Lees de Officiële Beschrijving

Welkom bij Université de Lorraine !

De regio Lotharingen was al een onafhankelijk hertogdom in het noordoosten van Frankrijk toen het zijn universiteit oprichtte in 1572. Doorheen de geschiedenis werd de regio verschillende keren onderverdeeld in een "Frans" deel en een "Duits" deel, voordat hij werd herenigd en zeker werd opgenomen in Frankrijk aan het begin van de 20e eeuw. Vanwege deze complexe en rijke geschiedenis hebben zich twee grote steden ontwikkeld: Metz in het noorden en Nancy in het zuiden.

In Nancy werden drie universiteiten opgericht in de 20e eeuw, waaronder een nationaal polytechnisch instituut dat verschillende technische scholen combineerde. In Metz verscheen de eerste universiteit in 1970.

Op 1 januari 2012, na een aantal jaren van voorbereiding, fuseerden deze vier universiteiten tot één, en vormden ze de Université de Lorraine . De universiteit heeft meer dan 50 000 studenten, bijna 6 800 personeelsleden, waaronder 3 700 leraren en onderzoekers, en veel gebouwen en campussen verspreid over de hele regio.

Op 1 uur 30 minuten van Parijs met de TGV en in het hart van de grote regio (België, Luxemburg, Duitsland), biedt de regio Lorraine een aangename omgeving en een zeer rijk cultureel leven.

In 2013, volgens de Franse krant Le Figaro-étudiant, werd Nancy door studenten beoordeeld als de beste stad om in te studeren!

Université de Lorraine is een Franse openbare universiteit

Het biedt zijn bijna 52.000 studenten een volledige reeks studies, op alle gebieden, en in overeenstemming met het Bologna-model (bachelor / master / doctoraat).

Het stelt ook specifieke Franse diploma's voor, zoals de TU Delft op verschillende gebieden (een beroepsdiploma van 2 jaar dat vaak wordt gevolgd door een extra jaar voor het behalen van een beroepsbachelorgraad) of een diploma d'ingénieur, een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen en de industrie. beheer.

De studies zijn verbonden met hoogstaand onderzoek op de verschillende terreinen en profiteren van hoogwaardige gespecialiseerde vaardigheden en hoogtechnologische faciliteiten en infrastructuren, waar nodig. Aarzel niet om meer in detail de organisatie en werking van het Franse onderwijssysteem te verkennen.

Internationale studenten hebben de mogelijkheid om een of meerdere semesters aan de Université de Lorraine door te brengen via een aantal uitwisselingsprogramma's. Ze worden ook uitgenodigd om een aanvraag in te dienen voor een van onze internationale curricula, waar alle of delen van de cursussen in het Engels worden gegeven. En het is natuurlijk een heel goed idee om de mogelijkheid van een verblijf bij ons te gebruiken om Frans te leren; daarvoor hebben we een volledig aanbod van taaltrainingen in het Frans.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

Dialoog van kennis

Université de Lorraine bevordert innovatie door de dialoog van kennis , profiterend van de verscheidenheid en kracht van zijn wetenschappelijke velden, en gericht op de bevordering van kennisoverdracht om innovatie en economische groei alsook de vooruitgang van de fundamentele wetenschap te bevloeien.

Als universiteit van een hele regio is de Université de Lorraine een belangrijke speler van haar economische en sociale ontwikkeling, voortbouwend op interculturele en intergenerationele banden, coördinatie van een regionaal onderzoeksbeleid en toegang tot het hoger onderwijs voor zoveel mogelijk inwoners.

Université de Lorraine biedt curricula aan op alle kennisgebieden: wetenschappen, gezondheid, technologie, technische wetenschappen, mens- en sociale wetenschappen, recht, economie, management, kunst, literatuur en taal. Er wordt specifiek aandacht besteed aan cross-overs tussen velden en vaardigheden, om studenten te helpen hun eigen Pathway .

Université de Lorraine stelt een groot aantal internationale activiteiten voor

 • Ingaande en uitgaande studentenuitwisselingen (ongeveer 1.500 van onze studenten brachten tijdens hun studie minstens één semester door in het buitenland, 15% van onze studenten begon zijn studie in een van de ongeveer 100 buitenlandse landen).
 • Gedeelde diploma's met andere universiteiten: ongeveer 60 gezamenlijke diploma's, waaronder 7 Erasmus Mundus-masterprogramma's.
 • Onderzoekssamenwerkingen:
  • Tal van joint PhD's: 11% van onze PhD's wordt gedeeld met een buitenlandse universiteit;
  • Gezamenlijke groepen of laboratoria met buitenlandse universiteiten;
  • Bijna 30% van onze publicaties wordt mede ondertekend door wetenschappers uit andere landen.
 • Mobiliteit van studenten, van Ph.D. studenten en postdocs, van faculteitsleden en administratief personeel, om onze internationale integratie te consolideren. De universiteit voert een actief beleid om uitgaande mobiliteit te stimuleren en om het welkom van inkomende personen te vergemakkelijken en te vereenvoudigen.

Afgezien van deze algemene openheid, bouwt onze internationale strategie voort op 3 geleidelijke niveaus

 • Aangezien het grensgebied heeft met 3 andere landen, is het vrij logisch dat Lorraine betrokken is bij de opbouw van grensoverschrijdende relaties binnen de grote regio (Luxemburg, Frans- en Duitstalige delen van België, Lotharingen, Duitse deelstaten Rheinland-Pfalz en Saarland ). Université de Lorraine is een belangrijke speler in deze constructie, door tal van bilaterale samenwerkingsverbanden met de universiteiten van deze regio's, maar ook door zijn actieve rol bij de ontwikkeling van de universiteit van de grote regio , waar het wordt geassocieerd met de universiteiten van Saarland, Trier, Kaiserslautern , Luxemburg en Luik.
 • Université de Lorraine voornemens om geleidelijk banden op te bouwen met een netwerk van Europese universiteiten die de belangrijkste oriëntaties delen: interdisciplinariteit en dialoog van kennisgebieden , binnen universiteiten die een breed wetenschappelijk spectrum bestrijken, maar met een structurerende oriëntatie rond engineering, in brede zin.
 • Terwijl we over de hele wereld tal van internationale partnerschappen hebben , hebben sommige sites het potentieel om verschillende samenwerkingen, in onderzoek en onderwijs, te concentreren op een breed scala aan disciplines. Université de Lorraine wenst de samenwerking met deze sites te benadrukken door zijn samenwerkingsverbanden te structureren binnen erkende en sterk ondersteunde entiteiten. Dit geldt in de allereerste plaats voor de Frans-Duitse samenwerking, waarvoor Université de Lorraine een specifiek Frans-Duits Centrum voor Lorraine heeft opgericht (CFALOR). Dit soort partnerschap is ook gevestigd in Marokko , Kazachstan en China (met name in Wuhan), en het doel is om zich te richten op ongeveer 10 locaties of regio's in de wereld.
Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:


Université de Lorraine

Deze cursus heeft als doel specialisten op te leiden op het gebied van metallurgie en mechanica van materialen op engineering- en masterniveau die voldoen aan de verwacht ... [+]

Een internationaal masteronderzoek opgebouwd rond twee hoofdthema's van materiaalwetenschappen; mechanica van materialen en microstructuren wordt aangeboden aan de Universiteit van Lorraine. Het onderwijs wordt gegeven in het Engels en het programma staat open voor studenten van alle nationaliteiten met een Master M1-niveau of gelijkwaardig, dat wil zeggen voor studenten die al een jaar op graduaatniveau hebben gestudeerd en hun 2de jaar Master in een internationale sfeer. Het doel van dit nieuwe masteronderzoek is om leidinggevenden op hoog niveau te trainen in de metallurgie en in de mechanica van materialen. Aan het einde van dit opleidingsonderdeel beschikken de studenten over alle kennis die nodig is om hun carrière in de academische wereld voort te zetten of naar industrieel onderzoek.... [-]

Frankrijk Nancy
Augustus 2019
Engels
Voltijd
2 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Lorraine

Dit Masters-programma over "Betrouwbare Software Systemen" (DESEM) is een Erasmus Mundus Master-programma dat bestaat uit cursussen van de Master in Computer Science van ... [+]

Dit Masters-programma over "Betrouwbare Software Systemen" (DESEM) is een Erasmus Mundus Master-programma dat bestaat uit cursussen van de Master in Computer Science van Université de Lorraine over Software Engineering en Formele Methoden, weergegeven in het Engels en geopend voor internationale studenten.

Doelstellingen van het programma

Het hoofddoel van het Master-programma is om een geavanceerd programma te bieden over "Betrouwbare Software Systemen" (DESEM), cursussen over stichtingen en sleutelbegrippen en cursussen over methoden, technieken en toepassingen te mixen , met enkele gespecialiseerde cursussen afhankelijk van de interesses en de professioneel project van de studenten. Om de aanpassingsmogelijkheden te garanderen die toekomstige afgestudeerden nodig hebben voor de constante evolutie van de discipline, heeft het programma tot doel de basisbegrippen en kernbegrippen van de software engineering discipline te beheersen , zoals algoritmiek en programmering, geavanceerde software engineering, modelleringssystemen, formele methoden, logica en bewijzen, semantiek, modelcontrole en verificatie, beveiliging van informatiesystemen, protocol- en systeemverificatietechnieken, met de nadruk op formele methoden en hun toepassingen .... [-]

Frankrijk Nancy
Augustus 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Lorraine

Binnen de AMASE Master behaalt u niet alleen waardevolle kennis in Materials Science and Engineering, maar leert u ook twee van de vier meest verspreide Europese talen. J ... [+]

Binnen de AMASE Master behaalt u niet alleen waardevolle kennis in Materials Science and Engineering, maar leert u ook twee van de vier meest verspreide Europese talen.

Je studeert samen met lokale studenten en leert de cultuur van je gastland kennen, waardoor je latere kansen op werk toenemen.

In 2005 creëerde EEIGM, met zijn institutionele partners, een tweejarige multinationale master in Advanced Materials Science and Engineering

Studenten voeren de eerste twee semesters in een partneruniversiteit van hun keuze uit; het derde semester wordt doorgebracht in een van de andere universiteiten van het consortium. Het vierde semester bestaat uit een onderzoeksproject in een laboratorium van een van de twee universiteiten waar de student heeft gestudeerd. Studenten ontvangen een dubbel masterdiploma van de twee betrokken universiteiten.... [-]

Frankrijk Nancy
Augustus 2020
Frans
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Lorraine

Het EMerald Master-programma is opgezet om tegemoet te komen aan de dringende behoefte van de Europese Unie om een hulpbronnenefficiënt Europa te creëren. ... [+]

highlights

Innovatief onderwijs in de geometallurgie en circulaire economie (2-jarige masteropleiding = 120 ECTS)

De EMerald-master wordt geëtiketteerd door zowel Erasmus als EIT

Deelnemende universiteiten

Universiteit van Luik België (hoofdcoördinator)Universiteit van Lorraine, ENSG Nancy, FrankrijkLuleå Institute of Technology ZwedenTU Bergakademie Freiberg Duitsland

Diploma

Het consortium levert een drievoudig diploma (een van elke universiteit waar de student colleges volgde) en een diplomasupplement van de coördinerende universiteit:

Ingénieur Civil des Mines et Géologue geleverd door de Universiteit van Luik (ULiège)Master Sciences de la Terre et des Planètes Environnement geleverd door University of Lorraine (UL)Master of Science - Major: Geosciences afgeleverd door Luleå University of Technology (LTU)Master in mechanical en process engineering geleverd door Technische Universität Bergakademie Freiberg (TUBAF) - EIT Label Certificaat... [-]
Frankrijk Nancy België Luik Zweden Luleå Duitsland Freiberg  + 4 Meer
September 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Lorraine

De Erasmus Mundus Joint Master Degree (EMJMD) in Pervasive Computing en Communications for Sustainable Development (PERCCOM) is gericht op het combineren van geavanceerde ... [+]

De Erasmus Mundus Joint Master Degree (EMJMD) in Pervasive Computing en Communications for Sustainable Development (PERCCOM) is gericht op het combineren van geavanceerde informatie- en communicatietechnologieën (ICT) met milieubewustzijn om onderwijs van wereldklasse en unieke vaardigheden mogelijk te maken voor ICT-professionals die schoner kunnen werken , groenere, meer hulpbronnen en energie-efficiënte cyberfysische systemen.

Context

De toekomstige uitdagingen voor de wereld omvatten de impact van technologische ontwikkeling en nieuwe opkomende technologieën op het milieu en vergen een enorme inspanning om uitdagingen op het gebied van lucht, water, voedsel en energie efficiënt aan te pakken.... [-]

Frankrijk Nancy
Augustus 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Lorraine

De Europese Master in Lexicography (EMLex) is een internationale masteropleiding (120 ECTS) die sinds 2009 wordt aangeboden. Sinds 2016 kan het EMLex worden afgesloten me ... [+]

Wil je deel uitmaken van een internationaal gerenommeerd masterprogramma en opgeleid worden op het academische gebied van lexicografie?

Hoe zit het dan om student te worden van het elite-studieprogramma European Master in Lexicography (EMLex), een Erasmus Mundus Joint Master Degree die een zeer waardevol en wereldwijd uniek onderwijs biedt? Je kunt studeren aan verschillende Europese universiteiten, internationale academische contacten leggen en je professionele kansen enorm vergroten.

Afgestudeerden van het EMLex zijn hooggekwalificeerde internationale experts op het gebied van onderzoek, onderwijs, cultuur, linguïstiek en informatiebeheer.

De Europese Master in Lexicography (EMLex) is een internationale masteropleiding (120 ECTS) die sinds 2009 wordt aangeboden. Sinds 2016 kan het EMLex worden afgesloten met een Erasmus Mundus Joint Master Degree. Het omvat een gezamenlijk zomersemester in het buitenland voor alle studenten in samenwerking met de volgende universiteiten en instellingen:... [-]

Frankrijk Nancy
Augustus 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Lorraine

Het doel van de masteropleiding is om multinationaal, op onderzoek gericht onderwijs op hoog niveau te bieden in fusiegerelateerde engineeringfysica, in nauwe samenhang m ... [+]

Het doel van de masteropleiding is om multinationaal, op onderzoek gericht onderwijs op hoog niveau te bieden in fusiegerelateerde engineeringfysica, in nauwe samenhang met de onderzoeksactiviteiten van de partners, en met een goed geïntegreerde taal- en cultuurervaring. Het gecombineerde en geharmoniseerde onderwijs en onderzoek van de 7 betrokken instellingen biedt een grote verscheidenheid aan competenties op het gebied van fusiewetenschappen en technische fysica.

Het gezamenlijke Europese masterprogramma biedt een echte Europese kans voor master-levelstudies op een gebied dat van cruciaal belang is om bij te dragen aan de oplossing van het steeds urgentere en vitaalere probleem van de wereldwijde energievoorziening. De partners hebben een lange relatie in het kader van het gecoördineerde EURATOM-onderzoeksprogramma inzake kernfusie.... [-]

Frankrijk Nancy
Augustus 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Lorraine

Het Erasmus Mundus European Masters Programme in Language and Communication Technologies (LCT) is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de industrie en het onderzoek i ... [+]

Het Erasmus Mundus European Masters Programme in Language and Communication Technologies (LCT) is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de industrie en het onderzoek in een snelgroeiend gebied. Het biedt opleidings- en trainingsmogelijkheden voor de volgende generaties leiders in onderzoek en innovatie. Het biedt studenten diepgaande kennis en inzicht in de verschillende disciplines die bijdragen aan de methoden van taal- en communicatietechnologieën en het versterkt hun vermogen om volgens wetenschappelijke methoden te werken. Bovendien verwerven de studenten praktijkgerichte kennis door de juiste combinaties van modules te kiezen in Taaltechnologie, Computationele en Theoretische Taalkunde en Computerwetenschappen.... [-]

Frankrijk Nancy
Augustus 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Lorraine

Het MSc-programma is een onderzoeksgestuurde benadering van het begrip en beheer van bosecosystemen, waarbij fundamentele en toegepaste kennis wordt geboden over de organ ... [+]

Deze master is gezamenlijk geaccrediteerd door de Université de Lorraine en door AgroParisTech.

In dit Master-programma bestaat de major "Bossen en hun omgeving (FEN)" uit een semester van cursussen die in het Engels worden weergegeven en worden geopend voor internationale studenten.

Doelstellingen van het programmaVerwerven van hoge multidisciplinaire training en up-to-date technologieën voor projectmanagement en onderzoeksactiviteiten (communicatie, experimenten, onderzoek, data-analyse, enz.).Begrijp het functioneren van vaste planten, van agrosystemen en bosecosystemen, van moleculen tot landschap, bronnen van industriële producten en ecologische diensten.Beheers de wetenschap en de technologieën van ecologische engineering voor het duurzame beheer van natuurlijke omgevingen en landbouw / bosproductiesystemen.Begrijp belangrijke milieuproblemen (wereldwijde veranderingen, biodiversiteit, biomaterialen van hout, hernieuwbare bronnen, energie, vervuiling, duurzame ontwikkeling, enz.).disciplines... [-]
Frankrijk Nancy
Augustus 2019
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Lorraine

Het algemene doel van deze cursus is, voor de studenten, om kennis te verwerven over de biomechanica van het bewegingsapparaat en meer specifiek over de ontwikkeling van ... [+]

Algemene beschrijving

Het begrip van het biomechanische gedrag van het bewegingsapparaat en het ontwerp van medische hulpmiddelen vereisen gevarieerde kennis op verschillende gebieden zoals medische wetenschappen (anatomie, cel- en weefselbiologie, medische beeldvorming ...), mechanica van materialen, eindige elementen simulatie, bewegingsanalyse van het menselijk lichaam. Deze masteropleiding biedt studenten alle noodzakelijke basiskennis van deze domeinen om hen in staat te stellen een klinisch probleem te begrijpen en realistische en betrouwbare therapeutische oplossingen voor te stellen. Deze benaderingen zullen worden aangevuld met een inleiding tot biomimetica om te laten zien hoe je inspiratie uit de natuur kunt halen om nieuwe technische toepassingen te ontwerpen.... [-]

Frankrijk Metz
September 2019
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Lorraine

In dit Master-programma bestaat de discipline "Synthese Modellering Analyse Spectrometrie" (SAMS) uit cursussen die in het Engels worden weergegeven en worden geopend voo ... [+]

In dit Master-programma bestaat de discipline "Synthese Modellering Analyse Spectrometrie" (SAMS) uit cursussen die in het Engels worden weergegeven en worden geopend voor internationale studenten.

Doelstellingen van het programma

Het belangrijkste doel van de MS in de chemie is om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de bedrijven door een programma aan te bieden met een specialisatie die verschillende activiteitsdomeinen omvat die worden erkend als bronnen van werkgelegenheid: chemische analyse, energieproductie op innovatieve manieren, materiaaltechnologie, oppervlaktebehandelingen , biomaterialen, milieubehoud door rekening te houden met levenscyclusanalyse en afvalverwerking.... [-]

Frankrijk Nancy
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Lorraine

De Master in Business Management: International Management Specialisatie van IAE Nancy is een hoog niveau, theoretisch en toegepast management. Het is toegankelijk in per ... [+]

De Master in Business Management: International Management Specialisatie van IAE Nancy is een hoog niveau, theoretisch en toegepast management. Het is toegankelijk in permanente vorming of na een bacheloropleiding of een masteropleiding voor het eerste jaar (dus na 4 jaar universitaire studie). Het is bedoeld voor zowel niet-zakelijke als zakelijke studenten of professionals. Hiermee kunnen studenten of managers hun expertise op niet-zakelijke gebieden aanvullen met een uitgebreid curriculum in het bedrijfsleven. Het biedt ook studenten of managers die gespecialiseerd zijn in specifieke velden, de mogelijkheid hun perspectieven en polyvalentie te verbreden door de versterking van transversale competenties om zakelijke uitdagingen in een geglobaliseerde wereld aan te kunnen.... [-]

Frankrijk Nancy
Augustus 2019
Engels
Voltijd
2 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Lorraine

De Master in Business Management: General Management Specialisatie van IAE Nancy is een hoogstaand, theoretisch en toegepast management. Het is toegankelijk in permanente ... [+]

De Master in Business Management: General Management Specialisatie van IAE Nancy is een hoogstaand, theoretisch en toegepast management. Het is toegankelijk in permanente vorming of na een bacheloropleiding of een masteropleiding voor het eerste jaar (dus na 4 jaar universitaire studie). Het is bedoeld voor zowel niet-zakelijke als zakelijke studenten of professionals. Hiermee kunnen studenten of managers hun expertise op niet-zakelijke gebieden aanvullen met een uitgebreid curriculum in het bedrijfsleven. Het biedt ook studenten of managers die gespecialiseerd zijn in specifieke velden, de mogelijkheid hun perspectieven en polyvalentie te verbreden door de versterking van transversale competenties om zakelijke uitdagingen in een geglobaliseerde wereld aan te kunnen.... [-]

Frankrijk Nancy
Augustus 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Lorraine

In dit Master in Life Sciences-programma bestaat de specialisatie "RNA Enzymes Sciences" (RNAES) uit cursussen die in het Engels worden weergegeven en worden geopend voor ... [+]

Presentatie

Het programma Master in Life Sciences - RNA and Enzymes Sciences (RNAES) is een training die wordt gekenmerkt door een sterk erkende en specifieke expertise op het gebied van moleculaire en cellulaire biologie van RNA's en enzymtechnologie.

RNAES vertrouwt zwaar op het onderwijsteam bestaande uit leden van de ARN-RNP en Molecular and Structural Enzymology teams van de UMR IMoPA UL-CNRS 7365, die internationaal bekend is, maar ook op externe sprekers, van Franse universiteiten of Buitenlands. Tweedejaars masteropleidingen worden alleen in het Engels gegeven.

Doelstellingen en verwachte competenties

Afgestudeerden zullen in staat zijn om experimentele plannen en strategieën te ontwikkelen om RNA-moleculen of enzymen te produceren en te karakteriseren, om projecten uit te voeren die gericht zijn op het bestuderen van de activiteit, structuur, cellulaire functies van deze macromoleculen. Deze kennis en knowhow zal afgestudeerden in staat stellen om het personeel te betreden op Bac 5 of om een Ph.D. Studenten zullen moeten kiezen tussen twee opties:... [-]

Frankrijk Nancy
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Lorraine

Het doel van NLP (Natural Language Processing) is het produceren van computationele modellen die ons vermogen simuleren om "natuurlijke" talen zoals Engels, Frans of Russ ... [+]

In een oogopslagDiploma: Master of Science DegreeType: Industrie en op onderzoek gericht niveauAantal ECTS-credits: 120Start: 2 september 2019Duur: 1-2 jaarTaal: EngelsCollegegeld: € 334,00, prijs kan variëren als u geen EU-burger bent. Locatie: Nancy, Frankrijk (1 uur 30 treinrit van Parijs) Natuurlijke taalverwerking (NLP): laat computers converseren

NLP: een exploderend en fascinerend gebied van de wetenschap, met veel carrièrekansen in vele sectoren zoals industrie, onderzoek en onderwijs.

Het doel van NLP is om computationele modellen te produceren die ons vermogen simuleren om "natuurlijke" talen zoals Engels, Frans, Russisch, Chinees enz. Te spreken en te begrijpen, in tegenstelling tot kunstmatige talen zoals programmeren of wiskunde.... [-]

Frankrijk Nancy
September 2019
Engels
Voltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Université de Lorraine

MSc EF biedt academisch onderwijs op het gebied van duurzaam hulpbronnenbeheer, bio-economie en natuurbeheer. Het doel van het programma is om professionals op te leiden ... [+]

MSc European Forestry (MSc EF) is een 2-jarig programma op het gebied van boswetenschappen. Het programma kreeg het Erasmus Mundus-label van 2004 tot 2014 en voor de jaren 2016-2019.

MSc EF biedt academisch onderwijs op het gebied van duurzaam hulpbronnenbeheer, bio-economie en natuurbeheer . Het doel van het programma is om professionals op te leiden die een grondig inzicht hebben in de bio-economie van duurzaam bosbeheer en in de Europese bedrijfscultuur.

Pixabay / Pexels

Het MSc EF Consortium bestaat uit zes Europese topuniversitaire bosbouwuniversiteiten :

University of Eastern Finland (coördinator)AgroParisTech, FrankrijkUniversiteit van Freiburg, DuitslandUnive... [-]
Frankrijk Nancy
Augustus 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Frankrijk
Address
Metz, Grand Est, Frankrijk