Lees de Officiële Beschrijving

Université Côte d'Azur is een onlangs opgerichte cluster van instellingen voor hoger onderwijs aan de Franse Rivièra die de belangrijkste spelers in het hoger onderwijs en onderzoek in de regio bij elkaar brengt. Université Côte d'Azur streeft naar de ontwikkeling van een nieuw 21e-eeuws model voor Franse universiteiten, gebaseerd op nieuwe interacties tussen disciplines, een nieuwe vorm van coördinatie tussen onderzoek, onderwijs en innovatie, en sterke partnerschappen met de particuliere sector en lokale autoriteiten. In januari 2016 won Université Côte d'Azur een prestigieuze "IDEX" -prijs van de Franse overheid voor zijn UCAJEDI-project, waarmee het een van de top 10 van wereldklasse, uitgebreide universiteiten in Frankrijk is.


Op het eerste gezicht

Onderzoek

 • 4218 personen betrokken bij onderzoek in A of A gerangschikte laboratoria
 • 493 actieve onderzoeks- en opleidingspartnerships
 • 53 ANR-gefinancierde projecten
 • 35 miljoen euro verkregen via onderzoekscontracten
 • 76 nationale en 48 internationale prijzen en onderscheidingen

Onderwijs

 • 1700 Ph.D. studenten
 • 8000 Masterstudenten
 • 16.000 studenten
 • 22 externe e-learningcursussen en meer komen eraan
 • 59 patenten en 37 licenties
 • Een nieuw leercentrum op SophiaTech was gericht op innovatie en kennisuitwisseling

Internationale

 • Een uitzonderlijk grensoverschrijdend grondgebied, dat in enkele tientallen km² de drager is van merken van wereldklasse (Nice, Sophia Antipolis, Cannes, Grasse, Monaco, Italië)
 • 20% buitenlandse studenten
 • 6 campussen in het buitenland
 • 100 door Europa gefinancierde projecten, waaronder subsidies van de Europese Onderzoeksraad (ERC)
 • Meer dan 100 internationale teams in het buitenland

UCA

De universiteit van de 21e eeuw

De Université Côte d'Azur bestaat uit 13 uitstekende instellingen die samenwerken als ONE UNIVERSITY. We dagen onszelf uit op alle manieren. We doorbreken barrières op bijna elk gebied. We gaan de grenzen over. We zoeken het beste van ons allemaal, de beste van jullie, om onze wereld beter te maken.

Het toepassingsgebied van alt = "UCA brengt aldus alle publieke en private entiteiten van hoger onderwijs en onderzoek samen, bekend en zichtbaar op het internationale toneel, die aanwezig zijn aan de Côte d'Azur Het innovatieve karakter van zijn onderscheidende samenwerkingspraktijken creëert zelforganiserende voorwaarden voor excellentie, het zal de opkomst van toekomstige wetenschap, training en innovatie stimuleren.

 • De Université Nice Sophia Antipolis (UNS), onderzoeksintensief, aanwezig op alle internationale ranglijsten;
 • Twee nationale onderzoeksinstanties: CNRS en Inria, multidisciplinair en emblematisch in respectievelijk digitale wetenschappen;
 • Een andere ster die lid wordt van het alt = "UCA cluster is het Observatorium van de Côte d'Azur (OCA). Met ongeveer 450 personeelsleden op vier locaties (Mont Gros en Valrose in Nice, Sophia Antipolis en het observatorium Plateau de Calern). door Charles Garnier heeft het OCA een opmerkelijk architecturaal en wetenschappelijk erfgoed, maar het is nog lang geen kijkje in het verleden, het blijft een internationaal erkend centrum voor onderzoek in aardwetenschappen en astronomieconsort met precisiemechanica, krachtige rekencentra en virtuele observatoria.
 • Het Centre Hospitalier Universitaire (CHU) van Nice, een toonaangevend nationaal centrum voor simulatie en innovatie op het gebied van hematologie, biologische hulpbronnen en therapieën die basiswetenschappers zij aan zij plaatsen met medische onderzoekers en ingenieurs;
 • EDHEC en SKEMA, twee uitstekende Business Schools aanwezig op alle internationale ranglijsten; de aanwezigheid van twee Business Schools, aanwezig in wereldranglijsten, brengt naast hun onderzoeks- en opleidingsactiviteiten ook een cultuur van kwaliteitsborging met zich mee
 • Een consortium van zes kunstacademies, actief op het internationale toneel, met vestigingen van wereldklasse, is een garantie voor de originaliteit van onze visie en zal de creativiteit van onze aanpak vergroten. In totaal brengt elk van de spelers een unieke bijdrage met een hoge toegevoegde waarde en een nieuwe dimensie.
 • Centre National de Création Musicale, is een van de zes nationale centra van de Franse muzikale creatie. Haar missie is het repertoire van hedendaagse muziek verspreiden en promoten door haar activiteiten voornamelijk op vier assen te richten: productie, uitzending, training en onderzoek.
 • Ecole Nationale Supérieure d'Art Villa Arson, het is een uniek nationaal instituut dat zich toelegt op hedendaagse kunst. Het verenigt op één plaats een kunstacademie, een kunstcentrum, een kunstenaarsresidentie en een gespecialiseerde bibliotheek. Het gebouw is geklasseerd als Patrimoine du XXe siècle
 • The Sustainable Design School (SDS), vormgeven aan de toekomst, met een verantwoorde focus op de 4 pijlers van duurzame ontwikkeling door middel van nieuwe en creatieve leermethoden in samenwerking met de industrie.
 • Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower, Sinds de oprichting in 1961 is de Ecole Superieure de Danse de Cannes, Rosella Hightower, een van 's werelds grootste professionele dansscholen geworden op het gebied van klassiek ballet, hedendaagse dans en jazztraining. De ESDC-partnerschappen met professionele dansgezelschappen, waaronder Les Ballets de Monte-Carlo, of internationale wedstrijden zoals Le Prix de Lausanne.
 • Conservatoire National à Rayonnement Régional de Nice (CNRR). Sinds 1957 heeft het conservatorium meer dan 50 000 studenten uit meer dan 50 verschillende landen verzorgd en heeft het een reeks geweldige muzikanten verwelkomd, hetzij als studenten of als leraren van over de hele wereld.


alt = "UCA's Ambitions

Onderzoek, Creëren, Innoveren

Université Côte d'Azur werd opgericht in 2015 om de collectieve ambitie van de grote spelers in het hoger onderwijs en onderzoek aan de Franse Rivièra tot leven te brengen. Als een cluster voor hoger onderwijs met een grote onderzoeksuniversiteit, meerdere toponderzoekbureaus en -laboratoria, elite business schools en een groep internationaal gerenommeerde kunst- en ontwerpscholen, is alt = "UCA goed gepositioneerd om multidisciplinaire, creatieve oplossingen te bieden voor de complexe uitdagingen van een snel veranderende wereld.

Voortbouwend op de rijke geschiedenis van de Franse Rivièra als een centrum van artistieke en technologische innovatie en als de thuisbasis van het grootste technologiepark van Europa (Sophia Antipolis), is onze visie gebaseerd op wetenschappelijke en educatieve uitmuntendheid, een sterk internationale focus, diepe verbindingen met lokale industriële en gouvernementele partners, en een resoluut transdisciplinaire kijk. Onze onderzoeks- en onderwijsprogramma's zijn het resultaat van gedecompartimenteerde interacties tussen disciplines, de insluiting van menselijke, artistieke en managementdimensies voor onze projecten en een rigoureuze basis op basis van kwantitatieve, digitale en gegevensgestuurde benaderingen.

Als een erkenning van onze ambitieuze agenda en wetenschappelijke uitmuntendheid, heeft u in januari 2016 alt = "UCA een prestigieuze" IDEX "(Excellence Initiative) award toegekend door de Franse overheid, waarbij alt =" UCA wordt geplaatst onder een kleine groep spraakmakende, Franse universiteiten van wereldklasse en een begiftiging bieden om ons te helpen onze doelstelling van transformatie van onze universiteit en onze regio te bereiken. We hebben onlangs ook een aantal andere belangrijke nationale onderscheidingen gewonnen ter ondersteuning van onze activiteiten op het gebied van met name voortgezet onderwijs, undergraduate en graduate education en ondernemerschap.

Met meer dan 20% van onze faculteit en studenten die uit het buitenland komen, is alt = "UCA sterk gericht op de buitenwereld, een aspect dat voortdurend wordt versterkt met de oprichting van elite internationale partnerschappen en de ontwikkeling van nieuwe internationale educatieve programma's die zullen worden wordt volledig in het Engels gegeven en er zijn ook nieuwe diensten opgezet om internationale onderzoekers en studenten aan te trekken en hen in staat te stellen zich in de regio te vestigen, en de universiteitsfaculteiten te helpen hun onderzoek in internationale toptijdschriften te publiceren.

alt = "UCA werkt ook aan de ontwikkeling van ondernemers- en zakelijke vaardigheden bij zijn onderzoekers en studenten.Een aantal nieuwe programma's zijn bedoeld om de ondernemersgeest bij studenten op alle niveaus te inspireren en hen de tools te geven die nodig zijn om hun dromen te verwezenlijken. ideeën vormen ook de kern van veel bedrijven in de regio, of ze nu gebaseerd zijn op universitair onderzoek of zijn opgericht door een lid van de universiteit.

Tot slot, alt = "UCA streeft ernaar een katalysator te zijn die de Côte d'Azur regio zal transformeren, die bijdraagt ​​aan haar groei door oplossingen te bieden voor bedrijfsproblemen door consultancy-activiteiten, permanente educatie en door het licentiëren van ontdekkingen aan nieuwe en bestaande bedrijven De constante uitwisseling van ideeën tussen de universiteit en de regio levert een belangrijke bijdrage aan de groei en het succes van de universiteit. "UCA's toonaangevende onderzoek kan worden vertaald in oplossingen, producten en bedrijven die zowel de maatschappij als de economie ten goede komen.

Opleidingen te volgen in:
Engels
Frans

Deze school biedt ook:

MSc

Université Côte d’Azur (UCA)

Een multidisciplinaire studie-ervaring met slimme stadsinnovaties en bedrijfsoplossingen als gevolg van de transitie naar duurzame stedelijke omgevingen. Het programma st ... [+]

Een multidisciplinaire studie-ervaring met slimme stadsinnovaties en bedrijfsoplossingen als gevolg van de transitie naar duurzame stedelijke omgevingen.Diploma: Diplome UniversitaireDuur: 1 jaarFI (initiële opleiding) / FC (uitvoerende opleiding) / FP (bijscholing)Locatie: Nice / IMREDDTaal Engels

Het programma stimuleert talenten bij het ontwikkelen en implementeren van innovatieve smart city-projecten. Deskundigen uit de academische wereld en de industrie stellen een innovatieve leerervaring voor die deelnemers voorziet van de juiste competenties om te gedijen in een snel evoluerend werkgelegenheidslandschap.

Het programma is ook afgestemd op overheids- en zakelijke professionals die op zoek zijn naar loopbaanontwikkeling.... [-]

Frankrijk Nice
September 2019
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université Côte d’Azur (UCA)

De MSc in "Biobanken en complex gegevensbeheer" opent onmiddellijk carrièremogelijkheden in een groot aantal sectoren, zoals industriële laboratoria voor de menselijke ge ... [+]

De MSc in "Biobanken en complex gegevensbeheer" opent onmiddellijk carrièremogelijkheden in een groot aantal sectoren, zoals industriële laboratoria voor de menselijke gezondheid, farmaceutische industrie en biotechnologie, en de landbouwindustrie.

Graad: Master of Science (MSc)FI (initiële opleiding) / FC (uitvoerende opleiding) / FP (bijscholing)Duur: 2 jaarLocatie: Nice Campus Pasteur / Sophia AntipolisTaal Engels

Een biobank is een opslagplaats voor biologische materialen die biospecimens verzamelt, verwerkt, opslaat en distribueert ter ondersteuning van een wetenschappelijk onderzoek. Het hoofddoel van deze master is om kennis, ervaring en praktische vaardigheden te verwerven die afgestudeerden kwalificeren om te werken in het multidisciplinaire veld van biobanking (mensen, dieren, planten en andere levende organismen) en complex databeheer.... [-]

Frankrijk Nice
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université Côte d’Azur (UCA)

Om de volgende generatie wetenschappers op het gebied van gewasbescherming te laten groeien, voldoet BOOST aan de eisen van milieuvriendelijke technologieën voor de produ ... [+]

Om de volgende generatie wetenschappers op het gebied van gewasbescherming te laten groeien, voldoet BOOST aan de eisen van milieuvriendelijke technologieën voor de productie van planten door de volgende generatie wetenschappers en professionals in plantengezondheid te produceren.Graad: Master of Science (MSc)FI (initiële opleiding) / FC (uitvoerende opleiding) / FP (bijscholing)Duur: 2 jaarLocatie: Sophia Antipolis / Institut Sophia AgrobiotechTaal Engels

Implementatie van milieuvriendelijke technologieën voor de productie van planten, minimalisering van de gevaren en risico's voor de gezondheid van de mens en het milieu, is wereldwijd een grote uitdaging. Deze uitdaging staat voor alle economische sectoren die planten produceren of gebruiken: landbouw, agri-food, cosmetica, farmacie.... [-]

Frankrijk Nice
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université Côte d’Azur (UCA)

Word lid van het meest strategische veld van de digitale economie en leer de fundamentele methoden en algoritmen met het "Data Science" MSc-programma aan de Université Cô ... [+]

Word lid van het meest strategische veld van de digitale economie en leer de fundamentele methoden en algoritmen met het "Data Science" MSc-programma aan de Université Côte d'Azur!Graad: Master of Science (MSc)FI (initiële opleiding) / FC (uitvoerende opleiding) / FP (bijscholing)Duur: 2 jaarLocatie: Nice Campus ValroseTaal Engels

Data Science is een opkomend activiteitsgebied dat de komende jaren steeds belangrijker zal worden voor de digitale economie. Deze vereiste is voornamelijk te danken aan onze toenemende capaciteiten op het gebied van data-acquisitie en -verwerking. De "Data Science" MSc aan de Université Côte d'Azur bereidt toekomstige specialisten voor op het gebied van wiskundige technieken en computerhulpmiddelen die nodig zijn voor het onttrekken van kennis aan massa's gegevens.... [-]

Frankrijk Nice
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université Côte d’Azur (UCA)

Natuurlijke en antropogene gevaren en risico's zijn verantwoordelijk voor honderdduizenden doden en miljarden dollars aan schade per jaar in een context van opwarming van ... [+]

De M.Sc. biedt vaardigheden in risicobeheer, en meer in het bijzonder in risicomodellering, om gevaren en risico's voor het milieu beter te voorspellen en te beheren.Graad: Master of Science (MSc)FI (initiële opleiding)Duur: 2 jaarLocatie: IMREDDTaal Engels

De mediterrane omgeving combineert hoge bevolkingsdichtheden, snelle veranderingen in landbedekking en extreme klimatologische gebeurtenissen in een IPCC wereldwijde hotspot voor klimaatverandering. De regio is onderhevig aan verwoestende overstromingen en bosbranden, naast een breed scala van ecologische gevaren. Nabijheid van de Alpen en de zee draagt bij tot verdere blootstelling van de bevolking aan geohazards, zoals massabewegingen, aardbevingen en overstromingen van de kust / tsunami's. Weinig gebieden in de wereld concentreren zo veel gevaren voor het milieu en risico's als in Zuidoost-Frankrijk, dus het is een ideale context om te leren over risicobeheer.... [-]

Frankrijk Nice
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université Côte d’Azur (UCA)

Computationele biologie is een multidisciplinaire benadering die actuele problemen in de biologie en de geneeskunde aanpakt en oplost met behulp van methodologieën die vo ... [+]

Train de volgende generatie wetenschappers in computationele biologie en biomedische datawetenschap.Graad: Master of Science (MSc)FI (initiële opleiding)Duur: 2 jaarLocatie: Sophia AntipolisTaal EngelsWebsite: href = "http://univ-cotedazur.fr/en/idex/formations-idex/qcsbd/

Computationele biologie is een multidisciplinaire benadering die actuele problemen in de biologie en de geneeskunde aanpakt en oplost met behulp van methodologieën die voortkomen uit wiskunde, natuurwetenschappen en informatica. Dit programma biedt potentiële individuen de mogelijkheid om een biologische vraag precies te begrijpen, biologische verschijnselen te conceptualiseren met een wiskundig model dat observatiegegevens integreert en een geschikte manier te vinden om het op te lossen.... [-]

Frankrijk Nice
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université Côte d’Azur (UCA)

Mod4NeuCog is een elite MSc-programma in het modelleren van neuronale en cognitieve systemen, dat is ontworpen om de interdisciplinaire onderzoekers van morgen op te voed ... [+]

Mod4NeuCog is een elite MSc-programma in het modelleren van neuronale en cognitieve systemen, dat is ontworpen om de interdisciplinaire onderzoekers van morgen op te voeden.Graad: Master of Science (MSc)FI (initiële opleiding) / FIA (stagecontract) / FC (uitvoerende opleiding) / FP (bijscholing) / PRO (professionaliseringscontract)Duur: 2 jaarLocatie: Sophia AntipolisTaal Engels

Door zijn innovatieve benadering van mentoring, beoogt Mod4NeuCog de natuurlijke nieuwsgierigheid en autonomie bij studenten te bevorderen. Het doel is om actieve onderzoekers te ontwikkelen op het snijvlak van toegepaste wiskunde en cognitieve wetenschappen.

Doelen

Afgestudeerden zullen de basiskennis verworven hebben in wiskunde, statistiek, informatica, biologie en cognitieve wetenschap die nodig zijn om neurocognitieve systemen te modelleren.... [-]

Frankrijk Nice
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Université Côte d’Azur (UCA)

Neem deel aan een interdisciplinaire aanpak om de biologische rijkdommen van de zee en hun wetenschappelijke, economische en sociale waarden te beoordelen. Omdat we nu pa ... [+]

Neem deel aan een interdisciplinaire aanpak om de biologische rijkdommen van de zee en hun wetenschappelijke, economische en sociale waarden te beoordelen.Graad: Master of Science (MSc)FI (initiële opleiding) / FC (uitvoerende opleiding) / FP (bijscholing)Duur: 2 jaarLocatie: Nice Campus Valrose en Sophia AntipolisTaal EngelsWebsite: href = "http://app.univ-cotedazur.fr/marres

Omdat we nu pas de rol van de oceaan in onze samenleving gaan ontdekken, is het cruciaal om wetenschappelijke, economische en maatschappelijke belanghebbenden bij elkaar te brengen. Het grotere inzicht in de mariene ecosystemen die wetenschappers aanbieden, opent nu nieuwe, sociaaleconomische kansen. Het idee: onze kennis van de oceaan ontwikkelen om zijn bronnen beter te waarderen en te beschermen.... [-]

Frankrijk Nice
September 2019
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaar
Campus
Online en Campus gecombineerd
Lees meer in Nederlands
Université Côte d’Azur (UCA)

De MSc "Management of the Flavour ... [+]

De MSc "Management of the FlavourGraad: Master of Science (MSc)FI (initiële opleiding) / FC (uitvoerende opleiding) / FP (bijscholing)Duur: 2 jaarLocatie: GrasseTaal Engels

Grasse is de wereldwijde hoofdstad van parfums en biedt onderdak aan alle niveaus van de smaak- en geurindustrie. Alle elementen van de parfumindustrie worden in deze regio ontwikkeld en verwerkt.

Het doel van deze graad is om toekomstige professionals uit de industrie te trainen en toegang te bieden tot multidisciplinair onderwijs in een interculturele context op de site van Grasse.

Doelen

Het programma biedt hoogwaardig onderwijs dat wordt aangeboden door gekwalificeerd personeel van UNS en EDHEC, en de expertise van onze partners (bedrijven, instellingen, universiteiten).... [-]

Frankrijk Nice
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
Campus Valrose, Batiment M
28 avenue Valrose
Nice cedex 2

Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur, 06108 FR
Social Media