IRIS Sup'

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Het kiezen van IRIS Sup 'is de garantie van een door de staat erkende opleiding, aangepast aan de vereisten van de arbeidswereld, bedoeld voor diegenen die professioneel willen oefenen of evolueren in een internationale context.

IRIS Sup 'de school IRIS

Gemaakt door IRIS in 2002, IRIS Sup 'is een particuliere instelling technisch hoger onderwijs ingeschreven bij de Paris Rectorat dat gericht is op studenten en professionals in verschillende beroepen op te leiden in een internationale context.

Het geeft titels uit die zijn erkend door de staat, niveau 7 geregistreerd in de National Directory of Professional Certifications (RNCP).

Geopolitiek en beroepspraktijk

IRIS Sup training 'bieden studenten:

  • de kennis die nodig is om internationale kwesties te begrijpen en hun vermogen tot analyse en voorstellen om de beslissing in organisaties te helpen ontwikkelen;

  • professionele tools, met een groot deel besteed aan het leren door middel van simulatie en inbedrijfstelling werksituatie, vanaf 1 jaar;

  • om te rijpen en hun loopbaan plannen binnen specifieke workshops te ontwikkelen.

Kies afstuderen

IRIS Sup 'biedt training in toegepaste geopolitiek, wat leidt tot twee door de staat erkende titels van niveau 7: International Strategy Analyst (ASI) en International Program Manager - Humanitarian and Development (MPI-HD ). Toegankelijk met een bac + 3, de cursussen duren twee jaar. Houders van een bac + 4 kunnen direct in het 2e jaar solliciteren.

> Het 1e jaar bij IRIS Sup '(bac + 4)

Het privédiploma van fundamentele studies in internationale betrekkingen (RI 1) markeert het eerste jaar bij IRIS Sup '. Verplichte doorgang voor bac + 3 zonder professionele ervaring, dit jaar kunnen studenten met een hogere wetenschappelijke graad ook een solide basis verwerven over politieke, economische en diplomatieke kwesties, voordat ze zich specialiseren in het 2e jaar.

> 2e jaars cursussen (bac + 5)

International Strategy Analyst (ASI)
3 cursussen gericht op het ontwikkelen van zijn analytische, actie- en besluitvormingsvaardigheden in internationale omgevingen:
- Geopolitiek en prospectief
- Geo-economie en risicobeheer
- Defensie, veiligheid en crisisbeheer
.

International Program Manager - Humanitarian and Development (MPI-HD)
Een kerncurriculum gericht op het ontwikkelen van zijn capaciteiten voor het analyseren van de context van interventie in het veld, het beheersen van projectcyclusbeheer (PCM) en programmeren, samen met drie paden (strategisch, operationeel, belangenbehartiging).
Vaardigheden worden verworven door samen met actoren van internationale solidariteit (NGO's, verenigingen, sociale ondernemers) aan projecten te werken.

Cursussen ook op afstand aangeboden.

Rijke promoties diversiteit

Bij IRIS Sup', niet klonen. Student of een professional, Frans of buitenlands, elk voorzien van zijn reis, ervaring, doelstellingen, en de rest van het jaar zal worden verrijkt, als de leer van de diversiteit van de herkomst van studenten en stakeholders.

IRIS Sup 'elk jaar ongeveer 20% van de studenten die dertig nationaliteiten.

Vloeiend in het Engels is vereist in elke activiteit op internationaal niveau, zijn sommige cursussen in het Engels.

56141_14608745_1108732885849348_3579966449716116051_o.jpg

Monitoring en onderwijsondersteuning

Met meer dan 260 studenten in de klas blijft IRIS Sup 'een structuur waarin anonimiteit geen plaats heeft. Aan het begin van het jaar ondertekent elke student een intern reglement dat zijn relaties met de docenten en het pedagogisch team regelt. De aanwezigheid is verplicht en het werk moet binnen de vastgestelde deadlines worden uitgevoerd. De dialoog met de administratie is constant: of er nu een administratieve of pedagogische vraag is, elke student zal altijd een gesprekspartner vinden.

De studenten van IRIS Sup hebben een werkruimte met krantenkoppen uit de Franse en internationale pers en 200 online tijdschriften op de CAIRN-portal. Verschillende computerstations met kantoorsuite, internet en wifi, hebben vrije toegang.

Open trainingen op de professionele wereld

- Een organisatie die gunstig is voor afwisselend studeren / oefenen: mogelijkheid om stage te lopen of 3 dagen per week een baan te hebben, parallel aan de lessen van oktober tot mei, dan fulltime van juni tot december.


- Contact met professionals: alle stakeholders werken bij bedrijven, verenigingen, internationale organisaties of het hoger ambtelijk apparaat. Hun cursussen combineren dus theoretische bijdragen, praktische toepassingen en dagelijkse ervaring met functies in een internationale omgeving. Projecten worden uitgevoerd met en voor partnerorganisaties.


- Associatie met IRIS-activiteiten: naast hun cursussen kunnen IRIS Sup'-studenten conferenties bijwonen en samenwerken aan IRIS-activiteiten (zie p.46).
Het alumninetwerk: de IRIS Alumnivereniging, opgericht in 2008, wil een netwerk samenbrengen dat vandaag de dag meer dan 2000 afgestudeerden telt!


- Professionele en internationale ervaringen: geleid door coaches, workshops om na te denken over hun professionele project en hun methoden om een stage / baan te vinden, zijn inbegrepen in alle programma's. Beheerders van stage- en werkstudiecontracten publiceren ook aankondigingen voor studenten, die ze ook ontvangen voor persoonlijk advies. De studenten van IRIS Sup worden nu gewaardeerd in honderden particuliere bedrijven en openbare organisaties. Een manager internationale betrekkingen ontwikkelt aanbiedingen in het buitenland, internationale mobiliteit en volgt buitenlandse studenten op.

56145_IMG_4787.JPG

Elk jaar bijgewerkte training

Bij IRIS Sup 'telt de mening van elke acteur: studenten, docenten (alle professionals), stagebegeleiders en professionaliseringscontracten, partners, afgestudeerden die momenteel in functie zijn ... Beoordelingsvragenlijsten, advies van ontwikkeling met externe professionals, educatieve bijeenkomsten, formele en informele bijeenkomsten en discussies bieden het hele jaar door de mogelijkheid om standpunten te mengen en de inhoud van de training voortdurend te ontwikkelen. Het aanpassen van opleidingen aan de verwachtingen van werkgeversorganisaties is een permanente zorg.

De overeenkomsten in alle trainingen

De selectie (in aanmerking komen voor inschrijving, toelating voor interview), het tempo van studies, de geopolitieke mix en professionele praktijken, van professionele sprekers die in hun vakgebied worden erkend, zijn de gemeenschappelijke kenmerken.
De methoden voor validatie van training, aangepast aan elke cursus, zijn dichtbij: continue controle (aanwezigheid, lezingen, aantekeningen lezen, oefeningen, simulaties, enz.), Examens (januari en eind mei); proefschrift en mondelinge verdediging (september-oktober); stageverslag (september).

56144_IMG_4730.JPG

Locaties

Parijs

IRIS SUP'

Address
2 bis rue Mercoeur
75011 Parijs, Île-de-France, Frankrijk