Ecole Superieure Du Bois

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Onze visie: de geest van de 'makers' van nature

Verkennen, ontwerpen, prototyping en testen vormen de kern van onze trainingsaanpak. De uitvoering van projecten, samen met samenwerking en interdisciplinair werk in combinatie met schaal-1-experimenten, zijn unieke kenmerken van onze wetenschaps- en technologieschool die een cultuur en de geest van 'makers' bevordert.

We zijn ervan overtuigd dat de hulpbronnen van de planeet eindeloze mogelijkheden bieden om zichzelf te beschermen en een duurzame toekomst op te bouwen. Daarom heeft ESB deze visie tot een deel van haar identiteit gemaakt, om toekomstige ingenieurs en technici op te leiden op het gebied van hout en biosourced materialen.130167_VueducielESBCESB-PhotoGaelArnaud.jpg

Onze roeping: ontdek de natuur, creëer een duurzame toekomst

ESB werd opgericht in 1934 op initiatief van de Franse ministeries van Landbouw, Nationaal Onderwijs en Industrie en is een van de toonaangevende Franse instellingen voor hoger onderwijs gespecialiseerd in houtwetenschappen en technologieën. Toegewijd om te innoveren met hout en biosourced materialen, heeft de school deze visie verbreed naar elk van haar expertisegebieden: training, onderzoek en R

In een context van milieu-uitdagingen zijn hout en biobrandstoffen opkomende middelen om een duurzame toekomst uit te vinden. Natuurlijk en hernieuwbaar, deze plantaardige materialen zijn bondgenoten van de circulaire economie.

Educatieve programma's en graden

ESB is een niet-winstgevende particuliere instelling voor hoger onderwijs en onderzoek, erkend en ondersteund door academische en wetenschappelijke autoriteiten. De school is betrokken bij verschillende netwerken en is bekend in heel Frankrijk en internationaal.

We leiden ingenieurs en technici op in houtwetenschappen en materialen van biologische oorsprong: BTS (getuigschrift van beroepsopleiding), bachelor, professionele bachelor, master engineering, gespecialiseerde master, Ph.D.130161_LaboratoiredanatomieduboisCESB-PhotoHadrienBrunner.jpg

Onderzoek: het potentieel van biobased materialen onthullen

LIMBHA (laboratorium voor innovatie, houtmaterialen, huisvesting en leren) is het laboratorium van ESB, waarvan het onderzoek zich richt op twee thema's: circulaire economie en het comfort in de woonomgeving. Het team van docenten-onderzoekers en Ph.D. studenten produceren kennis en bieden inspiratie en input voor bedrijven, evenals trainingsprogramma's.

Bedrijven: een gewaardeerde partner

ESB werkt nauw samen met bedrijven.

We bieden een breed scala aan trainingsprogramma's, waarmee bedrijven een verscheidenheid aan profielen kunnen vinden in overeenstemming met hun wervingsbehoeften (stage, werk, werkstudie). We faciliteren de professionele integratie van onze studenten door evenementen te organiseren (bezoek aan fabrieken en bouwplaatsen, junior bedrijven, beurzen, conferenties, getuigenissen).

Experimenteren met concrete projecten uit de bedrijfswereld is een handelsmerk van ESB. Elk jaar worden meer dan 50 projecten van schoolbedrijven uitgevoerd.130168_EtudiantsautravailCESB-PhotoHadrienBrunner.jpg

Het ecosysteem: kennis en vaardigheden combineren

Geïnspireerd door de natuur, ervan overtuigd dat hout en biobased materialen de sleutels zijn tot de houtindustrie, combineert ESB kennis en vaardigheden om het milieu te beschermen.

Om ons werkveld uit te breiden, werken we samen met lokale en nationale creatieve ecosystemen die deelnemen aan projecten die bijdragen aan de valorisatie van natuurlijke materialen.

We zijn betrokken bij veel vruchtbare initiatieven met onze partners, bedrijven, universiteiten en aanverwante sectoren.

Internationale betrekkingen: openstelling voor de wereld

ESB staat open voor de wereld en diversifieert en breidt zijn internationale identiteit en opening uit door studenten van over de hele wereld te verwelkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden om in het buitenland te studeren dankzij de verschillende partnerschappen die het de afgelopen 20 jaar heeft opgezet.

De internationale dimensie is van fundamenteel belang in opleidingen en projecten, waardoor de studenten technische, taalkundige en interculturele vaardigheden kunnen verwerven.130169_EtudiantsESBCamusChantrerieNantes.jpg

Nantes: een Europese innovatieve metropool

Nantes wordt erkend als de groene hoofdstad in 2013 en de hoofdstad van innovatie in 2019. Nantes is een stad waar het aangenaam studeren, bloeien en creëren is.

Nantes organiseert tal van culturele en sportieve evenementen. De regio heeft ook een dynamische arbeidsmarkt met grote kansen voor jonge afgestudeerden.

ESB is ideaal gelegen in het hart van de groene campus van de Chantrerie, tussen stedelijke overvloed en rustige parken.

Locaties

Nantes

Address
Atlanpôle - BP 10605
Rue Christian Pauc
F - 44306 Nantes Cedex 3

Nantes, Pays de la Loire, Frankrijk