Lille Catholic University - Faculty of Law

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

VEEL MEER DAN EEN COLLEGE, EEN «FLD» GEEST

Studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FLD) betekent lid worden van de eerste privaatrechtenschool in Frankrijk: een echt kenniscentrum en innovatie op het gebied van juridisch onderwijs.

Opgericht met de oprichting van de Université Catholique de Lille in 1875, heropende de FLD haar deuren in 1993 en vestigde zich ook in Parijs in 2009, naast de Campus van Lille.

De faculteit biedt aan elk van de meer dan 2300 studenten de garantie van optimale werkomstandigheden ten dienste van het succes van elke student.

De «FLD» -geest

Elk jaar krijgen onze studenten de kans om te groeien en te evolueren in een bevoorrechte omgeving binnen de stimulerende intellectuele atmosfeer van de school:

• Hechte klassen
• Attente administratieve en onderwijsteams
• Geaccrediteerde studierichtingen die compatibel zijn met de ontwikkelingen en verwachtingen van de markt
• Leidraad voor professioneel en academisch succes
• Innovatieve leermethoden
• Cursussen die de interactie tussen studenten en professoren bevorderen

Het aanbod van een opleiding in overeenstemming met de professionele eisen en de evolutie van de arbeidsmarkt.

6 tracks van het bachelorprogramma
5 tracks van het masterprogramma
11 master's specialisaties
2 duale opleidingen met bedrijfsscholen (Edhec Business School en IESEG School of Management)
2 duale opleidingen met Amerikaanse universiteiten (toegang tot het Amerikaanse bar-examen)
8 universitaire graden
1 intensieve voorbereidingscursus voor het bar-examen (PrépAvocats)
1 School of Work / Study - Law
1 International and European Law School (IELS)
1 European Cultural School of Criminology (opening in 2019)

Ons onderzoekscentrum

Het Centrum voor Onderzoek naar de Relaties tussen Risico's en Recht (C3RD) werd in 2006 opgericht met het oog op de coördinatie van de onderzoeksactiviteiten van de professoren binnen hun vakgebied.

De C3RD heeft als zodanig een scope die tegelijkertijd multidisciplinair is (publiekrecht, privaatrecht, internationaal recht, geschiedenis van het recht, politieke wetenschappen, economie) en transversaal (mensenrechten, duurzame ontwikkeling, bedrijfsleven, nieuwe technologie, gezondheid, religie) .

Persoonlijke begeleiding

Vanaf hun aankomst in het eerste jaar van de bacheloropleiding tot het einde van de masteropleiding, profiteren onze studenten van een optimale werkomgeving die bevorderlijk is voor hun academische succes en de voorbereiding van hun professionele toekomst.

Het is dankzij het geëngageerde team dat zich inzet voor de menselijke waarden die onze school kenmerken en die allemaal kunnen profiteren van collectieve en individuele ondersteuningssystemen.

 • In het eerste jaar: de overgang tussen de middelbare school en de universiteit
 • tutorials
 • Voorbereiding op inhaalsessies
 • Regelmatige kennisevaluaties

Een andere educatieve methode

Sinds 2014 heeft onze faculteit onderwijs- en leermethoden toegepast die sterk verschillen van de traditionele blauwdruk: de student vormt de kern van zijn / haar opleiding, wordt een agent van zijn / haar eigen leren en neemt dieper deel aan cursussen.

Reflectie, interactie, analytische geest en praktische toepassing zijn de sleutelwoorden van deze werkwijze.

 • Promoten
  Uitwisselingen en interactie tijdens cursussen tussen studenten en de instructeur.
 • Vergemakkelijken
  Het verwerven van juridische concepten door het koppelen van theorie en praktische toepassing in dezelfde week (Principe van OWOC = Eén week / Eén cursus).
 • Verkrijgen
  Een eerste basis van kennis voortkomend uit de eigen reflectie dankzij "voorlezen" (document verzonden door de instructeur een paar dagen voor elke cursus die de basisbegrippen van een bepaald thema opneemt).
 • Ontwikkelen
  Verantwoordelijkheid en autonomie

Professionele onderdompeling

 • Stages die beginnen op het niveau van de bachelor
  Onze bacheloropleiding integreert een minimum van 8 weken verplichte stages: een element dat de applicatiebestanden van onze studenten zal onderscheiden tijdens het aanvraagproces van de master. In de masterprogramma's varieert de duur van de stage afhankelijk van de baan (tussen 2 en 6 maanden).
 • Uw netwerk opbouwen
  Onze faculteitspartners met tal van bedrijven, organisaties en professionele netwerken (de Franse vereniging van juridisch adviseurs in eigen huis, de Orde van advocaten van de balie van Lille, mensenrechtenverdedigers, GHICL, het Franse Rode Kruis, het politiebureau, ...). Deze nauwe samenwerking met de professionele wereld laat onze studenten profiteren van programma's die beter aansluiten bij de verwachtingen en de evolutie van verschillende beroepen en biedt hen de mogelijkheid om hun eigen professionele netwerken op te bouwen.
  Eenmaal afgestudeerd, doen onze studenten mee aan de alumni-community, die regelmatig netwerkbijeenkomsten organiseert tussen alumni en huidige masterstudenten.
 • De school voor beroepsrechtelijke studies
  De School of Vocational Law Studies biedt programma's waarin professionele onderdompeling en kwalitatief hoogstaand universitair onderwijs centraal staan in onze beide campussen.
  - 230 studenten op de campussen van Lille en Parijs
  - 4 mastersporen op 2 campussen: sociaal recht en human resources, ondernemingsrecht / verzekeringsrecht, recht en vermogensbeheer, europees ondernemingsrecht.
  - 70% van de professionals dragen bij aan het programma
  - Een groot netwerk van partnerbedrijven

Internationale academische ervaring

Vanaf het 3de jaar van de bacheloropleiding hebben studenten de mogelijkheid om een unieke ervaring in het buitenland te beleven, dankzij talrijke partnerschappen georganiseerd door de Université Catholique de Lille.

 • België
 • China
 • Kroatië
 • Estland
 • Duitsland
 • Hongarije
 • Italië
 • Nederland
 • Polen
 • Rusland
 • Spanje
 • Turkije
 • Verenigd Koninkrijk (afhankelijk van de Brexit-uitkomsten)
 • Verenigde Staten van Amerika

Dankzij de talrijke interuniversitaire conventies en overeenkomsten van Université Catholique de Lille, hebben onze studenten ook de mogelijkheid om naar Australië, Canada ... te gaan

De internationale

De IELS (International

8 bachelordiploma's

Studentenmobiliteit?
140 wereldwijde overeenkomsten
27 Erasmus-partners
18% van de studenten gaat naar het buitenland met de IELS
39 Erasmus

De keuze tussen 2 campussen

 • In Lille: een multidisciplinaire omgeving in het centrum van de stad
  De Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Université Catholique de Lille. Als tweede van de top 10 van mooiste Franse universiteiten, is "La Catho" een instelling die lokaal, nationaal en internationaal erkend wordt voor de kwaliteit van haar instructie, haar onderzoek en haar service aan studenten.
  30.000 studenten wroeten elk jaar in een groene omgeving in het hart van Lille.


 • In Parijs: een moderne campus en een familiale omgeving
  De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Université Catholique de Lille heeft een tweede campus in Issy-les-Moulineaux, die in 2013 volledig werd gerenoveerd. Studenten van de FLD-Parijs profiteren van een bevoorrechte woon- en studeeromgeving binnen een campus gewijd aan de rechtswetenschappen. Het onderscheidende kenmerk van deze campus wordt gekenmerkt door de familiale sfeer die heerst dankzij kleine klasgroottes die individuele begeleiding en gepersonaliseerde follow-up bevorderen. Onze studenten profiteren ook van nieuwe werkruimten die co-design en collaboratieve werk bevorderen.

Diensten aangeboden

 • Wonen rond de campus

Of het nu op de campus in Lille of Parijs is, de geografische oorsprong van onze studenten varieert sterk. Daarom bieden we enkele oplossingen voor het vinden van huisvesting.

➢ IN LILLE OF IN PARIJS: HET PLATFORM «STUDAPART»
Onze 2 campussen profiteren van een partnerschap met het Studapart-platform, dat met name van toepassing is op studenten die op de campus van Lille of in Issy-les-Moulineaux op zoek zijn naar huisvesting.

Met deze tool kunnen gebruikers in Frankrijk of in het buitenland een huurwoning, een flatmate (s), een onderhuur, een tijdelijke kamer ... vinden. Duizenden huisvestingsopties van particuliere verhuurders, woningen en makelaarskantoren zijn beschikbaar:
http://housing.univ-catholille.fr

➢ IN LILLE: DE AEU-HUISDIERENDIENST
De Association for University Assistance biedt studenten een grote lijst van woningen in universiteitswoningen in de buurt van de campus in Lille.
Voor meer informatie: www.aeu-asso.fr - rubriek huisvesting
Tel. : 03.20.15.97.70

 • bibliotheken

Op onze 2 campussen hebben onze studenten toegang tot bibliotheken. Ze kunnen als zodanig:
- Lenen en raadplegen van documenten (ongeveer 400.000 publicaties, tijdschriften, scripties, CD-roms, DVD's ...)
- Werk in een speciale ruimte, bevorderlijk voor kalmte en concentratie.

 • Bibliotheek on-line (LOL)

Elke student profiteert van toegang tot een digitaal bibliotheeknetwerk waarmee ze:
- Onderzoek van documenten uitvoeren via de gemeenschappelijke catalogus van de universiteiten.
- Raadpleeg en download nieuwsartikelen.
- Raadpleeg elektronische bronnen.
- Consulter dissertaties, proefschriften, studies en rapporten.
- Zoek de lijst met en voorwaarden voor overleg en lenen voor elke bibliotheek van Université Catholique de Lille

Studenten gemeenschap

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
 • Frans

Bekijk Master programma's » Bekijk Law LLB » Bekijk Law LLM »

Programma's

Deze school biedt ook:

Master

LL.M. in het Frans-Duits

Campus Voltijd 1 - 2 jaar September 2019 Frankrijk Rijsel Parijs +1 more

De LL.M. in het Frans-Duits en Europees ondernemingsrecht wordt gegeven in het Frans, in het Duits en in het Engels. Tijdens de twee jaar van het programma - de eerste op de campus van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Passau in Duitsland en de tweede op de campus van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UCL - zijn studenten gespecialiseerd in verschillende onderwerpen in het ondernemingsrecht, in Franse, Duitse en Europese juridische sferen. [+]

De LL.M. in het Frans-Duits en Europees ondernemingsrecht wordt gegeven in het Frans, in het Duits en in het Engels. Tijdens de twee jaar van het programma - de eerste op de campus van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Passau in Duitsland en de tweede op de campus van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UCL - zijn studenten gespecialiseerd in verschillende onderwerpen in het ondernemingsrecht, in Franse, Duitse en Europese juridische sferen.

Doelstellingen van de LL.M. (Meester)Programma met betrekking tot de belangrijkste onderwerpen van het ondernemingsrecht in Frankrijk, Duitsland en op Europees niveau (handelsrecht, Europese antitrustwetgeving, ondernemingsrecht Recht, Europees mededingingsrecht, contractenrecht, internationale en Europese fusiesBijscholing in een bedrijf of bij een advocatenkantoor w (ork / studieprogramma / "Alternance" in het Frans), onderdeel van het eindcijfer.Opleiding tot juridische activiteiten van bedrijven, openbare instellingen en Frans-Duitse en Europese advocatenkantoren.Educatieve middelenEen jaar juridische opleiding in elk land (rechtsfaculteit van de Universiteit van Passau in Duitsland, dan de rechtenfaculteit van de universiteit van Lille, Paris-Campus in Frankrijk).Gevorderde taalcursussen en cultuurcursussen.Uitreiking van een certificaat ("Leistungsanerkennung") door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan het einde van het eerste jaar van de LL.M.Cursussen in het Frans, Duits en Engels met professoren van de faculteit of gasthoogleraren.JobsEen werk / studieprogramma (een professionele LL.M. - "master en alternance" in het Frans) biedt studenten de voordelen van een salaris en financiert de EFS van het programma.Beroepservaring die studenten goed voorbereid op hun toekomstige internationale carrière en hun plaatsingspercentage verhoogt.Een kans voor Duitse studenten die geslaagd zijn voor hun... [-]

Videos

Graduation in Lille - Promo 2016-2017 Hubert Védrine (former Foreign Affairs Minister)

Graduation in Paris - Promo 2016-2017 Bernard Cazeneuve (former Prime Minister)

Contact

Faculté libre de Droit

Adres 60 boulevard Vauban
59016 Rijsel, Hauts-de-France, Frankrijk
Website http://www.faculte-libre-de-droit-lille.fr/
Telefoon +33 3 20 13 41 00

Faculté libre de Droit

Adres Université Catholique de Lille à Paris 35 rue Gabriel Péri
92130 Parijs, Île-de-France, Frankrijk
Website http://www.faculte-libre-de-droit-lille.fr/