European School of Political and Social Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

ESPOL, een meertalige en multiculturele school

Politieke wetenschap is een door uitmuntendheid gedreven discipline die aantrekkelijke carrièremogelijkheden biedt met een sterk internationaal perspectief. ESPOL, de European School of Political and Social Sciences , biedt deze ambitie European School of Political and Social Sciences biedt een interdisciplinaire opleiding gericht op politieke carrières en Europa. Als de opvolger van de School voor Sociale en Politieke Wetenschappen die in 1894 werd opgericht binnen de Katholieke Universiteit van Lille, legt ESPOL de nadruk op menselijke waarden en op ethiek van verantwoordelijkheden - onmisbare kwaliteiten om een weg te vinden in de wereld van vandaag.

De tweetalige Frans-Engelse cursussen bieden een origineel en innovatief platform voor het onderwijzen van politicologie.

De bachelor- en mastergraden geven ESPOL-afgestudeerden de sleutels om te slagen in een steeds competitievere arbeidsmarkt: theoretische kennis en creativiteit, professionaliteit en intellectuele nieuwsgierigheid, competenties en gevoel voor initiatief.

Europees, meertalig en in overeenstemming met zijn tijd, biedt ESPOL u de vereiste vaardigheden om met succes de banenmarkt in Europa en daarbuiten te betreden!

ESPOL is gebaseerd op drie kernprincipes:

 • Onderwijs
 • Onderzoek
 • Gemeenschapsdienst

De Katholieke Universiteit van Lille

De geschiedenis van de Katholieke Universiteit van Lille begon in 1875 met zijn vijf stichtende faculteiten, die sindsdien instructie hebben gegeven aan vele generaties studenten om hen te begeleiden bij sociale, politieke en economische veranderingen op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

De Katholieke Universiteit van Lille is ook samengesteld uit aanvullende scholen en instituten, waaronder ESPOL (politieke wetenschappen), ISEA (boekhouding), de Afdeling Ethiek en Wijsbegeerte, en de IU2S (gezondheidszorgadministratie). De missie van de faculteiten van de Katholieke Universiteit van Lille is om onze studenten op te leiden tot zeer bekwame, creatieve en flexibele professionals en actieve en verantwoordelijke burgers. Om dit doel te bereiken, blijven de faculteiten door hun kernactiviteiten van onderwijs, onderzoek en het dienen van de samenleving te allen tijde alert op de wereld om hen heen en kunnen ze zich aanpassen. Hun primaire ambitie is het creëren van de ideale omgeving voor studenten om de belangrijkste actoren van hun opleiding te worden en verantwoordelijke burgers te zijn, met humanistische waarden en streven naar uitmuntendheid. Dit zijn onschatbare kwaliteiten om met succes de arbeidsmarkt te betreden.

De voordelen van de faculteiten:

 • Alle cursussen zijn afgestemd op de huidige trends op de arbeidsmarkt
 • Hulp bij de constructie van het loopbaanproject
 • Persoonlijke begeleiding in hogere studies
 • Career Center en stages om studenten te helpen de arbeidsmarkt op te gaan
 • Studeer in het buitenland mogelijkheden voor alle studenten om te leren over andere culturen en leermethoden (Erasmus, afdeling Internationale Betrekkingen.)
 • Een rijk studentenleven met vele verenigingen (cultuur, sport, liefdadigheid, etc.) die al generaties lang actief zijn in een van de beste universiteiten van Frankrijk
 • Diensten om het dagelijkse leven te vergemakkelijken (huisvestingsdiensten, cafetaria's, sporten, clubs, enz.)
 • Ondersteunende diensten (sociale diensten, subsidies
 • Aandacht voor de behoeften van de student en het delen van humanistische waarden
 • Alumni community-netwerken
 • Fundamenteel en toegepast onderzoek gericht op het bevorderen van kennis en vaardigheden om te creëren, te innoveren en te ontwikkelen.

Inkomende studenten

Elk jaar ontvangt ESPOL ongeveer 30% van de buitenlandse studenten, via een uitwisselingsprogramma of binnen het programma voor Europese politiek. Het is belangrijk voor ons dat elke student zich geïntegreerd voelt en geniet van de tijd die hij hier doorbrengt in ESPOL en ook in deze nieuwe omgeving. Om dit doel te bereiken, kunnen verschillende internationale services en apparaten worden gebruikt door onze internationale studenten, zoals het kantoor van International Affairs, studentenverenigingen en gidsen.

Na deze link vindt u een internationale studentengids die u kan helpen met uw nieuwe leven hier.

Internationale studentengids

Studentenleven

"ESPOL moedigt innovatieve en beroepsgerichte studenteninitiatieven sterk aan (het creëren van een schoolkrant, organisatie van rondetafelconferenties over recente politieke evenementen, training in spreken in het openbaar, vergaderingen en debatten over actuele onderwerpen) door studenten te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun ideeën en het ontwerpen van hun projecten .”

OLIWIA BARAN

Hoofd communicatie en studentenleven

Gemeenschapsleven

BDE

De Student Union, bekend als de "BDE" (Frans voor Bureau des Étudiants), vertegenwoordigt studenten in relatie tot de schooladministratie. De rol van de BDE is ook om deel te nemen aan het leven van de school, door middel van verschillende initiatieven en activiteiten (feesten, lezingen, reizen en vrije tijd, humanitaire acties enzovoort).

ESPOMUN-MODEL VERENIGDE NATIES

De MUN-delegatie is een vereniging opgericht door ESPOL-studenten met als doel de school te vertegenwoordigen in verschillende MUN-sessies die in heel Europa worden georganiseerd. De delegatie staat natuurlijk open voor alle ESPOL-studenten die geïnteresseerd zijn in dit project!

Cosmopol

Het in 2015 opgerichte bedrijf heeft tot doel buitenlandse studenten die bij ESPOL aankomen, te integreren. Hoe? Door een "buddies-systeem" te organiseren, studenten kennis laten maken met de regio en de Franse cultuur en ze helpen met administratieve procedures bij hun aankomst in Frankrijk.

Contact: cosmopol.asso@gmail.com

ESPOL'ART (Kunstenkantoor)

ESPOL'art is de school die verantwoordelijk is voor artistieke activiteiten. Het bevordert het culturele leven op de school door middel van activiteiten zoals theater, schilderen of bioscoop.

VOX JUVENIS

De "Vox Juvenis" -maatschappij organiseert debatten en politieke discussies onder studenten, maar ook met de deelname van mensen die actief zijn in het politieke leven, die vertellen over hun ervaring en hoe de politiek vandaag functioneert. Allemaal in een ideologievrije atmosfeer.

REVOLTE-TOI ESPOL

"Révolte-toi Espol" is een studentenvereniging die Art of Oratory bevordert in samenwerking met de "Franse Federatie van Debatten". 30 actieve leden van "Révolte-toi Espol" organiseren wekelijks oefeningen en trainingen om de Franse beker en het wereldkampioenschap voor te bereiden.

Open voor iedereen, "Révolte-toi Espol" onderschreef het motto "FFD": "sprekers zijn gemaakt, niet geboren".

The BDS (Sports office)

Het ESPOL Sports Office is verantwoordelijk voor sport en lichamelijke activiteit. Diverse activiteiten worden regelmatig georganiseerd, waaronder joggen, voetballen en schaatsen. De BDS ESPOL werkt ook in coördinatie met andere sportkantoren, evenals met de universiteit voor de promotie van sport binnen elke instelling. "Mens Sana in corpore sano" is het motto van BDS ESPOL.

UNICEF ESPOL CAMPUS CENTRUM

Deze maatschappij is een belangenorganisatie voor kinderrechten die officieel van start gaat bij de start van het academisch jaar 2015-2016. Het primaire doel is om het breedst mogelijke publiek te bereiken via belangenbehartiging en fondsenwerving. De initiatieven ervan nemen verschillende vormen aan, afhankelijk van de omstandigheden: lezingen, tentoonstellingen, modeshows enzovoort. Iedereen is vrij om een idee te komen voorstellen. Aarzel niet om contact op te nemen als u zich bij ons wilt aansluiten of van tijd tot tijd een handje wilt helpen.

Contact: Hélène Odier hel.odier@hotmail.fr

EUROPEES CENTRUM

Het European Centre werd opgericht om het studentenleven te verbeteren en het debat van studenten over de kwestie Europa te bevorderen. Gerund door een enthousiast team met een grote belangstelling voor de uitdagingen van de ontwikkeling van de EU, wil het Europees Centrum een plaats van bewustzijn, discussie en delen zijn. Lezingen, poster- en artikelwedstrijden, studentendebatten, ontmoetingen met actoren van het leven van de Europese Unie en evenementen op middelbare scholen. Er is voor elk wat wils!

ALUMNI ESPOL

In juni 2015 vierde ESPOL zijn eerste afstudeerjaar. In mei 2015 hebben deze 'toekomstige alumni' het initiatief genomen om een alumnivereniging 'Alumni ESPOL' op te richten, die ze aan het einde van het academische jaargala hebben ingewijd. Alumni ESPOL streeft ernaar voormalige ESPOL-studenten te netwerken en vooral hun banden met de school te onderhouden. Deze eerste ESPOL-afgestudeerden blijven sterk gehecht aan hun school en geven om hun toekomst.

Contact: alumniespol@univ-catholille.fr

Lille, de studentenstad per definitie

Lille en zijn 87 gemeenten vormen een grensoverschrijdende, kosmopolitische en eclectische Europese stad met meer dan een miljoen inwoners. Op het kruispunt van Europa ligt Lille op 1 uur rijden van Parijs, 40 minuten van Brussel en 90 minuten van Londen met de trein.

Lille, een jonge en dynamische stad

Met meer dan 100.000 studenten is Lille een van de jongste steden in Frankrijk: 36% van de bevolking is jonger dan 25 jaar. Bovendien is één inwoner van twee van de regio rond de Katholieke Universiteit van Lille, de wijk Vauban, jonger dan 25.

Als culturele metropool bruist Lille van artistieke activiteit: Lille Opera, Lille National Orchestra, theaters, het Ballet du Nord en vele musea.

Elke avond stelt de stad meer dan 100 verschillende evenementen voor. Daarnaast heeft Lille meer dan 20 theaters!

Een metropool in het hart van Europa

Lille is slechts 1 uur ver van Parijs met de TGV, 30 minuten van Brussel en 90 minuten van Londen. De fervent internationale kijk van de stad wordt weerspiegeld in de organisatie van tal van evenementen met een internationale reikwijdte, zoals het World Forum, lille3000, de UEFA Europa League en de echt beroemde Braderie de Lille in september die elk jaar rond de 3 miljoen mensen uit alle delen van de wereld brengen. de wereld en dat vindt zijn oorsprong in de 12e eeuw!

Bouwkundig erfgoed

Lille is geklasseerd als stad van kunst en geschiedenis en heeft veel gebouwen uit zijn verleden bewaard die getuigen van de brede artistieke invloeden van de middeleeuwen tot de 19e-eeuwse industriële ontwikkeling. Van gotisch tot klassiek, Vlaamse renaissance en art nouveau, de untypische architectuur is een lust voor het oog!

Locaties

Lille

European School of Political and Social Sciences

Address
60 boulevard Vauban
59016 Lille, Hauts-de-France, Frankrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden