Lees de Officiële Beschrijving

Welkom

Al 19 jaar lang combineert onze school creativiteit, betrokkenheid en technische uitmuntendheid.

Met een wereldberoemde reputatie voor uitmuntendheid biedt MOPA een opleiding op hoog niveau om onze studenten voor te bereiden op een carrière in CG-beeld en -animatie.

De vele prijzen die worden verkregen op festivals over de hele wereld ( SIGGRAPH, op de shortlist voor de Oscars ) getuigen van de artistieke, cinematografische en technische expertise van onze studenten. Een MOPA kwalificatie is het paspoort voor tewerkstelling in toonaangevende 3D / CG-studio's .... Aardman, Mikros, DoubleNegative, Illumination MacGuff, The Mill. ..

De uitgebreide training aangeboden door MOPA opent een wereld van internationale kansen en de kans om je carrière te MOPA .

Onze 2016 MOPA afstudeerfilm "The Garden Party" is genomineerd voor de Oscars van 2018!

De MOPA gemeenschap

Onderwijzend personeel

De training wordt gegeven door ervaren professionals uit de industrie die hun professionele activiteiten afwisselen met lesgeven.

Gemotiveerd door de passie voor het overdragen van hun knowhow en kennis, eisen de docenten hoge eisen van onze studenten, maar worden ze ook gekenmerkt door hun genereuze, ondersteunende aanpak.

Graduate netwerk

Het bestaat uit meer dan 500 afgestudeerden die aanwezig zijn in alle grote internationale studio's, onze afgestudeerden zijn ook ambassadeurs voor de school en verwelkomen stagiaires en nieuwe afgestudeerden in hun organisaties. Nog steeds gehecht aan hun oude school, vinden ze het geweldig om terug te keren naar de school om deel blessures op te lopen, om trainingen te geven en om conferenties te presenteren.

De studio's

Met een loyaliteit en vertrouwen gegenereerd over een relatie verspreid over de 19 jaar van het bestaan van de school, komen ze regelmatig naar MOPA om deel te nemen aan onze jury's, voor conferenties en projecten.

uitrusting

De studenten van MOPA genieten van dezelfde apparatuur en software die wordt gebruikt in professionele studio's. De computerapparatuur: meer dan 200 computers, geladen met 3DS Max, Nuke, Substance Painter, Houdini, Unity en meer. Een renderfarm draagt ​​bij aan de computerkracht die nodig is om onze films te produceren. Studenten hebben ook toegang tot de lokalen na normale werkuren wanneer grote projecten worden ondernomen.

De lessen

Een strenge, hoogwaardige professionele training

Ons doel:

Professionals trainen in animatiefilm en post-productie, toekomstige studioprofessionals, met een artistieke visie, inzicht in het algehele proces van hoe een film wordt gemaakt, en met sterke technische expertise en teamwerkervaring.

De onderwijsaanpak bij MOPA is erop gericht om de studenten een verscheidenheid aan ervaringen te bieden bij het maken van een film, waarmee ze aan het einde van hun studie originele films van professionele kwaliteit kunnen produceren.

De vijfjarige opleiding geeft een afgestudeerde een 5-jarige gevorderd diploma als CG-filmmaker.

De cursus

Kunstvoorbereidend jaar (in het Frans)
Het doel van de training van dit jaar is om je creatieve potentieel naar voren te brengen, je culturele en creatieve kennis te verrijken, je te helpen werkmethodes te verwerven en bovenal je vertrouwen te geven in je sterke punten en talenten.

Dit jaar kun je een degelijke vaardigheidsbasis opbouwen, een portfolio samenstellen dat je identiteit en je talenten weerspiegelt, en je carrièrerichting opnieuw bevestigen.
Study Cycle 1 (in het Frans)
Studiecyclus 1 bestaat uit een studie van drie jaar.
De doelstellingen zijn:
  • een methodologie verwerven die de studenten in staat stelt om schoolprojecten van begin tot eind naar succesvolle resultaten te dragen.
  • om zowel individuele als teamervaring op te doen.
  • de artistieke en cinematografische grondbeginselen verwerven waarmee studenten een geanimeerde film met succes kunnen voltooien.
  • om ervaring op te doen in de complete technische workflow van conceptontwikkeling tot de productie van een geanimeerde korte film.
Study Cycle 2
Study Cycle 2 duurt twee jaar en wordt afgesloten met de toekenning van een 5-jarig diploma als CG-filmmaker. Met deze cyclus kunnen studenten echte professionele ervaring opdoen en aan het einde van hun studie zijn ze klaar voor werk.
Verschillende specialisaties zijn mogelijk:
  • animatie
  • Digitale beeldvorming
  • Een internationale vierdejaars toegangsklasse voor nieuwe deelnemende studenten (les in het Engels)
Het laatste jaar van al deze studiecycli is gewijd aan de productie van een CG geanimeerde korte film.
Het diploma
Een vijfjarig diploma voor gevorderden als CG-filmmaker gecertificeerd niveau 1 door het Nationaal Comité voor professionele certificering (Level 7 Europe). Laatstejaars studenten produceren een geanimeerde korte film die wordt gepresenteerd aan een jury bestaande uit professionals uit de industrie.

Admissions

De ingang van het voorbereidingsjaar is door middel van interviews en portfoliopresentaties.
Het toelatingsexamen voor de eerste en tweede jaars eerste cyclus van de studie vindt plaats begin april van elk jaar (neem contact met ons op voor de data van dit jaar).
In 2019 kunnen studenten direct worden toegelaten tot het 4e jaar na een sollicitatiegesprek, een persoonlijk portfolio en een aantal technische tests. TOEPASSINGEN OPEN DECEMBER 2019

Cursuskosten

Kosten bij MOPA zijn zeer concurrerend. Gecombineerd met de excellentie en reputatie van de school, en de bijna 100% graduatie wervingspercentage, biedt MOPA een uniek voordeel voor de kosten. Zie onze website voor details.
Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Frans

Deze school biedt ook:


MOPA

Een geavanceerde mastering van twee jaar op masterniveau in het Engels en Frans en gericht op externe studenten met een niet-gegradueerde 3D-training die hun vaardigheden ... [+]

Verander je passie voor CG-animatie in een winnende carrière

Een tweejarige opleiding op masterniveau, afgeleverd in het Engels en het Frans.

Heb je een undergraduate-kwalificatie of vergelijkbare ervaring in de digitale kunst, ben je op zoek naar een door de overheid geaccrediteerde animatiecursus op mastersniveau? MOPA in de voetsporen van MOPA afgestudeerden die zowel technische vaardigheden hebben beheerst als storytelling werken nu in The Mill, Aardman Studios, DoubleNegative, Mikros en meer ... winnende prijzen zoals SIGGRAPH en op de shortlist voor de OSCARS .

Gekwalificeerd en klaar om je aan te sluiten bij professionele teams zodra je bent afgestudeerd, een MOPA kwalificatie is het paspoort voor ambitieuze carrières in een wereld van internationale studio's en kansen.... [-]

Frankrijk Arles
September 2020
Engels,Frans
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

MoPA Computer Animation School Showreel

MoPA students at work