Lees de Officiële Beschrijving

45510_Photo_2016_-USMB_red1

Welkom bij de Savoie Mont Blanc University!

Met 14 000 studenten, een rijke verscheidenheid aan multidisciplinaire opleidingen en 19 onderzoekslaboratoria met een internationale reputatie, is de Savoie Mont Blanc-universiteit een instelling op menselijke schaal die nabijheid met haar territoria, associatie met de COMUE Université Grenoble Alpes en een brede perspectief op Europa en de wereld. Het biedt korte cursussen (universitaire graden in technologie, universitaire graden) en lange cursussen (generalistische, gespecialiseerde of beroepsgerichte bachelordiploma's, masterdiploma's, technische graden en doctoraten), zowel op het niveau van het eerste niveau als van het voortgezet onderwijs. Op de drie sites van de universiteitscampus in Annecy, Le Bourget-du-Lac en Jacob-Bellecombette biedt het bijzonder aantrekkelijke leef- en studieomstandigheden, in het hart van een uitzonderlijke omgeving, tussen meren en bergen. Ter ondersteuning van onderzoek en onderwijs draagt ​​het internationale aspect bij aan de identiteit, aantrekkelijkheid, dynamiek en algemene ontwikkeling van ons bedrijf. De Savelberg Mont Blanc University richt zich enerzijds op de ontwikkeling van internationale projecten, gezamenlijke kwalificaties en programma's die in het Engels worden aangeboden, en anderzijds, waar mogelijk, om de mobiliteit van studenten, docenten en onderzoekers aan te moedigen als evenals voor administratief personeel. Aanwezig op 5 continenten, met 240 bilaterale overeenkomsten, heeft het ten volle kunnen profiteren van zijn uitstekende locatie op de grens van Zwitserland en Italië om sterke, speciale relaties te ontwikkelen met de hogeronderwijsinstellingen van deze twee landen.

Onze studenten zullen in Savoie Mont Blanc University zeker een sterke dynamiek vinden, een persoonlijke kwaliteit in hun supervisie, ondersteuning bij de keuze en ontwikkeling van hun persoonlijke plannen evenals de vereiste faciliteiten voor integratie in betrokkenheid bij het beroepsleven. Kiezen voor de Université Savoie Mont Blanc betekent een opeenstapeling van alle mogelijke opties voor persoonlijk succes en voldoening.

Campussen van menselijke grootte

Gelegen tussen Grenoble en Lyon, dicht bij de Zwitserse en Italiaanse grens, is de Savoie Mont Blanc University een door de overheid gefinancierde multidisciplinaire instelling voor hoger onderwijs, erkend op regionaal, nationaal en internationaal niveau. 14.000 studenten in totaal op de campussen van Jacob-Bellecom-beter, Annecy-le-Vieux en Le Bourget-du-Lac, studeerden 200 voorgestelde cursussen.

Onderzoek voor erkende kwaliteit

De 19 laboratoria onderhouden nauwe banden met nationale onderzoeksinstituten (CNRS, INRA, CERN, CEA, IRSTEA). Ze onderscheiden zich met name door de organisatie in interdisciplinaire thematische assen: bergstudies, zonne-energie, fysica en mechatronica. De kwaliteit van deze wetenschappelijke omgeving wordt verder versterkt door de nabijheid van het CERN in Genève, de grootste deeltjesversneller ter wereld, en het onderzoekscluster nanotechnologie in Grenoble.

Een internationale dimensie

Gerangschikt onder de beste Franse universiteiten voor zijn internationale betrekkingen, is Savoie Mont Blanc University de eerste in de grote netwerken voor buitenlandse beurzen.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Université Savoie Mont Blanc

De Master in energie en zonne-energie gebouwen treinen wetenschappers in staat om het oplossen van complexe problemen met betrekking tot het beheer, het ontwerp en de opt ... [+]

Doelstellingen Trein wetenschappers in staat om het oplossen van complexe problemen met betrekking tot het beheer, het ontwerp en de optimalisatie van multiple-input technologische systemen. Ontwikkelen van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om het onderzoek naar energie-management, bescherming van het milieu, het gebruik van innovatieve materialen en de productie van innovatieve structuren in het kader van een globaal beleid van duurzame ontwikkeling uit te voeren. Vaardigheden en expertise Ontwerpen en implementeren van complexe technologische systemen die zelfregulerend (of autonome) en dat de bescherming van het milieu door middel van verbeterde energie-efficiëntie en het gebruik van specifieke methoden, processen en materialen. Expertise in de bijbehorende instrumenten (modellering, simulatie, meting, information management). Multidisciplinaire opleiding Master ... [-]
Frankrijk Le Bourget-du-Lac
September 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Université Savoie Mont Blanc

Mechatronica is een synergetisch en geïntegreerd proces van verschillende wetenschappen en vaardigheden (waaronder controle- en computerwetenschappen, elektronica, mechan ... [+]

DOELSTELLING

Mechatronica is een synergetisch en geïntegreerd proces van verschillende wetenschappen en vaardigheden (waaronder controle- en computerwetenschappen, elektronica, mechanica) waarmee producten en systemen met verbeterde of verbeterde functionaliteit kunnen worden bedacht en ontworpen en waarbij de conceptie van het product of systeem in zijn algemene levenscyclus in een coöperatieve interdisciplinaire aanpak.

Na het voltooien van dit programma worden de studenten voorbereid op Ph.D. studies. Ze kunnen ook werken als ingenieurs of technische en wetenschappelijke functies van hoog niveau bekleden in onderzoekscentra, in onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen en in gespecialiseerde adviesbureaus.... [-]

Frankrijk Annecy
September 2020
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
Université Savoie Mont Blanc/Polytech Annecy-Chambéry
5 Chemin de Bellevue
Annecy-le-Vieux

Annecy, Auvergne-Rhône-Alpes, 74940 FR
Social Media
Location address
Université Savoie Mont Blanc
Annecy Campus
5 chemin de Bellevue

Argonay, Auvergne-Rhône-Alpes, 74940 FR
Location address
Domaine Universitaire
"Chartreuse" Building
Le Bourget-du-Lac

Le Bourget-du-Lac, Auvergne-Rhône-Alpes, 73376 FR