IESEG School of Management Lille - Paris

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Geschiedenis

Onze oorsprong gaat terug tot 1964 in Lille, waar de historische campus werd gevestigd. In 2008 openden we een tweede campus in Parijs in de Grande Arche van La Défense. Sindsdien hebben we de ranglijst van een top 10 Franse bedrijfsschool behaald, evenals de prestigieuze onderscheiding om een Grande École te worden - een van de meest gerespecteerde en academisch rigoureuze programma's voor hoger onderwijs ter wereld. De IÉSEG-cultuur is ontstaan uit een passie voor vooruitgang en bekwaamheid, wat betekent dat we al onze energie richten op het identificeren van het ware potentieel van elke student. We zijn trots op onze onorthodoxe benadering van bedrijfseducatie en het vermogen ervan om de kernwaarden van prestatie, verantwoordelijkheid, integriteit, solidariteit, betrokkenheid bij te brengen - vaardigheden die vanaf het allereerste begin centraal staan in onze school.

Onderwijs

Bij IÉSEG hebben studenten toegang tot het 5-jarige Grande École-programma: een 3-jarige bacheloropleiding die de fundamenten van management behandelt, gevolgd door een 2-jarige Master in Management-programma waarin de studenten hun managementkennis verdiepen en een specialisatie kiezen. Het diploma dat is goedgekeurd door het Franse ministerie van Onderwijs, heeft ook de graad van master (master's degree) behaald.
Bovendien biedt IÉSEG een 3-jarige bachelor in International Business, 10 eenjarige Master of Science en een internationale MBA die volledig in het Engels wordt gegeven.

Onderzoek

Bij IÉSEG Research Center verrichten onze professoren bekroond onderzoek en publiceren ze in de beste internationale wetenschappelijke tijdschriften. De primaire velden zijn Economie, Financiën, Marketing, Onderhandelen, Beheer van informatiesystemen, Strategie, Operationeel beheer en het interdisciplinaire gebied van gezondheidsbeheer. IÉSEG geniet ook een unieke associatie met CNRS, Europa's grootste onderzoeksorganisatie, die onze interdisciplinaire benadering van moderne bedrijfsproblemen versterkt.

Carriere vooruitzichten

Onze Career Services is een volledig ondersteuningssysteem dat door IÉSEG wordt aangeboden voor de bouw van het professionele project van IÉSEG-studenten. Het komt in vele vormen en evolueert gedurende het programma.

De Career Services blijven voortbouwen op de persoonlijke en professionele reflectie van de student om hen in staat te stellen de nodige tools te hebben om effectief de professionele wereld te betreden. Workshops worden geleid door gecertificeerde carrièrecoaches, HR- en recruitmentprofessionals.

accreditatie

IÉSEG en zijn programma's worden in Frankrijk erkend door het Franse ministerie van Hoger Onderwijs, Onderzoek en Innovatie en de Conférence des Grandes Ecoles. Deze erkenning dient als garantie voor de voortreffelijkheid van de school.

IÉSEG bezit de 'Triple Crown' van internationale accreditaties: EQUIS, AACSB en AMBA en maakt deel uit van een beperkte kring van de beste business schools wereldwijd (minder dan 1%). Deze accreditaties certificeren IÉSEG's uitmuntendheid volgens zeer strikte internationale normen.

  • EQUIS (Europees kwaliteitsverbeteringssysteem)
  • AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business)
  • AMBA (Association of MBAs)
  • Conférence des Grandes Écoles

Locaties

Lille

Address
IESEG School of Management
Lille Campus
3 rue de la Digue

59000 Lille, Hauts-de-France, Frankrijk

Parijs

Address
IESEG School of Management
Paris Campus
socle de la Grande-Arche,
1, parvis de la Défense

92044 Parijs, Île-de-France, Frankrijk

Accreditaties