IMT Mines Albi

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De École Nationale Supérieure des Mines d'Albi-Carmaux ( IMT Mines Albi ), opgericht in 1993, is een door de overheid bekostigde instelling voor hoger onderwijs die onder het gezag van het ministerie van Economie en Industrie staat.

Een afgestudeerde technische school

Als een Franse 'Grande École' van engineering biedt IMT Mines Albi een uitstekende reeks programma's die aansluiten op jouw behoeften, talenten en doelen. Onze studenten worden toegelaten op L3 of M1 niveau en ons Engineering Diploma wordt afgeleverd aan het einde van het M2-jaar. Onze Master of Science, Engineering, International Master (M3) en Ph.D. programma's bieden een hoog niveau van wetenschappelijke en managementopleiding om sociaal verantwoordelijke leiders te ontwikkelen die klaar zijn voor de uitdagingen van een dynamische en onrustige wereld.

Een kenniscentrum voor onderzoek

IMT Mines Albi herbergt 3 onderzoekscentra: Het RAPSODEE onderzoekscentrum gewijd aan energie, milieu en de wetenschap en de technologie van de vaste deeltjes De Clément Ader Instituut gericht op onderzoek op de mechanische en materiaalkunde engineering en met een bijzondere nadruk in de lucht- en ruimtevaart toepassingen The Research Center voor Industrial Engineering gewijd aan de organisatie en het beheer van supply chains, de ontwikkeling van wiskundige tools en software voor system engineering. Als erkenning voor de wetenschappelijke excellentie en kwaliteit binnen onderzoekspartnerschappen binnen de industrie werden RAPSODEE en ICA gedeelde onderzoekseenheden tussen CNRS en Mines Albi en de laboratoria van IMT Mines Albi werden bekroond met de prestigieuze "Carnot" -ranking, een label afgeleverd aan elitaire onderzoeksgroepen in Frankrijk met sectorgericht onderzoek

Een zakenpartner voor economische en regionale ontwikkeling

IMT Mines Albi ontwikkelt voortdurend nauwe banden met internationale en nationale industrieën en neemt deel aan de ontwikkeling van de regionale economie, bijvoorbeeld door start-ups te hosten, enz. Het trainingsproces is bedoeld om ervoor te zorgen dat afgestudeerde ingenieurs in staat zijn 'in de praktijk te lopen' in operationele banen in verschillende sectoren in de industrie. Veel ingenieurs en managers uit de industrie geven regelmatig les op de school en zijn nauw betrokken bij het beheer ervan.

Strategie

IMT Mines Albi is een moderne en goed uitgeruste academische instelling

  • het opleiden van multi-skilled ingenieurs volgens de Franse "Grandes Ecoles" -traditie
  • het behalen van een Master of Science-diploma
  • mede-afleveren van een doctoraal diploma
  • het verrichten van baanbrekend fundamenteel en toegepast onderzoek
  • bevordering van de industriële uitvoering van haar activiteiten.

IMT Mines Albi behoort: - aan het 'Institut Mines-Télécom', de Franse leider in onderwijs en onderzoek in engineering, informatietechnologie en management, - aan 'Universiteit van Toulouse', gesticht in 1290, bestaande uit ongeveer 120000 studenten verdeeld over alle universiteiten velden. Albi is een charmant en rustig stadje in het zuidwesten van Frankrijk, waarvan het historische centrum tot UNESCO-werelderfgoed wordt uitgeroepen. Gepositioneerd in het hart van het moderne en dynamische netwerk van universiteiten "Mines", "Télécom" en "Toulouse" verspreid over Frankrijk en in de regio Midi-Pyrénées, ontwikkelt "Mines Albi" zich in een omgeving van wereldberoemde onderzoeksclusters in verschillende gebieden zoals luchtvaart, kanker en gezondheid, energie, water en milieu. Versnelde internationalisering van de campus is een van de belangrijkste doelen voor toekomstige ontwikkeling geworden. Een belangrijke internationale ervaring is verplicht voor elk van onze studenten tijdens hun studie en IMT Mines Albi wil jaarlijks ongeveer 30% van de buitenlandse studenten in undergraduate- en mastercursussen ontvangen. Deze studenten worden toegelaten als studenten in uitwisseling, niet-gegradueerde of dubbele diplomering, in het kader van de samenwerkingsovereenkomsten ondertekend met universiteiten van over de hele wereld. Tegenwoordig komt ongeveer 50% van onze doctoraats- en postdoctorale studenten uit het buitenland. We ontwikkelen de internationale betrokkenheid en erkenning van ons onderzoek door onze jaarlijkse internationale conferenties te blijven organiseren en mede organiseren, onze deelname aan internationale en EU-projecten te vergroten en internationale publicaties te vergroten. De ontwikkeling van gezamenlijke internationale onderzoeksteams en laboratoria en de intensivering van gasthoogleraren zullen onze positie op internationaal niveau versterken. Mede dankzij de nieuwe investeringen in de technologische en pilootplatformen GALA, MIMAUSA en VALTHERA en de kwaliteit van het campusleven en in het algemeen in Albi, is de IMT Mines Albi een aantrekkelijke optie voor studie en onderzoek.

Locaties

Albi

Address
Allée des sciences
81000 Albi, Occitanie, Frankrijk