Université de Lorraine

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Welkom bij Université de Lorraine !

De regio Lotharingen was al een onafhankelijk hertogdom in het noordoosten van Frankrijk toen het zijn universiteit oprichtte in 1572. Doorheen de geschiedenis werd de regio verschillende keren onderverdeeld in een "Frans" deel en een "Duits" deel, voordat hij werd herenigd en zeker werd opgenomen in Frankrijk aan het begin van de 20e eeuw. Vanwege deze complexe en rijke geschiedenis hebben zich twee grote steden ontwikkeld: Metz in het noorden en Nancy in het zuiden.

In Nancy werden drie universiteiten opgericht in de 20e eeuw, waaronder een nationaal polytechnisch instituut dat verschillende technische scholen combineerde. In Metz verscheen de eerste universiteit in 1970.

Op 1 januari 2012, na een aantal jaren van voorbereiding, fuseerden deze vier universiteiten tot één, en vormden ze de Université de Lorraine . De universiteit heeft meer dan 50 000 studenten, bijna 6 800 personeelsleden, waaronder 3 700 leraren en onderzoekers, en veel gebouwen en campussen verspreid over de hele regio.

Op 1 uur 30 minuten van Parijs met de TGV en in het hart van de grote regio (België, Luxemburg, Duitsland), biedt de regio Lorraine een aangename omgeving en een zeer rijk cultureel leven.

In 2013, volgens de Franse krant Le Figaro-étudiant, werd Nancy door studenten beoordeeld als de beste stad om in te studeren!

Université de Lorraine is een Franse openbare universiteit

Het biedt zijn bijna 52.000 studenten een volledige reeks studies, op alle gebieden, en in overeenstemming met het Bologna-model (bachelor / master / doctoraat).

Het stelt ook specifieke Franse diploma's voor, zoals de TU Delft op verschillende gebieden (een beroepsdiploma van 2 jaar dat vaak wordt gevolgd door een extra jaar voor het behalen van een beroepsbachelorgraad) of een diploma d'ingénieur, een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen en de industrie. beheer.

De studies zijn verbonden met hoogstaand onderzoek op de verschillende terreinen en profiteren van hoogwaardige gespecialiseerde vaardigheden en hoogtechnologische faciliteiten en infrastructuren, waar nodig. Aarzel niet om meer in detail de organisatie en werking van het Franse onderwijssysteem te verkennen.

Internationale studenten hebben de mogelijkheid om een of meerdere semesters aan de Université de Lorraine door te brengen via een aantal uitwisselingsprogramma's. Ze worden ook uitgenodigd om een aanvraag in te dienen voor een van onze internationale curricula, waar alle of delen van de cursussen in het Engels worden gegeven. En het is natuurlijk een heel goed idee om de mogelijkheid van een verblijf bij ons te gebruiken om Frans te leren; daarvoor hebben we een volledig aanbod van taaltrainingen in het Frans.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

Dialoog van kennis

Université de Lorraine bevordert innovatie door de dialoog van kennis , profiterend van de verscheidenheid en kracht van zijn wetenschappelijke velden, en gericht op de bevordering van kennisoverdracht om innovatie en economische groei alsook de vooruitgang van de fundamentele wetenschap te bevloeien.

Als universiteit van een hele regio is de Université de Lorraine een belangrijke speler van haar economische en sociale ontwikkeling, voortbouwend op interculturele en intergenerationele banden, coördinatie van een regionaal onderzoeksbeleid en toegang tot het hoger onderwijs voor zoveel mogelijk inwoners.

Université de Lorraine biedt curricula aan op alle kennisgebieden: wetenschappen, gezondheid, technologie, technische wetenschappen, mens- en sociale wetenschappen, recht, economie, management, kunst, literatuur en taal. Er wordt specifiek aandacht besteed aan cross-overs tussen velden en vaardigheden, om studenten te helpen hun eigen Pathway .

Université de Lorraine stelt een groot aantal internationale activiteiten voor

 • Ingaande en uitgaande studentenuitwisselingen (ongeveer 1.500 van onze studenten brachten tijdens hun studie minstens één semester door in het buitenland, 15% van onze studenten begon zijn studie in een van de ongeveer 100 buitenlandse landen).
 • Gedeelde diploma's met andere universiteiten: ongeveer 60 gezamenlijke diploma's, waaronder 7 Erasmus Mundus-masterprogramma's.
 • Onderzoekssamenwerkingen:
  • Tal van joint PhD's: 11% van onze PhD's wordt gedeeld met een buitenlandse universiteit;
  • Gezamenlijke groepen of laboratoria met buitenlandse universiteiten;
  • Bijna 30% van onze publicaties wordt mede ondertekend door wetenschappers uit andere landen.
 • Mobiliteit van studenten, van Ph.D. studenten en postdocs, van faculteitsleden en administratief personeel, om onze internationale integratie te consolideren. De universiteit voert een actief beleid om uitgaande mobiliteit te stimuleren en om het welkom van inkomende personen te vergemakkelijken en te vereenvoudigen.

Afgezien van deze algemene openheid, bouwt onze internationale strategie voort op 3 geleidelijke niveaus

 • Aangezien het grensgebied heeft met 3 andere landen, is het vrij logisch dat Lorraine betrokken is bij de opbouw van grensoverschrijdende relaties binnen de grote regio (Luxemburg, Frans- en Duitstalige delen van België, Lotharingen, Duitse deelstaten Rheinland-Pfalz en Saarland ). Université de Lorraine is een belangrijke speler in deze constructie, door tal van bilaterale samenwerkingsverbanden met de universiteiten van deze regio's, maar ook door zijn actieve rol bij de ontwikkeling van de universiteit van de grote regio , waar het wordt geassocieerd met de universiteiten van Saarland, Trier, Kaiserslautern , Luxemburg en Luik.
 • Université de Lorraine voornemens om geleidelijk banden op te bouwen met een netwerk van Europese universiteiten die de belangrijkste oriëntaties delen: interdisciplinariteit en dialoog van kennisgebieden , binnen universiteiten die een breed wetenschappelijk spectrum bestrijken, maar met een structurerende oriëntatie rond engineering, in brede zin.
 • Terwijl we over de hele wereld tal van internationale partnerschappen hebben , hebben sommige sites het potentieel om verschillende samenwerkingen, in onderzoek en onderwijs, te concentreren op een breed scala aan disciplines. Université de Lorraine wenst de samenwerking met deze sites te benadrukken door zijn samenwerkingsverbanden te structureren binnen erkende en sterk ondersteunde entiteiten. Dit geldt in de allereerste plaats voor de Frans-Duitse samenwerking, waarvoor Université de Lorraine een specifiek Frans-Duits Centrum voor Lorraine heeft opgericht (CFALOR). Dit soort partnerschap is ook gevestigd in Marokko , Kazachstan en China (met name in Wuhan), en het doel is om zich te richten op ongeveer 10 locaties of regio's in de wereld.

Locaties

Nancy

Address
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Frankrijk

Metz

Address
Metz, Grand Est, Frankrijk

Marseille

Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk

Praag 6

Address
Zikova,1903/4
166 36 Praag 6, Hlavní město Praha, Tsjechië

Saclay

Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Île-de-France, Frankrijk

Leganés

Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Gemeenschap van Madrid, Spanje

Stuttgart

Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Stuttgart, Baden-Württemberg, Duitsland

Gent

Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Gent, Vlaanderen, België