L’IDEM Perpignan

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

21 jaar passie

Een innovatief pedagogisch project

Voor spannende transacties

IDEM is een internationale school met een menselijke dimensie en onbeperkte ambitie voor haar studenten met haar twee campussen in Perpignan en Barcelona.


IDEM, de school die door de profs wordt geprezen

Sinds 1997 biedt IDEM een innovatieve aanpak voor creatieve en digitale ambachten, gesanctioneerd door staatstitels, Bachelors of Arts en certificeringen. Haar pedagogische uitmuntendheid en haar nabijheid tot de acteurs van de verschillende beroepen die ze voorbereidt, zorgen ervoor dat haar studenten een succesvolle toegang krijgen tot het professionele leven.

 • 1997 Oprichting van IDEM-formatie
 • 2003 Creatie van IDEM Hoger Onderwijs
 • 2011 Oprichting van IDEM Barcelona
 • 2016 Opening van de grensoverschrijdende regionale CFA voor creatieve en digitale industrieën
 • 2018 Opening van het nieuwe audiovisuele productieplatform van de digitale pool van Le Soler.
ZMorph Multitool 3D Printer / Unsplash

Het IDEM is:

 • RECA lid,
 • met de naam Regional School of Digital,
 • Grensoverschrijdende CFA,
 • School voor Hoger Onderwijs,
 • Referent in training voor creatieve en digitale beroepen

IDEM is een van de belangrijkste opleidingsscholen voor creatieve en digitale ambachten. Met zijn dubbele campus (Perpignan - Barcelona) en het door de staat gecertificeerde curriculum als het hart van nieuwe technologieën, biedt IDEM een oriëntatie op toekomstige beroepen, waaronder webontwikkeling, grafisch ontwerp, digitale communicatie, audiovisuele, 2D-animatie en 3D, videogames en geluidberoepen.


Horizon 2020

IDEM is al 20 jaar een drijvende kracht en een speler in de digitale ontwikkeling van het Catalaanse grondgebied. De toename van zijn reputatie en zijn personeelsbestand is altijd gepaard gegaan met de verwerving van een nieuw pand om zijn klaslokalen en implementatiegebieden (studio, filmset, enz.) Te huisvesten.

Tijdens dit avontuur was de gemeente Soler de centrale en historische partner, waardoor onze school in staat was om aan al deze logistieke uitdagingen te voldoen.


Vandaag neemt IDEM een nieuwe stap door het hart te worden van de digitale hub die in 2020 bij Soler zal worden opgericht om de digitale sector van de stedelijke gemeenschap te versterken en samen te stellen.

De school zal daarom nieuwe gebouwen integreren op bijna 4000 m2 die speciaal hiervoor zijn ontworpen met applicatiestudio's, een polyvalente ruimte en ruimten die speciaal zijn toegewijd aan onze vakgebieden.

Dit geheel van gebouwen zal centraal staan ​​in een district dat zich toelegt op digitale bedrijven en zal IDEM in staat stellen om de synergie met economische spelers in de creatieve en digitale industrie verder te versterken.


Zo zal de digitale pool samenkomen:

 • IDEM Creative Arts School
 • Het eerste grensoverschrijdende opleidingscentrum voor leerwerkplaatsen voor creatieve en digitale industrieën (CFA)
 • De regionale school voor digitaal
 • Het Media Action Center, een groep van 24 startups in de sector gecertificeerd door DATAR sinds 2011
 • Een incubator, een kinderdagverblijf en een zakelijk hotel, ondersteund door de meest bevestigde professionals van het cluster.
 • Een multi-activiteitszaal met 700 zitplaatsen

Onze cursussen in grafisch ontwerp, digitaal ontwerp en motion design

Stel je voor creatieve concepten, voer reclamecampagnes uit, geef leven aan innovatieve en indrukwekkende beelden, koppel een mobiele applicatie of een website. Training met erkende professionals, dat is wat wij voorstellen aan IDEM voor toekomstige creative directors, motion designers, UI

Onze training in 2d-animatie, 3D-animatie, generalistische 3d en conceptart

Creëer personage- en scenery-concepten, storyboard een verhaal, breng personages tot leven door ze te animeren, 3D-assets te modelleren en te textureren, en verrijk een project met speciale effecten. Training op een van de 25 RECA-scholen, dat is wat wij voorstellen bij IDEM voor de toekomstige Artists Concepts, 3D-generalisten, 2D- en / of 3D-animators, FX-specialisten!

Onze audiovisuele en rijke mediatraining

Leg het beeld en het geluid vast, laat u bedienen door een verhaal, sublimeer met de kalibratie, zorg voor de geluidsopname en realiseer het klankverband, verrijk de inhoud met speciale effecten. IDEM biedt al deze vaardigheden die worden overgebracht door een team van beeld- en geluidsprofessionals voor toekomstige directeuren, technici en postproductiemanagers!

Onze opleiding in gezonde beroepen

Geluid is overal, het omringt ons elk moment, het is een integraal onderdeel van onze omgeving, we voelen het, we luisteren ernaar, het raakt ons. Je droomt om het te creëren, te transformeren, te mixen, te sublimeren ... IDEM-professionals trainen je in al deze vaardigheden voor toekomstige discografische regisseurs, geluidstechnici, opnamestudio-assistenten, geluidsmanagers geluidsmanagers

Onze training in applicatieontwikkeling, website, front end en back-end

Ontwikkel een hybride of native mobiele applicatie, beheer de ontwikkeling van een dynamische website of een websoftware. Training met professionele ontwikkelaars, dat is wat we bieden bij IDEM voor toekomstige webprojectmanagers, client-side en server-side ontwikkelaars, snelle of Android-ontwikkelaars!

Locaties

Perpignan

Address
31-33 Rue Chateaubriand
Le Soler

66270 Perpignan, Occitanie, Frankrijk

Opleidingen

Deze school biedt ook: