IPSA

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Welkom bij IPSA , een unieke technische school!

De master in luchtvaarttechniek

De 'Engineering Degree' uitgegeven door IPSA is een Franse Master's degree geaccrediteerd door de CTI *. Het positioneert de houder in staat om elk probleem met betrekking tot lucht en ruimte aan te pakken. Afgestudeerden hebben een brede algemene technische kennis en zeer gespecialiseerde vaardigheden ontwikkeld op het gebied van luchtvaart en ruimtevaart. De opleiding bij IPSA stelt afgestudeerden ook in staat om te werken op andere technisch geavanceerde gebieden die vergelijkbaar zijn met lucht- en ruimtevaart, zoals auto- en zeetransport, waarbij de gebruikte technieken en technologieën dicht bij die in de luchtvaart liggen.

Opleiding

Het doel van de training is ervoor te zorgen dat kennis wordt verworven die essentieel is voor deskundigheid op hoog niveau en om de kennis te valideren die nodig is om verschillende verantwoordelijkheden uit te oefenen wanneer deze zich voordoen in een carrière. Op basis van een balans tussen onderwijs en projectwerk (gerelateerd aan typische industriële kwesties), bevat het IPSA curriculum een sterke ruimtevaartdimensie vanaf het begin van de training, die in de loop der jaren evolueert. De student vormt de training door tijdens de engineeringcyclus specifieke 'technologische majors' te kiezen, waardoor hij of zij cursussen kan individualiseren en expertise kan verkrijgen in een gekozen vakgebied.

Bedrijfsconferenties en internationaal bewustzijn zijn er om aanvullende vaardigheden te bieden die kritisch denken en het vermogen van de student om beslissingen te nemen opbouwen

* De 'CTI' (Commission des titres d'ingénieur) is een Franse onafhankelijke instantie die verantwoordelijk is voor de evaluatie en accreditatie van instellingen voor hoger onderwijs op het gebied van engineering

130000_slide-actu-1.jpg

Eén universiteit, drie campussen

De IPSA campus in Ivry-sur-Seine

Het instituut biedt een bevoorrechte omgeving voor studenten. Programma's die in het Engels worden gegeven, worden alleen aangeboden op de Parijse campus.

Een multi-college technologiecampus nabij Parijs:

De colleges van de hogeschool in Parijs delen meer dan 4000 m2 klaslokalen, computerruimtes, administratieve kantoren ...

Deze panden bestaan uit:

  • klaslokalen
  • Laboratoria en workshops voor praktisch werk aan mechanica, elektronica en natuurkunde.
  • 1 onderzoekslaboratorium
  • 300 netwerkwerkstations
  • 1 uitgeruste cafetaria
  • Verschillende zalen voor een twintigtal studentenverenigingen.

Het studentenleven op de campus Parijs-Zuid.

Op de campus kunnen studenten van IPSA en ESME Sudria studentenverenigingsevenementen delen. De campus ligt in de buurt van fastfoodrestaurants en -cafés, evenals tal van universiteitszalen van residentie.

De IPSA campus in Toulouse

De IPSA site in Toulouse (waar alleen de technische opleiding voor niet-gegradueerden in het Frans wordt gegeven) geniet van de unieke omgeving van deze geweldige ruimtevaarthoofdstad.

Een campus met meerdere hogescholen

De campus van Toulouse biedt studenten aangename leefomstandigheden, werkplekken voor samenwerking en een speciale incubator voor start-ups, zodat studenten en jonge afgestudeerde projecten zich in een beschermde omgeving kunnen ontwikkelen.

Toulouse, lucht- en ruimtevaart hoofdstad

Toulouse is ongetwijfeld de ideale stad voor diegenen die gepassioneerd zijn door de luchtvaart:

  • In industriële termen met Airbus, Alcatel, Astrium, Thales en Latécoère, enz.
  • In termen van hoger onderwijs met de leidende Franse scholen voor luchtvaart en ruimtevaart en een van de grootste universitaire centra in Frankrijk
  • In onderzoek met CNES, ONERA en talloze CNRS-laboratoria.
De IPSA campussen in Lyon

Alleen de eerste 2 jaar van de niet-gegradueerde opleiding worden in Lyon gegeven en alle cursussen worden in het Frans gegeven.

Een Graduate School of Engineering in de buurt van de industrie

In meer dan 50 jaar heeft IPSA relaties en duurzame partnerschappen met grote spelers in de lucht- en ruimtevaartsector opgebouwd. Deze partners ontmoeten vrijwillig studenten en bespreken verschillende aspecten (wetenschappelijk, technisch, cultureel en economisch) van het ingenieursberoep. Deze nabijheid tot de industrie stelt IPSA staat om via haar Development Council de training af te stemmen op de behoeften van de industrie. Alumni, werkzaam bij grote bedrijven in de sector, keren snel terug naar hun school om hun ervaringen met de toekomstige ingenieurs van IPSA .

Passie is de belangrijkste motivatie

Als er een school is waar passie aanwezig is, dan is het IPSA . De projecten van de verenigingen laten door hun complexiteit de gepassioneerde kant van Ipsaliens zien. IPSA organiseert ook verschillende evenementen om haar studenten hun passie te laten beleven, zoals een conferentie van luchtvaartacteurs in Frankrijk, vluchtsimulatoren, aanwezigheid op verschillende vliegshows en bijeenkomsten.

Locaties

Parijs

Address
63 boulevard de Brandebourg

94200 IVRY-SUR-SEINE

FRANCE

94200 Parijs, Île-de-France, Frankrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden