ITECH Lyon

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

ITECH-Lyon leidt ingenieurs al meer dan een eeuw op op het gebied van materialen (kunststoffen, textielcomposieten), chemie (verf-inkten-kleefstoffen), cosmetica en leren schoenen - lederwaren. ITECH-Lyon is een privéschool die is opgericht door professionals en wordt ondersteund door professionele verenigingen en organisaties. Internationaal is de kern van ITECH-Lyon dat zijn aanwezigheid en uitwisselingen over de hele wereld (van de VS tot China en Europa) ontwikkelt.

Bezoek onze Europese website voor meer informatie: ITECH-EURO.eu

Als Teaching de eerste roeping is van ITECH-Lyon, zijn onderzoek en innovatie de sterke punten. Deze vertalen zich door sterke partnerschappen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling op regionaal, nationaal en Europees niveau.

 • 500 studenten
 • Privaat instituut voor hoger onderwijs
 • Internationale uitwisselingsovereenkomsten
 • Technische opleiding erkend door de "Commission des Titres d'Ingénieur"

Uniek en anders

Het Institut Textile et Chimique de Lyon (Lyon Textile and Chemical Institute) is de enige technische school die rechtstreeks afstamt van de textiel-, leer- en scheikunde-scholen die meer dan een eeuw geleden door professionals in Lyon werden gesticht. ITECH-Lyon leidt ingenieurs op in plastics, textiel, composieten en chemie door verven, inkten, lijmen, cosmetica, leer en zijn toepassingen (schoeisel, lederwaren) te onderzoeken. Met associatieve status, ITECH-Lyon is een Grande Ecole gemaakt en ondersteund door professionele bonden en bedrijven. Naast zijn hoofdopleiding engineering biedt ITECH-Lyon cursussen van niet-gegradueerde tot postuniversitaire opleidingen: BTS (Brevet de technician supérieur - diploma hoger beroepsonderwijs), professionele graad (gezamenlijk uitgereikt door de Université Claude Bernard), Post Premier Cycle (postgraduaat) en Specialist Masters (goedkeuring van de Conférence des Grandes Ecoles ITECH Lyon versterkt zijn wereldwijde aanwezigheid en internationale uitwisselingen (van de VS tot China, maar ook van Europa) Hoewel onderwijs de voornaamste roeping van ITECH-Lyon is, zijn industriële relaties een van de sterke punten. Deze hebben geleid tot het aangaan van sterke partnerschappen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, zowel regionaal, nationaal als in heel Europa, maar ook in permanent professioneel, gradueel en niet-graduaat onderwijs ITECH-Lyon en zijn dochteronderneming, ITECH Entreprises, maken hun volledige bereik van technische en personele middelen die voor bedrijven beschikbaar zijn, door middel van verschillende soorten contracten ude onderzoeksprojecten van een of meer jaren in samenwerking met universiteiten, industriële studies, analyses, proeven, consultancy, verhuur van uitrusting inclusief mogelijke detachering van personeel (voltijdse hoogleraren in opleiding) en beroepsopleiding. Zoals onderstreept door Louis Philippe Reynaud, ITECH's President, en Jérôme Marcilloux, zijn directeur-generaal: "Onze school draagt ​​bij aan het verbeteren van de toegevoegde waarde van bedrijven door innovatie."

ITECH, meer dan een instituut, een honderd jaar oude instelling.

 • ITECH werd in 1988 geboren uit de fusie van ESITL en EFT, twee hogescholen opgericht door professionals.
 • ESITL (Lyon Higher School of the Textile Industries) werd opgericht in 1840, de belichaming van de uitzonderlijke traditie van de zijde-industrie van Lyon.
 • EFT (French Tanning School), opgericht in 1899, is een afdeling van het Industrial Chemistry Institute van de Universiteit van Lyon, die zich eerst specialiseerde in leer voordat hij vertrok naar Plastics Engineering (met de CNAM) voordat hij in 1969 een afdeling verven, inkten en kleefstoffen invoegde en vervolgens werd ESCEPEA (Hogeschool voor leer en verven, inkten en kleefstoffen) in 1983.
 • De fusie met ESITL in 1988 zorgde voor de oprichting van ITECH en leidde tot de oprichting van een afdeling Textiel.
 • ITECH, dat de professionele expertise van beide ouderscholen heeft geërfd, heeft met succes gebruik gemaakt van de complementaire aard van hun lessen en de nauwe relaties die ze altijd met de bedrijfswereld hadden onderhouden. Naast deze assets biedt ITECH progressief onderwijs, omdat de cursussen systematisch nieuwe machines en technologische ontwikkelingen bevatten.

ITECH-Lyon werd opgericht met het doel 4 professionele velden te combineren in een enkele opleiding gericht op "polymeermaterialen en coatings": formuleringschemie, kunststoftechnologie, leer en textiel. pic_1_surfpic_2_glassespic_3_cars ITECH-Lyon leidt ingenieurs op op het gebied van polymeren en hun toepassingen, met name kunststoffen, textiel, composieten en chemie (met inbegrip van verven, inkten, kleefstoffen en cosmetica), evenals leer en het gebruik ervan (schoeisel, lederwaren). ITECH-Lyon is een particuliere vereniging en een door de staat geaccrediteerde Grande Ecole, opgericht en ondersteund door professionele vakbonden en bedrijven. ITECH Lyon versterkt zijn wereldwijde aanwezigheid en internationale uitwisselingen door zijn bevoorrechte academische en industriële contracten. Innovatie is het motto van ITECH-Lyon, dat van toepassing is op zowel cursussen als onderzoek

De school: meer dan 450 studenten

4 opleidingsniveaus: * ITECH-ingenieur: 3 jaar (postdoctorale toelating) 4 majors: formuleringschemie (verven, inkten, kleefmiddelen, cosmetica, enz ...), kunststoffen en composieten, textiel en composieten, leer. Toelating tot graduate studies (bachelor in de chemie, ...). Geaccrediteerd door de CTI (French Engineering Qualification Committee) en EURACE. NIEUWE Europese sectie: Formulation Chemistry major; alle cursussen worden in het Engels gegeven; Gesponsord door de verfindustrie (collegegeld en internationale stages) * Gespecialiseerde "Mastère": 1 jaar "Innovatie en nieuwe productengineering: van concept tot marktplaats." Toelating tot postdoctorale studies (ingenieursdiploma, masters of equivalent) als initiële opleiding of permanente educatie. Cursus geaccrediteerd door de Conférence des Grandes Ecoles. * Certificaat in cosmetica en formulering van gekleurde producten: 1-jarige kleefmiddelen / cosmetica / kleur / verven en inkten. Toelating na 2 jaar undergraduate studies. * IPL Summer School: 5 weken van half juni tot half juli met aandacht voor polymeertoepassingen in materialen. Franse taalinstructie: 40 uur instructie; 50 uur praktijkoefeningen in kleine groepen, plus culturele excursies en meer.

Polymer Sciences: tegenwoordig draait het allemaal om polymeren!

Het veld staat voor moderne wetenschap bij uitstek, omdat directe toepassingen van polymeren aanwezig zijn in ons dagelijks leven: lederen producten in de luxe-industrie, helikopterbladen, anti-UV-inkten, all-terrain en all-weather kleding, fietsframes gemaakt van composietmaterialen, nieuwe anti-allergische textielproducten ... die allemaal ontstaan ​​door de creativiteit van ingenieurs. Het synthetiseren en verwerken van polymeren vereist een sterke wetenschappelijke opleiding (in de chemie, mechanica, ...). Het ontwikkelen van applicaties is echter een kwestie van smaak en passie. ITECH Lyon Engineering School, gespecialiseerd in leerproducten, textiel en plastic materialen, en geformuleerde chemieproducten (verven, inkten, kleefstoffen, cosmetica, ...), heeft wetenschap en met name polymeerwetenschap gemaakt, de kern van haar opleiding. Haar specialiteiten, die elkaar vaak aanvullen, hebben geholpen bij de ontwikkeling van de polymeerwetenschappen, die voortdurend in wetenschappelijke en economische ontwikkeling verkeert.

Het Engineering-programma

Deze training is gebaseerd op 2 belangrijke wetenschappelijke gebieden: chemie en fysisch-mechanica. Basiskennis wordt ontwikkeld in het eerste jaar om de studenten voor te bereiden op hun major. Onderwijs bij ITECH richt zich op polymeerwetenschappen. ITECH-ingenieurs bevestigen hun vaardigheden op dit gebied tijdens hun loopbaan met hun grote keuze en helpen hen met het vinden van hun eerste baan. Naast technische en wetenschappelijke vaardigheden, laat ITECH zijn leerlingen toe om hun sociale vaardigheden met economische en sociale wetenschappen en vele presentaties te onthullen en te ontwikkelen. ITECH's Engineering Degree is het equivalent van een "Master's Degree" voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het volgen van een carrière buiten Frankrijk.

Uniek en anders

ITECH traint ingenieurs in 3 jaar tijd. Het aangeboden type onderwijs is:

 • Reguliere studentstatus
 • Leerstap status (afwisselende cursussen op school en werk in een bedrijf over de 3 jaar)

Studenten die de reguliere cursus volgen, kiezen een van de 4 majors die na hun 1e jaar worden aangeboden:

 • Formuleringschemie: verf, inkten, kleefmiddelen en cosmetica
 • Plastic materialen
 • Textielmaterialen
 • Leer

ITECH is lid van de Conference des Grandes Ecoles en de graad in chemische technologie (Master's degree) is geaccrediteerd door de CTI (Commission des Titres d'Ingénieurs).

Een dynamische interactie

ITECH is gemaakt door professionals en is verankerd in een industriële omgeving die voortdurend verandert. Om deze reden zitten professionele syndicaten en industriëlen op elk gebied (verven, inkten, cosmetica, kunststoffen, leer en textiel) in de raad van bestuur van het instituut. pic_5_tablepic_6_people De school houdt rekening met de expertise van deze respectieve syndicaten om de oriëntaties van de geleerde programma's bij te werken en te verfijnen. De relaties die worden gesmeed met de bedrijven dragen bij aan het bevorderen van het aanpassingsvermogen van de toekomstige ingenieur (conferenties, informatiedagen, professionele fora ...). Dit is het geval bij een nieuw programma dat in 2014 werd geopend. Om te voldoen aan de vraag naar verfingenieurs die in het volgende decennium nodig zijn, lanceerde ITECH de European School of Formulation Chemistry. Alle cursussen worden in het Engels gegeven om Europese bachelorstudenten aan te trekken voor deze major, die in de verfsector erg gevraagd is.

Rigoureuze creativiteit

Zoals elke wetenschap zijn de vorderingen op het gebied van polymeren gebaseerd op de creativiteit van de onderzoekers en ingenieurs die de discipline toepassen. De ITECH-student moet creatief zijn, omdat de wetenschap en technologie die hij tot zijn beschikking heeft zich voortdurend aan het ontwikkelen is. Dit kenmerk houdt rekening met de leer bij ITECH. Multidisciplinair vormt op zichzelf een zekere garantie voor de integratie van de werkomgeving. Maar om de creatieve kant van de student aan te moedigen, organiseert ITECH aan het einde van de 3-jarige cursus Proj'ITECH, een bijeenkomst waarbij studenten hun laatste jaar projectwerk kunnen presenteren aan onderzoekers, hoofden van R

Handen op training

ITECH is onvermurwbaar in het leveren van studenten met een sterke professionele ervaring. Naast een multidisciplinair onderwijs, voegt het instituut een minimum van 10 verplichte stageplaatsen toe aan bedrijven voor de reguliere studenten met status.

Regelmatige status

Einde 1ste jaar: Internationale ervaring - minimaal 6 weken Deze internationale ervaring is van tevoren voorbereid in termen van een interculturele benadering en de verwachtingen met betrekking tot de inhoud van het rapport zijn volledig gedefinieerd. Dit is een individuele beoordeling van de ervaringen van elke student en fungeert als een basis voor reflectie tijdens de interculturele lessen op de volgende termijn. Einde 2de jaar: Engineeringplaatsing - minimaal 8 weken Praktische toepassing met bevoorrechte stagiair status stelt studenten in staat om face to face te komen met de realiteit van het bedrijfsleven en kennis te maken met de materiële, economische en menselijke vereisten van bedrijven. Einde 3de jaar: Laatste jaarproject - maximum 6 maanden Dit is een project dat over het algemeen wordt toevertrouwd aan jonge ingenieurs. Studenten laten zien dat ze in staat zijn om zelfstandig te handelen en complexe onderwerpen aan te pakken in situaties die soms complex kunnen zijn. Het project omvat een plaatsing van minimaal 5 maanden bij een bedrijf of laboratorium in Frankrijk of in het buitenland. Optionele 1-jarige stage (tussen 2 en 3 jaar) Studenten kunnen, indien zij dat wensen, een stage van 1 jaar bij een bedrijf of een buitenlands laboratorium afleggen, maar moeten minimaal 6 maanden in het buitenland verblijven. In feite is een langer verblijf buiten Frankrijk altijd zeer voordelig en leidt het ertoe dat studenten hun carrièreplan grondig overdenken.

Banen en werkgelegenheid

De helft van de ITECH-gediplomeerden ondertekent hun contract voordat hun diploma is behaald. Na 6 maanden wordt meer dan 90% van de afgestudeerden aangenomen. Activiteitssectoren

 • Chemische industrie, producenten van chemische producten
 • Cosmetica, verven, vernissen, kleefstoffen, inkten,
 • Luchtvaartindustrie, automotive, verpakkingen, samengestelde materialen, plasturgie
 • Lederen industrie, schoenen, lederwaren, leerlooierij, luxe
 • Textielindustrie, technisch en medisch textiel, kleding
 • Handel en distributie
 • Overleg plegen

ITECH Career Counseling Service helpt afgestudeerden met een baan al meer dan 25 jaar. Het begeleidt studenten bij hun zoektocht naar een professioneel project en beroep, in nauwe samenwerking met een professionele hulpverlener en een werkpsycholoog. Gemiddeld hebben we 300 rechtstreeks aan ITECH gerichte aanbiedingen die elk jaar worden gescreend door de Career Counseling Service: 60% voor ingenieurs en gespecialiseerde masters, 40% voor technici.

ITECH ENTREPRISES: De expertise van een "Grande Ecole" voor industrieel gebruik.

LIJMEN, AUTOMOTIEF, COSMETICA, KLEUREN, LEDER, INKT, KUNSTSTOF, VERVEN, TEXTIEL ITECH-Lyon en haar dochteronderneming ITECH Entreprises stellen hun volledige technische en personele middelen beschikbaar aan bedrijven via verschillende contractvormen. Deze diensten omvatten onderzoek (CIFRE [overeenkomsten voor opleiding in industrieel onderzoek], studies.), R

Vaardigheidsplatforms

Alle skill-platforms van ITECH-Lyon beschikken over de middelen die nodig zijn voor het verwerken en bewerken van oppervlakken op pilootschaal, beschikbaar voor bedrijven met verschillende schema's.

 • Formuleringschemie (verven, inkten, kleefmiddelen, cosmetica, enz.)
 • Kunststoffen
 • Textiles
 • Leer
 • Analytisch laboratorium

Locaties

Lyon

ITECH LYON

Address
ITECH LYON
87 chemin des mouilles
ECULLY cedex

69134 Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 4 72 18 04 80

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden