West Catholic University - Université Catholique de l’Ouest

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Université Catholique de l'Ouest is 140 jaar oud: oorspronkelijk een middeleeuwse universiteit opgericht in 1373, werd het later heropend in 1875 en heeft een huidige studentenpopulatie van 9000. De campus is gelegen in het centrum van Angers, een vijf minuten lopen van het station en de dichtstbijzijnde bushaltes; het ligt slechts enkele minuten van de belangrijkste winkelstraten, restaurants, tuinen, banken en administratiekantoren. De campus van de universiteit beschikt over een ongewone architectonische mix van oude en moderne gebouwen, staan ​​in een park van 5 hectare.

Opgericht in 1875, de Université Catholique de l'Ouest is een van de oudste universiteiten in West-Frankrijk en is een van de belangrijkste actoren in het hoger onderwijs en onderzoek vandaag.

Een multidisciplinaire universiteit met een wereldbeeld, het biedt meer dan honderd programma's in 5 faculteiten:

Pedagogiek GEESTESWETENSCHAPPEN Sciences Humane en sociale wetenschappen Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap Wetenschappen

De universiteit in cijfers

9000 studenten, waaronder 1.700 buitenlandse studenten en docenten die komen om elk jaar Angers te studeren. 187 full-time faculteit en 1.500 professionals die lezingen als experts. 12 vreemde talen onderwezen. 10 multimedia taal laboratoria. 10 onderzoekslaboratoria. 170 partner universiteiten over de hele wereld. 3 universiteitsbibliotheken bestaande uit zo'n 200.000 boeken. 1 audiovisuele centrum, multimedia kamers, draadloos internet. 17 studiegebieden.

Onze waarden

Franse nationale graden. Gegarandeerd een persoonlijke follow-up, kleine klassen met individuele begeleiding. Hoog slagingspercentage: afstuderen tarief voor de bacheloropleiding drie jaar van 67% (ten opzichte van openbare universiteiten 27%). Hoge mate van stages. 170 partner universiteiten over de hele wereld: overschrijvingen en validatie van kwaliteiten. Geestelijk leven: diverse activiteiten die door de katholieke Campus ministerie. Studentenhuisvesting service: ruime keuze aan bedsits, home-verblijf of familie accommodatie, zalen van verblijf of flats. 2 universitaire restaurants op loopafstand, voedsel en drankjes beschikbaar op de campus. Culturele activiteiten en sporten: drama samenleving, internationale koor, filmclub evenals tafeltennis, volleybal, basketbal en nog veel meer.

Clubs en verenigingen

Op UCO, het leven op de campus is een grote aanwinst. Partijen, film en debatten, sport (50 verschillende sporten beschikbaar), muziek, theater, interculturele avonden, humanitaire projecten ... tal van mogelijkheden om mee te doen, worden ondergedompeld in de Franse cultuur en plezier hebben.

Huisvesting

U kunt kiezen uit:

Student residence (foyer), met half pension of vol pension. Gastgezin (met of zonder maaltijden).

Maaltijden

Op de UCO campus, een cafetaria is tot uw beschikking. Tijdens het academiejaar, heb je ook toegang tot de universiteit restaurant gelegen in het centrum van de stad (lunch en diner, € 3,20 per maaltijd).

Gezondheid & toegankelijkheid

Het UCO campus is voorzien van een ziekenhuis, de begeleiding en diensten voor studenten met een functiebeperking. De campus is toegankelijk voor studenten met een handicap.

Toelatingsvoorwaarde

Programma in het Frans:

DELF: niveau C1 voor taalopleidingen, Niveau B2 voor alle andere programma's of niveau 4 TCF (met uitzondering van de Franstalige studenten).

Programma in het Engels gegeven (Economie en Bedrijfswetenschappen): TOEFL-score van 79 of hoger / IELTS score van 6.0 of hoger.

Visa

In de regel, tenzij je zijn vrijgesteld, bent u verplicht om een ​​visum om te studeren in Frankrijk te hebben. Het moet worden aangevraagd bij de desbetreffende Franse ambassade of het consulaat in het land van verblijf van de aanvrager.

Verzekeringen

Ziektekostenverzekering is verplicht in Frankrijk. Inschrijving bij de Franse ziektekostenverzekering en de betaling (ongeveer € 208) moet worden gedaan bij aankomst op de universiteit in Frankrijk.

Locaties

Angers

UCO Angers - Catholic University of the West

Address
3, place André Leroy
49000 Angers, Pays de la Loire, Frankrijk

Laval

UCO Laval - Catholic University of the West

Address
25 Rue du Mans, 53000 Laval, France
Laval, Pays de la Loire, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 2 43 64 36 64

Nantes

Address
2 rue Saint-Stanislas 44000 Nantes, France
Nantes, Pays de la Loire, Frankrijk

Guingamp

UCO Bretagne Nord - Catholic University of the West

Address
Campus de la Tour d'Auvergne BP 90431 - 22204 - GUINGAMP, France
Guingamp, Bretagne, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 2 96 44 46 46

Vannes

UCO Bretagne Sud - Catholic University of the West

Address
Le Vincin, 56610 Arradon, France
56610 Vannes, Bretagne, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 2 97 46 33 60

Pape'ete

Address
Quartier de la mission Rue du Bon Pasteur Papeete
Pape'ete, Bovenwindse Eilanden, Frankrijk

Saint-Denis

Address
46 boulevard de la Trinité 97400 Saint-Denis (La Réunion)
Saint-Denis, Saint-Denis, Reunion