IGR-IAE Rennes

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

IGR-IAE Rennes , Graduate School of Management

De school is een van de oprichters van het nationale netwerk van University Business Schools, het IAE France-netwerk , dat uit 33 geselecteerde leden in heel Frankrijk bestaat.120729_polygoneinternational_2.jfif

Het is verdeeld in drie hoofdafdelingen: The School of Management, The Franco-Japanese Centre of Management (CFJM) en The Regional School of Training for Chartered Accountants (IRPEC).

Onderzoeksprogramma's worden ondersteund door het Centre for Research in Economics and Management (CREM) , het enige onderzoekscentrum in economie en management in West-Frankrijk, erkend door het National Centre for Scientific Research (CNRS). De hoofddoelen van de CREM zijn het ontwikkelen van analyses en het uitvoeren van experimenten en simulaties in onder andere business, finance, management en marketing.

De University Graduate School draagt bij aan de ontwikkeling van Europese studies in managementwetenschappen en is een actief lid van de Academische Raad van het Europees Instituut voor geavanceerde studies in management (EIASM), en van de stuurgroep van de Europese Stichting voor Management Development (EFMD) ). De school past een selectief toegangsproces toe. Gemiddeld wordt slechts één op de tien aanvragen geaccepteerd. Om te worden toegelaten, wordt van alle kandidaten verwacht dat ze een realistisch en goed doordacht loopbaanplan presenteren, evenals hun academische prestaties en motivatie.

In 2007 resulteerde een uitgebreide fondsenwervingscampagne in de lancering van de allereerste stichting ooit opgericht binnen het universitaire business schoolnetwerk in Frankrijk (Fondation IGR-IAE). Nauw verbonden met de Franse Stichting (Fondation de France), beoogt het innovatieve programma's (seminars, workshops en conferenties) te initiëren en te ondersteunen met als doel het verbeteren van onderzoek en onderwijs in managementwetenschappen.

Locaties

Rennes

Address
11 Rue Jean Macé
35708 Rennes
France

35708 Rennes, Bretagne, Frankrijk