Lees de Officiële Beschrijving

ECO VALLEE

De Sustainable Design School is gevestigd in het gebouw "The Crown", een emblematische plaats van de Eco-Campus op de Eco-vallei van de vlakte van Var in Nice. Onze school deelt zijn locatie met iconische bedrijven zoals IBM en startups die bekend staan ​​om hun innovaties.

DE ZADEN - STUDENT UNION

Opgericht na de oprichting van de ontwerpschool The SDS in Nice (Frankrijk) in 2013, is het belangrijkste doel van onze Student Union The SEEDS om een ​​actief netwerk van studenten en professionals te creëren die werken aan verschillende thema's: vereniging, evenement, prof en internationaal .

Fablab

Grenzend aan de school kunnen Fablab FAB'AZUR (3D-printers, lasersnijders, 3D-scanner ...) objecten maken voor hun ontwerpprojecten.

INTERNATIONAAL DENKEN - ONZE VISIE VAN INTERNATIONALISERING

De ontmoeting van mensen uit alle delen van de wereld die dezelfde passie delen

De opbouw van internationale uitwisselingsprogramma's beantwoordt aan één belangrijk doel: leren respecteren. Mensen, culturen, de natuur, het leven op deze planeet, jezelf en nog veel meer. Er zijn veel aspecten aan deze verklaring. Sommigen van hen zijn gekoppeld aan de professionele input en het leerproces via het onderwijs dat studenten bij partnerinstellingen ontvangen. Anderen voeden de individuele soft skills, zoals het leren van talen, het verkrijgen van zelfvertrouwen, aanpassingsvermogen, pro-reactief worden en ruimdenkend zijn. In onze internationale wereld staat de ontwerper voortdurend voor de uitdaging om producten en diensten te ontwikkelen, met respect voor het milieu, voor mensen met verschillende achtergronden en landen.

De persoonlijke internationale ervaring speelt een belangrijke rol, gezien het feit dat het helpt om verschillende gebruikersscenario's in ogenschouw te nemen en ze op te nemen in een brede ontwerpbenadering. Specifieke situaties uit het dagelijkse leven worden niet beschreven in reisgidsen, en kunnen alleen worden waargenomen en in het geheugen van de reiziger worden tegengehouden. Het is een diep begrip van hoe mensen in andere landen werken, leven, communiceren en zich gedragen. Hoe hun hele omgeving reageert op de culturele regels, die door de eeuwen heen zijn geëvolueerd. Succesvol design speelt zich af zodra de complexiteit van de wereld een belangrijke inspiratiebron voor innovatie wordt.

Als we zien dat studenten hun portfolio van capaciteiten verbeteren en zelfverzekerde professionals worden, is ons doel voor iedereen, voor degenen die naar ons toe komen en voor degenen die naar het buitenland gaan.

ONZE WAARDEN

De belangrijke vragen die we vandaag moeten beantwoorden, vereisen oplossingen die compatibel zijn met de toekomst van onze planeet. Er zijn nieuwe benaderingen nodig om een ​​aanvaardbare omgeving voor iedereen mogelijk te maken. De antwoorden moeten zowel fantasierijk als innovatief zijn. Dit zijn de fantastische mogelijkheden die onze studenten wachten.

Om het best tegemoet te komen aan de complexiteit van de moderne wereld, is The Sustainable Design School internationaal, interdisciplinair en multidisciplinair. De praktijk is gebaseerd op concrete voorbeelden van bedrijven die onze filosofie delen.

ONZE STUDENTEN

Toekomstige eerstejaarsstudenten hebben een baccalaureaat of een gelijkwaardige internationale kwalificatie voor toegang tot de universiteit nodig. Toelating is ook mogelijk in het 2e, 3e en 4e jaar van het programma. De diverse achtergronden van de studenten verrijken de leeromgeving enorm.

Aan het begin van de cursus, afhankelijk van het vaardigheidsniveau van een individu, biedt het SDS tekencursussen aan om alle studenten op het vereiste niveau te brengen, zowel in termen van expressie als technische realisatie.

BEDRIJFSE ERVARING

Vanaf het begin van je studie zul je leren binnen de context van industriële projecten, begeleid door professionals van onze partnerbedrijven. Het is een unieke kans om de realiteit van de ontwerpindustrie te ervaren en te leren "door te doen". Het is ook jouw kans om je eigen netwerk op te bouwen en toegang te krijgen tot stages en vacatures.

GEWELDIGE PLAATS - TUSSEN BERGEN EN ZEE

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

SDS - The Sustainable Design School

Je wordt opgeleid om een ​​ontwerper te worden in duurzame innovatie en om de vereiste vaardigheden te ontwikkelen om creativiteit te stimuleren in een multidisciplinair ... [+]

Je wordt opgeleid om een ​​ontwerper te worden in duurzame innovatie en om de vereiste vaardigheden te ontwikkelen om creativiteit te stimuleren in een multidisciplinair team.

Om deel te nemen aan het eerste jaar van het programma, worden alle soorten van het secundair onderwijs geaccepteerd. Voor de inschrijving op het niveau van het 2de, 3de of 4de jaar, is de verscheidenheid aan achtergronden dankzij vroegere studiepaden van onze studenten een verrijkende factor voor duurzame innovatie en het onderwijs dat daarmee samenhangt. Alvorens onze instelling te betreden en op basis van het individuele niveau van de student, stelt The SDS voor cursussen te upgraden op het gebied van tekentechnieken.... [-]

Frankrijk Leuk
September 2020
Engels
1 - 4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands