IMT Mines Albi

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Opgericht in 1993, de École Nationale Supérieure des Mines d'Albi-Carmaux (Mines Albi) is een door de overheid gefinancierde instelling voor hoger onderwijs, onder het gezag van het ministerie van Economie en Industrie geplaatst.

Een graduate school van techniek

Als een Franse 'Grande Ecole' van engineering, Mijnen Albi biedt een uitstekende reeks van programma's om uw behoeften, talenten en doelen past. Onze studenten worden toegelaten op L3 of M1-niveau en onze engineering Diploma wordt geleverd aan het einde van de M2 ​​jaar.

Onze meester van wetenschap, techniek, International Master (M3) en PhD-programma's bieden een hoog niveau van wetenschappelijke en bestuurlijke training om maatschappelijk verantwoorde leiders klaar voor de uitdagingen van een dynamische en onzekere wereld te ontwikkelen.

Een center of excellence voor onderzoek

Mijnen Albi gastheren 3 onderzoekscentra: De RAPSODEE onderzoekscentrum gewijd aan energie, milieu en de wetenschap en de technologie van vaste deeltjes De Clément Ader Instituut gericht op onderzoek op de mechanische en materiaalkunde techniek met een bijzondere nadruk in de lucht- en ruimtevaart toepassingen The Research Center for Industrial Engineering gewijd aan de organisatie en het beheer van de supply chains, de ontwikkeling van wiskundige tools en software voor system engineering In de erkenning van de wetenschappelijke excellentie en kwaliteit in de industrie onderzoek partnerschappen RAPSODEE en ICA werd gedeeld onderzoekseenheden tussen CNRS en Mijnen Albi en de laboratoria van Mijnen Albi werden bekroond met de prestigieuze "Carnot" ranking, een label geleverd aan elite onderzoeksgroepen in Frankrijk uitvoeren-industrie gericht onderzoek

Een business partner voor de economische en regionale ontwikkeling

Mijnen Albi ontwikkelt voortdurend nauwe banden met internationale en nationale industrieën en neemt deel aan de ontwikkeling van de regionale economie, bijvoorbeeld door het organiseren van start-up etc. De training is ontworpen om ervoor te zorgen dat afgestudeerde ingenieurs in staat zijn om in operationele banen in verschillende sectoren in de industrie 'de grond lopen hit'. Veel ingenieurs en managers uit het bedrijfsleven regelmatig les aan de school en zijn nauw betrokken bij het beheer ervan.

Strategie

"Mines Albi" is een modern en goed uitgerust academische instelling

opleiden van multi-geschoolde technici volgens de Franse "Grandes Ecoles" traditie het leveren van Master of Science diploma co leveren doctoraal diploma het uitvoeren van cutting edge fundamenteel en toegepast onderzoek het bevorderen van de industriële uitvoering van haar activiteiten.

"Mines Albi" behoort: - de "Institut Mines-Télécom", de Franse marktleider in het onderwijs en onderzoek in de ingenieurswetenschappen, Information Technology and Management, - aan "Toulouse University", opgericht in 1290, bestaande uit ongeveer 120.000 studenten verdeeld over alle universitaire velden.

Albi is een charmant en rustig dorp gelegen in het Zuidwesten van Frankrijk, het historische centrum wordt verklaard een UNESCO werelderfgoed.

Gepositioneerd in het hart van de moderne en dynamische netwerk van "Mines", "Télécom" en "Toulouse" universiteiten verspreid over heel Frankrijk en in de regio Midi-Pyrénées, "Mines Albi" ontwikkelt zich in een omgeving van de wereldberoemde onderzoek clusters in verschillende gebieden, zoals de luchtvaart, kanker en gezondheid, energie, water en milieu.

Versnelde internationalisering van de campus is uitgegroeid tot één van de belangrijkste doelstellingen voor de toekomstige ontwikkeling.

Een belangrijke internationale ervaring is verplicht voor elk van onze studenten tijdens hun studie en Mijnen Albi streeft gastheer jaarlijks ongeveer 30% van de buitenlandse studenten in onder-graduate en masteropleidingen. Deze studenten worden toegelaten als uitwisseling, undergraduate of dubbele diploma studenten, in het kader van de samenwerkingsakkoorden ondertekend met universiteiten van over de hele wereld.

Vandaag de dag, ongeveer 50% van onze doctorale en post-doctorale studenten komt uit het buitenland. We ontwikkelen de internationale betrokkenheid en erkenning van ons onderzoek door te blijven organiseren en co-organisatie van de jaarlijkse internationale conferenties, het vergroten van onze deelname aan de internationale en EU-projecten, en de toenemende internationale publicaties. De ontwikkeling van gezamenlijke internationale onderzoeksteams en laboratoria alsmede intensivering van het bezoeken van leerstoelen zullen onze positie op internationaal niveau te versterken. Mede door de nieuwe investeringen in de technologische en piloot platforms GALA, MIMAUSA en VALTHERA en om de kwaliteit van het leven op de campus en in Albi in het algemeen, de "Mines Albi" is een aantrekkelijke optie voor studie en onderzoek.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Frans

Bekijk MSc\'s » Bekijk Master programma's » Bekijk Master »

Programma's

Deze school biedt ook:

MSc

Meester Aeromat - Innovatie Ruimtevaart Materialen

Campus Voltijd 2 jaar September 2018 Frankrijk Albi

Innovatie biedt uitdagende mogelijkheden om studenten die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van een loopbaan in de luchtvaartindustrie met zowel technische (innovatie) en leidinggevende vaardigheden door [+]

Master Aeromat - Innovatie

"Aerospace Materials: Ontwerpen, vervaardigen en Innovatie Management "

Sterke punten van de school / PROGRAMMA Mijnen Albi is geaccrediteerd door het Franse Ministerie van Industrie Télécom Ecole de Management - Evry is dubbel-geaccrediteerd: AACSB en AMBA Studie in Toulouse en Parijs regio's, de twee toonaangevende Franse en Europese regio's voor de werkgelegenheid en de economische activiteit in de ruimtevaart International Faculty Masters onderwezen volledig in het Engels en in kleine groepen Sterke banden met de industrie 6 maanden masterthesis in de industrie of in een onderzoekslaboratorium Interculturele seminars Vrije Franse taalcursussen Een MSc programma versterkt door gerenommeerde researchafdelingen Een internationaal team van internationale studenten A-kwaliteit gecharterd "Welkom bij International Students" -pakket CURSUS DOELSTELLINGEN ... [-]

Meester Supply Chain En Lean Management (schaal)

Campus Voltijd 16 maanden July 2018 Frankrijk Toulouse

Deze Master of Science (100% in het Engels) wordt gezamenlijk door l'Ecole des Mines d'Albi en Toulouse Business School voorgesteld. Dit programma (MSc) is geaccrediteerd door de Conference des Grandes Ecoles (CGE) en van het Franse ministerie van Onderwijs en Onderzoek. [+]

Deze Master of Science (100% in het Engels) wordt gezamenlijk voorgesteld door l'Ecole des Mines d'Albi en Toulouse Business School. Dit programma (MSc) is geaccrediteerd door de Conférence des Grandes Ecoles (CGE) en de French ministerie van Onderwijs en Onderzoek.

MILIEU

Supply Chain Management houdt zich bezig met de wereldwijde beheer van fysieke en informatiestromen voor de uitwerking van producten: van grondstoffen en leveranciers door de productie en distributie systeem naar de eindgebruikers. Lean management gaat over de voortdurende verwijdering van afvalstoffen in processen, met het doel waardoor ze efficiënter en reageren, waardoor het concurrentievermogen van de onderneming verhogen. In de geglobaliseerde en complexe wereld van vandaag, een noodzakelijke en voldoende voorwaarde voor het bereiken van een hoog niveau van concurrentievermogen is om managers te trainen met meerdere competenties. Dit is de reden waarom dit MSc-programma is ontworpen rond drie disciplines: supply chain management, lean management en projectmanagement. Het neemt ook een professionele aanpak door het opnemen van vier internationale professionele certificaten.... [-]


Master

Meester Biomassa En Afval Voor Energie En Materialen (biwem)

Campus Voltijd 2 jaar September 2018 Frankrijk Albi

De doelstellingen van BiWEM zijn om studenten te voorzien van een gedegen theoretische en praktische gespecialiseerde kennis op het gebied van biomassa en afval verwerking. Studenten in het programma de mogelijkheid om economisch haalbare biologische of thermochemische processen te ontwerpen voor de omzetting van biomassa en afval in nieuwe materialen of energiedragers, binnen een kader van duurzame ontwikkeling te verwerven. [+]

MINES ALBI is een afgestudeerde school van ingenieurswese in de stad Albi, een warme, mooie en betaalbare stad in de buurt van Toulouse, in het zuidwesten van Frankrijk.

Alle studenten hebben een accommodatie in de stad of op de campus, waar ze in het weekend ook veel sportieve activiteiten kunnen uitoefenen.

-> WILT U EEN PROFESSIONELE WERKWOORD WORDEN GEBRACHT OM EEN FAIRER WORLD TE CREEREN?

Wilt u technische oplossingen ontwerpen die voldoen aan de energiebehoeften, terwijl het verbruik van niet-hernieuwbare bronnen en broeikasgasemissies vermindert? Als dat zo is, biedt de Master Biomassa en Afval voor Energie en Materialen, 100% in het Engels, u een unieke kans om een ​​belangrijke speler in klimaat- en sociale veranderingen te worden. Bij het aansluiten van dit full-time programma over twee jaar, krijg je alle vereiste vaardigheden in de voorhoede van de besluitvorming op het gebied van Afval- en Biomassa Valorisatie om de uitdagingen van morgen te ondervangen.... [-]


Meester Geavanceerde Productieprocessen Voor Luchtvaart Structuren (AMPAS)

Campus Voltijd 1 jaar September 2018 Frankrijk Albi

De Advanced Master cursus AMPAS, is ontworpen door Mines Albi en ISAE met de steun van de luchtvaartindustrie partners. [+]

Master geavanceerde productieprocessen voor Aeronautical Structures (AMPAS)

Een bloeiende industrie

Na een korte periode van recessie, is de luchtvaartindustrie markt geconfronteerd met een snelle en voortdurende stijging van de hele wereld, zoals blijkt uit het record breken contracten onlangs ondertekend door zowel Airbus en Boeing. Deze twee marktleiders voorspellen een stijging van bijna 5% van de activiteit in de komende jaren en schattingen geven aan dat de jaarlijkse stijging van de grote commerciële vliegtuigen een verdubbeling van het aantal vliegtuigen zal veroorzaken in 2030. Bijna zestig procent van de omzet wordt uitbesteed over de hele wereld en zorgen vooral de productie en productie-activiteiten. Als gevolg daarvan de meeste luchtvaart toeleveringsbedrijven zullen hebben om hun productie te verhogen, maar ook om up to date te houden met de technologische veranderingen; het verplaatsen van metalen processen in de richting van composietmaterialen processen. Bovendien is de vliegtuigbouwers hebben hun supply chain structuur veranderd in de afgelopen jaren, en onderaannemers zijn nu verplicht om meer complexe onderdelen te beheren en over te nemen op hun eigen, de kwalificatie processen. In het hart van Europa's Aerospace Valley De Midi-Pyrénées is de thuisbasis van het wereldwijde hoofdkantoor van Airbus en meer dan 600 onderaannemers bedrijven, die meer dan 60.000 medewerkers. De Franse ruimtevaartorganisatie (CNES), evenals Thales en EADS Astrium zijn ook aanwezig in het gebied samen met hun veel onderaannemers. De Ecole des Mines d'Albi en het Institut Supérieur de l'Aéronautique et de l'Espace (ISAE), hebben zowel een bewezen track record van toonaangevend onderzoek en werken... [-]


Videos

Welcome to IMT Mines Albi

Contact
Bezoekadres
Campus Jarlard
81013 Albi CT Cédex 09

Albi, Occitanie, FR
Social Media