Université de Lorraine

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Welkom bij Université de Lorraine !

Université de Lorraine is een Franse openbare universiteit

Het biedt zijn bijna 52.000 studenten een volledige reeks studies, op alle gebieden, en in overeenstemming met het Bologna-model (bachelor / master / doctoraat).

Het stelt ook specifieke Franse diploma's voor, zoals de TU Delft op verschillende gebieden (een beroepsdiploma van 2 jaar dat vaak wordt gevolgd door een extra jaar voor het behalen van een beroepsbachelorgraad) of een diploma d'ingénieur, een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen en de industrie. beheer.

De studies houden verband met onderzoek op hoog niveau op de verschillende gebieden en profiteren, indien nodig, van hoogwaardige gespecialiseerde vaardigheden en hoogtechnologische faciliteiten en infrastructuren. Voel je vrij om de organisatie en werking van het Franse onderwijssysteem in meer detail te verkennen.

Internationale studenten hebben de mogelijkheid om een of meerdere semesters aan de Université de Lorraine door te brengen via een aantal uitwisselingsprogramma's. Ze worden ook uitgenodigd om een aanvraag in te dienen voor een van onze internationale curricula, waar alle of delen van de cursussen in het Engels worden gegeven. En het is natuurlijk een heel goed idee om de mogelijkheid van een verblijf bij ons te gebruiken om Frans te leren; daarvoor hebben we een volledig aanbod van taaltrainingen in het Frans.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

Dialoog van kennis

Université de Lorraine bevordert innovatie door de dialoog van kennis , profiterend van de verscheidenheid en kracht van zijn wetenschappelijke velden, en gericht op de bevordering van kennisoverdracht om innovatie en economische groei alsook de vooruitgang van de fundamentele wetenschap te bevloeien.

Als universiteit van een hele regio is de Université de Lorraine een belangrijke factor in haar economische en sociale ontwikkeling, die voortbouwt op interculturele en intergenerationele verbanden, een regionaal onderzoeksbeleid coördineert en zoveel mogelijk inwoners toegang geeft tot hoger onderwijs.

Université de Lorraine biedt curricula aan op alle kennisgebieden: wetenschappen, gezondheid, technologie, technische wetenschappen, mens- en sociale wetenschappen, recht, economie, management, kunst, literatuur en taal. Er wordt specifiek aandacht besteed aan cross-overs tussen velden en vaardigheden, om studenten te helpen hun eigen Pathway .

Université de Lorraine stelt een groot aantal internationale activiteiten voor

 • Uitgaande en uitgaande studentenuitwisselingen (ongeveer 1.500 van onze studenten brengen tijdens hun studie minstens een semester door in het buitenland, 15% van onze studenten begon hun studie in een van de ongeveer 100 vreemde landen).
 • Gedeelde diploma's met andere universiteiten: ongeveer 60 gezamenlijke diploma's, waaronder 7 Erasmus Mundus-masterprogramma's.
 • Onderzoekssamenwerkingen:
  • Tal van joint PhD's: 11% van onze PhD's wordt gedeeld met een buitenlandse universiteit;
  • Gezamenlijke groepen of laboratoria met buitenlandse universiteiten;
  • Bijna 30% van onze publicaties wordt mede ondertekend door wetenschappers uit andere landen.
 • Mobiliteit van studenten, van Ph.D. studenten en postdocs, van faculteitsleden en administratief personeel, om onze internationale integratie te consolideren. De universiteit voert een actief beleid om uitgaande mobiliteit te stimuleren en om het welkom van inkomende personen te vergemakkelijken en te vereenvoudigen.

Afgezien van deze algemene openheid, bouwt onze internationale strategie voort op 3 geleidelijke niveaus

 • Aangezien het grensgebied heeft met 3 andere landen, is het vrij logisch dat Lorraine betrokken is bij de opbouw van grensoverschrijdende relaties binnen de grote regio (Luxemburg, Frans- en Duitstalige delen van België, Lotharingen, Duitse deelstaten Rheinland-Pfalz en Saarland ). Université de Lorraine is een belangrijke speler in deze constructie, door tal van bilaterale samenwerkingsverbanden met de universiteiten van deze regio's, maar ook door zijn actieve rol bij de ontwikkeling van de universiteit van de grote regio , waar het wordt geassocieerd met de universiteiten van Saarland, Trier, Kaiserslautern , Luxemburg en Luik.
 • Université de Lorraine voornemens om geleidelijk banden op te bouwen met een netwerk van Europese universiteiten die de belangrijkste oriëntaties delen: interdisciplinariteit en dialoog van kennisgebieden , binnen universiteiten die een breed wetenschappelijk spectrum bestrijken, maar met een structurerende oriëntatie rond engineering, in brede zin.
 • Terwijl we over de hele wereld tal van internationale partnerschappen hebben , hebben sommige sites het potentieel om verschillende samenwerkingen, in onderzoek en onderwijs, te concentreren op een breed scala aan disciplines. Université de Lorraine wenst de samenwerking met deze sites te benadrukken door zijn samenwerkingsverbanden te structureren binnen erkende en sterk ondersteunde entiteiten. Dit geldt in de allereerste plaats voor de Frans-Duitse samenwerking, waarvoor Université de Lorraine een specifiek Frans-Duits Centrum voor Lorraine heeft opgericht (CFALOR). Dit soort partnerschap is ook gevestigd in Marokko , Kazachstan en China (met name in Wuhan), en het doel is om zich te richten op ongeveer 10 locaties of regio's in de wereld.

Strategische partnerschappen

Université de Lorraine begeleidt u bij de internationalisering van uw onderzoek als u een buitenlandse onderzoeker bent of als u al in Frankrijk bent en op zoek bent naar internationale ontwikkeling / uitwisseling in het kader van uw onderzoek.

Europese partnerschappen

In het grensoverschrijdende gebied van de Greater Region ontwikkelt de universiteit talrijke samenwerkingen met haar academische partners van de Greater Region Charta en van de University of the Greater Region .

De Frans-Duitse samenwerking is bijzonder sterk in Lorraine, dat de 2e regio van Frankrijk is na Ile-de-France (de regio Parijs) in termen van graden ondersteund door de Frans-Duitse universiteit . Om deze dynamiek te animeren, heeft de Université de Lorraine een coördinatiestructuur gecreëerd, het Frans-Duitse centrum van Lorraine .

Université de Lorraine is lid van het netwerk Campus Europae , dat tot doel heeft de Europese ervaring die door studentenuitwisselingen tijdens studies wordt opgedaan, te versterken.

Internationale partnerschappen

De laboratoria, afdelingen, faculteiten en scholen van de Université de Lorraine hebben honderden internationale partnerschappen over de hele wereld. Sommige sites hebben niettemin een bijzonder potentieel voor de focus van vele samenwerkingen in opleiding en onderzoek, op een breed scala aan disciplines. Université de Lorraine wil haar partnerschap met deze sites consolideren door haar samenwerkingen te structureren binnen sterk ondersteunde en erkende entiteiten.

Deze consolidatie zou uiteindelijk een dozijn sites of prioritaire regio's in de wereld moeten omvatten. Men kan in het bijzonder vermelden:

 • Een belangrijk partnerschap met verschillende universiteiten in Kazachstan
 • Een belangrijk strategisch partnerschap, al lang gevestigd, met de Wuhan University of Technology en Wuhan University (China)

een belangrijk strategisch partnerschap met verschillende Marokkaanse instellingen, met name Université Internationale de Rabat, Universiapolis Agadir, en verschillende vooraanstaande openbare universiteiten zoals Université Hassan II Mohammedia in Casablanca, Université Sidi Mohammed Ben Abdallah in Fès, de Université Cadi Ayyad in Marrakech

EURAXESS-partnerschappen

Université de Lorraine is lid van het Europese netwerk EURAXESS, een initiatief onder leiding van de Europese Commissie, en een actief lid van het netwerk van Euraxess-France, gecoördineerd door de Franse conferentie van universiteitspresidenten (CPU) .

Het Euraxess-initiatief heeft tot doel de aantrekkelijkheid van de Europese onderzoeksruimte (EOR) op 3 manieren te versterken :

 • Euraxess Jobs: op wetenschap gebaseerde vacatures en financieringsmogelijkheden in Europa
 • Euraxess Services: gratis hulp op maat voor bezoekende of inkomende onderzoekers en hun familie (2 onthaalkantoren aan de Université de Lorraine )
 • Euraxess Rights: informatie over de rechten en plichten in verband met de aanwerving van internationale onderzoekers

Partnerschappen met de sociaal-economische omgeving

Université de Lorraine actief deel aan het leven van de concurrentieclusters in de regio Lorraine:

 • Materalia over de materialen en processen,
 • Vezels op vezelgebaseerde materialen (bijvoorbeeld hout en textiel),
 • Hydreos over de kwaliteit en het beheer van water.

Université de Lorraine creëert ook gateways met de bedrijven, dankzij de steun van 3 Carnot-instituten die in de regio zijn geïmplanteerd: Institut Carnot Énergie et Environnement in Lorraine (1e Carnot-instituut in Lorraine met betrekking tot het aantal vertegenwoordigde onderzoekers, namelijk meer dan 1400), Institut Carnot ARTS en Institut Carnot INRIA.

Het Carnot-label is een label van wetenschappelijke uitmuntendheid dat de laboratoria en onderzoeksinfrastructuren van de Université de Lorraine ; het weerspiegelt ook hun vermogen om wetenschappelijk en technologisch onderzoek te verrichten als antwoord op industriële behoeften op korte en middellange termijn. Als aanvulling op de financiering van de onderzoeksactiviteiten door UL, CNRS en de regio Lorraine, maakt de Carnot-financiering de ontwikkeling mogelijk van multidisciplinaire projecten, regionaal en transnationaal gericht op industriële innovatie.

Locaties

Nancy

Address
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Frankrijk

Metz

Address
Metz, Grand Est, Frankrijk

Marseille

Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk

Praag 6

Address
Zikova,1903/4
166 36 Praag 6, Hlavní město Praha, Tsjechië

Saclay

Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Île-de-France, Frankrijk

Leganés

Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Gemeenschap van Madrid, Spanje

Stuttgart

Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Stuttgart, Baden-Württemberg, Duitsland

Gent

Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Gent, Vlaanderen, België

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden