ILERI

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Er zijn twee soorten scholen, degenen die zich voorbereiden op een carrière en degenen die het lot smeden. Het instituut voor studies van internationale betrekkingen is een plaats waar niet alleen buitengewone loopbaantrajecten ontstaan, maar vooral de plaats waar jonge mensen de loop van hun leven beïnvloeden: in het ILERI kiezen ze ervoor om om geëngageerde burgers van de wereld te worden.

Het ILERI is een plaats waar de waarden van het humanisme sinds 1948 zijn gegroeid, en als zodanig schenkt het instituut zijn afgestudeerden het waardevolste viaticum: de obsessie van respect voor anderen en de wens om ze bij te wonen om met hen te combineren, om hun cultuur te begrijpen, om met hen te bouwen, om de wereld te organiseren, om rijkdom te creëren, om haat, vechten en oorlogen te verslaan. En dan moet het ILERI natuurlijk het beste academische niveau hebben om de meest betrouwbare kennis te bieden van degenen die zullen vertrekken en hun deel willen opnemen, in internationale instellingen, in bedrijven, in niet-gouvernementele organisaties , in de loop van de wereld. De prestigieuze faculteit is de onmiskenbare garantie voor de kwaliteit van het onderwijs van de school.

Aan het einde van de dag controleren de studenten van het ILERI snel een bijzonderheid van dit huis: we verlaten het nooit. Het wordt op zichzelf gedragen gedurende zijn hele leven als een vrouw en een man.115128_45956501_2135753859788656_7642633697501380608_n.jpg

18 punten voor uitmuntendheid

Een student worden bij ILERI is om de nodige vaardigheden te verwerven om in internationale kringen te evolueren.

Sinds 1948 traint ILERI studenten in de functies van internationale organisaties, NGO's, internationale bedrijven, Europese instellingen, het Franse ambtenarenapparaat, diplomatie, lokale autoriteiten, denktanks, journalistiek, lobbybedrijven, landenrisico-adviesbureaus en internationale wervingsbureaus.

Dit uitgebreide, evenwichtige curriculum geeft studenten een solide en duurzame opleiding.

Een unieke school

Selectie bij de ingang: ILERI is een school van menselijke grootte die bestaat uit briljante, nieuwsgierige, gepassioneerde en geëngageerde studenten, onder supervisie van een referentieleraar per jaar.

Veeleisend en uitgebreid programma: internationaal recht, politieke wetenschappen, geopolitiek, internationale economie, drie vreemde talen. Cursussen in het Frans en het Engels.

Faculteit: bestaat uit academici en erkende professionals, toegewijd en verbonden aan het ILERI .

Transversale projecten van toepassing en algemene cultuur: ontwikkeling van de kritische geest, accent op het onderzoek en de cultuur van het debat, via projecten van groepen.

Extreem rijk en actief gemeenschapsleven met meer dan tien verenigingen: defensie, humanitair, klimaat, debat, VN-simulatie, UNICEF, Trust Africa, BDE, Azië, enz.

Algemene cultuur: optionele thematische seminars, workshop in kaart brengen, culturele bezoeken.

Conferenties: wekelijks, open voor het publiek met IR-specialisten en webcast.

Afwisseling in Master 2: leercontract, professionaliseringscontract of alternerende stage.

Vestiging erkend door de staat: Crous beurzen en verdienste beurzen van het ILERI .

Stages in Frankrijk en in het buitenland: voorbereiding op een baan gedurende het hele leerproces, gevolgd door een vertrouwenspersoon en ondersteuning van de stagedienst.

Erasmus Handvest: bijna 30 prestigieuze internationale uitwisselingen gekozen op het gebied van internationale betrekkingen.

Netwerk van 9000 oud: regelmatige getuigenissen, toegewijde platformtoegang, directory, stages, banen.

Resource Center: meer dan 1600 boeken, gespecialiseerde tijdschriften, toegang tot de CAIRN documentaire database in master's degree en ondersteuning van toegewijde documentalisten.

Een geschiedenis en waarden: geclaimd en doorgegeven door de generaties door de studenten van het ILERI .

Drie verplichte vreemde talen: uit een keuze uit elf talen en e-learningplatform.

Prestigieuze partnerships: MAE, DRM, DGSI, CESA, CESM, etc.

Masterdiploma's: internationale veiligheid en defensie, economische intelligentie of RNCP titelniveau 1: internationale samenwerking vanuit het buitenland.

Professionele integratie: 50% op zes maanden, 80% op één jaar, met een eerste gemiddeld jaarsalaris van 30K €.

Locaties

Puteaux

Address
Jardins Boieldieu,20bis
92071 Puteaux, Île-de-France, Frankrijk