Lees de Officiële Beschrijving

IGR-IAE Rennes , Graduate School of Management

De school is een van de oprichters van het nationale netwerk van University Business Schools, het IAE France-netwerk , dat uit 33 geselecteerde leden in heel Frankrijk bestaat.120729_polygoneinternational_2.jfif

Het is verdeeld in drie hoofdafdelingen: The School of Management, The Franco-Japanese Centre of Management (CFJM) en The Regional School of Training for Chartered Accountants (IRPEC).

Onderzoeksprogramma's worden ondersteund door het Centre for Research in Economics and Management (CREM) , het enige onderzoekscentrum in economie en management in West-Frankrijk, erkend door het National Centre for Scientific Research (CNRS). De hoofddoelen van de CREM zijn het ontwikkelen van analyses en het uitvoeren van experimenten en simulaties in onder andere business, finance, management en marketing.

De University Graduate School draagt bij aan de ontwikkeling van Europese studies in managementwetenschappen en is een actief lid van de Academische Raad van het Europees Instituut voor geavanceerde studies in management (EIASM), en van de stuurgroep van de Europese Stichting voor Management Development (EFMD) ). De school past een selectief toegangsproces toe. Gemiddeld wordt slechts één op de tien aanvragen geaccepteerd. Om te worden toegelaten, wordt van alle kandidaten verwacht dat ze een realistisch en goed doordacht loopbaanplan presenteren, evenals hun academische prestaties en motivatie.

In 2007 resulteerde een uitgebreide fondsenwervingscampagne in de lancering van de allereerste stichting ooit opgericht binnen het universitaire business schoolnetwerk in Frankrijk (Fondation IGR-IAE). Nauw verbonden met de Franse Stichting (Fondation de France), beoogt het innovatieve programma's (seminars, workshops en conferenties) te initiëren en te ondersteunen met als doel het verbeteren van onderzoek en onderwijs in managementwetenschappen.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:


IGR-IAE Rennes

De Master 2 Marketing - franchising, detailhandel ... [+]

De Master 2 Marketing - franchising, detailhandel

De Master 2 Marketing - franchising, detailhandel

Diversiteit van vacatures: ketenbeheer, ketenontwikkeling, ketenmarketing, ketentechniek, ketenondernemerschap, internationale franchising, business unit management.Breed scala aan industrieën: detailhandel, diensten, sociale sector, enz.Meerdere soorten ketens: franchising, onafhankelijke bijbehorende detailhandel, partnerschap, etc.Internationale kansen: Europa, ontwikkelde landen, ontwikkelingslanden, enz.Voordelen van het Center in Franchising, RetailFocus op professionalisering: business case studies, getuigenissen / gesprekken van professionals, bezoeken van bedrijven, etc.Zeer goede professionele integratie: gemiddeld is meer dan 90% van de alumni in minder dan twee maanden na hun afstuderen werkzaam.Een multidisciplinaire aanpak om bekend te zijn met de "ketencultuur": marketing, management, strategie, recht, financiën, enz.Complementariteit van professoren: faculteitsleden en professionals, alle experts in franchising, retail en serviceketens, vertegenwoordigers van de federaties (FFF en FCA), enz.Internationale perspectieven: multiculturele leeromgeving, gezamenlijke lessen met de Franse studenten van de andere groep van de Master, lezingen / seminars van onderzoekers van de International Society of Franchising, enz.Leren door onderzoek om redeneren en kritisch denken te ontwikkelen: deelname aan workshops, voorbereiding van een masterproef, enz.... [-]
Frankrijk Rennes
September 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
IGR-IAE Rennes

Wat is het doel van deze internationale HRM-master? Het beoogt Human Resources Managers op te leiden om te werken in een Engelse en multiculturele context - in Frankrijk ... [+]

Wat is het doel van deze internationale HRM-master? Het doel is om Human Resources Managers op te leiden om in een Engelse en multiculturele context te werken - in Frankrijk of / en in het buitenland - voor kleine en middelgrote import / exportbedrijven of grote internationale groepen.

Op maat gemaakt voor toekomstige Executives in internationale bedrijven, werd het programma gemaakt in samenwerking met IHRM-professionals.

Het is bedoeld voor studenten die een internationale managementcarrière in een wereldwijde context willen nastreven. Het ontwikkelt een breed scala aan actuele vaardigheden op het gebied van sociale innovatie en HRM. Het programma zal zich concentreren op de sleutelrol van HRM-projectmanagement in een internationale context.... [-]

Frankrijk Rennes
September 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
IGR-IAE Rennes

Het programma "Advanced Studies and Research in Finance" is een cursus van een jaar met als belangrijkste doelstellingen studenten voor te bereiden op doctoraatsniveau; t ... [+]

Het programma "Advanced Studies and Research in Finance" is een cursus van een jaar met als belangrijkste doelstellingen:

om studenten voor te bereiden op een doctoraatsniveau.ter voorbereiding op het CFA®-examen.om een solide achtergrond en training te bieden om een carrière in de financiële, bank-, verzekerings- en bedrijfssector na te streven als onderzoeksanalisten, financiële consultants of leidinggevenden, enz.

Doelen

Studenten verwerven up-to-date kennis en worden experts op een gebied van specialisatie.

Het programma stelt studenten in staat om keuzevakken te kiezen, afhankelijk van hun academische project (onderzoek of CFA-voorbereiding).

Het programma en de begeleiding van studenten die zich richten op onderzoek worden ondersteund door het Research Centre for Economics and Management (CREM), het enige onderzoekscentrum gewijd aan Economie en Managementwetenschappen in het westelijke deel van Frankrijk.... [-]

Frankrijk Rennes
September 2020
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

IGR-IAE Rennes