalgen te ontwikkelen om een onderzoeksproject over microalgen te kunnen uitvoeren om een industrieel project gerelateerd aan het microalgenveld te kunnen beheren om bekend te zijn met de multidisciplinaire aanpak die nodig is op het gebied van microalgen (biologie, engineering).

Toelating

Microalgen Bioprocestechnologie is een academisch curriculum van de masteropleiding Process and Bioprocess. Het is een tweejarige opleiding (M1 M2) maar alleen het tweede jaar (M2 Microalga Bioprocess Engineering) is toegankelijk bij Polytech Nantes.... [-]

Frankrijk Nantes
September 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Nantes

Via dit programma verwerven studenten de wetenschappelijke en technologische kennis, evenals de belangrijkste ervaring, om innovatieve onderzoeks- en ontwikkelingsprocess ... [+]

Via dit programma verwerven studenten de wetenschappelijke en technologische kennis, evenals de belangrijkste ervaring, om innovatieve onderzoeks- en ontwikkelingsprocessen op energiegebied te begrijpen en bij te dragen.

Doelen

Vaardigheden:

Voer technisch ontwerp van industriële projecten uit, voer experimentele en numerieke analyse-onderzoeken uit en analyseer de resultaten.

Toelating

Thermal Science and Energy is een academisch curriculum van de Masteropleiding Mechanica. Het is een tweejarige opleiding (M1 M2) maar alleen het tweede jaar (M2 Thermal Science and Energy) is toegankelijk op Polytech Nantes.

Vereisten voor inschrijving

Kandidaten moeten houder zijn van een diploma dat ten minste 4 jaar geldig is in het hoger onderwijs (equivalent aan Bac 4 in Frankrijk), op een van de volgende gebieden: toegepaste natuurkunde, werktuigbouwkunde, chemische technologie.... [-]

Frankrijk Nantes
September 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Nantes

Via dit programma verwerven studenten de wetenschappelijke en technologische kennis, evenals de praktische ervaring, om een hoog niveau van innovatieve R te begrijpen en ... [+]

Via dit programma verwerven studenten de wetenschappelijke en technologische kennis, evenals de praktische ervaring, om een hoog niveau van innovatieve R te begrijpen en bij te dragen

Doelen

Vaardigheden:

Modelleren en oplossen van problemen met beeld- en videoverwerking en -analyse.Gebruik maken van kennis op hoog niveau over menselijke visuele perceptie om state-of-the-art oplossingen voor multimediatoepassingen bij te dragen.Machine learning-algoritmen gebruiken om computervisie-applicaties te bouwen.Een 3D-gegevensverwerkingsketen begrijpen en implementeren (van acquisitie tot weergave)Toelating

Visual Computing is een academisch curriculum van de master Computer Science. Het is een tweejarige graad (M1 M2) maar alleen het tweede jaar (M2 Visual Computing) is toegankelijk op Polytech Nantes.... [-]

Frankrijk Nantes
September 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Nantes

Deze internationale Master's Degree is bedoeld voor toekomstige experts voor het ontwerpen, besturen en inzetten van hoogwaardige communicerende embedded systemen als bas ... [+]

Deze internationale masteropleiding is gericht op toekomstige experts voor het ontwerpen, besturen en inzetten van hoogwaardige communicerende embedded systemen als basis van het IoT-paradigma. Dit vereist een brede kennis, waaronder draadloze systemen, transmissiesystemen, het ontwerp van antennes en enkele aspecten van de informatica.

Doelen

De masteropleiding Wireless Embedded Technologies stelt een nieuw multidisciplinair onderwijsparadigma voor, ontworpen om een hoog niveau van training te bieden aan professionele ingenieurs die van plan zijn technische leiders te worden op dit ontluikende gebied. Het doel van deze masteropleiding is om een brede opleiding in het communiceren van ingebedde systemen te bieden met de mogelijkheid zich te specialiseren in gebieden die zowel theoretische als praktische aspecten van de ontwikkeling van ingebedde systemen omvatten.... [-]

Frankrijk Nantes
September 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Nantes

Dit programma is bedoeld om specialisten op het gebied van betrouwbaarheid, monitoring en onderhoud op het gebied van Marine Renewable Energy (MRE) op te leiden. Aan het ... [+]

Dit programma is bedoeld om specialisten op het gebied van betrouwbaarheid, monitoring en onderhoud op het gebied van Marine Renewable Energy (MRE) op te leiden. Aan het einde van dit programma kunt u de toegevoegde waarde van niet-destructieve testtechnieken en SHM-methoden toegepast op offshore-constructies gebruiken en kwantificeren.

Meer wetenschappelijke informatie over dit veld is beschikbaar op: https://www.researchgate.net/project/Structural-Health-Monitoring-of-Coastal-and-Offshore-Structures

Je studeert aan het einde van het eerste semester aan de universiteit van Nantes. Tijdens dit semester verwerf je de wetenschappelijke en technologische kennis die je nodig hebt om je voor te bereiden op het tweede semester. De programma-oplevering combineert on-campus en afstandsonderwijs om te profiteren van de expertise van de vier partneruniversiteiten: Université de Nantes (VN), Aalborg University (AAU), Norwegian Science and Technology University (NTNU) en School of Mechanical... [-]

Frankrijk Nantes
September 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Combinatie van online en op de campus
Lees meer in Nederlands
Université de Nantes

Ontworpen door een pedagogisch team van meer dan 80 experts: hoogleraren uit verschillende disciplines (agronomie, geneeskunde, diergeneeskunde, biologie, farmacie, recht ... [+]

Ontworpen door een pedagogisch team van meer dan 80 experts: hoogleraren uit verschillende disciplines (agronomie, geneeskunde, diergeneeskunde, biologie, farmacie, recht, economie) en tal van professionals uit dezelfde vakgebieden, het programma profiteert van de steun van elk onderzoekseenheden van de partner.

Het curriculum legt sterk de nadruk op het pedagogisch gebruik van ICTE *, waardoor maximale individuele vooruitgang binnen het programma en de leerprocessen mogelijk is. Vanwege de internationale focus van MAN-IMAL worden alle cursussen in het Engels gegeven en zijn studenten, maar ook professoren van over de hele wereld welkom.

Als zodanig biedt het programma een rijke uitwisseling tussen verschillende culturen en een internationaal perspectief op volksgezondheidsonderwerpen.... [-]

Frankrijk Nantes
September 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Nantes

De internationale optie Biomeasurement, Biomonitoring, Biosensors (3B) bevindt zich op de interface van verschillende disciplines (biologie, scheikunde, natuurkunde, mate ... [+]

De internationale optie Biomeasurement, Biomonitoring, Biosensors (3B) bevindt zich op de interface van verschillende disciplines (biologie, scheikunde, natuurkunde, materialen, techniek, statistiek, elektronica) en is bedoeld voor studenten met zeer verschillende initiële achtergronden.

Deze formatie van 6 weken zal je specifiek trainen in het ontwerpen van instrumenten voor biometing, toegepast op het milieu, agrofood en gezondheid: je hebt een roeping om apparaten te maken en te ontwikkelen voor de karakterisering van organische, biologische matrix, voedsel of meting via levende organismen (biosensoren). Er is een partnerschap met Zuidoost-Azië en belanghebbenden zijn erkende internationale specialisten op hun gebied. De lessen worden volledig in het Engels gegeven.... [-]

Frankrijk Nantes
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
6 weken
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Nantes

Dit programma biedt studenten een solide theoretische basis in managementwetenschap en innovatiebeheer om inzicht te krijgen in innovatie en ondernemersdynamiek. ... [+]

Dit programma biedt studenten een solide theoretische basis in managementwetenschap en innovatiebeheer om inzicht te krijgen in innovatie en ondernemersdynamiek. De cursussen worden in het Engels verzorgd door Franse en Vietnamese docenten. Tijdens het programma hebben studenten de mogelijkheid om te worden geraadpleegd door deskundigen die werken voor en promotie maken voor innovatiecentra zoals Technopark, Kamer van Koophandel en Industrie, loopbaanverenigingen, banken en risicobeleggingsverenigingen.

Sleutelwoorden: professioneel / innovatief management oefenen met projecten / Hanoi innovatie verkennen / co-conceptie, een samenwerking tussen studenten, professoren en professionals / creativiteit voor het uitdagen van verschillende soorten waarden: van het delen van economie, sociale en ecologische impact in de economische wereld. Locatie: Buitenlandse Handel Universiteit, Hanoi campus, VIETNAM Voertaal: Engels Programma: Programma van Université de Nantes , Frankrijk Duur: 1 jaar (verplichte stage: 4-6 maanden) Organisatie: 22 weken van 18 uur elk, van 18.00 tot 21.00 uur, van maandag tot vrijdag met een examen op zaterdag. Meestal vinden de cursussen plaats van september tot april. Stage van minimaal 4 maanden.... [-]

Vietnam Hanoi
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Nantes

Deze training is gebaseerd op de ervaring van IAE Nantes - Economics ... [+]

Deze training is gebaseerd op de ervaring van IAE Nantes - Economics

doelstellingen

Het doel van de meester is:

tegemoetkomen aan de verwachtingen van instellingen met betrekking tot het vinden van topfunctionarissen, wiens missie het is om de activiteit zowel in Zuidoost-Azië als internationaal te structureren, te animeren en te ontwikkelen. ervaren werknemers in staat stellen veranderingen in de financiële sector beter te begrijpen en te beheersen: concurrentie, digitalisering, consumentengedrag, internationale regelgeving. om jongere werknemers, waarvan wordt vastgesteld dat ze over veel potentieel beschikken, in staat te stellen een globale visie te krijgen van de uitdagingen waarmee hun bedrijven worden geconfronteerd, rekening houdend met lokale specifieke kenmerken maar ook gekoppeld aan internationale uitwisselingen om effectieve strategieën en hulpmiddelen in te stellen. om afgestudeerden carrièreperspectieven in Vietnam en de hele wereld aan te bieden.... [-]

Vietnam Hanoi
Vraag informatie aan
Engels
Deeltijd
15 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Nantes

De cursussen omvatten professionele en onderzoekstraining. De ambitie van het programma is studenten de nodige kennis te geven om softwareoplossingen op het gebied van op ... [+]

Het programma is sinds september 2009 open voor Engelssprekende studenten. Alle colleges gepland in Master 2 (semester 3) worden in het Engels gegeven.

Toegekende graad: Master of Science in Computer Science Programmaduur: 2 jaar (M1 en M2) Startdatum: sept. (Semesters 1 en 3) en febr. (semesters 2 en 4) Wijze van studeren: voltijds Taal: Frans in M1, Engels in M2 Collegegeld: 462 euro (2012-2013)

Doelen

Het doel is om hoogwaardige specialisten van Computer Science op te leiden in het domein van Operations Research en in het bijzonder in Algorithmics en Optimization, evenals in hun toepassingen in bioinformatica, robotica, productie en logistieke systemen.

De cursussen omvatten professionele en onderzoekstraining. De ambitie van het programma is studenten de nodige kennis te geven om softwareoplossingen op het gebied van optimalisatie te specificeren, te ontwerpen, te implementeren en te integreren die tegemoet komen aan specifieke behoeften en uitdagingen van onze samenleving in een breed scala van sectoren zoals gezondheid, transport en duurzame ontwikkeling. , communicatie, energie, etc.... [-]

België Brussel
September 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Rue Christian Pauc
44035 Nantes, Pays de la Loire, Frankrijk