Lees de Officiële Beschrijving

60853_Screenshot-2017-11-16GroupeSupdeCoLaRochelle.png

Een groep die zich toelegt op het hoger onderwijs

De La Rochelle Business School werd in 1988 opgericht en was een van de eerste groepen in het hoger onderwijs in Frankrijk. De Groep heeft niet alleen een sterke aanwezigheid in de lokale regio, maar ook op internationaal niveau, ondersteund door een groot netwerk van partneruniversiteiten en bedrijven, zowel in Frankrijk als wereldwijd.
De Groep is onafhankelijk en autonoom in haar besluitvorming, is multidisciplinair en heeft meerdere campussen en beschikt vandaag over 5 verschillende scholen met een sterke identiteit, gericht op inzetbaarheid en verantwoordelijkheid.

1 Groep / 5 Scholen

De groep omvat de La Rochelle Business School , La Rochelle School of Tourism

60855_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle.png

 • Bachelor Bedrijf - BBA International - Maser in Management - MSc en MBA
 • Gerangschikt in de top 20 van de beste Franse business schools
 • Een school die AACSB-geaccrediteerd is voor alle programma's en EPAS geaccrediteerd voor zowel de BBA International als de Master in Management.

60859_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle1.png

 • Bachelor in toerisme en gastvrijheid - MSc in Tourism
 • De enige Franse school waarvan de cursussen UNWTO.TedQual zijn geaccrediteerd.

60858_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle2.png

 • Bachelor in webdesign en grafische communicatie

60857_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle3.png

 • Bachelor Foundation Year
 • Business Foundation-programma
 • Zomer- en winterscholen
 • Frans als vreemde taal

60856_Screenshot-2017-11-16OurSchoolsGroupeSupdeCoLaRochelle4.png

 • Executive Education en zakelijke diensten.

WIJ BIEDEN PROGRAMMA'S AAN DIE IN HET FRANS OF IN HET ENGELS WORDEN GEBEURD.

Een campus met een wereldwijde blik

Als universiteitsstad bij uitstek trekt La Rochelle studenten, leraren en docenten van over de hele wereld aan. Op de stadscampus vormt deze culturele diversiteit een ware rijkdom, waar verschillende ervaringen kunnen worden gedeeld.

Internationale studenten vertegenwoordigen 22% van de studenten

De Groep verwelkomt ongeveer 3500 studenten, van wie er 785 internationaal zijn en 82 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen. Daarnaast bestaat 41% van de onderwijsfaculteit uit internationale researchdocenten en bedrijfsdocenten.

Dit internationale element vormt een echte aanwinst voor de hele 'gemeenschap' van onze Groep, waarbij verschillende culturele aspecten en internationale ervaringen worden geïntroduceerd, waardoor een beter begrip van het bedrijfsleven mogelijk wordt ... op mondiaal niveau. Het biedt ons ook de mogelijkheid om professionele vaardigheden te ontwikkelen die in overeenstemming zijn met zowel de problemen waarmee we geconfronteerd worden, als de behoeften van internationale bedrijven.

Accreditaties en ranglijsten

60866_Screenshot-2017-11-16MBA-15836X500jpgimagemJPEG1536500pixels.png

Financiële tijd ranglijst
In 2014 ontving La Rochelle Education Group na ontvangst van de AACSB-accreditatie de prestigieuze internationale ranglijst van de Financial Times. Vandaag telt deze ranglijst 95 grote business schools, waarvan 24 Frans. Dit jaar werd La Rochelle Business School 5e in de categorie 'Internationale cursuservaring' voor haar Master in Management-programma.

60864_Screenshot-2017-11-16logo-AACSB-logo-EQUIS-logo-EPAS-logo-AMBApngimagemPNG320200pixels.png

AACSB, een garantie voor internationale uitmuntendheid
Sinds 2013 is de La Rochelle Business School geaccrediteerd door AACSB, een internationaal toplabel van slechts 5% van de business schools wereldwijd. AACSB werd opgericht in 1916 en is de oudste van de accreditaties, waarvan het doel is om de missie van de school, de kwalificaties van de faculteit, intellectuele bijdragen en de onderwijsprogramma's, met het oog op het waarborgen van de algehele kwaliteit en continue verbetering.

60867_Screenshot-2017-11-16Tedqual-LogojpgimagemJPEG198198pixels.png

NWTO.TedQual-certificering

In 2009, La Rochelle School of Tourism

60865_Screenshot-2017-11-16logo_qualite-fle_maria_128x174jpgimagemJPEG128174pixels.png

FLE Qualité - het kwaliteitslabel French and Foreign Language
Het IEF Frans Taalinstituut binnen La Rochelle Education Group heeft het FLE Qualité-label ontvangen voor zijn basiscursussen in het Frans als vreemde taal. Het label wordt toegekend door drie verschillende ministeries (Ministerie voor Nationaal Onderwijs, Hoger Onderwijs en Onderzoek, Ministerie van Cultuur en Communicatie en Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling) en is een garantie voor kwaliteit met betrekking tot de aangeboden diensten (opnames, onthaal, huisvesting, administratieve ondersteuning, faciliteiten), het aangeboden onderwijs en de aangeboden programma's.

Sleutel figuren

 • 1988: La Rochelle Education Group werd opgericht
 • 3500 studenten op de campus
 • 785 internationale studenten
 • 14 500 afgestudeerden
 • 82 nationaliteiten
 • 41% internationale professoren
 • 170 partneruniversiteiten in 48 landen
 • 50 studentenverenigingen en clubs
 • 102 permanente faculteit (waarvan 72 in management science)
 • 58 onderzoeksprofessoren
 • 204 managementbeoefenaars
 • 57 belangrijke zakelijke partners
 • 12 000 m² gebouwen
Programs taught in:
Engels
Frans

Deze school biedt ook:

MSc

La Rochelle Education Group

De MSc en MBA in Tourism zijn de perfecte keuze voor diegenen die echte baanexpertise willen verwerven in de reis- en toerisme-industrie. Afgestudeerden zullen volledig v ... [+]

La Rochelle School of Tourism/>

De MSc en MBA in Tourism zijn de perfecte keuze voor diegenen die echte baanexpertise willen verwerven in de reis- en toerisme-industrie. Afgestudeerden zullen volledig voorbereid zijn om in de hele sector te werken van reisorganisaties (reisbureaus, enz.) Tot organisaties die betrokken zijn bij lokaal en regionaal toerisme (toeristische informatiecentra, enz.). De MSc en MBA in International Hospitality of Event Management zijn bedoeld voor studenten die hun leiderschapsvaardigheden en een strategische bestuurlijke visie willen ontwikkelen die wordt toegepast op de toeristische sector.

Gedurende het hele programma zullen professionals uit de industrie aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat leren in perfecte harmonie is met de realiteit van de sector. Aan het einde van hun studie hebben studenten alle essentiële vaardigheden en kennis om de belangrijkste evoluties in de toeristische sector te begrijpen en aan te pakken.... [-]

Frankrijk La Rochelle
January 2020
1 - 2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Master

La Rochelle Education Group

Dit zeer internationale programma biedt verschillende mogelijke tracks en studenten kunnen hun programma afstemmen op hun persoonlijke en professionele project. In overee ... [+]

Binnen het Master in Management-programma is elke student en elk studietraject uniek. Dankzij verschillende studieroutes en ervaringen, kunt u uw eigen programma personaliseren en de elementen van uw studie benadrukken die u het belangrijkst vindt voor uw project. Hoewel aan het einde van het programma aan alle studenten dezelfde kwalificatie wordt toegekend, een kwalificatie die recruiters een garantie voor uw capaciteiten biedt, heeft elk van u unieke ervaringen gehad die zullen worden weerspiegeld in uw cv's en u dus zullen onderscheiden van de volgende kandidaat .

De Master in Management staat open voor studenten die al minimaal 2 jaar hebben gestudeerd sinds ze de middelbare school hebben verlaten (of een internationaal equivalent daarvan). Het programma leidt hen op voor een zakelijke carrière en bereidt hen voor op verantwoordelijke managers die zich bewust zijn van de impact van hun beslissingen op hun omgeving. Dit zeer internationale programma biedt verschillende mogelijke tracks en studenten kunnen hun programma afstemmen op hun persoonlijke en professionele project. In overeenstemming met de meest veeleisende professionele normen, garandeert dit Master in Management programma zowel uw inzetbaarheid als loopbaanontwikkeling. De Master in Management wordt gekenmerkt door een reeks pedagogische activiteiten, professionele ervaringen en ervaringsgerichte en intellectuele uitdagingen.... [-]

Frankrijk La Rochelle
September 2019
2 - 3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

La Rochelle: the place to be, the place to study!

Class of 2016: International graduates share their experience with you

La Rochelle Business School International Students share their experience

Welcome Days at La Rochelle Education Group!

Groupe Sup de Co La Rochelle
Address
102 RUE DE COUREILLES
17024 La Rochelle, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk
Website
Telefoonnr.
+33 (0)5 16 19 63 94