L’École De Design Nantes Atlantique

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Partner van de Kamer van Koophandel en Nijverheidsindustrie van Nantes, L'École De Design Nantes Atlantique is een particuliere instelling voor hoger onderwijs gewijd aan designberoepen, in samenwerking met de Universiteit van Nantes.

Opgericht in 1988 en erkend door de staat, is de school een non-profitorganisatie.123700_LEcoledeDesignNantesAtlantique1ervisuel.jpg

Vier kernwaarden

Het project van de school is gebaseerd op vier waarden die onze visie op design belichamen:

 • De erkenning van creatieve werkers als echte professionals.
 • Het promoten van design als een sterke economische troef.
 • Ontwerp als een trigger voor innovatie.
 • Ontwerp als een praktijk die sociale, economische en milieukwesties op een verantwoorde manier aanpakt.

Ontwerpkennis door L'École de design

 • Een 3-jarig bachelorprogramma, waarin studenten zich specialiseren in een van de 8 opties: interieurarchitectuur, scenografie, grafisch ontwerp, motion design, interactieontwerp, game-design, productontwerp of transportontwerp.
 • Een postdoctorale opleiding van 2 jaar die leidt tot een Master's Design in Design (MDes), gecertificeerd door het Franse ministerie van Hoger Onderwijs. Postdoctorale studenten kiezen tussen een van de 10 interdisciplinaire programma's die worden aangeboden, inclusief een 2-jarig curriculum in de leertijd.
 • Beroepscursussen onder toezicht van het beroepsopleidingscentrum voor opleidingscentrum Creation and Industrial Innovation (CFA) dat leidt tot een hoger beroepsdiploma (BTS), een bachelordiploma of een universitair diploma.
 • Permanente educatie.
 • Zakelijke diensten en ontwerpbevorderende activiteiten.

Tot 1.465 studenten werden geregistreerd in het najaar van 2018.123701_LEcoledeDesignNantesAtlantique2emevisuel.jpg

Een instelling die is geworteld in zijn territorium en open is voor de wereld

Sinds 1998 bevindt L'École De Design Nantes Atlantique zich op de technologische campus Atlanpole La Chantrerie, in het noordoosten van Nantes (Frankrijk), gehuisvest in een op maat gebouwde faciliteit dankzij de steun van de lokale autoriteiten (Nantes Saint-Nazaire Kamer van koophandel en industrie, de regionale autoriteiten van het Pays de la Loire, de plaatselijke gemeente Loire-Atlantique, Nantes Métropole). De enige ontwerpinstelling in West-Frankrijk, de school profiteert van een unieke regionale situatie.

Al tien jaar volgt het proactief een naar buiten gericht internationaal ontwikkelingsbeleid: academische uitwisselingsprogramma's, deelname aan de internationale vereniging Cumulus, opening van vier internationale studio's (China Studio in Shanghai, India Studio in Pune, Brazilië Studio in São Paulo, Le Studio Montréal in Canada) verschillende internationale MDes

L'École De Design Nantes Atlantique is een actief lid van verschillende academische netwerken en professionele organisaties: Conférence des Grandes Écoles (Franse topinstellingen voor hoger onderwijs), Campus Frankrijk ... Al vele jaren ontvangen haar studenten prestigieuze prijzen competities. De succesvolle carrières van onze afgestudeerden zijn een goed bewijs van de kwaliteit van onze onderwijsmethoden.

Een centrum voor ontwerp en innovatie

L'École de design heeft expertise opgebouwd op vier sociaal-economische gebieden, waarbij onderwijs, experimenteel onderzoek en innovatie worden gecombineerd, via vier Design Labs:

 • READi Design Lab gewijd aan digitale cultuur
 • Sustainable Cities Design Lab gewijd aan de evolutie van mobiliteit en gebouwde omgeving
 • Nieuw eetgewoonten Design Lab gewijd aan voedselsystemen
 • Care Design Lab gewijd aan gezondheid, levenskwaliteit en sociale innovatie

Locaties

Nantes

Address
Rue C. Pauc
Nantes, France

Nantes, Pays de la Loire, Frankrijk

São Paulo

Address
9 - R. Itambé, 143 - Higienópolis, São Paulo - SP, 01302-907
São Paulo, Staat São Paulo, Brazilië

Sjanghai

Address
Fineart college of Shanghai University
S Outer Ring Rd, Baoshan Qu, Shanghai Shi, China

Sjanghai, Sjanghai, China

Pune

Address
MIT Pune
Survey No. 124, MIT College Campus, Paud Road, Rambaug Colony, Kothrud, Pune, Maharashtra 411038, India

Pune, Maharashtra, India