INSA Toulouse

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over INSA Toulouse

Met 14.000 alumni aanwezig in alle economische sectoren, wordt het "Institut National des Sciences Appliquées" van Toulouse, een internationale, pluridisciplinaire, state engineering school, erkend voor de voortreffelijkheid van zijn vijfjarig onderwijs dat studenten van een hoog academisch niveau aantrekt en wie uitstekende resultaten behaald op het Baccalaureat.

10 INSA-kernpunten

Graadcursussen, algemeen bekend en erkend:

 • Een goed gevestigd netwerk van afgestudeerden die over de hele wereld werken. Elk jaar studeert meer dan 10% van de technische afgestudeerden in Frankrijk af van de INSA Group.

Internationaal, een belangrijk aandachtspunt:

 • Internationale programma's, multiculturele campussen, dubbele graden, meer dan 3.600 internationale studenten en meer dan 1.100 internationale overeenkomsten, enz.

Onderzoek, cutting edge:

 • Meer dan 50 onderzoekseenheden. Wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen voor toepassing in het bedrijfsleven en de industrie.

Waarden, verenigend:

 • Op basis van gelijkheid, diversiteit, inclusiviteit en excellentie, ontwikkelen van sociaal bewuste ingenieurs.

Lesgeven, anders:

 • Veelzijdigheid, ondernemerschap ... Hoogwaardige ingenieurs met een open geest, een uitstekende cultuur en een voorliefde voor sport.

Graadkansen, innovatief:

 • Individueel afgestemde, gepersonaliseerde begeleiding en themagerichte cursussen ... Innovatieve en "à la carte" -projecten.

Hoog presterende studenten:

 • Toelating open voor alle academische niveaus, op basis van academisch record, cijfers en motivatie.

Zakenpartners:

 • Stages, gastdocenten, onderzoekscontracten, job-datering, expertise, etc.

Baanperspectieven, uitzonderlijk:

 • 1,5 maand om de eerste baan te vinden.

Campussen, levendig:

 • Sport, cultuur, kunst, clubs, etc.

Een opleiding ondersteund door onderzoek op topniveau

INSA-Toulouse biedt een reeks van 8 technische specialisaties , waaronder computerwetenschappen, civiele techniek, wiskundige engineering en biochemische engineering. De cursussen, gekoppeld aan de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen, worden ondersteund door de activiteiten van toonaangevende onderzoekslaboratoria , ondersteund door grote industriële groepen, bijvoorbeeld op het gebied van nieuwe materialen voor de luchtvaart, milieubeschermingstechnieken en nano-objecten.

Innovatieve pedagogie voor langdurig leren

Gedurende de cursus worden de studenten geconfronteerd met concrete, complexe projecten en problemen waarop zij in groepen werken, met de hulp van leraren wanneer daarom wordt gevraagd. Geen vragen, geen lezingen, enz. Is het principe achter deze actieve leerbenadering, die werd geëxperimenteerd door gerenommeerde universiteiten in Amerika en Noord-Europa, en die nu wordt bepleit door UNESCO.

Ingenieurs openen zich voor de wereld

De internationale dimensie is een prioriteit voor INSA sinds de opening ervan en geleidelijk zijn er internationale afdelingen ingesteld. Op de campus is één op de vijf studenten een internationale student.

INSA verwelkomt studenten met een breed scala aan profielen: studenten met een technologische "Baccalaureat" , studenten kiezen voor een coöperatieve onderwijs afwisselende perioden van academische studie en industriële ervaring en permanente vorming studenten.

Openstaan ​​voor de wereld impliceert ook de toewijding van de student aan de gemeenschap die zeer gewaardeerd wordt en ECTS-credits geeft als onderdeel van de cursus.

Sommige cijfers

 • Creatie: 1963
 • 450 MSc ingenieurs afgestudeerden elk jaar en ongeveer 2.900 studenten ingeschreven
 • 70% van de studenten in accommodatie op de campus
 • Meer dan 450 vaste medewerkers
 • Een alumni-netwerk van meer dan 15.000 ingenieurs (83.000 bij de INSA Group).

Locaties

Toulouse

Address
135 Avenue de Rangueil
31077 Toulouse, Occitanie, Frankrijk