Mines ParisTech

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

230 jaar geschiedenis voor de Graduate School.

1281 studenten, 18 onderzoekscentra, 286 getalenteerde onderzoeksprofessoren, 1e school voor partnerschaponderzoek, een unieke link met bedrijven.

Door de jaren heen opgebouwde waarden, die we met trots kunnen tonen, behouden en delen.

Welkom bij Mines ParisTech !

Mines ParisTech werd opgericht in 1783 toen de exploitatie van mijnen een hoogtechnologische industrie was. Natuurlijk volgde de school de ontwikkeling van de industrie en de Mines ParisTech en tegenwoordig ontwikkelen en leren studies alle technieken die nuttig zijn voor ingenieurs, inclusief economische en sociale wetenschappen.

Dankzij het multidisciplinaire onderwijs leidt de school niet-gespecialiseerde ingenieurs op die in staat zijn om een echt complex probleem op te lossen, een industrieel project uit te voeren en alle technische, wetenschappelijke, sociologische, economische of ethische aspecten te behandelen.

De achtergrond van de school, verbonden met de industrie van mijnen, die alle wetenschappelijke kennis concentreert, opent alle onderzoeksgebieden van vandaag: transport, energie, mechanica, enz.

Al sinds 1783 is de School er altijd in geslaagd om een veranderende wereld voor te blijven door deel te nemen aan projecten en deze te lanceren met toekomstig potentieel.


225 jaar geschiedenis, traditie en erfgoed vormen een integraal onderdeel van de identiteit en duurzaamheid van Mines ParisTech . Het biedt afgestudeerde en postdoctorale onderwijsprogramma's aan 1500 studenten. De instelling heeft 15 onderzoekscentra, 250 getalenteerde professor-onderzoekers en staat op nummer 1 als instituut voor onderzoek naar partnerschappen, een unieke schakel met bedrijven. We zijn er trots op dat we onze waarden die in de loop van de jaren zijn opgebouwd, kunnen tonen, onderhouden en delen.

Een Franse "Grande Ecole"

Mines ParisTech net als andere Franse Grandes Ecoles toegewijd aan de opleiding van topingenieurs voor industrieën, diensten en onderzoek. Deze scholen zijn relatief kleine structuren (ongeveer 150 MSc-afgestudeerden per jaar, 100 Ph.D.-afgestudeerden, 200 professoren-onderzoekers) gericht op technische toponderwerpen. Onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven zijn sterk verbonden in academische programma's en onderzoeksactiviteiten.

De meeste programma's zijn bedoeld voor afgestudeerde studenten met minimaal een BSc-diploma. Het Franse "Grandes Ecoles" kan worden gezien als een excellentie-instituut voor gediplomeerd onderwijs en onderzoek, waaronder Mines ParisTech is een van de vlaggenschepen.

Internationale kansen

Mines ParisTech heeft op alle continenten meer dan honderd overeenkomsten ondertekend om samen te werken in het kader van de masteropleiding Science & Executive Engineering; deze overeenkomsten worden ondertekend onder onze eigen naam of via de consortia van ParisTech of Institut MINES-TELECOM. Mines ParisTech is lid van het ATHENS-programma en van internationale IDEA League-netwerken.

Careers

Je hebt keuzes om te maken, omdat er veel carrièremogelijkheden voor je worden opengesteld nadat je bent afgestudeerd aan het Instituut. Er zullen verschillende beroepen toegankelijk zijn. Tijdens je studie krijg je de kans om je carrièreplan uit te stippelen in nauwe harmonie met je ambities. Of het nu gaat om de industrie, de dienstverlening of onderzoek, u heeft toegang tot de wijde wereld.

 • Inzetbaarheid.
 • Elke student krijgt voor het einde van de opleiding een baan aangeboden.
 • Een aantal van de CEO's van de 40 toonaangevende Franse bedrijven (CAC 40) zijn oud-afgestudeerden van het Instituut.
 • Aan het Instituut zijn twee Nobelprijswinnaars opgeleid: Georges Charpak (Physics, 1992) en Maurice Allais (Economics, 1988).

We voeren een jaarlijkse enquête uit om te weten wat onze pas afgestudeerden doen. Het antwoordpercentage voor deze enquête is 100%.

Onze laatste cijfers laten zien dat:

 • 75% heeft een professionele activiteit.
 • 5% bereidt hun professionele activiteit voor via specifieke programma's (vergelijkbaar met 'snelle afgestudeerden').
 • 18% volgt studies, hetzij voor een dubbele graad, een aanvullende master, een post-master kort programma of een Ph.D.

Op het internationale toneel:

 • 11% gaat in het buitenland werken.

Gezien de sectoren zijn de mogelijkheden enorm:

 • 52% werkt in de industrie (met een overwicht in energie en productie).
 • 47% werkt in diensten (met een overwicht in consulting, audit, financiën / bankwezen, IT, industrieel management, supply chain, onderzoek / ontwikkeling,).

132232_SundayAtSchool-RetourensoleillealaMineencetterentreeCStephaneBodaMinesParisTechPSL.jpgStephane Boda / Mines ParisTech

10 redenen om Mines ParisTech te ontdekken

Van de vele redenen om voor Mines ParisTech te kiezen, hebben we er 10 voor u geselecteerd:

1. 225 jaar geschiedenis

Mines ParisTech , de École des Mines de Paris, is een van de oudste Franse instellingen voor hoger onderwijs in techniek. Hoewel het inspirerende model niet is veranderd, anticiperen en begeleiden de lesmethoden en het onderzoek al sinds 1783.

2. Excellentie van onderzoek

Twee Nobelprijswinnaars werden opgeleid aan de School: Georges Charpak (Physics, 1992) en Maurice Allais (Economics, 1988). Onze alumni genieten van uitdagende carrières op verschillende gebieden.

Je bent nieuwsgierig en je wilt op weg naar de wereld van morgen, dan zul je zien dat het onderzoek bij Mines ParisTech gebaseerd is op creativiteit en anticipeert op een constant evoluerende wereld; met een breed scala aan disciplines is de school een leider op veel gebieden. Hier zijn vijf belangrijke velden waarin het uitblinkt:

 • Aardwetenschappen en het milieu.
 • Energie- en procestechniek.
 • Werktuigbouwkunde en materialen.
 • Wiskunde en systemen.
 • Economie, management en samenleving.
 • 18 onderzoekscentra die zich uitstrekken over vijf verschillende gebieden.
 • 286 hoogleraren onderzoek.
 • De toonaangevende school in Frankrijk vanwege het volume aan contractueel onderzoek.
 • Belangrijke onderzoeksthema's zijn hoofdzakelijk gebaseerd op problemen die door de industrie worden opgeworpen, waaronder MITAL, EDF, TOTAL, RENAULT, PSA, SNECMA, GDF en SAINT-GOBAIN, evenals de samenleving als geheel.
 • Een omzet van € 30 miljoen inclusief contracten met zakenpartners.

3. Academici

De 286 onderzoeksprofessoren voorzien de studenten van hoogwaardig onderwijs. De beperkte omvang van de jaarlijkse innames biedt hen de mogelijkheid om gebruik te maken van innovatieve pedagogische methoden in samenhang met de wereld van de industrie, de samenleving en toekomstige ambities.

Het doel is academische excellentie met 286 onderzoeksprofessoren, 100 scripties en 400 artikelen of boeken in belangrijke onderzoeksgebieden die elk jaar worden gepubliceerd.

4. De internationale dimensie

De internationale dimensie is een echt aspect van Mines ParisTech . Life at the School brengt je in contact met studenten uit meer dan 50 verschillende landen. Vermenging van studenten uit verschillende jaren. De onderzoekscentra staan open voor internationale uitwisseling. Studenten moeten twee vreemde talen beheersen en stages van vier tot twaalf maanden in een buitenlandse instelling voor technische studenten zijn een sterk kenmerk van de internationale roeping van de school.

Mines ParisTech heeft partnerschappen opgezet met enkele van de beste instellingen wereldwijd:

 • Studentenuitwisselingsovereenkomsten met 100 partneruniversiteiten wereldwijd;
 • 30% van de studentenintake bij Mines ParisTech , in de verschillende programma's, komt uit ongeveer 50 verschillende landen;
 • het Athens / Cesaer Leuven Network Forum;
 • trainingslessen;
 • taalonderwijs voor alle studenten. Van elke student wordt verwacht dat hij vloeiend is in twee talen;
 • 10 mogelijkheden voor vreemde talen voor de studenten.

5. Hoge onderwijsstandaarden in kleine klassen

Je zult je studiejaren bij Mines ParisTech voortzetten in beperkte instroomklassen, ongeacht je studiekeuze. De school biedt je begeleiding en vrijwel individuele aandacht. Je zult je carrière kunnen plannen in nauwe harmonie met je ambities en ambities. De beperkte jaarlijkse intake biedt de mogelijkheid om innovatieve lesmethoden te gebruiken:

 • Eén leraar voor elke leerling,
 • Lesgeven in kleine klascontexten,
 • 400 studenten die meer dan drie jaar studeren en 260 medewerkers die een uitzonderlijk niveau van begeleiding bieden.

133025_69836021_10157513930789084_8532481866748395520_o.jpgStephane Boda / Mines ParisTech

6. ParisTech

 • Onderzoek en hoger onderwijs, een cluster van excellentie.
 • Mines ParisTech is een stichtend lid van het ParisTech-netwerk dat 11 technische instituten en een business school in Parijs samenbrengt om de ontwikkeling van een internationale dimensie te promoten en te combineren en om een reeks gezamenlijke onderwijsprogramma's aan te bieden.
 • Het ParisTech-netwerk heeft alle kenmerken van een grote universitaire instelling.

7. Carrièremogelijkheden

Je hebt keuzes om zoveel mogelijk carrièremogelijkheden voor je open te stellen nadat je bent afgestudeerd aan de School. Verschillende beroepen zullen toegankelijk zijn. Tijdens je studie krijg je de gelegenheid om je carrièreplan op te stellen in nauwe harmonie met je ambities. Of het nu gaat om de industrie, de diensten of onderzoek, u heeft toegang tot de wijde wereld.

 • Inzetbaarheid,
 • Elke student krijgt voor het einde van de opleiding een baan aangeboden,
 • Verschillende CEO's van de 40 toonaangevende Franse bedrijven (CAC 40) zijn oud-afgestudeerden van de school,
 • Op de school werden twee Nobelprijswinnaars opgeleid: Georges Charpak (Physics, 1992) en Maurice Allais (Economics, 1988).

8. Netwerk

 • Het ParisTech alumninetwerk bestaat uit 220.000 oud-studenten.
 • Het GEM Intermines-netwerk bestaat uit 17.000 oud-studenten.
 • Mines ParisTech profiteert van een substantieel netwerk van alumni met sleutelposities. Er zijn 9.000 Mines ParisTech alumni over de hele wereld.

9. Studentenleven

 • Verenigingen en clubs
 • Sport
 • wedstrijden
 • Brassband, dramasamenleving, etc.

10. Parijs (locatie)

Mines ParisTech biedt u een unieke omgeving. Gelegen in het centrum van Parijs, is het Quartier Latin een centrum van culturele activiteit met bioscopen, musea en tijdelijke tentoonstellingen die het leven van deze wijk in de buurt van de rivier de Seine, met zijn vele cafés en restaurants, animeren en zoveel mogelijkheden bieden om het leven in Frankrijk.

De locatie van de onderzoekscentra van de School zijn ook typerend voor verschillende aspecten van Frankrijk: Fontainebleau in zijn charmante omgeving, Evry en Palaiseau die aankondigen wat de toekomst in petto heeft, en Sophia Antipolis, een ultramodern technologisch centrum in een aantrekkelijke Provençaalse omgeving, waarvan de school een van de oprichters was.

133034_therankings.png

Belangrijke feiten en cijfers

 • Een internationale roeping en ondernemersgeest
 • Stichtend lid van ParisTech en van de Groupe des Ecoles des Mines
 • 50 partneruniversiteiten over de hele wereld
 • Nieuwe studiegebieden die op de school zijn uitgevonden, zijn geostatistiek en morfologische wiskunde
 • Onderzoek gekoppeld aan de industrie
 • 230e verjaardag in 2013

 • In totaal 1.027 vaste medewerkers, waaronder 286 hoogleraren, 391 studentonderzoekers en 890 andere studenten
  • 37% van de buitenlandse studenten
  • 50 nationaliteiten vertegenwoordigd
  • Trainen door middel van excellentie
  • Studeert jaarlijks af volgens het programma:
   • 155 studenten van de Master's Degree in Science en Executive Engineering
   • 170 studenten in post-masterdiploma's
   • 27 ingenieurs in het Corps des Mines ParisTech
   • 90 doctoraten
   • 166 stagiairs in voortgezette opleiding

 • 18 onderzoekscentra op vijf grote gebieden:
 • Aardwetenschappen en milieu
 • Energie en procestechniek
 • Mechanische en materiaaltechniek
 • Wiskunde en systemen
 • Economie, management en samenleving

 • € 30 miljoen aan onderzoekscontracten per jaar
 • De toonaangevende Franse technische school voor het volume van contractueel onderzoek
 • 200 industriële partners
 • 16 leer- en onderzoeksstoelen
 • 100 Ph.D. scripties en meer dan 400 publicaties per jaar
 • 30 bedrijven zijn de afgelopen jaren opgericht
 • Mineralogiemuseum
  • 100.000 artikelen
  • Het museum staat wereldwijd op de eerste plaats vanwege zijn systematische collecties
  • Het museum staat wereldwijd op de derde plaats vanwege de rijkdom van zijn collecties

 • Een bibliotheek met uitzonderlijke bronnen
  • 200.000 publicaties, kaarten en archiefdocumenten
  • Een documentair fonds aangepast aan onderzoek en onderwijs

133026_70005665_10157513930764084_8175306536667578368_o.jpgStephane Boda / Mines ParisTech

Locaties

Sophia Antipolis

Address
Rue Claude Daunesse,1
06904 Sophia Antipolis, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk