Lees de Officiële Beschrijving

Er zijn twee soorten scholen, degenen die zich voorbereiden op een carrière en degenen die het lot smeden. Het instituut voor studies van internationale betrekkingen is een plaats waar niet alleen buitengewone loopbaantrajecten ontstaan, maar vooral de plaats waar jonge mensen de loop van hun leven beïnvloeden: in het ILERI kiezen ze ervoor om om geëngageerde burgers van de wereld te worden.

Het ILERI is een plaats waar de waarden van het humanisme sinds 1948 zijn gegroeid, en als zodanig schenkt het instituut zijn afgestudeerden het waardevolste viaticum: de obsessie van respect voor anderen en de wens om ze bij te wonen om met hen te combineren, om hun cultuur te begrijpen, om met hen te bouwen, om de wereld te organiseren, om rijkdom te creëren, om haat, vechten en oorlogen te verslaan. En dan moet het ILERI natuurlijk het beste academische niveau hebben om de meest betrouwbare kennis te bieden van degenen die zullen vertrekken en hun deel willen opnemen, in internationale instellingen, in bedrijven, in niet-gouvernementele organisaties , in de loop van de wereld. De prestigieuze faculteit is de onmiskenbare garantie voor de kwaliteit van het onderwijs van de school.

Aan het einde van de dag controleren de studenten van het ILERI snel een bijzonderheid van dit huis: we verlaten het nooit. Het wordt op zichzelf gedragen gedurende zijn hele leven als een vrouw en een man.115128_45956501_2135753859788656_7642633697501380608_n.jpg

18 punten voor uitmuntendheid

Een student worden bij ILERI is om de nodige vaardigheden te verwerven om in internationale kringen te evolueren.

Sinds 1948 traint ILERI studenten in de functies van internationale organisaties, NGO's, internationale bedrijven, Europese instellingen, het Franse ambtenarenapparaat, diplomatie, lokale autoriteiten, denktanks, journalistiek, lobbybedrijven, landenrisico-adviesbureaus en internationale wervingsbureaus.

Dit uitgebreide, evenwichtige curriculum geeft studenten een solide en duurzame opleiding.

Een unieke school

Selectie bij de ingang: ILERI is een school van menselijke grootte die bestaat uit briljante, nieuwsgierige, gepassioneerde en geëngageerde studenten, onder supervisie van een referentieleraar per jaar.

Veeleisend en uitgebreid programma: internationaal recht, politieke wetenschappen, geopolitiek, internationale economie, drie vreemde talen. Cursussen in het Frans en het Engels.

Faculteit: bestaat uit academici en erkende professionals, toegewijd en verbonden aan het ILERI .

Transversale projecten van toepassing en algemene cultuur: ontwikkeling van de kritische geest, accent op het onderzoek en de cultuur van het debat, via projecten van groepen.

Extreem rijk en actief gemeenschapsleven met meer dan tien verenigingen: defensie, humanitair, klimaat, debat, VN-simulatie, UNICEF, Trust Africa, BDE, Azië, enz.

Algemene cultuur: optionele thematische seminars, workshop in kaart brengen, culturele bezoeken.

Conferenties: wekelijks, open voor het publiek met IR-specialisten en webcast.

Afwisseling in Master 2: leercontract, professionaliseringscontract of alternerende stage.

Vestiging erkend door de staat: Crous beurzen en verdienste beurzen van het ILERI .

Stages in Frankrijk en in het buitenland: voorbereiding op een baan gedurende het hele leerproces, gevolgd door een vertrouwenspersoon en ondersteuning van de stagedienst.

Erasmus Handvest: bijna 30 prestigieuze internationale uitwisselingen gekozen op het gebied van internationale betrekkingen.

Netwerk van 9000 oud: regelmatige getuigenissen, toegewijde platformtoegang, directory, stages, banen.

Resource Center: meer dan 1600 boeken, gespecialiseerde tijdschriften, toegang tot de CAIRN documentaire database in master's degree en ondersteuning van toegewijde documentalisten.

Een geschiedenis en waarden: geclaimd en doorgegeven door de generaties door de studenten van het ILERI .

Drie verplichte vreemde talen: uit een keuze uit elf talen en e-learningplatform.

Prestigieuze partnerships: MAE, DRM, DGSI, CESA, CESM, etc.

Masterdiploma's: internationale veiligheid en defensie, economische intelligentie of RNCP titelniveau 1: internationale samenwerking vanuit het buitenland.

Professionele integratie: 50% op zes maanden, 80% op één jaar, met een eerste gemiddeld jaarsalaris van 30K €.

Opleidingen te volgen in:
  • Frans
  • Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

ILERI

Train specialisten op hoog niveau die in staat zijn om een wereldwijde visie op internationale veiligheidsproblemen te ontwikkelen. De optie Internationale Veiligheid en ... [+]

Train specialisten op hoog niveau die in staat zijn om een wereldwijde visie op internationale veiligheidsproblemen te ontwikkelen.

De optie Internationale Veiligheid en Verdediging van het Hoger Diploma in Internationale Betrekkingen van het ILERI wordt gesanctioneerd door het Staatsdiploma van de Universiteit Grenoble-Alpes: Master 2 Internationale en Europese Studies, specialiteit Internationale Veiligheid en Defensie (Master diploma) .

De internationale veiligheids- en defensiespecialiteit is gericht op de opleiding van specialisten op hoog niveau die in staat zijn een mondiale visie op internationale veiligheids- en defensieproblemen te ontwikkelen, en associeert, met de meerderheidsbenadering, economische en politieke benaderingen in een hernieuwde visie op veiligheid. veiligheid, inclusief niet-militaire coöperatieve veiligheid.... [-]

Frankrijk Puteaux
Vraag informatie aan
Engels,Frans
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
ILERI

Een belangrijke kwestie voor bedrijven in een zeer concurrerende internationale omgeving, Strategic Intelligence International streeft ernaar informatie een strategisch v ... [+]

Een belangrijke kwestie voor bedrijven in een zeer concurrerende internationale omgeving, Strategic Intelligence International streeft ernaar informatie een strategisch voordeel te maken.

De optie Internationale strategische intelligentie van het hoger diploma in internationale betrekkingen van ILERI wordt gesanctioneerd door de Master of the IAE van Poitiers in Economic Intelligence, State Diploma (Master degree). Het is bedoeld om studenten op te leiden in de best practices en kwalificaties op het gebied van verzameling, analyse, beheer, verwerking, verspreiding, bescherming en gebruik van informatie binnen grote groepen International.

Deze training geeft vaardigheden die toepasbaar zijn in alle vormen van bedrijven of overheidsinstanties die een politiek van functionele economische intelligentie willen voeren in een internationale context, of het nu gaat om studies, kijken en analyse, lobbyist, specialist in informatiebeheer.... [-]

Frankrijk Puteaux
Vraag informatie aan
Engels,Frans
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
ILERI

Een BAC 5-training uniek in Frankrijk om specialisten op hoog niveau op te leiden die in staat zijn om de internationale en ecologische ontwikkeling van de overzeese gebi ... [+]

Een BAC 5-training uniek in Frankrijk om specialisten op hoog niveau op te leiden die in staat zijn om de internationale en ecologische ontwikkeling van de overzeese gebieden te initiëren en te ondersteunen.

Dankzij de overzeese gebieden is Frankrijk het enige land ter wereld dat aanwezig is in alle grote geostrategische bekkens, van het subarctisch gebied tot het zuidpoolgebied, van de Stille Oceaan tot de Atlantische Oceaan, van het poolgebied tot het tropische gebied. In het buitenland zijn het 2,7 miljoen Franse bewakers van een uitgestrekt land- en zeegebied evenals 80% van de nationale biodiversiteit.

Het doel van deze BAC 5, ongepubliceerd in Frankrijk, is om de toekomstige economische, industriële, associatieve en diplomatieke leiders van de overzeese gebieden te trainen om de staat, lokale autoriteiten en lokale bedrijven te helpen naar het buitenland te gaan. vitrines van de ecologische en solidariteitstransformatie, evenals strategische projectieplatforms van Frankrijk in de wereld.... [-]

Frankrijk Puteaux
Vraag informatie aan
Engels,Frans
Voltijd
1 jaar
Campus
Online
Lees meer in Nederlands

MSc

ILERI

Een specialisatie Bac 5 om de problemen van het internationale bedrijfsleven te leren. ... [+]

Een specialisatie Bac 5 om de problemen van het internationale bedrijfsleven te leren.

De optie International Business and Marketing van het International Relations Higher Diploma of ILERI wordt aangeboden in samenwerking met de ISC (Conférence des Grandes Ecoles), het is gesanctioneerd door een MSc en gereserveerd voor studenten die hun eerste jaar van de tweede cyclus hebben gevalideerd op ILERI .

Doelstellingen van de trainingVerken internationale marketing en krijg toegang tot een wereldwijd en systemisch overzicht van de organisatie in haar omgeving.Voorop lopen op het gebied van digitale marketing en een bedrijf toelaten zich aan te passen aan de steeds veranderende consumptie.Ontwikkel merkstrategieën in grote internationale groepen voor een langere levensduur van producten en consumentenloyaliteit.Word een International Marketing Analyst en stel een bedrijf in staat om nieuwe markten te openen en risico's te beheersen.Word een Product Manager met een echte kennis van markten en internationale kwesties.Werken voor export in een grote groep van farmaceutische of luxe sectoren, automotive, etc.Combineer sterke vaardigheden in strategisch management, marketing en zakelijke vaardigheden die zijn verworven voorafgaand aan het ILERI , om toegang te krijgen tot posities met een hoge verantwoordelijkheid in de internationale private sector.leringen... [-]
Frankrijk Puteaux
Vraag informatie aan
Engels,Frans
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

L'ILERI en 1 minute

Address
Jardins Boieldieu,20bis
92071 Puteaux, Île-de-France, Frankrijk