IAE Grenoble

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Als de Graduate School of Management aan de Université Grenoble Alpes (UGA), is de missie van Grenoble IAE het trainen en ontwikkelen van zowel gespecialiseerde managers als managers met dubbele competenties. Om zijn missie te vervullen, put IAE uit praktische expertise en managementonderzoekers van wereldklasse.

Grenoble IAE ontwikkelt talent:

 • Op bachelordiploma (3e jaar) en afgestudeerd (M1
 • In voltijdse studieprogramma's, in werkstudieprogramma's en in programma's voor uitvoerend onderwijs;
 • In marketing, management, financiën, informatiesysteembeheer, innovatiemanagement en technologie.

Innovatie en vooruitgang in managementpraktijken centraal in IAE's visie

De aanpak van Grenoble IAE is gebaseerd op continu toegepast onderzoek , gekoppeld aan een niet-aflatende wens om te netwerken met het bedrijfsleven . De overvloedige energie van zijn onderzoekers in managementwetenschappen, de sterke partnerschappen die het onderhoudt met technische scholen, de praktische initiatieven die het sponsort ter ondersteuning van ondernemerschap en (laten we niet vergeten) de hooggekwalificeerde afgestudeerden die het jaar na jaar produceert - al deze factoren dragen bij verbeterde innovatie voor alle spelers in het ecosysteem. Of het nu vanuit een financieel perspectief is of vanuit het oogpunt van economie, maatschappelijk welzijn en innovatie, Grenoble IAE heeft al een aanzienlijke impact op zijn ecosysteem gehad door internationale erkenning te verspreiden. In het hart van een wereldberoemd ecosysteem is de visie van IAE een leider in innovatie en een standaarddrager van vooruitgang in managementpraktijken .

60 jaar succes

Grenoble IAE, waar wetenschappelijk onderzoek bedrijfsinnovatie kruist, heeft een unieke positie binnen het netwerk van business schools in Frankrijk. Vanuit deze bevoorrechte positie heeft de school haar reputatie opgebouwd op haar opleidingen, waaronder de Master in Management of Strategic Purchasing (DESMA), de Master of Quantitative Marketing (le Quanti) en de Master in Finance, Accounting en Auditing (CCA ).128370_caisse_savon_alternantsdeGrenobleIAECPIERREJAYET151.jpg

Waarom kiezen voor Grenoble IAE?

Kies ervoor om te studeren aan Grenoble IAE en je profiteert van alle functies van een kwaliteitsmanagementschool, inclusief comfortabele faciliteiten, persoonlijke ondersteuning en professionele netwerken. Tegelijkertijd heb je toegang tot de vele diensten van een grote openbare universiteit op een uitzonderlijke campus. Je krijgt het beste van twee werelden!

Een praktische pedagogische aanpak in lijn met bedrijven

Grenoble IAE stemt zijn programma's af op de behoeften van bedrijven, met speciale nadruk op toegepast leren . Dankzij zijn zakelijke connecties, zijn grote pool van verbonden hoogleraren en zijn alumninetwerk onderhoudt IAE voortdurende relaties met toonaangevende bedrijven via onderzoeksgroepen, verbeteringscommissies, universiteitszakenstoelen, industriële workshops (bijvoorbeeld over onderhandelen, ondernemerschap of inkoop ), stageforums en conferenties: er is het hele jaar door stimulerende activiteit op Grenoble IAE!

Een gepersonaliseerde benadering van het onderzoek

Grenoble IAE biedt persoonlijke professionele ondersteuning met inzetbaarheid als kern van haar missie. Het adviseren en oriënteren van studenten om het potentieel van een student te maximaliseren is een van de grootste bekommernissen van het pedagogisch team van de school. Dankzij zijn multidisciplinaire aanpak en zijn connectie met de professionele wereld , combineert Grenoble IAE een reeks competenties die ondernemerschap en innovatie aanmoedigen.

Een sterke internationale focus

Grenoble IAE heeft een lange traditie van samenwerking met business schools over de hele wereld; met name in Brazilië, China, Indonesië en Rusland . Elk jaar worden meer dan 500 studenten uit 70 verschillende landen ingeschreven bij Grenoble IAE. Grenoble IAE-studenten kunnen bovendien profiteren van een van de vele internationale uitwisselingsprogramma's om een semester of een jaar door te brengen met het bestuderen of voltooien van een stage buiten Frankrijk. Of kies ervoor om meer internationaal gericht te worden hier in Grenoble door je in te schrijven voor een van de vier M2-programma's die volledig in het Engels worden aangeboden.

Een gastvrije omgeving en fantastische faciliteiten

Grenoble IAE verwelkomt u met moderne en volledig uitgeruste gebouwen , zowel in Grenoble als in Valence. Dankzij het uitzonderlijke studentenleven op de campus, in een behouden natuurlijke omgeving , kunnen studenten verschillende sporten beoefenen - en in sommige gevallen zelfs op wereldniveau . Er zijn een aantal studentenclubs bij IAE om het dagelijkse studentenleven te verlevendigen en te verrijken. Deze omvatten AIESEC, Junior Enterprise en clubs die humanitaire projecten promoten .

Het merk IAE - Een belangrijk netwerk!

Grenoble IAE behoort tot het netwerk IAE FRANCE, University Schools of Management. Dit netwerk van 35 scholen omvat meer dan 30 bachelor, master en Ph.D. programma's in Management en verenigt 49.500 studenten. IAE Frankrijk is een belangrijk netwerk van professionals en een teken van kwaliteit.

Sleutel figuren

 • 60 nationaliteiten
 • 350 professionals die bijdragen aan het onderwijzend personeel
 • 110 internationale partners
 • 800 afgestudeerden per jaar; meer dan 23.000 sinds 1956
 • 2000 studenten
 • 250 stages en sandwichcursussen per jaar
 • 1700 bedrijfscontacten
 • 93% arbeidsparticipatie binnen 8 maanden na afstuderen

Locaties

Saint-Martin-d'Hères

Address
Avenue Centrale,525
38040 Saint-Martin-d'Hères, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk

Valentie

Address
51 rue Barthélémy de Laffemas
26901 Valentie, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: